57 שנים לטבח דיר יאסין

כמיני

New member
מדובר בקרב שבו נהרגו ערבים

זה מזכיר לי באופן מחשיד ביותר את ה"טבח" בג'נין.

סלוניק

New member
אין הכרעה חד משמעית בנוגע לכפר.

ניתן לכנות את אשר אירע בדיר-יאסין כטבח כמו גם "קרב בו נהרגו ערבים" מהסיבה הפשוטה שמדובר בזמנים שונים ובמחשבות שונות. נסכם בפשטות שבימינו אלה הפעלת כוח בעוצמה רבה שכזאת מצד כוחות צבא בעת השתלטות על כפר (והאינתיפאדה הנוכחית מוכיחה את הדברים) תתפס כבלתי לגיטימית בכל מובן שהוא. על כל פנים, אין סיבה להדגיש ולהבליט את דיר יאסין כאילו הייתה כדוגמה לתופעה כוללת. הקרב על דיר יאסין, הינה מקרה שולי שמייצג מבצעים בודדים במהלך מלחמת העצמאות.

כמיני

New member
אם אין הכרעה, אז למה זה נקבע כטבח?

מה הרעיון בלהכפיש את העם היהודי, אה , שכחתי אני בפורום "דו קיום"..

סלוניק

New member
התחלנו?

לפי הסטנדרטים של ימינו ניתן לכנות את אשר אירע בגוש עציון כטבח. לפי הסטנדרטים של מלחמת העצמאות וסוף שנות ה-40 ניתן לכנות את אשר אירע בעציון כקרב. זה הכל.

כמיני

New member
זה חשוב.

כי המילה 'טבח' , מחביאה בתוכה קונוטציות שליליות, ובעצם נותנת לשונאינו נשק תעמולתי רב עוצמה, ומישהו שאינו בקי כ"כ בהיסטוריה של חבל ארץ זו עלול לחשוב שאין הבדל בין ה"טבח" הזה לבין הטבח במלון פרק בנתניה, למשל.

motyka

New member
זה היה טבח, והיה חריג

מותר לאדם, או לעם, להודות בטעויות. אחת הטעויות הגדולות שעשינו במלחמת העצמאות היתה הטבח בכפר דיר יאסין. הדרך להשתפר, בכל תחום, היא להודות בטעות, לנתח אותה, ולדאוג שלא תחזור על עצמה.

כמיני

New member
אם זה היה טבח הייתי מסכים

אבל כמו שחברך להנהלה טען,יש פה מחלוקת, כי אנחנו מסתכלים על המקרה בסטנדרטים עכשוויים.

motyka

New member
החשוב - שלא נעשה היום מעשים דומים

אפשר גם לקרוא לארוע בשמו = טבח, ובאתה נשימה להסביר את ההקשר ההיסטורי: החרדות, השפעת הטבח שנעשה בשיירה, השלכות השואה וכו'. ולהסביר שהיום אין סיבות מקלות ושאסור לעשות מעשים דומים.

אני לא יודע אם זה היה כזה "טבח"

אם כל הקונטוציות השליליות המלוות לעיניין, יכול להיות שזה נופח מעבר לכל פרופורציה, מה שאני כן יודע שהיה לאירוע אספקט אחד מאד חיובי לישראל ואל זה אני בכלל לא עצוב או מתנצל, האירוע הזה נתפס כתחילת התבוסה, כטרואמה אצל הערבים בארץ, האירוע הזה היה הקטליזטור לבריחה ההיסטירית וההתפרקות של הכוחות הערביים בישראל, בריחה המכונה אצל רבים כאל גירוש, לדעתי הם פשוט לא מבינים מה ההבדל בין המושגים שהרי איך מדינה שבקושי עומדת על הרגליים יכולה לגרש?, בכל מקרה המוני ערבים ברחו מהשטח שהיה עתיד להפוך למדינה, עזר לנו להיות רוב יהודי בישראל למשך הרבה שנים, הרוב שאיפשר לנו להמשיך להיות מדינה לעם היהודי, קשה לי להאמין אם בכלל היינו כאן היום אם אותם פליטים היו ממשיכים לגור כאן ואנחנו היינו נאלצים לתת להם אזרחות, הרי לא מתקבל על הדעת שהיינו ממשיכים להיות מדינת ישראל או מדינה יהודית עם רוב לא יהודי, רוב ערבי היינו הופכים למדינה ערבית, כלומר היינו מנצחים בקרב אבל הערבים היו מנצחים במלחמה. דו-קיום בטוח לא היה, אחרי הכל הקיום היה רק שלהם.

סלוניק

New member
אנחנו לא מצויים בפאנל בינלאומי,

כי אם בקבוצת דיון אינטרנטית. אני לא רואה סיבה לחשוש מפני "תעמולה תבוסתנית" בעת כתיבה בפורום.

באמת כמעט אין הבדל

בדיר יאסין נטבחו כ 100 נפשות (פחות מאשר במלון פארק). אף אחד מהם לא היה חמוש או היווה סיכון, בשני המקומות נהרגו תינוקות, ילדים וזקנים ולא דווקא לוחמים. הכפר דיר יאסין לא היה חשוב למאמץ המלחמתי, והוקצה לכוחות האצל והלח"י כדי שלא יפריעו בפעולות צבאיות רציניות. כל "פשעו" של הכפר היתה העובדה שישב על ציר תחבורה.

אנגרן

New member
האם תציינו 57 לטבח בגוש עציון?

לטבח בנמל חיפה? או לטבח שיירת הדסה?

motyka

New member
אתה מוזמן להעלות הודעות מתאימות

אתה מוזמן להעלות הודעות הולמות בתאריכים רלוונטיים. חולק על המונח טבח בהקשר לגוש עציון. בגוש עציון היתה לחימה, לא כל הרוג בלחימה הוא טבוח

אנגרן

New member
לא. בגוש עציון אכן היה טבח.

אחרי כיבוש היישוב ע"י הליגיון הירדני נערך טבח בתושבים שבמהלכו נרצחו למעלה מ-200 יהודים.

motyka

New member
ממש לא, ראה סימוכין

מתוך אתר גוש עציון: לאחר נפילת כפר-עציון, נערך טבח אכזרי במגיניו, 127 לוחמים נפלו באותו יום בכפר-עציון, רק ארבעה נותרו בחיים. 240 מתיישבים ולוחמים נפלו בקרבות גוש-עציון. סימוכין: http://www.kfar-etzion.co.il/Hebrew_history_KE.htm

למעלה