1984 מהדורת 2003

hillelg

New member
אבל

תקן אותי אם אני טועה, האם החוק לא התקבל ברוב קולות? לאמור: האין כאן כפייה של רוב הציבור על הפרהסיה הציבורית? האין זה לגיטימי, כשם שלגיטימי לחייב טקסים במוסדות רשמיים לרגל אירועים כאלו ואחרים?

מארסו

New member
והאם לדעתך

אי מכירת חמץ בפסח הוא דבר שראוי שיהיה מעוגן בחוק בארץ דמוקרטית ? אינני זוכר מה היו הנסיבות הפוליטיות הנקודתיות שאפשרו לאותו חוק אומלל להיות מאושר בכנסת, אבל כמדומני גם אתה תסכים שחוק זה איננו מייצג את דעת הרוב בארץ. יש כאן מקרה נוסף מיני רבים של נבחרי ציבור שבגדו בקהל הבוחרים שלהם משיקולים פוליטיים אישיים או מפלגתיים

מארסו

New member
אתה מתכוון לזה ?

אסור למכור חמץ בפסח אסור לסוע ביום כיפור אין טלויזיה ביום כיפור אסור לאכול בשר וחלב ברוב המסעדות בארץ (שלא לדבר על בשר חזיר) שאמשיך ?

גנגי

New member
שגם מוחקת

את האות נ' בכל פעם שמישהו כותב "לנסוע"... (אם נמחקה ה-נ' גם הפעם תדעו שגם הפעם זה בגלל המכונה הארורה...)

תגיד, קראת את הספר "1984" ? ../images/Emo20.gif

או שזה בבחינת "ביטול זמן" בשבילך ? אמנם זה כתב הוקעה כנגד הסוציאליזם (בגרסתו הסטאליניסטית), אמנם אין בו אף מילה על השטחים והכיבוש, ובכל זאת, זהו אחד הספרים הכי שמאלניים שיש.

בספר מתוארת אלימות ממוסדת קשה ../images/Emo20.gif

בספר מתוארת אלימות ממוסדת קשה של הממסד כלפי הפרט, עינויים ובסופם הוצאה להורג. אני לא חושב שזה דומה למעצר של מפר סדר לכמה שעות. וודאי לא כאשר מפר הסדר הוא יהודי כשר (מה שעדיין מבטיח שלא יכו אותו ולא יענו אותו).

hillelg

New member
לא הבנתי

מה בין זה לבין שמאלנות. המדינה הקומוניסטית, לשיטתך, הייתה ימנית קיצונית?

היריקה במסורת ישראל ../images/Emo20.gif

מכיוון שחברותיי כבר הביעו כאן את המחאה המתחייבת לנוכח חוסר הרגישות שבהודעה הזו (חוסר רגישות שכלל לא הפתיע אותי), חשבתי לקחת את הדיון למקום קצת אחר (אבל לא לגמרי אחר). אקט היריקה מופיע כמוטיב חוזר במסורת ובהיסטוריה שלנו: א. טקס החליצה, כך שמעתי, כולל יריקה. ב. שמעתי גם שיש מנהג, לירוק כשעוברים ליד סמלים נוצריים או ליד כנסייה. ג. ידוע סיפורו של אוריאל ד'אקוסטה, שנודה ע"י הקהילה בשל הרעיונות החתרניים שהביע, וכשהביע חרטה, דנה אותו הקהילה לטכס השפלה, שבמהלכו שכב האיש על מפתן הבית, וכל חברי הקהילה דרכו עליו וירקו עליו. מכירים עוד דוגמאות? מה זה העניין הזה, שיש ליהודים עם יריקות?

shellyland

New member
של איש יורק ואיש זונק ואיש נופל

זה לא רק ליהודים. נוזלי גוף (רוק, דם, שתן וכיו"ב) נחשבים בפרקטיקה המיסטית לבעלי מטען מאגי חזק והשימוש בהם נפוץ בכל מיני טקסים. משם הדרך למנהג ומה שאנחנו קוראים "אמונה טפלה" לא רחוק.

כן

מנהגים לא נולדים מן האויר הדק, בדרך כלל יש להם איזה ביסוס היסטורי שנובע מפולחנים עתיקים. אחר כך, כשנשאר רק המנהג בלי הסבר הגיוני (כי הפולחנים האלה כבר לא תקפים) הוא עובר מערכת רציונליזציות שמעניקה לו הסברים חדשים, תקפים יותר.

ייתכן שכך לגבי מנהגים מסויימים

אבל יריקה ושתן? קשה להאמין שלא מדובר בהתנהגות אוניברסלית להבעת עליונות בין שני פרטים. עצם העובדה שיריקה ושתן על אדם אחר שימשו כדי להשפיל אותו אדם בכל תרבות ששמעתי עליה (מיפן, סין, מונגוליה, הקוזאקים של סיביר, הילידים של מרכז וצפון אמריקה, אזור הסהר הפורה ועוד), בחלקן "מקדמת דנן" - יכול להצביע על כך שמדובר בנוהג הקשור להיותנו בני אדם, לפני הופעת תהליך חשיבה פורמאלי המתבטא בין השאר בפולחן.

hillelg

New member
יריקה

היא אות לביזיון. לא רק ביהדות, אלא גם בכלל. אני לא רואה פה שום דבר מאגי.

זוכר את מזל היללג?

יורקים על "רבין" ופתאום אליטות, מעצרים, כותרות, פיטורין. חורה לך. הסר דאגה היללג, זה הולך ונגמר. עניין של לא נראה לי הרבה זמן ותבוא לך הרבה עדנה. מכל עבר ובכל זמן. לא רק בדרשות נופת שבת של הרבדיה. לך תזדיין בסבלנות.

hillelg

New member
זה בא אחר-כך.

אני חושב. או שאולי את צודקת, והביצה היתה לפני התרנגולת. איך שלא יהיה, יריקה היא עניין של הבעת בוז וזלזול, בכל מקום.

למעלה