1910 בדגניה א - בכבוד

אנסה להתיר את ה'סוגיה' למרות שלדעתי

אין פה סוגיה. ראשית, כפי שאמרת הקערה והמחיר. אז אויסטרים זה לא. סאלופס - אין יבוא של טריים ארצה וגם אם היה, המחיר לא מתאים לקערה מלאה. קלאמס - כל כך נדיר במסעדות כמנה בפני עצמה שיורד מהפרק בעצמו.

dfl

New member
תודה

הגברת לא כתבה שהקערה מלאה אלא שהמנה "נדיבה" וזה מושג שמשמעותו משתנה בהתאם לסוג הרכיכה - בדיוק השאלה שעל הפרק...

אשר לסקאלופס טריים - כפי שהעיר בעדינות קורא אחר, לא בטוח שהאבחנה בענין הטריות מדעית. את בוודאי יודעת שמכל הרכיכות, דווקא סקאלופס שורדות הקפאה מקצועית מצוין. מעבר לזה, מוכרים בישראל סקאלופס טריים, אינני יודע אם הם באמת כאלה (חמיס בטשון, שבתאי הדייג ועוד).

לגבי קלאמס - אין לי מושג אם ואיפה מגישים. אני רק יודע שיש יבוא סדיר, זה בטח מגיע לאנשהו.

אין סקאלופ טריים בישראל אלא לעיתים נדירות

ביותר כשמול ים מייבא מעט לארוחות מיוחדות.
כך שההערה של קאווז לא קשורה בכלל לנושא הזה.
בקערה מגישים מולים. אתה סתם מנסה להתחכם כפי שהייתה השאלה הראשונה שלך.

תודה על הדיווח. טוב לדעת אם מזדמנים לאזור.

מה שהפתיע אותי זה שטרנד הסלק עם כל דבר המאד תל אביבי, הגיע עד לשם. סלק במולים? זה כבר שיא חדש. בקרוב מישהו ימציא פיצה סלק...

אם קרפצ'יו עושים מסלק

אז מה זה לשלב קצת עם מולים

גם אני שמתי לב לזה

סלק מבושל בקערת מולים נשמע לי מבאס את החיים כי הסלק כל כך משתלט שחבל על המולים.
מיצינו....

ככה זה בארצנו הקטנה, אחד מתחיל טרנד

ותוך שבוע כולם מעתיקים...אבל להכניס את זה למולים זה באמת הזוי. אובר יצירתיות של טבח בלי להבין את חומרי הגלם.
ואפרופו הארוחה בטנטי באצ'י. הצחיק אותי שהשף אמר לחתולית שהניוקי סלק זו מנה שעבד עליה הרבה זמן ו'המציא' אותה. לפני למעלה משנה כבר אכלתי ניוקי סלק בקלואליס.

salo22

New member
אני חושב שהמנה בטאנטי

כבר נמצאת שם בתפריט שנים רבות, למרות שלא יכול לדעת מי באמת המציא אותה
בארוחה הראשונה שם לפני שלוש שנים פלוס לדעתי, היא לבטח הייתה.

זכור לי ניוקי סלק עוד ב"אסיף"

מאז המסעדה, שאני דווקא חיבבתי מאוד, נסגרה לצערי. זה היה לפני יותר מ4 שנים.

אחחחחחחחח, "אסיף"...

הזכרת אותה - ופתאום הבנתי שזה בדיוק, אבל בדיוק סוג המסעדות שחסרות היום בתל אביב. מטבח מוקפד, שרות מצויין, מחירים שפויים. "אסיף", "פרידה קאלו" בקצה השני של לילנבלום, "קפה 48" מעבר לפינה בתחילת דרכה, "המזללה" ממול בתחילת דרכה... איך הז'אנר הזה נעלם - או הצטמק מאוד בהיקפו - תוך שנה-שנה וחצי בלבד?

inבאלי

New member
גמני נזכרתי היום באסיף

דיברנו על ארוחות בוקר ונזכרתי שאכלתי שם אחת מעניינת ולא שבלונית באחד בראש השנה לפני כמה שנים.
בסופו של דבר רוב המסעדנים מעדיפים לשכפל את הטרנדים התקופתיים...

המסעדות משתנות לפי השוק הריווחי...

אני מבינה כמה זה עסק קשה לתחזק רק משום האידיאל לעשות מסעדה מסוג מסויים כשהקהל דוחף לכיוון אחר... אנשים רצו בומבסטיות! שואו! עיצובים ודקורציה מפה ושם ובעיקר הכי חשוב שירותים מעוצבים.
מצד אחד הופתעתי שאסיף נסגרה, מצד שני לא מאוד הופתעתי. מקווה שהמים יזרמו לכיוון אחר בקרוב... אפשר רק לקוות :)

ועוד לפני כן- מסעדות לא רווחיות נסגרות

את השינוי של פרידה קאלו למטבח לילה אני יכול להסביר רק כצורך ביח"צ משום שפרידה קאלו כשנפתחה פורסמה בדיוק כאותו דבר כמו מטבח לילה היום.
אסיף שהייתה אחת מהמסעדות עם האוכל הכי נעים בעיר ויחד עם זאת בעלת שירות מזעזע פשוט לא הייתה רווחית באף שלב לדעתי.
כפי שכתבתי לאילן לפני כמה שבועות- המחירים ברוב המסעדות היום נובעים מהצורך להחזיק את הראש מעל המים ולא מתוך חמדנות או רצון לתת מכה. מעטים המתעשרים ממסעדנות, או אפילו חיים מכך לטווח ארוך ללא הצורך להיות זמינים לעסק 24/7.
זאת הסיבה שגם מסעדנים שמצליחים להתפרנס יפה ולחיות על הגבולות שמגדיר אילן- נעים, טעים ולא יקר מדי, בסוף סוגרים גם כשלא מפסידים- אלו חיים קשים ואם לא מתעשרים מזה אז קשה למצוא את הכוחות לשנים רבות בתחום כל כך מסוכן.
ולכל אלו שבוחרים לנסות- הרבה זהירות והרבה הצלחה אני מאחל לכם

עצוב, מה שאתה כותב... כלומר, אין הרבה תקווה?

אני שומע אותך ועדיין נשגב מבינתי: למה כל כך יקר, למה השינוי הזה שהתרחש בתקופה האחרונה... למה מה שאפשרי בברצלונה, בלתי אפשרי בתל אביב? הכלכלות של קטלוניה ושל מרכז הארץ לא כך כך שונות, בסופו של דבר...

אסיף - נתקלתי בשרות שהיה פחות ממושלם רק פעם אחת בכל ביקוריי, מעניין שלדעתך הוא היה מזעזע.

מטבח לילה - אני לא יודע, אם הוא עדיין קיים, בכל מקרה, יואב בלימן עזב את המקום לטובת מסעדה על חוף הרצליה.

בכלכלה של קטלוניה אני לא מבין

באמת שאיני יודע מה גורם להבדלים- אני יודע שלהחזיק בתל אביב מסעדה עם כוח אדם איכותי ולשלם בהתאם (והתשלום בהתאם אינו מובן מאליו), את כל התקורה הנלוית, לעבוד עם חומרי גלם איכותיים- גם אם לא המיוחדים ביותר ולהקפיד תמיד שיהיו טריים- לכל זה יש מחיר והוא גבוה.
ועניין נוסף- לא בכל מקום זול כמו שאנחנו מדמיינים. בברצלונה הייתי פעם אחת לפני 4 שנים ואיני זוכר אותה כזולה במיוחד בתחום האוכל- להבדיל מיין. במקומות בהם אכלנו טוב שילמנו לא פחות מ100 יורו לזוג כולל יין, לא הפרש משמעותי ביחס למה שהיינו מקבלים בארץ באותו המחיר- ובארץ מנקים את פירות הים לפני ההגשה

RandS

New member
אחחחחחחח....אסיף

כמה נהניתי לאכול שם. בזמנו התלהבתי שם מפולנטת תירס ( עוד לפני שזה היה טרנד בכל מקום אפשרי) וכתגובה קיבלתי תפריט נייר תלוש שבגבו המתכון שרשמה לי השפית. היא דיברה אז על הוצאת ספר, כנראה שבסוף זה לא קרה. חבל.

למעלה