didalf
Well-known member
כן? מי?כלומר בעצם לא בדיוק מה ששאלת, כי זה לא היה בטעות ולא כהגנה עצמית, אבל הוא כן רצח לפחות אדם אחד שלא ממש עמד בקוד, רק היה מספיק קרוב, אני די בטוחה.
כן? מי?כלומר בעצם לא בדיוק מה ששאלת, כי זה לא היה בטעות ולא כהגנה עצמית, אבל הוא כן רצח לפחות אדם אחד שלא ממש עמד בקוד, רק היה מספיק קרוב, אני די בטוחה.
היא חודשה כבר.אני ממש שמח שזה הרגיש כמו סוף של עונה שאחריו יכולה להיות עונה נוספת, כלומר לעומת עונה עם שם חדש.
כן, הוא סיכן אותו בצורה מוגזמת, אבל מצד שני באמת איזו ברירה היתה לו?אני בשוק שדקסטר בעצם קרא להאריסון לבוא לשם כשזה כזה סיכון. התירוץ של "אם אני מת אז אני לא אוכל להגן עליו" הוא די חלש.
אה זה באמת השם משפחה שלה? חשבתי שהם אומרים את זה בצחוק, אבל בעצם באמת אין בזה הגיון.הקטע שהשם משפחה של צ'ארלי הוא בראון זה נורא מצחיק. אפילו שלקח לי כמה חזרות להבין למה.
כן זה היה חמוד. מתישהו בעונה אני תהיתי אם יש משמעות לזה שהיא שומעת תמיד את אותו השיר באוזניות, אבל לא ציפיתי שבאמת יהיה עם זה משהו.בסוף הבלשית לא עלתה על שום דבר באירוע, כלומר עד שהיא הוזעקה על ידי דקסטר בגלל ההזעקה.
אבל הקטע שהיא שמעה את השיר שלה ורצה לרקוד היה מעולה.
כן, זה היה טובחחחח יואו כתבתי בפעם הקודמת ששיחת ה-protection יכלה להיות על כלי נשק, אבל הייתי בטוחה שזה בדיחה וזה באמת רק קונדוםמגניב.
כן, אבל כמו שהרשימה שעדי הביאה הוכיחה, הוא כבר רצח בלי הקוד בעברוכאילו הכל נגמר טוב ואפילו פרייטר נתן את עצמו במתנה לדקסטר בכך שהוא הבהיר שהוא עכשיו כן עומד בקוד ודקסטר יכול לרצוח אותו בלי התלבטויות.
לא נראה לי שהיא תמשיך לחקור את דקסטר.אבל אני מצפה לגמרי שוואלאס והשותף שלה עכשיו יבינו שהם לא יכולים להתעלם מהטענות של באטיסטה. אמנם פרייטר הוא זה שהרג את באטיסטה ויש לזה ראיות, ולכאורה לא אמור היה להשאר שם שום דבר שמצביע על דקסטר, אבל עדיין העובדה שבאטיסטה נרצח שם חייבת לעורר לפחות חשד קל שאולי צריך לבחון מחדש על מה שהוא טען, במסגרת החקירה של למה פרייטר רצח אותו, ולאן נעלם פרייטר, ומה היה הסיפור שלו והכל.
לא. הוא גר בדירה. הייתה לו סירה שהוא לקח באופן קבוע כדי לזרוק את הגופות שלו בים.שכחתי כבר את זה שבתחילת הסדרה המקורית דקסטר באמת חי בבית-סירה.
האמת שאני לא זוכר ממש מה היה שם.אהבתי את איך שדקסטר קצת חיקה את פרייטר באיך שהוא ענה לו בהתחלה כשפרייטר קשור. אבל לא הכי אהבתי את המשחק שלו אח"כ בסצינה הזאת, היה בזה קצת יותר מדי "פסיכופאט קלישאתי משועשע" מאשר דקסטר הרגיל לדעתי. אני חושבת שהוא בד"כ לא ככה.
אני גם תוהה.חשבתי בשלב מסויים שאולי צ'ארלי תשתף פעולה עם דקסטר בהמשך, אבל נראה לי עכשיו שאין לה אינטרס.
בכלל יש לי רגשות מעורבים לגבי הסיפור שלה, כי אני לא חושבת שהסיבה שלה עד עכשיו לשיתוף פעולה עם פרייטר היתה מוצדקת ומובנת.
מעניין אם נראה אותה גם בעונה הבאה או שבאמת זהו.
כן, גם אני אהבתי את זה.אהבתי את שבירת הקיר הרביעי כשהוא בסוף אומר "אני בדיוק מה שאני צריך להיות, בדיוק מה שאתם [עיניים מוסטות אל המצלמה] רוצים שאני אהיה".
האמת שלא זכרתי את זה.היא חודשה כבר.
הוא יכל למות.כן, הוא סיכן אותו בצורה מוגזמת, אבל מצד שני באמת איזו ברירה היתה לו?
אני יודעת, אני בעצמי טענתי את זה עוד לפני ההוכחות, אבל פה הדגש שלי הוא על זה שנחסכה ממנו הדילמה.כן, אבל כמו שהרשימה שעדי הביאה הוכיחה, הוא כבר רצח בלי הקוד בעבר
זה יהיה ממש מאכזב לדעתי אם היא לא תראה שמשהו פה מסריח.לא נראה לי שהיא תמשיך לחקור את דקסטר.
די קל גם להסביר את העניין של הרצח של באטיסטה - הוא חקר את הנושא הביי הארבור בוצ'ר והגיע אל פרייטר, שכפי שאפשר להבין מהכספת, הוא בקטע של רוצחים סדרתיים.
לאור זה שהיא החליקה על חוסר ההתאמות בעניין ליידי ונג'נס אז נראה לי שהיא גם לא תחקור את זה מעבר.
חחחחח וואי זה יכול באמת להיות מעניין (ומביך בשבילה, מתישהו).האמת שהדבר הכי מתאים/מוזר שיכול לקרות זה שדקסטר בעצם ישיג עבודה במשטרת ניו-יורק ויעבוד איתה. כלומר זה המקצוע שלו.
אוקיי אני לא יודעת למה משום מה זכרתי שהוא גם גר בכזאת.לא. הוא גר בדירה. הייתה לו סירה שהוא לקח באופן קבוע כדי לזרוק את הגופות שלו בים.
אבל הוא לא אמר לו שהוא לא שווה את זה, הוא אמר לו שאותו, בניגוד לשאר קורבנותיו, הוא לא רוצה לזכור.האמת שאני לא זוכר ממש מה היה שם.
אבל כן חשבתי שזה מעליב במיוחד ולא ממש הגיוני שדקסטר אומר לו שהוא לא שווה מקום במזכרות שלו. כלומר פרייטר די חרא, אבל זה לא שהוא גרוע יותר מהקורבנות הרגילים של דקסטר.
נכוןהאמת שלא זכרתי את זה.
אבל גם חידוש לא ממש אומר שום דבר כפי שהוכיח החידוש של סדרת הפריקוול.
אמנם דקסטר בחר את האופציה של למות ביריה בעבר וגם בפרק הזה, אבל לבחור למות מצמא/רעב נשמע לי הרבה יותר קיצוני וקשה.הוא יכל למות.
זה אולי כן.או אפילו להתקשר למשטרה שיבואו להציל אותו. הוא אפילו טכנית יכל להמציא איזה תירוץ לגבי הנוכחות שלו שם, לא נראה לי שהיו שם שום עדויות לגבי משהו שהוא עשה.
תניח לו, יש לו כבר מספיק רגשות אשם על האריסון!בכל מקרה אבא טוב היה מעדיף למות מאשר לשים את הבן שלו בכזאת סכנה גדולה.
גם אני טיפה התאכזבתי.*דקסטר לא ניצל את ההזדמנות כדי לספר לפרייטר שג'מיניי היו תאומים.
נו ברור חחחחחח*משהו קטן (נו פון אינטנדד) - לא יכלתי לשים לב שדקסטר ביתר את גופתו של פרייטר לכמות קטנה יותר של שקי אשפה.
כן, כאילו זה גם יכל להגמר פה כשדקסטר מכיר בזה שהוא מי שהוא וככה אנחנו אוהבים אותו, אבל גם יכול להמשיך.אני ממש שמח שזה הרגיש כמו סוף של עונה שאחריו יכולה להיות עונה נוספת, כלומר לעומת עונה עם שם חדש.
ממממ הוא הודה בזה גם בפני עצמו/הארי. שהוא גם פשוט לא רוצה למות ככה.אני בשוק שדקסטר בעצם קרא להאריסון לבוא לשם כשזה כזה סיכון. התירוץ של "אם אני מת אז אני לא אוכל להגן עליו" הוא די חלש.
חחחחחחח זה היה מגניב במיוחד אחרי ההערה של לונה.אהבתי את הגילוי על מה דקסטר התכוון כשהוא נתן להאריסון protection, למרות שגם אז הנחתי שזה רק נועד לגרום לנו לחשוב שזה קונדום בעוד שזה סכין או משהו. אבל חשבתי שזה היה יותר כבדיחה בפרק הקודם.
חחחחחחחח נכון?? זה ההוא מסנופי נכון?הקטע שהשם משפחה של צ'ארלי הוא בראון זה נורא מצחיק. אפילו שלקח לי כמה חזרות להבין למה.
כי היא לא כזאת גאונה.בסוף הבלשית לא עלתה על שום דבר באירוע, כלומר עד שהיא הוזעקה על ידי דקסטר בגלל ההזעקה.
כל הכבודחחחח יואו כתבתי בפעם הקודמת ששיחת ה-protection יכלה להיות על כלי נשק, אבל הייתי בטוחה שזה בדיחה וזה באמת רק קונדוםמגניב.
יאפ.וכאילו הכל נגמר טוב ואפילו פרייטר נתן את עצמו במתנה לדקסטר בכך שהוא הבהיר שהוא עכשיו כן עומד בקוד ודקסטר יכול לרצוח אותו בלי התלבטויות.
אני גם תוהה.אבל אני מצפה לגמרי שוואלאס והשותף שלה עכשיו יבינו שהם לא יכולים להתעלם מהטענות של באטיסטה. אמנם פרייטר הוא זה שהרג את באטיסטה ויש לזה ראיות, ולכאורה לא אמור היה להשאר שם שום דבר שמצביע על דקסטר, אבל עדיין העובדה שבאטיסטה נרצח שם חייבת לעורר לפחות חשד קל שאולי צריך לבחון מחדש על מה שהוא טען, במסגרת החקירה של למה פרייטר רצח אותו, ולאן נעלם פרייטר, ומה היה הסיפור שלו והכל.
הוא לא גר בבית סירהשכחתי כבר את זה שבתחילת הסדרה המקורית דקסטר באמת חי בבית-סירה.
כן.אהבתי את שבירת הקיר הרביעי כשהוא בסוף אומר "אני בדיוק מה שאני צריך להיות, בדיוק מה שאתם [עיניים מוסטות אל המצלמה] רוצים שאני אהיה".
אה כן? אחותי שאלה ואמרתי שלא שמעתי לכאן או לכאן.היא חודשה כבר.
וואי הלוואי. הוא ככ טוב בניתוח נתזי דם זה חסר.האמת שהדבר הכי מתאים/מוזר שיכול לקרות זה שדקסטר בעצם ישיג עבודה במשטרת ניו-יורק ויעבוד איתה. כלומר זה המקצוע שלו.
חחחחח כי הוא רצה להעליב אותו זה היה אישי.אבל כן חשבתי שזה מעליב במיוחד ולא ממש הגיוני שדקסטר אומר לו שהוא לא שווה מקום במזכרות שלו. כלומר פרייטר די חרא, אבל זה לא שהוא גרוע יותר מהקורבנות הרגילים של דקסטר.
כן ממש חבל*דקסטר לא ניצל את ההזדמנות כדי לספר לפרייטר שג'מיניי היו תאומים.
חחחחחחחחחחחחחחחחחח כן*משהו קטן (נו פון אינטנדד) - לא יכלתי לשים לב שדקסטר ביתר את גופתו של פרייטר לכמות קטנה יותר של שקי אשפה.
זה היה חמוד אגב שלדקסטר היה ממש עצוב על באטיסטה. הם באמת היו חברים הרבה שנים.שזה הגיוני לי בגלל שפרייטר רצח את באטיסטה, וגם כמעט את האריסון, שני אירועים קשים וכואבים בשביל דקסטר.
תניח לו, יש לו כבר מספיק רגשות אשם על האריסון!
אוקיי לא בדיוק אבל אפשר להגיד שהיתה פה השראה.אוקי קודם כל חשוב מאד אני רוצה להתחיל בלמה גברת בלשית גנבה לטיילור את השמלה??
וואי נכון זה לגמרי יכול היה להיות סיום מוצלח.כן, כאילו זה גם יכל להגמר פה כשדקסטר מכיר בזה שהוא מי שהוא וככה אנחנו אוהבים אותו, אבל גם יכול להמשיך.
וכמו שאחותי אמרה זה קצת סיכון כי הייתה עונה ממש טובה אז זה קצת הזמן לסיים סופסוף בטעם טוב את הסאגה, והם עלולים להדרדר שוב אם ימשיכו בעונות.
מצד שני היה כיף אז כמובן שכולם רוצים עכשיו עוד.
חכי... אני מניחה שהיא תמשיך איתנו לעונה הבאה אז יהיו לה עוד הרבה סכנות בחיים.הדבר היחיד שאני בשוק לגביו זה שלא קרה כלום עם הבחורה שהריסון יוצא איתה. הם סתם חמודים. היא לא בסכנה ולא הייתה סכנה.
מאד השראה, זה שילוב צבעים מאד ספציפי ומזוהה.אוקיי לא בדיוק אבל אפשר להגיד שהיתה פה השראה.
חבל עליהחכי... אני מניחה שהיא תמשיך איתנו לעונה הבאה אז יהיו לה עוד הרבה סכנות בחיים.
אני לא שנאתי אבל גם לא התלהבתי מהחצי הראשון של העונה. מהחצי השני כן.טוב, ראיתי את 2 הפרקים הראשונים. אני דיי שונאת את זה בנתיים \:
אם תגידי לנו למה את שונאת או מה בדיוק מעצבן אותך, נוכל לרמוז אם שווה לך להמשיך או לוותר.טוב, ראיתי את 2 הפרקים הראשונים. אני דיי שונאת את זה בנתיים \:
חח טוב לא מספיילרת. תמשיכי לראותהבעיה שלי עם הסדרה דקסטר בכללי היא שהיא הייתה אולי סדרה עם רעיון חדש ומרענן כשהיא התחיל לראשונה ב - 2006. רוצח סדרתי שרוצח רוצחים סדרתיים. אבל מה שעבד ב-2006 כבר מרגיש עייף נוסחתי וקלישאתי עכשיו ב-2025. כבר ראינו סדרות אנטי הירו שידעו לעשות את הקטע הזה הרבה יותר טוב מדקסטר, ולא נראה לי לפי הפרקים הראשונים שהם למדו מהסדרות האלה. העניין הגדול הוא שנמאס לי שמנסים לשחק על שני הכיוונים- מצד אחד דקסטר "רע". יש לו תשוקה לרצוח, יש לו את "הרוצח האפל" (וכן קלטתי ששיחקו עם זה שעשו העונה עוד רוצח עם השם הזה). אבל מצד שני דקסטר טוב, דקסטר חמוד. כי הוא הורג רק אנשים ממש ממש רעים אז אנחנו אף פעם לא שונאים אותו או אפילו מבקרים אותו. ואני אומרת תחליטו- או שיש לו דחף בלתי נשלט לרצוח ויש בו נוסע אפל, ויש בו משהו רע מיסודו, או שהוא אדם טוב וחמוד שיודע להתאפק ורק להרוג אנשים אחרי שהוא חוקר אחריהם מלא זמן ומגלה שהם האנשים הכי נתעבים בעולם (רוצחים סדרתיים או אנסים סדרתיים או שניהם). זה מתיש שאף פעם לא נותנים לנו לראות את דקסטר מתמודד בפני דילמה מוסרית אמיתית. אז אל תגידו שיש בו "נוסע אפל" אל תרמזו שיש בו צד רע, אם אתם לא הולכים לאתגר את התפיסה הזאת אף פעם, אל תרמזו בכלל שהוא אדם רע אולי. כי במציאות אין דבר כזה. במציאות אנשים עם נטייה לאלימות כמו שדקסטר מתאר על עצמו, לא יכולים להתאפק, ולחקור ובסוף, להוציא את האלימות שלהם על האנשים הכי נאלחים בעולם כדי שלא נחשוב לשניה על המוסריות של המעשים שלהם. זה פסה, זה כבר נעשה. אין לי הרבה כוח לזה יותר. כבר ראינו סדרות עם עם אנטי גיבור שבהם הסדרה באופן תמידי גורמת לנו יותר ויותר להרהר אם אנחנו עדיין בצד של הגיבור כי הוא ממשיך לעשות דברים מחרידים יותר ויותר. בשובר שורות כבר בפרק השלישי אנחנו רואים כבר את וולט רוצח מישהו שלא להגנה עצמית, שלא לדבר על הדברים שהוא עושה יותר מאוחר כמו לתת לג'יין למות או להרעיל את ברוק. בדקסטר הוא לפעמים מהרהר בכך שהוא בן אדם רע, אבל זה אף פעם לא באמת ברצינות, ואנחנו אף פעם לא באמת חושבים ככה.
היו בסדרה המקורית שתי הזדמנויות לדקסטר לעשות משהו שיגרום לנו לפקפק במוסריות שלו- בעונה שדוקס חשד בו, ודקסטר התלבט אם להרוג אותו או לא (מה שיהיה מנוגד לחלוטין לקוד שלו, ויאתגר אותנו הצופים טיפה), או לשלם את המחיר וללכת לכלא. כמובן ששלפו אז דאוס-חברה-פסיכית-מאכינה שהרגה את דוקס במקומו וחסמה ממנו את הדילמה הזאת, ומאיתנו הקהל להחלטה שתהיה לחלוטין גיים צ'יינג'ר לדמות שלו.
הפעם השניה שזה קרה היה בעונה שלגורטיה חשדה בו ושוב דקסטר הגיע למצב שהוא צריך להחליט אם להרוג אותה, שוב שוטרת חפה מפשע שלא מתאימה לקוד ורק עושה את העבודה שלה, ושוב שמים את דקסטר באותה דילמה, רק כדי לשלוף שוב את דב-אקס-מאכינה ולגרום לדב להרוג את לגאוורטיה שזה הדבר הכי OOC בשבילה בעולם, והיא יכלה לעשות מלא דברים אחרים במקום, כמו לנסות לעצור את דקסטר בלי לנסות להרוג אף אחד. אבל כמובן שצריך להשאיר את דקסטר במצב שבו הוא חלילה לא הורג מישהו שהוא גם ככה חלאת האנושות, כי אחרת איך נאהב אותו ונחשוב שהוא חמודי-מודי?
ואז הגיעה העונה הקודמת, ואמנם זה הרגיש כמו מליון שנה באיחור, אבל לפחות חשבתי לעצמי- הנה הם מסיימים את הסדרה עם אמירה חד משמעית שדקסטר היה רע. שהבן שלו לא היה כמוהו. שזה לא באמת אפשרי להיות מוסרי ולעשות את מה שהוא עושה כי אדם טוב לא רוצח אנשים על דעת עצמו. הם גרמו לבן שלו לירות בו ולהוקיע אותו ולהגיד לנו- הנה דקסטר בסופו של דבר היה בן אדם רע וקיבל מה שמגיע לו. האם זה היה מאוחר מדי באיזה שבעתאלפים שנה? כן, אבל הייתי כזה- שויין עדיף מאוחר וזה. אבל עכשיו זה נראה כאילו הם לוקחים את כל הלקח שהם ניסו להעביר בסוף העונה הקודמת בחזרה. ראיתי רק את שני הפרקים הראשונים, אבל זה מרגיש לי מאוד ברור לאן העונה הולכת- לא רק שדקסטר ויחיה, ו-וואו איזה צירוף מקרים, יש עוד איזה רוצח סדרתי בסביבה שהוא כמובן רע מוחלט, ודקסטר כנראה יבלה את העונה בניסיון לרצוח אותו ויעשה את זה בסוף ואנחנו לא נרגיש רע כי הוא בניגוד לדקסטר רוצח סדרתי שהורג אנשים חפים מפשע, כרגיל. אבל לא רק זה, עכשיו, לפחות לפי מה שנראה לפי שני הפרקים הראשונים, נראה שהבן שלו- שהחליטו בעונה הקודמת שבאופן חד משמעי יהיה נגדו, אוי, כנראה גם לו יש את הנוסע האפל עכשיו כי הוא הרג מישהו (וכמובן שהוא הרג עוד איזה חלאה מוחלטת, מישהו שעמד לאנוס מישהו, כדי שלא חלילה טיפה לא נאהב את האריסון או משהו), ועכשיו, ואני לא אומרת את זה מספוילר, אלא רק מהתבנית של הסדרה הזאת זה מרגיש לי כ"כ ברור, בטח נגלה שלהאריסון יש גם "נוסע אפל" ודקסטר ילמד אותו איך להרוג לפי הקוד, ואז דקסטר לא רק ימשיך להיות הרוצח החמוד שאנחנו אוהבים, אלא הוא יסלח לבן שלו שירה בו ובטח יהיה בניהם בונדינג והם שניהם יהיו רוצחים סדרתיים חמודים ביחד, שאיכשהו תמיד יהיה איזה רוצח סדרתי או אנס סדרתי בסביבה שהם יוכלו לרצוח ואנחנו עדיין נחשוב שהם טובים. זה בסדר שדקסטר זנח את הבן שלו לכ"כ הרבה זמן, זה בסדר שדקסטר מלמד את הבן שלו שזה בסדר להיות אלים, זה בסדר שאין שום השלכות למעשים של דקסטר אף פעם, לא פסיכולוגיות, לא פרקטיות, לא בשום צורה. ועכשיו אנג'ל על תקן דוקס ולגווארטיה, השוטר שכבר מבין מי זה דקסטר וחושד בו, וברור לי שהוא ימשיך לחקור אותו לאורך כל העונה, ובנתיים אני שמה כסף שהוא איכשהו ימות בצורה שתנקה לגמרי את דקסטר וכנראה את האריסון, ומישהו אחר בטח יהרוג אותו, כדי שלא חלילה נצטרך לחשוב לשניה על המוסריות של דקסטר. בקיצור הנה הסיבה שאני שונאת מה שראיתי עד עכשיו. אבל עדיין אל תספליירו לי, כי יש סיכוי שאני כן אמשיך לראות בקטע של הייט וואצ' כי יותר מדי פומו.
מממ טוב אם את שונאת את הבסיס עצמו של הסדרה אז אני לא יודעת מה להגיד לך, יש מצב שגם לא תהני מההמשך.הבעיה שלי עם הסדרה דקסטר בכללי היא שהיא הייתה אולי סדרה עם רעיון חדש ומרענן כשהיא התחיל לראשונה ב - 2006. רוצח סדרתי שרוצח רוצחים סדרתיים. אבל מה שעבד ב-2006 כבר מרגיש עייף נוסחתי וקלישאתי עכשיו ב-2025. כבר ראינו סדרות אנטי הירו שידעו לעשות את הקטע הזה הרבה יותר טוב מדקסטר, ולא נראה לי לפי הפרקים הראשונים שהם למדו מהסדרות האלה. העניין הגדול הוא שנמאס לי שמנסים לשחק על שני הכיוונים- מצד אחד דקסטר "רע". יש לו תשוקה לרצוח, יש לו את "הרוצח האפל" (וכן קלטתי ששיחקו עם זה שעשו העונה עוד רוצח עם השם הזה). אבל מצד שני דקסטר טוב, דקסטר חמוד. כי הוא הורג רק אנשים ממש ממש רעים אז אנחנו אף פעם לא שונאים אותו או אפילו מבקרים אותו. ואני אומרת תחליטו- או שיש לו דחף בלתי נשלט לרצוח ויש בו נוסע אפל, ויש בו משהו רע מיסודו, או שהוא אדם טוב וחמוד שיודע להתאפק ורק להרוג אנשים אחרי שהוא חוקר אחריהם מלא זמן ומגלה שהם האנשים הכי נתעבים בעולם (רוצחים סדרתיים או אנסים סדרתיים או שניהם). זה מתיש שאף פעם לא נותנים לנו לראות את דקסטר מתמודד בפני דילמה מוסרית אמיתית. אז אל תגידו שיש בו "נוסע אפל" אל תרמזו שיש בו צד רע, אם אתם לא הולכים לאתגר את התפיסה הזאת אף פעם, אל תרמזו בכלל שהוא אדם רע אולי. כי במציאות אין דבר כזה. במציאות אנשים עם נטייה לאלימות כמו שדקסטר מתאר על עצמו, לא יכולים להתאפק, ולחקור ובסוף, להוציא את האלימות שלהם על האנשים הכי נאלחים בעולם כדי שלא נחשוב לשניה על המוסריות של המעשים שלהם. זה פסה, זה כבר נעשה. אין לי הרבה כוח לזה יותר. כבר ראינו סדרות עם עם אנטי גיבור שבהם הסדרה באופן תמידי גורמת לנו יותר ויותר להרהר אם אנחנו עדיין בצד של הגיבור כי הוא ממשיך לעשות דברים מחרידים יותר ויותר. בשובר שורות כבר בפרק השלישי אנחנו רואים כבר את וולט רוצח מישהו שלא להגנה עצמית, שלא לדבר על הדברים שהוא עושה יותר מאוחר כמו לתת לג'יין למות או להרעיל את ברוק. בדקסטר הוא לפעמים מהרהר בכך שהוא בן אדם רע, אבל זה אף פעם לא באמת ברצינות, ואנחנו אף פעם לא באמת חושבים ככה.
היו בסדרה המקורית שתי הזדמנויות לדקסטר לעשות משהו שיגרום לנו לפקפק במוסריות שלו- בעונה שדוקס חשד בו, ודקסטר התלבט אם להרוג אותו או לא (מה שיהיה מנוגד לחלוטין לקוד שלו, ויאתגר אותנו הצופים טיפה), או לשלם את המחיר וללכת לכלא. כמובן ששלפו אז דאוס-חברה-פסיכית-מאכינה שהרגה את דוקס במקומו וחסמה ממנו את הדילמה הזאת, ומאיתנו הקהל להחלטה שתהיה לחלוטין גיים צ'יינג'ר לדמות שלו.
הפעם השניה שזה קרה היה בעונה שלגורטיה חשדה בו ושוב דקסטר הגיע למצב שהוא צריך להחליט אם להרוג אותה, שוב שוטרת חפה מפשע שלא מתאימה לקוד ורק עושה את העבודה שלה, ושוב שמים את דקסטר באותה דילמה, רק כדי לשלוף שוב את דב-אקס-מאכינה ולגרום לדב להרוג את לגאוורטיה שזה הדבר הכי OOC בשבילה בעולם, והיא יכלה לעשות מלא דברים אחרים במקום, כמו לנסות לעצור את דקסטר בלי לנסות להרוג אף אחד. אבל כמובן שצריך להשאיר את דקסטר במצב שבו הוא חלילה לא הורג מישהו שהוא גם ככה חלאת האנושות, כי אחרת איך נאהב אותו ונחשוב שהוא חמודי-מודי?
ואז הגיעה העונה הקודמת, ואמנם זה הרגיש כמו מליון שנה באיחור, אבל לפחות חשבתי לעצמי- הנה הם מסיימים את הסדרה עם אמירה חד משמעית שדקסטר היה רע. שהבן שלו לא היה כמוהו. שזה לא באמת אפשרי להיות מוסרי ולעשות את מה שהוא עושה כי אדם טוב לא רוצח אנשים על דעת עצמו. הם גרמו לבן שלו לירות בו ולהוקיע אותו ולהגיד לנו- הנה דקסטר בסופו של דבר היה בן אדם רע וקיבל מה שמגיע לו. האם זה היה מאוחר מדי באיזה שבעתאלפים שנה? כן, אבל הייתי כזה- שויין עדיף מאוחר וזה. אבל עכשיו זה נראה כאילו הם לוקחים את כל הלקח שהם ניסו להעביר בסוף העונה הקודמת בחזרה. ראיתי רק את שני הפרקים הראשונים, אבל זה מרגיש לי מאוד ברור לאן העונה הולכת- לא רק שדקסטר ויחיה, ו-וואו איזה צירוף מקרים, יש עוד איזה רוצח סדרתי בסביבה שהוא כמובן רע מוחלט, ודקסטר כנראה יבלה את העונה בניסיון לרצוח אותו ויעשה את זה בסוף ואנחנו לא נרגיש רע כי הוא בניגוד לדקסטר רוצח סדרתי שהורג אנשים חפים מפשע, כרגיל. אבל לא רק זה, עכשיו, לפחות לפי מה שנראה לפי שני הפרקים הראשונים, נראה שהבן שלו- שהחליטו בעונה הקודמת שבאופן חד משמעי יהיה נגדו, אוי, כנראה גם לו יש את הנוסע האפל עכשיו כי הוא הרג מישהו (וכמובן שהוא הרג עוד איזה חלאה מוחלטת, מישהו שעמד לאנוס מישהו, כדי שלא חלילה טיפה לא נאהב את האריסון או משהו), ועכשיו, ואני לא אומרת את זה מספוילר, אלא רק מהתבנית של הסדרה הזאת זה מרגיש לי כ"כ ברור, בטח נגלה שלהאריסון יש גם "נוסע אפל" ודקסטר ילמד אותו איך להרוג לפי הקוד, ואז דקסטר לא רק ימשיך להיות הרוצח החמוד שאנחנו אוהבים, אלא הוא יסלח לבן שלו שירה בו ובטח יהיה בניהם בונדינג והם שניהם יהיו רוצחים סדרתיים חמודים ביחד, שאיכשהו תמיד יהיה איזה רוצח סדרתי או אנס סדרתי בסביבה שהם יוכלו לרצוח ואנחנו עדיין נחשוב שהם טובים. זה בסדר שדקסטר זנח את הבן שלו לכ"כ הרבה זמן, זה בסדר שדקסטר מלמד את הבן שלו שזה בסדר להיות אלים, זה בסדר שאין שום השלכות למעשים של דקסטר אף פעם, לא פסיכולוגיות, לא פרקטיות, לא בשום צורה. ועכשיו אנג'ל על תקן דוקס ולגווארטיה, השוטר שכבר מבין מי זה דקסטר וחושד בו, וברור לי שהוא ימשיך לחקור אותו לאורך כל העונה, ובנתיים אני שמה כסף שהוא איכשהו ימות בצורה שתנקה לגמרי את דקסטר וכנראה את האריסון, ומישהו אחר בטח יהרוג אותו, כדי שלא חלילה נצטרך לחשוב לשניה על המוסריות של דקסטר. בקיצור הנה הסיבה שאני שונאת מה שראיתי עד עכשיו. אבל עדיין אל תספליירו לי, כי יש סיכוי שאני כן אמשיך לראות בקטע של הייט וואצ' כי יותר מדי פומו.
בגדול מסכימה איתך וגם אני בשלב זה הרגשתי שמיצינו (מזמן).הבעיה שלי עם הסדרה דקסטר בכללי היא שהיא הייתה אולי סדרה עם רעיון חדש ומרענן כשהיא התחיל לראשונה ב - 2006. רוצח סדרתי שרוצח רוצחים סדרתיים. אבל מה שעבד ב-2006 כבר מרגיש עייף נוסחתי וקלישאתי עכשיו ב-2025.
אוקיי אז קודם כל אני בעקרון מסכימה עם כל מה שכתבת.כבר ראינו סדרות אנטי הירו שידעו לעשות את הקטע הזה הרבה יותר טוב מדקסטר, ולא נראה לי לפי הפרקים הראשונים שהם למדו מהסדרות האלה. העניין הגדול הוא שנמאס לי שמנסים לשחק על שני הכיוונים- מצד אחד דקסטר "רע". יש לו תשוקה לרצוח, יש לו את "הרוצח האפל" (וכן קלטתי ששיחקו עם זה שעשו העונה עוד רוצח עם השם הזה). אבל מצד שני דקסטר טוב, דקסטר חמוד. כי הוא הורג רק אנשים ממש ממש רעים אז אנחנו אף פעם לא שונאים אותו או אפילו מבקרים אותו. ואני אומרת תחליטו- או שיש לו דחף בלתי נשלט לרצוח ויש בו נוסע אפל, ויש בו משהו רע מיסודו, או שהוא אדם טוב וחמוד שיודע להתאפק ורק להרוג אנשים אחרי שהוא חוקר אחריהם מלא זמן ומגלה שהם האנשים הכי נתעבים בעולם (רוצחים סדרתיים או אנסים סדרתיים או שניהם). זה מתיש שאף פעם לא נותנים לנו לראות את דקסטר מתמודד בפני דילמה מוסרית אמיתית. אז אל תגידו שיש בו "נוסע אפל" אל תרמזו שיש בו צד רע, אם אתם לא הולכים לאתגר את התפיסה הזאת אף פעם, אל תרמזו בכלל שהוא אדם רע אולי. כי במציאות אין דבר כזה. במציאות אנשים עם נטייה לאלימות כמו שדקסטר מתאר על עצמו, לא יכולים להתאפק, ולחקור ובסוף, להוציא את האלימות שלהם על האנשים הכי נאלחים בעולם כדי שלא נחשוב לשניה על המוסריות של המעשים שלהם. זה פסה, זה כבר נעשה. אין לי הרבה כוח לזה יותר. כבר ראינו סדרות עם עם אנטי גיבור שבהם הסדרה באופן תמידי גורמת לנו יותר ויותר להרהר אם אנחנו עדיין בצד של הגיבור כי הוא ממשיך לעשות דברים מחרידים יותר ויותר. בשובר שורות כבר בפרק השלישי אנחנו רואים כבר את וולט רוצח מישהו שלא להגנה עצמית, שלא לדבר על הדברים שהוא עושה יותר מאוחר כמו לתת לג'יין למות או להרעיל את ברוק. בדקסטר הוא לפעמים מהרהר בכך שהוא בן אדם רע, אבל זה אף פעם לא באמת ברצינות, ואנחנו אף פעם לא באמת חושבים ככה.
ואז הגיעה העונה הקודמת, ואמנם זה הרגיש כמו מליון שנה באיחור, אבל לפחות חשבתי לעצמי- הנה הם מסיימים את הסדרה עם אמירה חד משמעית שדקסטר היה רע. שהבן שלו לא היה כמוהו. שזה לא באמת אפשרי להיות מוסרי ולעשות את מה שהוא עושה כי אדם טוב לא רוצח אנשים על דעת עצמו. הם גרמו לבן שלו לירות בו ולהוקיע אותו ולהגיד לנו- הנה דקסטר בסופו של דבר היה בן אדם רע וקיבל מה שמגיע לו. האם זה היה מאוחר מדי באיזה שבעתאלפים שנה? כן, אבל הייתי כזה- שויין עדיף מאוחר וזה. אבל עכשיו זה נראה כאילו הם לוקחים את כל הלקח שהם ניסו להעביר בסוף העונה הקודמת בחזרה. ראיתי רק את שני הפרקים הראשונים, אבל זה מרגיש לי מאוד ברור לאן העונה הולכת- לא רק שדקסטר ויחיה, ו-וואו איזה צירוף מקרים, יש עוד איזה רוצח סדרתי בסביבה שהוא כמובן רע מוחלט, ודקסטר כנראה יבלה את העונה בניסיון לרצוח אותו ויעשה את זה בסוף ואנחנו לא נרגיש רע כי הוא בניגוד לדקסטר רוצח סדרתי שהורג אנשים חפים מפשע, כרגיל. אבל לא רק זה, עכשיו, לפחות לפי מה שנראה לפי שני הפרקים הראשונים, נראה שהבן שלו- שהחליטו בעונה הקודמת שבאופן חד משמעי יהיה נגדו, אוי, כנראה גם לו יש את הנוסע האפל עכשיו כי הוא הרג מישהו (וכמובן שהוא הרג עוד איזה חלאה מוחלטת, מישהו שעמד לאנוס מישהו, כדי שלא חלילה טיפה לא נאהב את האריסון או משהו), ועכשיו, ואני לא אומרת את זה מספוילר, אלא רק מהתבנית של הסדרה הזאת זה מרגיש לי כ"כ ברור, בטח נגלה שלהאריסון יש גם "נוסע אפל" ודקסטר ילמד אותו איך להרוג לפי הקוד, ואז דקסטר לא רק ימשיך להיות הרוצח החמוד שאנחנו אוהבים, אלא הוא יסלח לבן שלו שירה בו ובטח יהיה בניהם בונדינג והם שניהם יהיו רוצחים סדרתיים חמודים ביחד, שאיכשהו תמיד יהיה איזה רוצח סדרתי או אנס סדרתי בסביבה שהם יוכלו לרצוח ואנחנו עדיין נחשוב שהם טובים. זה בסדר שדקסטר זנח את הבן שלו לכ"כ הרבה זמן, זה בסדר שדקסטר מלמד את הבן שלו שזה בסדר להיות אלים, זה בסדר שאין שום השלכות למעשים של דקסטר אף פעם, לא פסיכולוגיות, לא פרקטיות, לא בשום צורה. ועכשיו אנג'ל על תקן דוקס ולגווארטיה, השוטר שכבר מבין מי זה דקסטר וחושד בו, וברור לי שהוא ימשיך לחקור אותו לאורך כל העונה, ובנתיים אני שמה כסף שהוא איכשהו ימות בצורה שתנקה לגמרי את דקסטר וכנראה את האריסון, ומישהו אחר בטח יהרוג אותו, כדי שלא חלילה נצטרך לחשוב לשניה על המוסריות של דקסטר. בקיצור הנה הסיבה שאני שונאת מה שראיתי עד עכשיו.
אני אשמח אם את תצפי גם אם זה יהיה הייט-ווצ' עד הסוף, כי הנה כבר קיבלנו ממך חפירה שווה כמו שאנחנו אוהבים!אבל עדיין אל תספליירו לי, כי יש סיכוי שאני כן אמשיך לראות בקטע של הייט וואצ' כי יותר מדי פומו.
קודם כל אני מסכימה איתך, ואחרי שהוצאתי את הקיטור שלי על זה יותר קל לי לקבל את הסדרה על מה שהיא (ואני מסכימה שהיא לא מתיימרת להיות משהו אחר ממה שהסברת, ועדיין זכותי להתעצבן על זה). ולכן גם המשכתי לפרק 3 ונראה לי שאני אמשיך עוד כי אני סוף סוף מצליחה להתרכז בסדרה ואני חייבת הסחת דעת, אבל אפילו אם הסדרה תמיד הייתה כזאת אפשר לבקר אותה ולהגיד שהשטיק שעבד לפני כמעט 20 שנה כבר מרגיש ממוחזר ועייף בשלב הזה.העניין הוא שאני לא רואה את הסדרה כמתיימרת לעומק שאת מצפה ממנה.
היא לא שובר שורות (ובטח לא סמוך על סול) והיא לא באה להגיד להגיד לנו דברים על טוב ורע ועל השלכות של הבחירות שלנו. דקסטר הוא לא האנטי-גיבור הטראגי, שמתייסר בדילמות, ושחייב להענש בסוף.
הוא האנטי-גיבור הבלתי מציאותי, שאנחנו קצת רוצים וקצת אמורים להתבייש בזה.
את צודקת לחלוטין שאין דבר כזה במציאות ולא סביר שיהיה, רוצח פסיכופאטי עם נפש אפלה, שמקפיד לפגוע רק ברעים.
ההנאה שלנו מדקסטר היא יותר כמו מגיבורי-העל של מארוול (שאפילו הם מתייסרים יותר ממנו). זה בא עם טוויסט קטן, שהוא פסיכופאט רצחני (וחמוד), אבל פה נגמר הדימיון לסדרות האנטי-גיבור האחרות.
אבל אפילו על זה אני לא ממש מסכימה כי אני לא מאמינה שמישהו רואה את הסדרה וקורא במוח את דקסטר כפסיכופט. בפרק ה-3 נדמה לי שיש קטע שאבא-רוח שלו כאילו מתפלא עליו שהוא עזר למישהו ואומר לו - ממתי אכפת לך מהאנשים? סיראסיילי? לדקסטר תמיד היה אכפת מאנשים! היה אכפת לו מריטה, היה אכפת לו מדב, היה אכפת לו אפילו מהילדים של ריטה שלא היו שלו, היה אכפת לו מלומן, היה אכפת לו מהמון אנשים לאורך הסדרה המקורית, אני אפילו זוכרת איזה סצנה באחת העונות הממש ראשונות שאיזה ילדה בת 16 מנסה לשכב איתו והוא מונע את זה, כי הוא יודע שזה לא רק לא חוקי, אלא לא מוסרי (וזה לא שהוא א-מיני כמו שהסדרה ניסתה לטעון בעונה 1 כי מאז כבר ראינו שזה לא המקרה). דקסטר מתנהג בצורה מוסרית בכל אספקט כמעט בחיים שלו. הדבר היחיד ש"אומר" לנו שהוא פסיכופט זה הוא. אבל אני לא קונה את זה. פה אני אשווה את זה לסדרה אחרת- חניבעל, לא יודעת מי פה ראה את הסדרה, אבל בסדרה הזאת מאדס מיקלסן שמשחק את חניבעל הוא באמת מתנהג כמו פסיכופת. הוא לא רק רוצח אנשים, הוא משחק להם בראש, הוא לא מראה לשניה שום סוג של אמפתיה כלפי שום בן אדם אחר, יש לו מבט שמקפיא אותי מפחד כי הוא באמת משחק את זה כמו אדם חסר נשמה לחלוטין (כמו שהוא אמור, הוא לא אנטי גיבור, הוא נבל לחלוטין אפילו שהוא הדמות הראשית של הסדרה). המעשים שהוא מבצע בתור הדמות הזאת הם מחרידים ומזעזעים, ואני לא חושבת שיש רגע אחד שצופה מסתכל וחושב לשניה שיש בו קמצוץ של טוב או חמלה, וזה הפואנטה. אנחנו לא אמורים לאהוב אותו כבן אדם, אלא כנבל (למי שזה הקטע שלו כן?) זה כמו לאהוב את הג'וקר, או כל נבל אמיתי אחר, לפחות, גם האנשים שאוהבים אותו, אוהבים אותו בתור בן אדם רע ולא כבן אדם "מורכב". הסדרה (חניבעל) לא מנסה לרמוז לנו פעם אחת בשלושת עונותיה שיש איזה מרכיב של גאולה לחניבעל. הוא פשוט יצור של השטן.בדקסטר אנחנו אמורים להזדעזע בהתחלה מעצמנו שאנחנו אוהבים אותו - כי בניגוד לסדרות האחרות שנתנו לנו לאהוב את הגיבורים שעושים דברים רעים דרך האנושיות והחולשות שלהם, לדקסטר אין אנושיות וחולשות - הוא פסיכופאט וזהו.
היא הייתה בפריקוול המיותר ואם לרגע את חושבת שזה מספיק טוב כדי לנסות את זה - אל. גם הסדרה גרועה וגם התפקיד שלה שם כל כך לא משמעותי שלא שווה לראות בשבילה אפילו אם היא הייתה האוברי לדילן שלך.ולבסוף אני חייבת שתגידו לי- קראתי את התגובות שלכם עד פרק 3, וניק כתב שהוא מקווה שיחזירו להופעת אורח את שמ"ג, ואני כזה מה?שמ"ג שיחקה תפקיד כלשהו בדקסטר? אני דווקא זוכרת את דקסטר דיי טוב, אבל אין קמצוץ של זיכרון שהדבר הזה התרחש. האומנם?
אני חושבת שאת עושה השוואה לא הוגנת כי הדמויות הן לא אותו הדבר כי חניבעל רוצח כי הוא אוהב לרצוח. דקסטר רוצח כי הוא *צריך* לרצוח. כלומר מההתחלה אמרו לנו שהוא עושה את זה כי יש לו את הדחף הזה לרצוח. לכן הסיבה שלו לרצוח תמיד תרגיש שונה מסתם מישהו פסיכופת שרוצח כי הוא אוהב לרצוח ונהנה מזה.אבל אפילו על זה אני לא ממש מסכימה כי אני לא מאמינה שמישהו רואה את הסדרה וקורא במוח את דקסטר כפסיכופט. בפרק ה-3 נדמה לי שיש קטע שאבא-רוח שלו כאילו מתפלא עליו שהוא עזר למישהו ואומר לו - ממתי אכפת לך מהאנשים? סיראסיילי? לדקסטר תמיד היה אכפת מאנשים! היה אכפת לו מריטה, היה אכפת לו מדב, היה אכפת לו אפילו מהילדים של ריטה שלא היו שלו, היה אכפת לו מלומן, היה אכפת לו מהמון אנשים לאורך הסדרה המקורית, אני אפילו זוכרת איזה סצנה באחת העונות הממש ראשונות שאיזה ילדה בת 16 מנסה לשכב איתו והוא מונע את זה, כי הוא יודע שזה לא רק לא חוקי, אלא לא מוסרי (וזה לא שהוא א-מיני כמו שהסדרה ניסתה לטעון בעונה 1 כי מאז כבר ראינו שזה לא המקרה). דקסטר מתנהג בצורה מוסרית בכל אספקט כמעט בחיים שלו. הדבר היחיד ש"אומר" לנו שהוא פסיכופט זה הוא. אבל אני לא קונה את זה. פה אני אשווה את זה לסדרה אחרת- חניבעל, לא יודעת מי פה ראה את הסדרה, אבל בסדרה הזאת מאדס מיקלסן שמשחק את חניבעל הוא באמת מתנהג כמו פסיכופת. הוא לא רק רוצח אנשים, הוא משחק להם בראש, הוא לא מראה לשניה שום סוג של אמפתיה כלפי שום בן אדם אחר, יש לו מבט שמקפיא אותי מפחד כי הוא באמת משחק את זה כמו אדם חסר נשמה לחלוטין (כמו שהוא אמור, הוא לא אנטי גיבור, הוא נבל לחלוטין אפילו שהוא הדמות הראשית של הסדרה). המעשים שהוא מבצע בתור הדמות הזאת הם מחרידים ומזעזעים, ואני לא חושבת שיש רגע אחד שצופה מסתכל וחושב לשניה שיש בו קמצוץ של טוב או חמלה, וזה הפואנטה. אנחנו לא אמורים לאהוב אותו כבן אדם, אלא כנבל (למי שזה הקטע שלו כן?) זה כמו לאהוב את הג'וקר, או כל נבל אמיתי אחר, לפחות, גם האנשים שאוהבים אותו, אוהבים אותו בתור בן אדם רע ולא כבן אדם "מורכב". הסדרה (חניבעל) לא מנסה לרמוז לנו פעם אחת בשלושת עונותיה שיש איזה מרכיב של גאולה לחניבעל. הוא פשוט יצור של השטן.
הבעיה עם דקסטר היא שהיא מנסה להחזיק את המקל משתי קצותיו. היא משתמשת במילה "פסיכופת" לתאר את דקסטר, אבל הוא אף פעם לא נרשם אצלי במוח כ"פסיכופת", הוא אף פעם לא מפחיד אותי, אם הוא היה בן אדם אמיתי, ולאור כל מה שאני יודעת עליו, לא הייתי מפחדת להיות איתו באותו חדר כי לא הייתי מאמינה בחיים שהוא ינסה לפגוע בי. זה לא המצב עם חניבעל של מיקלסן שמבט אחד שלו עושה לי צמרמורות בלתי נשלטות של פחד.
אוקיי אני יכולה להבין למה זה מציק לך. אבל זה דווקא משהו שאני ממש אוהבת בסדרה. לא יודעת אפילו להסביר למה. תמיד מרגיש לי שדקסטר בודד כזה והשיחות שלו עם האבא-רוח שלו מרגישות מנחמות קצת. לא רק אותו אלא גם אותי כצופה.ואני חייבת להתלונן על עוד דבר, וזה כמה שהסדרה מאכילה אותנו בכפית שאני מרגישה זלזול רציני בתור צופה. לא מספיק שיש ווייס אובר שאומר לנו כל מחשבה שיש לדקסטר בראש, אלא יש לנו את אבא-רוח שדרך הדיאלוגים שלו שלו אנחנו אמורים להבין מה הדילמות של דקסטר. הדוגמא הכי ברורה היא שבפרק שהגעתי אליו יש סצנה שדקסטר יושב במכונית ומסתכל מרחוק על הבן שלו יושב בדיינר עם מישהי. האם לא ברור לנו מה הוא חושב? שההתלבטות שלו היא אם להיחשף לבן שלו או לא? שהוא פוחד שהבן שלו שונא אותו, ואם זאת כן רוצה להתקרב אליו? העובדה שחייבים לדחוף שם דיאלוג בינו לבין אבא רוח שמסביר לנו במילים שדקסטר פוחד שהבן שלו ישנא אותו, מרגיש כ"כ מזלזל בצופים. תנו לנו קצת קרדיט. סרטים וסדרות הצליחו להעביר רגשות כ"כ הרבה יותר מורכבים ולא ברורים בעזרת הכלים של הקולנוע, אתם יודעים, משחק, עריכה, בימוי. ואני יודעת שהאלמנט הזה היה שם בהתחלה, ואיכשהו הוא הרבה יותר צורם לי עכשיו כשראיתי מה סדרות אחרות יכולות לעשות עם האלמנט של "Show, don't tell". כאילו שיט אפילו ב-YOU הסתפקו רק בווייס אובר ולא בעוד דמות שג'ו הוזה כדי לתמלל לנו מה הוא חושב.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.