💀👻🔪🩸🅾️🆎🅰️🅱️ Dexter: Resurrection

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני זוכר לפחות פעם אחת בסדרה המקורית שבה דקסטר רצח מישהו שהוא היה מספיק משוכנע שהוא רוצח, ורק אחרי שהוא רצח אותו הוא גילה שהאדם שהוא רצח לא היה הרוצח אלא מישהו אחר. אני לא זוכר הרבה פרטים, אבל נראה לי שזה היה צלם.
אבל יש לי תחושה שהייתה גם לפחות עוד פעם אחת.
אני לא זוכר מה היה עם בעלה לשעבר של ריטה אבל יש לי תחושה שייתכן שהוא רצח אותו בלי שזה עמד בקוד.

חוץ מזה כמובן בסדרת דם חדש (כלומר דקסטר בשלג) הוא רצח את השוטר הזה בסוף.
הדבר הכי דפוק בסדרה הנוכחית היא שהשוטרת (זאת שהייתה חברה שלו) החליטה שזה היה מעשה של הגנה עצמית.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני ממש שמח שזה הרגיש כמו סוף של עונה שאחריו יכולה להיות עונה נוספת, כלומר לעומת עונה עם שם חדש.

אני בשוק שדקסטר בעצם קרא להאריסון לבוא לשם כשזה כזה סיכון. התירוץ של "אם אני מת אז אני לא אוכל להגן עליו" הוא די חלש.

אהבתי את הגילוי על מה דקסטר התכוון כשהוא נתן להאריסון protection, למרות שגם אז הנחתי שזה רק נועד לגרום לנו לחשוב שזה קונדום בעוד שזה סכין או משהו. אבל חשבתי שזה היה יותר כבדיחה בפרק הקודם.

הקטע שהשם משפחה של צ'ארלי הוא בראון זה נורא מצחיק. אפילו שלקח לי כמה חזרות להבין למה.

בסוף הבלשית לא עלתה על שום דבר באירוע, כלומר עד שהיא הוזעקה על ידי דקסטר בגלל ההזעקה.
אבל הקטע שהיא שמעה את השיר שלה ורצה לרקוד היה מעולה.

בטח יש עוד דברים שלא עולים לי כרגע,

אני מצפה לעונה הבאה

Lhuna3

Well-known member
פרק 1X10
'And Justice for All'
חחחח יואו כתבתי בפעם הקודמת ששיחת ה-protection יכלה להיות על כלי נשק, אבל הייתי בטוחה שזה בדיחה וזה באמת רק קונדום :-D מגניב.
העיקר שהאריסון ניצל.
וכאילו הכל נגמר טוב ואפילו פרייטר נתן את עצמו במתנה לדקסטר בכך שהוא הבהיר שהוא עכשיו כן עומד בקוד ודקסטר יכול לרצוח אותו בלי התלבטויות.

אבל אני מצפה לגמרי שוואלאס והשותף שלה עכשיו יבינו שהם לא יכולים להתעלם מהטענות של באטיסטה. אמנם פרייטר הוא זה שהרג את באטיסטה ויש לזה ראיות, ולכאורה לא אמור היה להשאר שם שום דבר שמצביע על דקסטר, אבל עדיין העובדה שבאטיסטה נרצח שם חייבת לעורר לפחות חשד קל שאולי צריך לבחון מחדש על מה שהוא טען, במסגרת החקירה של למה פרייטר רצח אותו, ולאן נעלם פרייטר, ומה היה הסיפור שלו והכל.

שכחתי כבר את זה שבתחילת הסדרה המקורית דקסטר באמת חי בבית-סירה.

אהבתי את איך שדקסטר קצת חיקה את פרייטר באיך שהוא ענה לו בהתחלה כשפרייטר קשור. אבל לא הכי אהבתי את המשחק שלו אח"כ בסצינה הזאת, היה בזה קצת יותר מדי "פסיכופאט קלישאתי משועשע" מאשר דקסטר הרגיל לדעתי. אני חושבת שהוא בד"כ לא ככה.

חשבתי בשלב מסויים שאולי צ'ארלי תשתף פעולה עם דקסטר בהמשך, אבל נראה לי עכשיו שאין לה אינטרס.
בכלל יש לי רגשות מעורבים לגבי הסיפור שלה, כי אני לא חושבת שהסיבה שלה עד עכשיו לשיתוף פעולה עם פרייטר היתה מוצדקת ומובנת.
מעניין אם נראה אותה גם בעונה הבאה או שבאמת זהו.

אהבתי את שבירת הקיר הרביעי כשהוא בסוף אומר "אני בדיוק מה שאני צריך להיות, בדיוק מה שאתם [עיניים מוסטות אל המצלמה] רוצים שאני אהיה".

Lhuna3

Well-known member
אני ממש שמח שזה הרגיש כמו סוף של עונה שאחריו יכולה להיות עונה נוספת, כלומר לעומת עונה עם שם חדש.
היא חודשה כבר.
אני בשוק שדקסטר בעצם קרא להאריסון לבוא לשם כשזה כזה סיכון. התירוץ של "אם אני מת אז אני לא אוכל להגן עליו" הוא די חלש.
כן, הוא סיכן אותו בצורה מוגזמת, אבל מצד שני באמת איזו ברירה היתה לו?
הקטע שהשם משפחה של צ'ארלי הוא בראון זה נורא מצחיק. אפילו שלקח לי כמה חזרות להבין למה.
אה זה באמת השם משפחה שלה? חשבתי שהם אומרים את זה בצחוק, אבל בעצם באמת אין בזה הגיון.
בסוף הבלשית לא עלתה על שום דבר באירוע, כלומר עד שהיא הוזעקה על ידי דקסטר בגלל ההזעקה.
אבל הקטע שהיא שמעה את השיר שלה ורצה לרקוד היה מעולה.
כן זה היה חמוד. מתישהו בעונה אני תהיתי אם יש משמעות לזה שהיא שומעת תמיד את אותו השיר באוזניות, אבל לא ציפיתי שבאמת יהיה עם זה משהו.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
חחחח יואו כתבתי בפעם הקודמת ששיחת ה-protection יכלה להיות על כלי נשק, אבל הייתי בטוחה שזה בדיחה וזה באמת רק קונדום :-D מגניב.
כן, זה היה טוב
וכאילו הכל נגמר טוב ואפילו פרייטר נתן את עצמו במתנה לדקסטר בכך שהוא הבהיר שהוא עכשיו כן עומד בקוד ודקסטר יכול לרצוח אותו בלי התלבטויות.
כן, אבל כמו שהרשימה שעדי הביאה הוכיחה, הוא כבר רצח בלי הקוד בעבר
אבל אני מצפה לגמרי שוואלאס והשותף שלה עכשיו יבינו שהם לא יכולים להתעלם מהטענות של באטיסטה. אמנם פרייטר הוא זה שהרג את באטיסטה ויש לזה ראיות, ולכאורה לא אמור היה להשאר שם שום דבר שמצביע על דקסטר, אבל עדיין העובדה שבאטיסטה נרצח שם חייבת לעורר לפחות חשד קל שאולי צריך לבחון מחדש על מה שהוא טען, במסגרת החקירה של למה פרייטר רצח אותו, ולאן נעלם פרייטר, ומה היה הסיפור שלו והכל.
לא נראה לי שהיא תמשיך לחקור את דקסטר.
די קל גם להסביר את העניין של הרצח של באטיסטה - הוא חקר את הנושא הביי הארבור בוצ'ר והגיע אל פרייטר, שכפי שאפשר להבין מהכספת, הוא בקטע של רוצחים סדרתיים.
לאור זה שהיא החליקה על חוסר ההתאמות בעניין ליידי ונג'נס אז נראה לי שהיא גם לא תחקור את זה מעבר.

אבל אני כן אשמח אם הדמות שלה תמשיך.

האמת שהדבר הכי מתאים/מוזר שיכול לקרות זה שדקסטר בעצם ישיג עבודה במשטרת ניו-יורק ויעבוד איתה. כלומר זה המקצוע שלו.
לא. הוא גר בדירה. הייתה לו סירה שהוא לקח באופן קבוע כדי לזרוק את הגופות שלו בים.
אהבתי את איך שדקסטר קצת חיקה את פרייטר באיך שהוא ענה לו בהתחלה כשפרייטר קשור. אבל לא הכי אהבתי את המשחק שלו אח"כ בסצינה הזאת, היה בזה קצת יותר מדי "פסיכופאט קלישאתי משועשע" מאשר דקסטר הרגיל לדעתי. אני חושבת שהוא בד"כ לא ככה.
האמת שאני לא זוכר ממש מה היה שם.
אבל כן חשבתי שזה מעליב במיוחד ולא ממש הגיוני שדקסטר אומר לו שהוא לא שווה מקום במזכרות שלו. כלומר פרייטר די חרא, אבל זה לא שהוא גרוע יותר מהקורבנות הרגילים של דקסטר.
חשבתי בשלב מסויים שאולי צ'ארלי תשתף פעולה עם דקסטר בהמשך, אבל נראה לי עכשיו שאין לה אינטרס.
בכלל יש לי רגשות מעורבים לגבי הסיפור שלה, כי אני לא חושבת שהסיבה שלה עד עכשיו לשיתוף פעולה עם פרייטר היתה מוצדקת ומובנת.
מעניין אם נראה אותה גם בעונה הבאה או שבאמת זהו.
אני גם תוהה.
יכול להיות נחמד אם נראה אותה שוב, אבל אני מניח שלא.
אהבתי את שבירת הקיר הרביעי כשהוא בסוף אומר "אני בדיוק מה שאני צריך להיות, בדיוק מה שאתם [עיניים מוסטות אל המצלמה] רוצים שאני אהיה".
כן, גם אני אהבתי את זה.

היא חודשה כבר.
האמת שלא זכרתי את זה.
אבל גם חידוש לא ממש אומר שום דבר כפי שהוכיח החידוש של סדרת הפריקוול.
כן, הוא סיכן אותו בצורה מוגזמת, אבל מצד שני באמת איזו ברירה היתה לו?
הוא יכל למות.
או אפילו להתקשר למשטרה שיבואו להציל אותו. הוא אפילו טכנית יכל להמציא איזה תירוץ לגבי הנוכחות שלו שם, לא נראה לי שהיו שם שום עדויות לגבי משהו שהוא עשה.
בכל מקרה אבא טוב היה מעדיף למות מאשר לשים את הבן שלו בכזאת סכנה גדולה.

*שלא כמו דקסטר, פרייטר כן קולט שהאריסון צריך כסף בשביל אוניברסיטה.

*דקסטר לא ניצל את ההזדמנות כדי לספר לפרייטר שג'מיניי היו תאומים.

*משהו קטן (נו פון אינטנדד) - לא יכלתי לשים לב שדקסטר ביתר את גופתו של פרייטר לכמות קטנה יותר של שקי אשפה.

Lhuna3

Well-known member
כן, אבל כמו שהרשימה שעדי הביאה הוכיחה, הוא כבר רצח בלי הקוד בעבר
אני יודעת, אני בעצמי טענתי את זה עוד לפני ההוכחות, אבל פה הדגש שלי הוא על זה שנחסכה ממנו הדילמה.
לא נראה לי שהיא תמשיך לחקור את דקסטר.
די קל גם להסביר את העניין של הרצח של באטיסטה - הוא חקר את הנושא הביי הארבור בוצ'ר והגיע אל פרייטר, שכפי שאפשר להבין מהכספת, הוא בקטע של רוצחים סדרתיים.
לאור זה שהיא החליקה על חוסר ההתאמות בעניין ליידי ונג'נס אז נראה לי שהיא גם לא תחקור את זה מעבר.
זה יהיה ממש מאכזב לדעתי אם היא לא תראה שמשהו פה מסריח.
האמת שהדבר הכי מתאים/מוזר שיכול לקרות זה שדקסטר בעצם ישיג עבודה במשטרת ניו-יורק ויעבוד איתה. כלומר זה המקצוע שלו.
חחחחח וואי זה יכול באמת להיות מעניין (ומביך בשבילה, מתישהו).
לא. הוא גר בדירה. הייתה לו סירה שהוא לקח באופן קבוע כדי לזרוק את הגופות שלו בים.
אוקיי אני לא יודעת למה משום מה זכרתי שהוא גם גר בכזאת.
האמת שאני לא זוכר ממש מה היה שם.
אבל כן חשבתי שזה מעליב במיוחד ולא ממש הגיוני שדקסטר אומר לו שהוא לא שווה מקום במזכרות שלו. כלומר פרייטר די חרא, אבל זה לא שהוא גרוע יותר מהקורבנות הרגילים של דקסטר.
אבל הוא לא אמר לו שהוא לא שווה את זה, הוא אמר לו שאותו, בניגוד לשאר קורבנותיו, הוא לא רוצה לזכור.
שזה הגיוני לי בגלל שפרייטר רצח את באטיסטה, וגם כמעט את האריסון, שני אירועים קשים וכואבים בשביל דקסטר.
האמת שלא זכרתי את זה.
אבל גם חידוש לא ממש אומר שום דבר כפי שהוכיח החידוש של סדרת הפריקוול.
נכון :(
הוא יכל למות.
אמנם דקסטר בחר את האופציה של למות ביריה בעבר וגם בפרק הזה, אבל לבחור למות מצמא/רעב נשמע לי הרבה יותר קיצוני וקשה.
או אפילו להתקשר למשטרה שיבואו להציל אותו. הוא אפילו טכנית יכל להמציא איזה תירוץ לגבי הנוכחות שלו שם, לא נראה לי שהיו שם שום עדויות לגבי משהו שהוא עשה.
זה אולי כן.
בכל מקרה אבא טוב היה מעדיף למות מאשר לשים את הבן שלו בכזאת סכנה גדולה.
תניח לו, יש לו כבר מספיק רגשות אשם על האריסון!
גם אני טיפה התאכזבתי.
*משהו קטן (נו פון אינטנדד) - לא יכלתי לשים לב שדקסטר ביתר את גופתו של פרייטר לכמות קטנה יותר של שקי אשפה.
נו ברור חחחחחח

didalf

Well-known member
דקסטר פרק 10
אוקי קודם כל חשוב מאד אני רוצה להתחיל בלמה גברת בלשית גנבה לטיילור את השמלה??
1757165147109.png

עכשיו אפשר לדבר על הפרק.

כן, כאילו זה גם יכל להגמר פה כשדקסטר מכיר בזה שהוא מי שהוא וככה אנחנו אוהבים אותו, אבל גם יכול להמשיך.
וכמו שאחותי אמרה זה קצת סיכון כי הייתה עונה ממש טובה אז זה קצת הזמן לסיים סופסוף בטעם טוב את הסאגה, והם עלולים להדרדר שוב אם ימשיכו בעונות.
מצד שני היה כיף אז כמובן שכולם רוצים עכשיו עוד.
ממממ הוא הודה בזה גם בפני עצמו/הארי. שהוא גם פשוט לא רוצה למות ככה.
אבל אני לא בשוק, מי עוד יכל לעזור לו? ויצר ההשרדות של דקסטר זחק יותר מהכל.
הדבר היחיד שאני בשוק לגביו זה שלא קרה כלום עם הבחורה שהריסון יוצא איתה. הם סתם חמודים. היא לא בסכנה ולא הייתה סכנה.

אהבתי את הגילוי על מה דקסטר התכוון כשהוא נתן להאריסון protection, למרות שגם אז הנחתי שזה רק נועד לגרום לנו לחשוב שזה קונדום בעוד שזה סכין או משהו. אבל חשבתי שזה היה יותר כבדיחה בפרק הקודם.
חחחחחחח זה היה מגניב במיוחד אחרי ההערה של לונה.

חחחחחחחח נכון?? זה ההוא מסנופי נכון?:-D:-D:-D

כי היא לא כזאת גאונה.
מעניין אגב אם היא תהיה מספיק גאונה להבין שיש דברים חשודים בהעלמות של פרייטר או לא.

כל הכבוד:-D מיד חשבתי עלייך!

יאפ.
מה שמצחיק זה שפרייטר לא ידע אם לפחד מזה שהוא עומד להרצח או להתרגש כי הוא מעריץ:-D

אני גם תוהה.
הוא לא גר בבית סירה8-*
אבל הייתה לו סירה שממנה הוא זרק את הגופות כמובן. זה היה ככ כיף לראות אותו ככה שוב כזאת סגירת מעגל יפה.

כן.
ואני ואחותי כזה: "אתה צודק חמוד":-D

היא חודשה כבר.
אה כן? אחותי שאלה ואמרתי שלא שמעתי לכאן או לכאן.
אבל ברור שהם לא יפסיקו.

וואי הלוואי. הוא ככ טוב בניתוח נתזי דם זה חסר.

חחחחח כי הוא רצה להעליב אותו זה היה אישי.
אבל הצחיק אותי שדקסטר לקח את הזכוכויות שלו על הדרך "זה שלי!!"

כן ממש חבל
חחחחחחחחחחחחחחחחחח כן:-D גם פחות ניילונים:-D

שזה הגיוני לי בגלל שפרייטר רצח את באטיסטה, וגם כמעט את האריסון, שני אירועים קשים וכואבים בשביל דקסטר.
זה היה חמוד אגב שלדקסטר היה ממש עצוב על באטיסטה. הם באמת היו חברים הרבה שנים.

תניח לו, יש לו כבר מספיק רגשות אשם על האריסון!
|כן|

Lhuna3

Well-known member
אוקי קודם כל חשוב מאד אני רוצה להתחיל בלמה גברת בלשית גנבה לטיילור את השמלה??
אוקיי לא בדיוק אבל אפשר להגיד שהיתה פה השראה.
כן, כאילו זה גם יכל להגמר פה כשדקסטר מכיר בזה שהוא מי שהוא וככה אנחנו אוהבים אותו, אבל גם יכול להמשיך.
וכמו שאחותי אמרה זה קצת סיכון כי הייתה עונה ממש טובה אז זה קצת הזמן לסיים סופסוף בטעם טוב את הסאגה, והם עלולים להדרדר שוב אם ימשיכו בעונות.
מצד שני היה כיף אז כמובן שכולם רוצים עכשיו עוד.
וואי נכון זה לגמרי יכול היה להיות סיום מוצלח.
הדבר היחיד שאני בשוק לגביו זה שלא קרה כלום עם הבחורה שהריסון יוצא איתה. הם סתם חמודים. היא לא בסכנה ולא הייתה סכנה.
חכי... אני מניחה שהיא תמשיך איתנו לעונה הבאה אז יהיו לה עוד הרבה סכנות בחיים.

didalf

Well-known member
אוקיי לא בדיוק אבל אפשר להגיד שהיתה פה השראה.
מאד השראה, זה שילוב צבעים מאד ספציפי ומזוהה.
(אני שקלחתי לעשות גרסה של זה כאחת האפשרויות שלי לתלבושת להופעה)

חכי... אני מניחה שהיא תמשיך איתנו לעונה הבאה אז יהיו לה עוד הרבה סכנות בחיים.
חבל עליה:-D

LeAnnDyIan

Well-known member
טוב, ראיתי את 2 הפרקים הראשונים. אני דיי שונאת את זה בנתיים \:
אם תגידי לנו למה את שונאת או מה בדיוק מעצבן אותך, נוכל לרמוז אם שווה לך להמשיך או לוותר.
בכל מקרה אני ממליצה להמשיך אבל אם מה שאת שונאת זה הדבר הכי טוב אז קצת בעיה😅

keren or5

Well-known member
הבעיה שלי עם הסדרה דקסטר בכללי היא שהיא הייתה אולי סדרה עם רעיון חדש ומרענן כשהיא התחיל לראשונה ב - 2006. רוצח סדרתי שרוצח רוצחים סדרתיים. אבל מה שעבד ב-2006 כבר מרגיש עייף נוסחתי וקלישאתי עכשיו ב-2025. כבר ראינו סדרות אנטי הירו שידעו לעשות את הקטע הזה הרבה יותר טוב מדקסטר, ולא נראה לי לפי הפרקים הראשונים שהם למדו מהסדרות האלה. העניין הגדול הוא שנמאס לי שמנסים לשחק על שני הכיוונים- מצד אחד דקסטר "רע". יש לו תשוקה לרצוח, יש לו את "הרוצח האפל" (וכן קלטתי ששיחקו עם זה שעשו העונה עוד רוצח עם השם הזה). אבל מצד שני דקסטר טוב, דקסטר חמוד. כי הוא הורג רק אנשים ממש ממש רעים אז אנחנו אף פעם לא שונאים אותו או אפילו מבקרים אותו. ואני אומרת תחליטו- או שיש לו דחף בלתי נשלט לרצוח ויש בו נוסע אפל, ויש בו משהו רע מיסודו, או שהוא אדם טוב וחמוד שיודע להתאפק ורק להרוג אנשים אחרי שהוא חוקר אחריהם מלא זמן ומגלה שהם האנשים הכי נתעבים בעולם (רוצחים סדרתיים או אנסים סדרתיים או שניהם). זה מתיש שאף פעם לא נותנים לנו לראות את דקסטר מתמודד בפני דילמה מוסרית אמיתית. אז אל תגידו שיש בו "נוסע אפל" אל תרמזו שיש בו צד רע, אם אתם לא הולכים לאתגר את התפיסה הזאת אף פעם, אל תרמזו בכלל שהוא אדם רע אולי. כי במציאות אין דבר כזה. במציאות אנשים עם נטייה לאלימות כמו שדקסטר מתאר על עצמו, לא יכולים להתאפק, ולחקור ובסוף, להוציא את האלימות שלהם על האנשים הכי נאלחים בעולם כדי שלא נחשוב לשניה על המוסריות של המעשים שלהם. זה פסה, זה כבר נעשה. אין לי הרבה כוח לזה יותר. כבר ראינו סדרות עם עם אנטי גיבור שבהם הסדרה באופן תמידי גורמת לנו יותר ויותר להרהר אם אנחנו עדיין בצד של הגיבור כי הוא ממשיך לעשות דברים מחרידים יותר ויותר. בשובר שורות כבר בפרק השלישי אנחנו רואים כבר את וולט רוצח מישהו שלא להגנה עצמית, שלא לדבר על הדברים שהוא עושה יותר מאוחר כמו לתת לג'יין למות או להרעיל את ברוק. בדקסטר הוא לפעמים מהרהר בכך שהוא בן אדם רע, אבל זה אף פעם לא באמת ברצינות, ואנחנו אף פעם לא באמת חושבים ככה.
היו בסדרה המקורית שתי הזדמנויות לדקסטר לעשות משהו שיגרום לנו לפקפק במוסריות שלו- בעונה שדוקס חשד בו, ודקסטר התלבט אם להרוג אותו או לא (מה שיהיה מנוגד לחלוטין לקוד שלו, ויאתגר אותנו הצופים טיפה), או לשלם את המחיר וללכת לכלא. כמובן ששלפו אז דאוס-חברה-פסיכית-מאכינה שהרגה את דוקס במקומו וחסמה ממנו את הדילמה הזאת, ומאיתנו הקהל להחלטה שתהיה לחלוטין גיים צ'יינג'ר לדמות שלו.
הפעם השניה שזה קרה היה בעונה שלגורטיה חשדה בו ושוב דקסטר הגיע למצב שהוא צריך להחליט אם להרוג אותה, שוב שוטרת חפה מפשע שלא מתאימה לקוד ורק עושה את העבודה שלה, ושוב שמים את דקסטר באותה דילמה, רק כדי לשלוף שוב את דב-אקס-מאכינה ולגרום לדב להרוג את לגאוורטיה שזה הדבר הכי OOC בשבילה בעולם, והיא יכלה לעשות מלא דברים אחרים במקום, כמו לנסות לעצור את דקסטר בלי לנסות להרוג אף אחד. אבל כמובן שצריך להשאיר את דקסטר במצב שבו הוא חלילה לא הורג מישהו שהוא גם ככה חלאת האנושות, כי אחרת איך נאהב אותו ונחשוב שהוא חמודי-מודי?
ואז הגיעה העונה הקודמת, ואמנם זה הרגיש כמו מליון שנה באיחור, אבל לפחות חשבתי לעצמי- הנה הם מסיימים את הסדרה עם אמירה חד משמעית שדקסטר היה רע. שהבן שלו לא היה כמוהו. שזה לא באמת אפשרי להיות מוסרי ולעשות את מה שהוא עושה כי אדם טוב לא רוצח אנשים על דעת עצמו. הם גרמו לבן שלו לירות בו ולהוקיע אותו ולהגיד לנו- הנה דקסטר בסופו של דבר היה בן אדם רע וקיבל מה שמגיע לו. האם זה היה מאוחר מדי באיזה שבעתאלפים שנה? כן, אבל הייתי כזה- שויין עדיף מאוחר וזה. אבל עכשיו זה נראה כאילו הם לוקחים את כל הלקח שהם ניסו להעביר בסוף העונה הקודמת בחזרה. ראיתי רק את שני הפרקים הראשונים, אבל זה מרגיש לי מאוד ברור לאן העונה הולכת- לא רק שדקסטר ויחיה, ו-וואו איזה צירוף מקרים, יש עוד איזה רוצח סדרתי בסביבה שהוא כמובן רע מוחלט, ודקסטר כנראה יבלה את העונה בניסיון לרצוח אותו ויעשה את זה בסוף ואנחנו לא נרגיש רע כי הוא בניגוד לדקסטר רוצח סדרתי שהורג אנשים חפים מפשע, כרגיל. אבל לא רק זה, עכשיו, לפחות לפי מה שנראה לפי שני הפרקים הראשונים, נראה שהבן שלו- שהחליטו בעונה הקודמת שבאופן חד משמעי יהיה נגדו, אוי, כנראה גם לו יש את הנוסע האפל עכשיו כי הוא הרג מישהו (וכמובן שהוא הרג עוד איזה חלאה מוחלטת, מישהו שעמד לאנוס מישהו, כדי שלא חלילה טיפה לא נאהב את האריסון או משהו), ועכשיו, ואני לא אומרת את זה מספוילר, אלא רק מהתבנית של הסדרה הזאת זה מרגיש לי כ"כ ברור, בטח נגלה שלהאריסון יש גם "נוסע אפל" ודקסטר ילמד אותו איך להרוג לפי הקוד, ואז דקסטר לא רק ימשיך להיות הרוצח החמוד שאנחנו אוהבים, אלא הוא יסלח לבן שלו שירה בו ובטח יהיה בניהם בונדינג והם שניהם יהיו רוצחים סדרתיים חמודים ביחד, שאיכשהו תמיד יהיה איזה רוצח סדרתי או אנס סדרתי בסביבה שהם יוכלו לרצוח ואנחנו עדיין נחשוב שהם טובים. זה בסדר שדקסטר זנח את הבן שלו לכ"כ הרבה זמן, זה בסדר שדקסטר מלמד את הבן שלו שזה בסדר להיות אלים, זה בסדר שאין שום השלכות למעשים של דקסטר אף פעם, לא פסיכולוגיות, לא פרקטיות, לא בשום צורה. ועכשיו אנג'ל על תקן דוקס ולגווארטיה, השוטר שכבר מבין מי זה דקסטר וחושד בו, וברור לי שהוא ימשיך לחקור אותו לאורך כל העונה, ובנתיים אני שמה כסף שהוא איכשהו ימות בצורה שתנקה לגמרי את דקסטר וכנראה את האריסון, ומישהו אחר בטח יהרוג אותו, כדי שלא חלילה נצטרך לחשוב לשניה על המוסריות של דקסטר. בקיצור הנה הסיבה שאני שונאת מה שראיתי עד עכשיו. אבל עדיין אל תספליירו לי, כי יש סיכוי שאני כן אמשיך לראות בקטע של הייט וואצ' כי יותר מדי פומו.

LeAnnDyIan

Well-known member
הבעיה שלי עם הסדרה דקסטר בכללי היא שהיא הייתה אולי סדרה עם רעיון חדש ומרענן כשהיא התחיל לראשונה ב - 2006. רוצח סדרתי שרוצח רוצחים סדרתיים. אבל מה שעבד ב-2006 כבר מרגיש עייף נוסחתי וקלישאתי עכשיו ב-2025. כבר ראינו סדרות אנטי הירו שידעו לעשות את הקטע הזה הרבה יותר טוב מדקסטר, ולא נראה לי לפי הפרקים הראשונים שהם למדו מהסדרות האלה. העניין הגדול הוא שנמאס לי שמנסים לשחק על שני הכיוונים- מצד אחד דקסטר "רע". יש לו תשוקה לרצוח, יש לו את "הרוצח האפל" (וכן קלטתי ששיחקו עם זה שעשו העונה עוד רוצח עם השם הזה). אבל מצד שני דקסטר טוב, דקסטר חמוד. כי הוא הורג רק אנשים ממש ממש רעים אז אנחנו אף פעם לא שונאים אותו או אפילו מבקרים אותו. ואני אומרת תחליטו- או שיש לו דחף בלתי נשלט לרצוח ויש בו נוסע אפל, ויש בו משהו רע מיסודו, או שהוא אדם טוב וחמוד שיודע להתאפק ורק להרוג אנשים אחרי שהוא חוקר אחריהם מלא זמן ומגלה שהם האנשים הכי נתעבים בעולם (רוצחים סדרתיים או אנסים סדרתיים או שניהם). זה מתיש שאף פעם לא נותנים לנו לראות את דקסטר מתמודד בפני דילמה מוסרית אמיתית. אז אל תגידו שיש בו "נוסע אפל" אל תרמזו שיש בו צד רע, אם אתם לא הולכים לאתגר את התפיסה הזאת אף פעם, אל תרמזו בכלל שהוא אדם רע אולי. כי במציאות אין דבר כזה. במציאות אנשים עם נטייה לאלימות כמו שדקסטר מתאר על עצמו, לא יכולים להתאפק, ולחקור ובסוף, להוציא את האלימות שלהם על האנשים הכי נאלחים בעולם כדי שלא נחשוב לשניה על המוסריות של המעשים שלהם. זה פסה, זה כבר נעשה. אין לי הרבה כוח לזה יותר. כבר ראינו סדרות עם עם אנטי גיבור שבהם הסדרה באופן תמידי גורמת לנו יותר ויותר להרהר אם אנחנו עדיין בצד של הגיבור כי הוא ממשיך לעשות דברים מחרידים יותר ויותר. בשובר שורות כבר בפרק השלישי אנחנו רואים כבר את וולט רוצח מישהו שלא להגנה עצמית, שלא לדבר על הדברים שהוא עושה יותר מאוחר כמו לתת לג'יין למות או להרעיל את ברוק. בדקסטר הוא לפעמים מהרהר בכך שהוא בן אדם רע, אבל זה אף פעם לא באמת ברצינות, ואנחנו אף פעם לא באמת חושבים ככה.
היו בסדרה המקורית שתי הזדמנויות לדקסטר לעשות משהו שיגרום לנו לפקפק במוסריות שלו- בעונה שדוקס חשד בו, ודקסטר התלבט אם להרוג אותו או לא (מה שיהיה מנוגד לחלוטין לקוד שלו, ויאתגר אותנו הצופים טיפה), או לשלם את המחיר וללכת לכלא. כמובן ששלפו אז דאוס-חברה-פסיכית-מאכינה שהרגה את דוקס במקומו וחסמה ממנו את הדילמה הזאת, ומאיתנו הקהל להחלטה שתהיה לחלוטין גיים צ'יינג'ר לדמות שלו.
הפעם השניה שזה קרה היה בעונה שלגורטיה חשדה בו ושוב דקסטר הגיע למצב שהוא צריך להחליט אם להרוג אותה, שוב שוטרת חפה מפשע שלא מתאימה לקוד ורק עושה את העבודה שלה, ושוב שמים את דקסטר באותה דילמה, רק כדי לשלוף שוב את דב-אקס-מאכינה ולגרום לדב להרוג את לגאוורטיה שזה הדבר הכי OOC בשבילה בעולם, והיא יכלה לעשות מלא דברים אחרים במקום, כמו לנסות לעצור את דקסטר בלי לנסות להרוג אף אחד. אבל כמובן שצריך להשאיר את דקסטר במצב שבו הוא חלילה לא הורג מישהו שהוא גם ככה חלאת האנושות, כי אחרת איך נאהב אותו ונחשוב שהוא חמודי-מודי?
ואז הגיעה העונה הקודמת, ואמנם זה הרגיש כמו מליון שנה באיחור, אבל לפחות חשבתי לעצמי- הנה הם מסיימים את הסדרה עם אמירה חד משמעית שדקסטר היה רע. שהבן שלו לא היה כמוהו. שזה לא באמת אפשרי להיות מוסרי ולעשות את מה שהוא עושה כי אדם טוב לא רוצח אנשים על דעת עצמו. הם גרמו לבן שלו לירות בו ולהוקיע אותו ולהגיד לנו- הנה דקסטר בסופו של דבר היה בן אדם רע וקיבל מה שמגיע לו. האם זה היה מאוחר מדי באיזה שבעתאלפים שנה? כן, אבל הייתי כזה- שויין עדיף מאוחר וזה. אבל עכשיו זה נראה כאילו הם לוקחים את כל הלקח שהם ניסו להעביר בסוף העונה הקודמת בחזרה. ראיתי רק את שני הפרקים הראשונים, אבל זה מרגיש לי מאוד ברור לאן העונה הולכת- לא רק שדקסטר ויחיה, ו-וואו איזה צירוף מקרים, יש עוד איזה רוצח סדרתי בסביבה שהוא כמובן רע מוחלט, ודקסטר כנראה יבלה את העונה בניסיון לרצוח אותו ויעשה את זה בסוף ואנחנו לא נרגיש רע כי הוא בניגוד לדקסטר רוצח סדרתי שהורג אנשים חפים מפשע, כרגיל. אבל לא רק זה, עכשיו, לפחות לפי מה שנראה לפי שני הפרקים הראשונים, נראה שהבן שלו- שהחליטו בעונה הקודמת שבאופן חד משמעי יהיה נגדו, אוי, כנראה גם לו יש את הנוסע האפל עכשיו כי הוא הרג מישהו (וכמובן שהוא הרג עוד איזה חלאה מוחלטת, מישהו שעמד לאנוס מישהו, כדי שלא חלילה טיפה לא נאהב את האריסון או משהו), ועכשיו, ואני לא אומרת את זה מספוילר, אלא רק מהתבנית של הסדרה הזאת זה מרגיש לי כ"כ ברור, בטח נגלה שלהאריסון יש גם "נוסע אפל" ודקסטר ילמד אותו איך להרוג לפי הקוד, ואז דקסטר לא רק ימשיך להיות הרוצח החמוד שאנחנו אוהבים, אלא הוא יסלח לבן שלו שירה בו ובטח יהיה בניהם בונדינג והם שניהם יהיו רוצחים סדרתיים חמודים ביחד, שאיכשהו תמיד יהיה איזה רוצח סדרתי או אנס סדרתי בסביבה שהם יוכלו לרצוח ואנחנו עדיין נחשוב שהם טובים. זה בסדר שדקסטר זנח את הבן שלו לכ"כ הרבה זמן, זה בסדר שדקסטר מלמד את הבן שלו שזה בסדר להיות אלים, זה בסדר שאין שום השלכות למעשים של דקסטר אף פעם, לא פסיכולוגיות, לא פרקטיות, לא בשום צורה. ועכשיו אנג'ל על תקן דוקס ולגווארטיה, השוטר שכבר מבין מי זה דקסטר וחושד בו, וברור לי שהוא ימשיך לחקור אותו לאורך כל העונה, ובנתיים אני שמה כסף שהוא איכשהו ימות בצורה שתנקה לגמרי את דקסטר וכנראה את האריסון, ומישהו אחר בטח יהרוג אותו, כדי שלא חלילה נצטרך לחשוב לשניה על המוסריות של דקסטר. בקיצור הנה הסיבה שאני שונאת מה שראיתי עד עכשיו. אבל עדיין אל תספליירו לי, כי יש סיכוי שאני כן אמשיך לראות בקטע של הייט וואצ' כי יותר מדי פומו.
חח טוב לא מספיילרת. תמשיכי לראות😂
גם אם תשנאי עד הסוף, לפחות יהיה לי מבדר😅

didalf

Well-known member
מממ טוב אם את שונאת את הבסיס עצמו של הסדרה אז אני לא יודעת מה להגיד לך, יש מצב שגם לא תהני מההמשך.
מבחינתי כל מה שמפריע לך זה כל הכיף בסדרה הזאת.

Lhuna3

Well-known member
תגובה ללא ספוילרים להמשך.
הבעיה שלי עם הסדרה דקסטר בכללי היא שהיא הייתה אולי סדרה עם רעיון חדש ומרענן כשהיא התחיל לראשונה ב - 2006. רוצח סדרתי שרוצח רוצחים סדרתיים. אבל מה שעבד ב-2006 כבר מרגיש עייף נוסחתי וקלישאתי עכשיו ב-2025.
בגדול מסכימה איתך וגם אני בשלב זה הרגשתי שמיצינו (מזמן).
כבר ראינו סדרות אנטי הירו שידעו לעשות את הקטע הזה הרבה יותר טוב מדקסטר, ולא נראה לי לפי הפרקים הראשונים שהם למדו מהסדרות האלה. העניין הגדול הוא שנמאס לי שמנסים לשחק על שני הכיוונים- מצד אחד דקסטר "רע". יש לו תשוקה לרצוח, יש לו את "הרוצח האפל" (וכן קלטתי ששיחקו עם זה שעשו העונה עוד רוצח עם השם הזה). אבל מצד שני דקסטר טוב, דקסטר חמוד. כי הוא הורג רק אנשים ממש ממש רעים אז אנחנו אף פעם לא שונאים אותו או אפילו מבקרים אותו. ואני אומרת תחליטו- או שיש לו דחף בלתי נשלט לרצוח ויש בו נוסע אפל, ויש בו משהו רע מיסודו, או שהוא אדם טוב וחמוד שיודע להתאפק ורק להרוג אנשים אחרי שהוא חוקר אחריהם מלא זמן ומגלה שהם האנשים הכי נתעבים בעולם (רוצחים סדרתיים או אנסים סדרתיים או שניהם). זה מתיש שאף פעם לא נותנים לנו לראות את דקסטר מתמודד בפני דילמה מוסרית אמיתית. אז אל תגידו שיש בו "נוסע אפל" אל תרמזו שיש בו צד רע, אם אתם לא הולכים לאתגר את התפיסה הזאת אף פעם, אל תרמזו בכלל שהוא אדם רע אולי. כי במציאות אין דבר כזה. במציאות אנשים עם נטייה לאלימות כמו שדקסטר מתאר על עצמו, לא יכולים להתאפק, ולחקור ובסוף, להוציא את האלימות שלהם על האנשים הכי נאלחים בעולם כדי שלא נחשוב לשניה על המוסריות של המעשים שלהם. זה פסה, זה כבר נעשה. אין לי הרבה כוח לזה יותר. כבר ראינו סדרות עם עם אנטי גיבור שבהם הסדרה באופן תמידי גורמת לנו יותר ויותר להרהר אם אנחנו עדיין בצד של הגיבור כי הוא ממשיך לעשות דברים מחרידים יותר ויותר. בשובר שורות כבר בפרק השלישי אנחנו רואים כבר את וולט רוצח מישהו שלא להגנה עצמית, שלא לדבר על הדברים שהוא עושה יותר מאוחר כמו לתת לג'יין למות או להרעיל את ברוק. בדקסטר הוא לפעמים מהרהר בכך שהוא בן אדם רע, אבל זה אף פעם לא באמת ברצינות, ואנחנו אף פעם לא באמת חושבים ככה.
ואז הגיעה העונה הקודמת, ואמנם זה הרגיש כמו מליון שנה באיחור, אבל לפחות חשבתי לעצמי- הנה הם מסיימים את הסדרה עם אמירה חד משמעית שדקסטר היה רע. שהבן שלו לא היה כמוהו. שזה לא באמת אפשרי להיות מוסרי ולעשות את מה שהוא עושה כי אדם טוב לא רוצח אנשים על דעת עצמו. הם גרמו לבן שלו לירות בו ולהוקיע אותו ולהגיד לנו- הנה דקסטר בסופו של דבר היה בן אדם רע וקיבל מה שמגיע לו. האם זה היה מאוחר מדי באיזה שבעתאלפים שנה? כן, אבל הייתי כזה- שויין עדיף מאוחר וזה. אבל עכשיו זה נראה כאילו הם לוקחים את כל הלקח שהם ניסו להעביר בסוף העונה הקודמת בחזרה. ראיתי רק את שני הפרקים הראשונים, אבל זה מרגיש לי מאוד ברור לאן העונה הולכת- לא רק שדקסטר ויחיה, ו-וואו איזה צירוף מקרים, יש עוד איזה רוצח סדרתי בסביבה שהוא כמובן רע מוחלט, ודקסטר כנראה יבלה את העונה בניסיון לרצוח אותו ויעשה את זה בסוף ואנחנו לא נרגיש רע כי הוא בניגוד לדקסטר רוצח סדרתי שהורג אנשים חפים מפשע, כרגיל. אבל לא רק זה, עכשיו, לפחות לפי מה שנראה לפי שני הפרקים הראשונים, נראה שהבן שלו- שהחליטו בעונה הקודמת שבאופן חד משמעי יהיה נגדו, אוי, כנראה גם לו יש את הנוסע האפל עכשיו כי הוא הרג מישהו (וכמובן שהוא הרג עוד איזה חלאה מוחלטת, מישהו שעמד לאנוס מישהו, כדי שלא חלילה טיפה לא נאהב את האריסון או משהו), ועכשיו, ואני לא אומרת את זה מספוילר, אלא רק מהתבנית של הסדרה הזאת זה מרגיש לי כ"כ ברור, בטח נגלה שלהאריסון יש גם "נוסע אפל" ודקסטר ילמד אותו איך להרוג לפי הקוד, ואז דקסטר לא רק ימשיך להיות הרוצח החמוד שאנחנו אוהבים, אלא הוא יסלח לבן שלו שירה בו ובטח יהיה בניהם בונדינג והם שניהם יהיו רוצחים סדרתיים חמודים ביחד, שאיכשהו תמיד יהיה איזה רוצח סדרתי או אנס סדרתי בסביבה שהם יוכלו לרצוח ואנחנו עדיין נחשוב שהם טובים. זה בסדר שדקסטר זנח את הבן שלו לכ"כ הרבה זמן, זה בסדר שדקסטר מלמד את הבן שלו שזה בסדר להיות אלים, זה בסדר שאין שום השלכות למעשים של דקסטר אף פעם, לא פסיכולוגיות, לא פרקטיות, לא בשום צורה. ועכשיו אנג'ל על תקן דוקס ולגווארטיה, השוטר שכבר מבין מי זה דקסטר וחושד בו, וברור לי שהוא ימשיך לחקור אותו לאורך כל העונה, ובנתיים אני שמה כסף שהוא איכשהו ימות בצורה שתנקה לגמרי את דקסטר וכנראה את האריסון, ומישהו אחר בטח יהרוג אותו, כדי שלא חלילה נצטרך לחשוב לשניה על המוסריות של דקסטר. בקיצור הנה הסיבה שאני שונאת מה שראיתי עד עכשיו.
אוקיי אז קודם כל אני בעקרון מסכימה עם כל מה שכתבת.
העניין הוא שאני לא רואה את הסדרה כמתיימרת לעומק שאת מצפה ממנה.
היא לא שובר שורות (ובטח לא סמוך על סול) והיא לא באה להגיד להגיד לנו דברים על טוב ורע ועל השלכות של הבחירות שלנו. דקסטר הוא לא האנטי-גיבור הטראגי, שמתייסר בדילמות, ושחייב להענש בסוף.
הוא האנטי-גיבור הבלתי מציאותי, שאנחנו קצת רוצים וקצת אמורים להתבייש בזה.
את צודקת לחלוטין שאין דבר כזה במציאות ולא סביר שיהיה, רוצח פסיכופאטי עם נפש אפלה, שמקפיד לפגוע רק ברעים.
ההנאה שלנו מדקסטר היא יותר כמו מגיבורי-העל של מארוול (שאפילו הם מתייסרים יותר ממנו). זה בא עם טוויסט קטן, שהוא פסיכופאט רצחני (וחמוד), אבל פה נגמר הדימיון לסדרות האנטי-גיבור האחרות.
בדקסטר אנחנו אמורים להזדעזע בהתחלה מעצמנו שאנחנו אוהבים אותו - כי בניגוד לסדרות האחרות שנתנו לנו לאהוב את הגיבורים שעושים דברים רעים דרך האנושיות והחולשות שלהם, לדקסטר אין אנושיות וחולשות - הוא פסיכופאט וזהו.
(אפילו הטראומה הנוראית שאנחנו יודעים בדיעבד שקרתה לו כשהיה פעוט והפכה אותו לכזה, היא לא משהו שמאפשר לנו ממש להתחבר אליו, לכל היותר להגיד "אה אוקיי").
את וולטר ווייט אנחנו אוהבים כי הוא מתחיל כאדם נורמטיבי, מורה די אומלל בלי כסף ובעל רגשי נחיתות וחוסר סיפוק ואז גם חולה בסרטן.
בסופרנוס המאפיונר הולך לפסיכולוגית ואני מניחה שדרך זה ודרך חיי המשפחה שלו הצופים מתחברים אליו כאדם (סליחה מראש לא צפיתי בזה אז אולי אני טועה).
בדקסטר אין לנו שום הקלות, מתחילת הסדרה הוא מדגיש את זה שאין לו רגשות (נשים רגע בצד שהיוצרים לא הצליחו להשאר עקביים עם זה), ואין לו שום דילמות ויסורי מצפון, יש לו דחף לרצח והוא נהנה לרצוח.
והסדרה קצת צוחקת עלינו (ככה הרגשתי כשהיא התחילה), שאנחנו אוהבים אותו בכל זאת, פשוט כי כמו גיבור-על - הוא נלחם ברעים. והוא חמוד.

אבל עדיין אל תספליירו לי, כי יש סיכוי שאני כן אמשיך לראות בקטע של הייט וואצ' כי יותר מדי פומו.
אני אשמח אם את תצפי גם אם זה יהיה הייט-ווצ' עד הסוף, כי הנה כבר קיבלנו ממך חפירה שווה כמו שאנחנו אוהבים! |מאוהב|

keren or5

Well-known member
קודם כל תודה על התגובה המושקעת |חיבוק||מאוהב|
העניין הוא שאני לא רואה את הסדרה כמתיימרת לעומק שאת מצפה ממנה.
היא לא שובר שורות (ובטח לא סמוך על סול) והיא לא באה להגיד להגיד לנו דברים על טוב ורע ועל השלכות של הבחירות שלנו. דקסטר הוא לא האנטי-גיבור הטראגי, שמתייסר בדילמות, ושחייב להענש בסוף.
הוא האנטי-גיבור הבלתי מציאותי, שאנחנו קצת רוצים וקצת אמורים להתבייש בזה.
את צודקת לחלוטין שאין דבר כזה במציאות ולא סביר שיהיה, רוצח פסיכופאטי עם נפש אפלה, שמקפיד לפגוע רק ברעים.
ההנאה שלנו מדקסטר היא יותר כמו מגיבורי-העל של מארוול (שאפילו הם מתייסרים יותר ממנו). זה בא עם טוויסט קטן, שהוא פסיכופאט רצחני (וחמוד), אבל פה נגמר הדימיון לסדרות האנטי-גיבור האחרות.
קודם כל אני מסכימה איתך, ואחרי שהוצאתי את הקיטור שלי על זה יותר קל לי לקבל את הסדרה על מה שהיא (ואני מסכימה שהיא לא מתיימרת להיות משהו אחר ממה שהסברת, ועדיין זכותי להתעצבן על זה). ולכן גם המשכתי לפרק 3 ונראה לי שאני אמשיך עוד כי אני סוף סוף מצליחה להתרכז בסדרה ואני חייבת הסחת דעת, אבל אפילו אם הסדרה תמיד הייתה כזאת אפשר לבקר אותה ולהגיד שהשטיק שעבד לפני כמעט 20 שנה כבר מרגיש ממוחזר ועייף בשלב הזה.
בדקסטר אנחנו אמורים להזדעזע בהתחלה מעצמנו שאנחנו אוהבים אותו - כי בניגוד לסדרות האחרות שנתנו לנו לאהוב את הגיבורים שעושים דברים רעים דרך האנושיות והחולשות שלהם, לדקסטר אין אנושיות וחולשות - הוא פסיכופאט וזהו.
אבל אפילו על זה אני לא ממש מסכימה כי אני לא מאמינה שמישהו רואה את הסדרה וקורא במוח את דקסטר כפסיכופט. בפרק ה-3 נדמה לי שיש קטע שאבא-רוח שלו כאילו מתפלא עליו שהוא עזר למישהו ואומר לו - ממתי אכפת לך מהאנשים? סיראסיילי? לדקסטר תמיד היה אכפת מאנשים! היה אכפת לו מריטה, היה אכפת לו מדב, היה אכפת לו אפילו מהילדים של ריטה שלא היו שלו, היה אכפת לו מלומן, היה אכפת לו מהמון אנשים לאורך הסדרה המקורית, אני אפילו זוכרת איזה סצנה באחת העונות הממש ראשונות שאיזה ילדה בת 16 מנסה לשכב איתו והוא מונע את זה, כי הוא יודע שזה לא רק לא חוקי, אלא לא מוסרי (וזה לא שהוא א-מיני כמו שהסדרה ניסתה לטעון בעונה 1 כי מאז כבר ראינו שזה לא המקרה). דקסטר מתנהג בצורה מוסרית בכל אספקט כמעט בחיים שלו. הדבר היחיד ש"אומר" לנו שהוא פסיכופט זה הוא. אבל אני לא קונה את זה. פה אני אשווה את זה לסדרה אחרת- חניבעל, לא יודעת מי פה ראה את הסדרה, אבל בסדרה הזאת מאדס מיקלסן שמשחק את חניבעל הוא באמת מתנהג כמו פסיכופת. הוא לא רק רוצח אנשים, הוא משחק להם בראש, הוא לא מראה לשניה שום סוג של אמפתיה כלפי שום בן אדם אחר, יש לו מבט שמקפיא אותי מפחד כי הוא באמת משחק את זה כמו אדם חסר נשמה לחלוטין (כמו שהוא אמור, הוא לא אנטי גיבור, הוא נבל לחלוטין אפילו שהוא הדמות הראשית של הסדרה). המעשים שהוא מבצע בתור הדמות הזאת הם מחרידים ומזעזעים, ואני לא חושבת שיש רגע אחד שצופה מסתכל וחושב לשניה שיש בו קמצוץ של טוב או חמלה, וזה הפואנטה. אנחנו לא אמורים לאהוב אותו כבן אדם, אלא כנבל (למי שזה הקטע שלו כן?) זה כמו לאהוב את הג'וקר, או כל נבל אמיתי אחר, לפחות, גם האנשים שאוהבים אותו, אוהבים אותו בתור בן אדם רע ולא כבן אדם "מורכב". הסדרה (חניבעל) לא מנסה לרמוז לנו פעם אחת בשלושת עונותיה שיש איזה מרכיב של גאולה לחניבעל. הוא פשוט יצור של השטן.
הבעיה עם דקסטר היא שהיא מנסה להחזיק את המקל משתי קצותיו. היא משתמשת במילה "פסיכופת" לתאר את דקסטר, אבל הוא אף פעם לא נרשם אצלי במוח כ"פסיכופת", הוא אף פעם לא מפחיד אותי, אם הוא היה בן אדם אמיתי, ולאור כל מה שאני יודעת עליו, לא הייתי מפחדת להיות איתו באותו חדר כי לא הייתי מאמינה בחיים שהוא ינסה לפגוע בי. זה לא המצב עם חניבעל של מיקלסן שמבט אחד שלו עושה לי צמרמורות בלתי נשלטות של פחד.
ואני חייבת להתלונן על עוד דבר, וזה כמה שהסדרה מאכילה אותנו בכפית שאני מרגישה זלזול רציני בתור צופה. לא מספיק שיש ווייס אובר שאומר לנו כל מחשבה שיש לדקסטר בראש, אלא יש לנו את אבא-רוח שדרך הדיאלוגים שלו שלו אנחנו אמורים להבין מה הדילמות של דקסטר. הדוגמא הכי ברורה היא שבפרק שהגעתי אליו יש סצנה שדקסטר יושב במכונית ומסתכל מרחוק על הבן שלו יושב בדיינר עם מישהי. האם לא ברור לנו מה הוא חושב? שההתלבטות שלו היא אם להיחשף לבן שלו או לא? שהוא פוחד שהבן שלו שונא אותו, ואם זאת כן רוצה להתקרב אליו? העובדה שחייבים לדחוף שם דיאלוג בינו לבין אבא רוח שמסביר לנו במילים שדקסטר פוחד שהבן שלו ישנא אותו, מרגיש כ"כ מזלזל בצופים. תנו לנו קצת קרדיט. סרטים וסדרות הצליחו להעביר רגשות כ"כ הרבה יותר מורכבים ולא ברורים בעזרת הכלים של הקולנוע, אתם יודעים, משחק, עריכה, בימוי. ואני יודעת שהאלמנט הזה היה שם בהתחלה, ואיכשהו הוא הרבה יותר צורם לי עכשיו כשראיתי מה סדרות אחרות יכולות לעשות עם האלמנט של "Show, don't tell". כאילו שיט אפילו ב-YOU הסתפקו רק בווייס אובר ולא בעוד דמות שג'ו הוזה כדי לתמלל לנו מה הוא חושב.

ולבסוף אני חייבת שתגידו לי- קראתי את התגובות שלכם עד פרק 3, וניק כתב שהוא מקווה שיחזירו להופעת אורח את שמ"ג, ואני כזה מה? 8-* שמ"ג שיחקה תפקיד כלשהו בדקסטר? אני דווקא זוכרת את דקסטר דיי טוב, אבל אין קמצוץ של זיכרון שהדבר הזה התרחש. האומנם?

LeAnnDylan

Well-known member
ולבסוף אני חייבת שתגידו לי- קראתי את התגובות שלכם עד פרק 3, וניק כתב שהוא מקווה שיחזירו להופעת אורח את שמ"ג, ואני כזה מה? 8-* שמ"ג שיחקה תפקיד כלשהו בדקסטר? אני דווקא זוכרת את דקסטר דיי טוב, אבל אין קמצוץ של זיכרון שהדבר הזה התרחש. האומנם?
היא הייתה בפריקוול המיותר ואם לרגע את חושבת שזה מספיק טוב כדי לנסות את זה - אל. גם הסדרה גרועה וגם התפקיד שלה שם כל כך לא משמעותי שלא שווה לראות בשבילה אפילו אם היא הייתה האוברי לדילן שלך.
אבל אפילו על זה אני לא ממש מסכימה כי אני לא מאמינה שמישהו רואה את הסדרה וקורא במוח את דקסטר כפסיכופט. בפרק ה-3 נדמה לי שיש קטע שאבא-רוח שלו כאילו מתפלא עליו שהוא עזר למישהו ואומר לו - ממתי אכפת לך מהאנשים? סיראסיילי? לדקסטר תמיד היה אכפת מאנשים! היה אכפת לו מריטה, היה אכפת לו מדב, היה אכפת לו אפילו מהילדים של ריטה שלא היו שלו, היה אכפת לו מלומן, היה אכפת לו מהמון אנשים לאורך הסדרה המקורית, אני אפילו זוכרת איזה סצנה באחת העונות הממש ראשונות שאיזה ילדה בת 16 מנסה לשכב איתו והוא מונע את זה, כי הוא יודע שזה לא רק לא חוקי, אלא לא מוסרי (וזה לא שהוא א-מיני כמו שהסדרה ניסתה לטעון בעונה 1 כי מאז כבר ראינו שזה לא המקרה). דקסטר מתנהג בצורה מוסרית בכל אספקט כמעט בחיים שלו. הדבר היחיד ש"אומר" לנו שהוא פסיכופט זה הוא. אבל אני לא קונה את זה. פה אני אשווה את זה לסדרה אחרת- חניבעל, לא יודעת מי פה ראה את הסדרה, אבל בסדרה הזאת מאדס מיקלסן שמשחק את חניבעל הוא באמת מתנהג כמו פסיכופת. הוא לא רק רוצח אנשים, הוא משחק להם בראש, הוא לא מראה לשניה שום סוג של אמפתיה כלפי שום בן אדם אחר, יש לו מבט שמקפיא אותי מפחד כי הוא באמת משחק את זה כמו אדם חסר נשמה לחלוטין (כמו שהוא אמור, הוא לא אנטי גיבור, הוא נבל לחלוטין אפילו שהוא הדמות הראשית של הסדרה). המעשים שהוא מבצע בתור הדמות הזאת הם מחרידים ומזעזעים, ואני לא חושבת שיש רגע אחד שצופה מסתכל וחושב לשניה שיש בו קמצוץ של טוב או חמלה, וזה הפואנטה. אנחנו לא אמורים לאהוב אותו כבן אדם, אלא כנבל (למי שזה הקטע שלו כן?) זה כמו לאהוב את הג'וקר, או כל נבל אמיתי אחר, לפחות, גם האנשים שאוהבים אותו, אוהבים אותו בתור בן אדם רע ולא כבן אדם "מורכב". הסדרה (חניבעל) לא מנסה לרמוז לנו פעם אחת בשלושת עונותיה שיש איזה מרכיב של גאולה לחניבעל. הוא פשוט יצור של השטן.

הבעיה עם דקסטר היא שהיא מנסה להחזיק את המקל משתי קצותיו. היא משתמשת במילה "פסיכופת" לתאר את דקסטר, אבל הוא אף פעם לא נרשם אצלי במוח כ"פסיכופת", הוא אף פעם לא מפחיד אותי, אם הוא היה בן אדם אמיתי, ולאור כל מה שאני יודעת עליו, לא הייתי מפחדת להיות איתו באותו חדר כי לא הייתי מאמינה בחיים שהוא ינסה לפגוע בי. זה לא המצב עם חניבעל של מיקלסן שמבט אחד שלו עושה לי צמרמורות בלתי נשלטות של פחד.
אני חושבת שאת עושה השוואה לא הוגנת כי הדמויות הן לא אותו הדבר כי חניבעל רוצח כי הוא אוהב לרצוח. דקסטר רוצח כי הוא *צריך* לרצוח. כלומר מההתחלה אמרו לנו שהוא עושה את זה כי יש לו את הדחף הזה לרצוח. לכן הסיבה שלו לרצוח תמיד תרגיש שונה מסתם מישהו פסיכופת שרוצח כי הוא אוהב לרצוח ונהנה מזה.
במקרה של דקסטר אף פעם לא הרגשתי כאילו הוא באמת נהנה לרצוח. הוא אולי נהנה מההתנצחות עצמה או הרגשת העליונות, אבל הוא לא סתם רוצח מישהו עם חיוך מלא הנאה כי הוא אוהב את זה, הוא עושה את זה כי יש לו דחף בלתי נשלט. כאילו הוא סוחב עליו איזה צלב ענק ואחרי שהוא עושה את זה הוא מרגיש תחושת הקלה ופורקן. אני מחשיבה את זה יותר כמו (וזו השוואה ממש מפגרת ולא קשורה, אבל BEAR WITH ME) אנשים שמכורים לסיגריות. כלומר הם חייבים את זה ואם עובר הרבה זמן שהם לא מעשנים הם על קוצים ומרגישים לא רגועים עם תסמיני גמילה. אבל עם התמכרות כזאת עדין יש רגעים שאסור לעשן נגיד על טיסה אז אפילו כשבן אדם מכור ממש, הוא עדין צריך להחזיק את עצמו לא לעשן על מטוס. לכן הדחף שיש לדקסטר מרגיש לי יותר כמו סוג של התמכרות מאשר פסיכופטיות קלאסית. וכמו במקרה של סיגריות- גם הוא מצליח לרסן את עצמו מספיק עד שהוא יגיע לנקודה שבה זה בסדר לעשן לרצוח. וגם יש לו יצר הישרדותי מרשים, לכן הגיוני שהוא לא סתם ילך ברחוב וירצח בגלוי בלי שיהיה לו אכפת אם הוא יתפס או ימות.
אני חושבת שדקסטר אולי לא פסיכופט קלאסי, אבל הוא כן רמה אחת מעבר לאפאתי. כלומר, אי אפשר לרצוח בן אדם (נוראי ככל שיהיה) בלי להניד עפעף ואז לטעון שיש לו רגשות כמו לכולם. נכון שהוא הראה אכפתיות כלפי כמה אנשים בעבר. אבל יש הבדל בין "אני לא רוצה שתמותו" לבין "אני אוהב אתכם" ודקסטר תמיד הרגיש לי כמו "אני לא רוצה שתמותו". אני חושבת שאנחנו כצופים משליכים את הרגשות שלנו עליו ומחליטים בשבילו שהוא אוהב את הדמויות שהזכרת (או לפחות חלק מהן). אבל לי תמיד הרגיש שהוא משתמש בדמויות האלה כדי לא להיות בודד. וזו גם הסיבה שהוא ממשיך לדבר עם האבא-רוח שלו. אפשר להיות לבד ועדין לא לרצות להיות בודד. דקסטר תמיד הרגיש לי כמו אנשים שאני מכירה שרוצים להיות בזוגיות אבל לישון בחדרים נפרדים. או כאלה שהרעיון שלהם לבלות ערב ביחד זה לשבת באותו חדר ביחד כשכל אחד בטלפון שלו מתעסק בשלו אבל הם עדין בחדר ביחד. ככה בכל אופן תמיד דקסטר הרגיש לי.
ציינת לרעה איפשהו למעלה את הענין שהוא יכול להתאפק ולרצוח רק אנשים רעים וזה נכון חלקית כי כן יש לו את השלב שהוא צריך לאמת שהם רעים מספיק כדי לעמוד בקוד. למרות שאיפשהו במהלך העונה תהיתי פה אם דקסטר אי פעם רצח מישהו שלא עמד בקוד ועדי הביאה כתבה שמציינת את כל הפעמים שהוא עשה את זה. אז נכון שאפשר להגיד שהוא רצח אחרים בלית ברירה ולא בהכרח בגלל דחף בלתי נשלט של לרצוח באותו רגע. אבל בעצם יש המון רוצחים סדרתיים שגם לא רוצחים סתם כל אדם שנקרה בדרכם. כאלה שיש להם העדפות (או גזענות כלפי) סוג מסוים של אנשים והם מחפשים את אותו סוג של אנשים כדי לרצוח אותם. וגם במקרה שלהם בטח אם מישהו יעמוד בדרכם, סביר להניח שהם ירצחו אותו בלי לחשוב פעמים. אבל עדין יש להם העדפה כלפי סוג מסוים של אנשים. וזה יכול להיות מכל סיבה, נגיד יכול להיות רוצח סדרתי שרוצח רק נערות ליווי כי הן ברמת סיכון גבוהה והסיכוי שמישהו יחפש אותן לא גבוה ולכן גם הסיכוי להיתפס הרבה יותר נמוך.
ואני חייבת להתלונן על עוד דבר, וזה כמה שהסדרה מאכילה אותנו בכפית שאני מרגישה זלזול רציני בתור צופה. לא מספיק שיש ווייס אובר שאומר לנו כל מחשבה שיש לדקסטר בראש, אלא יש לנו את אבא-רוח שדרך הדיאלוגים שלו שלו אנחנו אמורים להבין מה הדילמות של דקסטר. הדוגמא הכי ברורה היא שבפרק שהגעתי אליו יש סצנה שדקסטר יושב במכונית ומסתכל מרחוק על הבן שלו יושב בדיינר עם מישהי. האם לא ברור לנו מה הוא חושב? שההתלבטות שלו היא אם להיחשף לבן שלו או לא? שהוא פוחד שהבן שלו שונא אותו, ואם זאת כן רוצה להתקרב אליו? העובדה שחייבים לדחוף שם דיאלוג בינו לבין אבא רוח שמסביר לנו במילים שדקסטר פוחד שהבן שלו ישנא אותו, מרגיש כ"כ מזלזל בצופים. תנו לנו קצת קרדיט. סרטים וסדרות הצליחו להעביר רגשות כ"כ הרבה יותר מורכבים ולא ברורים בעזרת הכלים של הקולנוע, אתם יודעים, משחק, עריכה, בימוי. ואני יודעת שהאלמנט הזה היה שם בהתחלה, ואיכשהו הוא הרבה יותר צורם לי עכשיו כשראיתי מה סדרות אחרות יכולות לעשות עם האלמנט של "Show, don't tell". כאילו שיט אפילו ב-YOU הסתפקו רק בווייס אובר ולא בעוד דמות שג'ו הוזה כדי לתמלל לנו מה הוא חושב.
אוקיי אני יכולה להבין למה זה מציק לך. אבל זה דווקא משהו שאני ממש אוהבת בסדרה. לא יודעת אפילו להסביר למה. תמיד מרגיש לי שדקסטר בודד כזה והשיחות שלו עם האבא-רוח שלו מרגישות מנחמות קצת. לא רק אותו אלא גם אותי כצופה.

למעלה