💀👻🔪🩸🅾️🆎🅰️🅱️ Dexter: Resurrection

Lhuna3

Well-known member
קודם כל אני מסכימה איתך, ואחרי שהוצאתי את הקיטור שלי על זה יותר קל לי לקבל את הסדרה על מה שהיא (ואני מסכימה שהיא לא מתיימרת להיות משהו אחר ממה שהסברת, ועדיין זכותי להתעצבן על זה). ולכן גם המשכתי לפרק 3 ונראה לי שאני אמשיך עוד כי אני סוף סוף מצליחה להתרכז בסדרה ואני חייבת הסחת דעת, אבל אפילו אם הסדרה תמיד הייתה כזאת אפשר לבקר אותה ולהגיד שהשטיק שעבד לפני כמעט 20 שנה כבר מרגיש ממוחזר ועייף בשלב הזה.
בהחלט |כן| ואחזור גם שוב, שבשלב שבו את נמצאת הרגשתי כמוך (אבל כמובן שזה לא אומר שגם את בהכרח כן תהני יותר בהמשך. כמו שלא קרה לך עם ברוקלין99 ;-().
אבל אפילו על זה אני לא ממש מסכימה כי אני לא מאמינה שמישהו רואה את הסדרה וקורא במוח את דקסטר כפסיכופט. בפרק ה-3 נדמה לי שיש קטע שאבא-רוח שלו כאילו מתפלא עליו שהוא עזר למישהו ואומר לו - ממתי אכפת לך מהאנשים? סיראסיילי? לדקסטר תמיד היה אכפת מאנשים! היה אכפת לו מריטה, היה אכפת לו מדב, היה אכפת לו אפילו מהילדים של ריטה שלא היו שלו, היה אכפת לו מלומן, היה אכפת לו מהמון אנשים לאורך הסדרה המקורית, אני אפילו זוכרת איזה סצנה באחת העונות הממש ראשונות שאיזה ילדה בת 16 מנסה לשכב איתו והוא מונע את זה, כי הוא יודע שזה לא רק לא חוקי, אלא לא מוסרי (וזה לא שהוא א-מיני כמו שהסדרה ניסתה לטעון בעונה 1 כי מאז כבר ראינו שזה לא המקרה). דקסטר מתנהג בצורה מוסרית בכל אספקט כמעט בחיים שלו. הדבר היחיד ש"אומר" לנו שהוא פסיכופט זה הוא.
גם על זה אני מסכימה. כלומר חוץ מהחלק שהוא רוצח בלי להניד עפעף ונהנה מזה, הוא לחלוטין עושה רושם לאורך הזמן של בנאדם שאכפת לו מבני אדם אחרים וממוסר וצדק באופן כללי.
הבעיה עם דקסטר היא שהיא מנסה להחזיק את המקל משתי קצותיו. היא משתמשת במילה "פסיכופת" לתאר את דקסטר, אבל הוא אף פעם לא נרשם אצלי במוח כ"פסיכופת", הוא אף פעם לא מפחיד אותי, אם הוא היה בן אדם אמיתי, ולאור כל מה שאני יודעת עליו, לא הייתי מפחדת להיות איתו באותו חדר כי לא הייתי מאמינה בחיים שהוא ינסה לפגוע בי.
לגבי זה באמת אני לא יודעת איך אני מרגישה, אני חושבת שהיה בי חלק שכן מפחד ממנו להיות במחיצתו, למרות שבאמת אין לי שום סיבה להאמין שהוא יפגע בי, אפילו ההיפך הוא הנכון (הוא כנראה היה מנסה להציל אותי אם מישהו אחר היה מנסה לפגוע). ועדיין יש משהו בנפש שנמשכת לרצח/אלימות שמפחיד אותי נורא.
ואני חייבת להתלונן על עוד דבר, וזה כמה שהסדרה מאכילה אותנו בכפית שאני מרגישה זלזול רציני בתור צופה. לא מספיק שיש ווייס אובר שאומר לנו כל מחשבה שיש לדקסטר בראש, אלא יש לנו את אבא-רוח שדרך הדיאלוגים שלו שלו אנחנו אמורים להבין מה הדילמות של דקסטר. הדוגמא הכי ברורה היא שבפרק שהגעתי אליו יש סצנה שדקסטר יושב במכונית ומסתכל מרחוק על הבן שלו יושב בדיינר עם מישהי. האם לא ברור לנו מה הוא חושב? שההתלבטות שלו היא אם להיחשף לבן שלו או לא? שהוא פוחד שהבן שלו שונא אותו, ואם זאת כן רוצה להתקרב אליו? העובדה שחייבים לדחוף שם דיאלוג בינו לבין אבא רוח שמסביר לנו במילים שדקסטר פוחד שהבן שלו ישנא אותו, מרגיש כ"כ מזלזל בצופים. תנו לנו קצת קרדיט. סרטים וסדרות הצליחו להעביר רגשות כ"כ הרבה יותר מורכבים ולא ברורים בעזרת הכלים של הקולנוע, אתם יודעים, משחק, עריכה, בימוי. ואני יודעת שהאלמנט הזה היה שם בהתחלה, ואיכשהו הוא הרבה יותר צורם לי עכשיו כשראיתי מה סדרות אחרות יכולות לעשות עם האלמנט של "Show, don't tell". כאילו שיט אפילו ב-YOU הסתפקו רק בווייס אובר ולא בעוד דמות שג'ו הוזה כדי לתמלל לנו מה הוא חושב.
גם אני לא אוהבת בכלל וויס-אובר ואני חושבת שדווקא בתחילת הסדרה זה הפריע לי יותר, וכן אני מסכימה איתך שזה אחד האלמנטים שמדגישים שהיא לא באותה רמה יצירתית של הדרמות האיכותיות באמת. אני התרגלתי לזה וזה לא מציק לי כבר, אבל מבינה אותך.

אני חושבת שדקסטר אולי לא פסיכופט קלאסי, אבל הוא כן רמה אחת מעבר לאפאתי. כלומר, אי אפשר לרצוח בן אדם (נוראי ככל שיהיה) בלי להניד עפעף ואז לטעון שיש לו רגשות כמו לכולם. נכון שהוא הראה אכפתיות כלפי כמה אנשים בעבר. אבל יש הבדל בין "אני לא רוצה שתמותו" לבין "אני אוהב אתכם" ודקסטר תמיד הרגיש לי כמו "אני לא רוצה שתמותו". אני חושבת שאנחנו כצופים משליכים את הרגשות שלנו עליו ומחליטים בשבילו שהוא אוהב את הדמויות שהזכרת (או לפחות חלק מהן). אבל לי תמיד הרגיש שהוא משתמש בדמויות האלה כדי לא להיות בודד. וזו גם הסיבה שהוא ממשיך לדבר עם האבא-רוח שלו. אפשר להיות לבד ועדין לא לרצות להיות בודד. דקסטר תמיד הרגיש לי כמו אנשים שאני מכירה שרוצים להיות בזוגיות אבל לישון בחדרים נפרדים. או כאלה שהרעיון שלהם לבלות ערב ביחד זה לשבת באותו חדר ביחד כשכל אחד בטלפון שלו מתעסק בשלו אבל הם עדין בחדר ביחד. ככה בכל אופן תמיד דקסטר הרגיש לי.
|כן| נוטה להסכים לתיאור הזה.
אני מגדירה את זה כ"אכפת לו".

keren or5

Well-known member
היא הייתה בפריקוול המיותר ואם לרגע את חושבת שזה מספיק טוב כדי לנסות את זה - אל. גם הסדרה גרועה וגם התפקיד שלה שם כל כך לא משמעותי שלא שווה לראות בשבילה אפילו אם היא הייתה האוברי לדילן שלך.
חחח אל תדאגי, לא חשבתי לשניה לראות את הפריקוול בשבילה.
אני חושבת שאת עושה השוואה לא הוגנת כי הדמויות הן לא אותו הדבר כי חניבעל רוצח כי הוא אוהב לרצוח. דקסטר רוצח כי הוא *צריך* לרצוח. כלומר מההתחלה אמרו לנו שהוא עושה את זה כי יש לו את הדחף הזה לרצוח. לכן הסיבה שלו לרצוח תמיד תרגיש שונה מסתם מישהו פסיכופת שרוצח כי הוא אוהב לרצוח ונהנה מזה.
במקרה של דקסטר אף פעם לא הרגשתי כאילו הוא באמת נהנה לרצוח. הוא אולי נהנה מההתנצחות עצמה או הרגשת העליונות, אבל הוא לא סתם רוצח מישהו עם חיוך מלא הנאה כי הוא אוהב את זה, הוא עושה את זה כי יש לו דחף בלתי נשלט. כאילו הוא סוחב עליו איזה צלב ענק ואחרי שהוא עושה את זה הוא מרגיש תחושת הקלה ופורקן. אני מחשיבה את זה יותר כמו (וזו השוואה ממש מפגרת ולא קשורה, אבל BEAR WITH ME) אנשים שמכורים לסיגריות. כלומר הם חייבים את זה ואם עובר הרבה זמן שהם לא מעשנים הם על קוצים ומרגישים לא רגועים עם תסמיני גמילה. אבל עם התמכרות כזאת עדין יש רגעים שאסור לעשן נגיד על טיסה אז אפילו כשבן אדם מכור ממש, הוא עדין צריך להחזיק את עצמו לא לעשן על מטוס. לכן הדחף שיש לדקסטר מרגיש לי יותר כמו סוג של התמכרות מאשר פסיכופטיות קלאסית. וכמו במקרה של סיגריות- גם הוא מצליח לרסן את עצמו מספיק עד שהוא יגיע לנקודה שבה זה בסדר לעשן לרצוח. וגם יש לו יצר הישרדותי מרשים, לכן הגיוני שהוא לא סתם ילך ברחוב וירצח בגלוי בלי שיהיה לו אכפת אם הוא יתפס או ימות.
אוקי, אני מבינה את ההבדל בין שני הדברים, אבל יש לי כמה דברים להגיד על זה- א. לא נגיד על מישהו שאם הוא "חייב" לרצוח אז ניתן לו אישור לרצוח, כלומר זה לא משנה אם הוא חייב או רוצה-אסור לו לרצוח, כאילו אסור לאנשים לרצוח אנשים, זה לא משנה מאיפה זה בא.
דווקא לבחור בדוגמא הזאת להתמכרו היא לא טובה, נכון אני חושבת שיש זמנים שאנשים שמכורים לדברים יכולים טיפה לדחות את הסיפוק שלהם, אבל זה תמיד לזמן קצר. כמה אנשים שמתים לסיגריה בנסיעה, ישר רצים לעשן ברגע שהנסיעה נגמרת. עכשיו נכון חלק מהאנשים יוכלו להתאפק בחלק מהסיטואציות אבל לא ברמה שדקסטר מתאפק כשהוא חוקר כמעט כל אדם שהוא הורג. אבל אפילו אם זה מסתדר עם מה שאמרת- המציאות בה חי דקסטר, בו כל כמה ימים הוא פוגש רוצח סדרתי, היא קצת הזויה. אפילו שהוא עבד במשטרה כאילו את יודעת כמה זה נדיר רוצח סדרתי? אנחנו כאילו יודעים על הרבה כי תמיד יש עניין בהם, אבל זה נדיררר ממש. רוב הפושעים פושעים בגלל הסיבות הכי בנאליות שיש. עכשיו תגידי, נו זאת סדרה, ברור שדברים לא קורים שם כמו שהם קורים במציאות, גם אני מגלגלת עיניים כשאנשים מנטפקים נגיד בירוקטיה של משטרה, כאילו לא אכפת לי אם זה מדויק למציאות. זה פשוט הקטע שהסדרה כ"כ מעקמת את המציאות רק כדי לא להציב את דקסטר בשום מצב שהוא צריך לעשות בחירות שאנחנו נוכל אולי לא לאהוב שהוא עשה להם. ומשהו בפער הזה בין זה שכן מנסים להציג את דקסטר כמישהו שיש לו איזה משהו דפוק בנשמה שלו ויש אצלו איזה נוסע אפל שאין אצל אחרים, אבל בפועל הוא פשוט מתנהג כמו בן אדם הכי רגיל, מעצבן אותי. והמציאות מסתדרת ככה שהדחף הזה שאמור לתת לו את היחודיות של הדמות, תמיד מתבטא בצורה שלנו, הצופים תמיד יהיה הכי קל לעכל, וזה לא יגרום לו אף פעם לאתגר את איך שאנחנו תופסים אותו. אז למה מרוב לא לעשות אותו אדם מוסרי? מה הפואנטה של הסדרה לרמוז כל הזמן שיש בו צד אפל ורע?
נכון שהוא הראה אכפתיות כלפי כמה אנשים בעבר. אבל יש הבדל בין "אני לא רוצה שתמותו" לבין "אני אוהב אתכם" ודקסטר תמיד הרגיש לי כמו "אני לא רוצה שתמותו". אני חושבת שאנחנו כצופים משליכים את הרגשות שלנו עליו ומחליטים בשבילו שהוא אוהב את הדמויות שהזכרת (או לפחות חלק מהן). אבל לי תמיד הרגיש שהוא משתמש בדמויות האלה כדי לא להיות בודד. וזו גם הסיבה שהוא ממשיך לדבר עם האבא-רוח שלו. אפשר להיות לבד ועדין לא לרצות להיות בודד. דקסטר תמיד הרגיש לי כמו אנשים שאני מכירה שרוצים להיות בזוגיות אבל לישון בחדרים נפרדים. או כאלה שהרעיון שלהם לבלות ערב ביחד זה לשבת באותו חדר ביחד כשכל אחד בטלפון שלו מתעסק בשלו אבל הם עדין בחדר ביחד. ככה בכל אופן תמיד דקסטר הרגיש לי.
אבל לא אמרתי שהוא אוהב אותם, למרות שאני לא יודעת להגיד אם הוא כן או לא. אני חושבת שאפשר אולי להגיד שהוא אוהב בדרכו. אבל גם אם לא, זאת לא הפואנטה, אמרתי שאכפת לו מהם, שגם לפי איך שאת רואה את זה את צריכה להסכים איתי שאכפת לו מהם (ועדיין לפעמים רומזים שבגלל הנוסע האפל או הצד האפל שלו או וואטאבר לא יכול להיות שאכפת לו מאנשים)
למרות שאיפשהו במהלך העונה תהיתי פה אם דקסטר אי פעם רצח מישהו שלא עמד בקוד ועדי הביאה כתבה שמציינת את כל הפעמים שהוא עשה את זה. אז נכון שאפשר להגיד שהוא רצח אחרים בלית ברירה ולא בהכרח בגלל דחף בלתי נשלט של לרצוח באותו רגע. אבל בעצם יש המון רוצחים סדרתיים שגם לא רוצחים סתם כל אדם שנקרה בדרכם. כאלה שיש להם העדפות (או גזענות כלפי) סוג מסוים של אנשים והם מחפשים את אותו סוג של אנשים כדי לרצוח אותם. וגם במקרה שלהם בטח אם מישהו יעמוד בדרכם, סביר להניח שהם ירצחו אותו בלי לחשוב פעמים. אבל עדין יש להם העדפה כלפי סוג מסוים של אנשים. וזה יכול להיות מכל סיבה, נגיד יכול להיות רוצח סדרתי שרוצח רק נערות ליווי כי הן ברמת סיכון גבוהה והסיכוי שמישהו יחפש אותן לא גבוה ולכן גם הסיכוי להיתפס הרבה יותר נמוך.
זה נכון שרוצחים סדרתיים הולכים על קהל יעד מסויים לרוב כמו שאמרת זה יכול להיות נערות ליווי, או סתם אוכלוסיה שרוב הסיכויים שאנשים בה בודדים כדי שפחות יחפשו אותם. אבל עדיין יותר קל למצוא כאלה מאשר הכמות האנשים שדקסטר מוצא שעומדים בקוד שלו. (גם אם זה נכון שהוא כנראה רצח כמה אנשים שלא התאימו לקוד, הם כנראה עדיין היו אנשים רעים מספיק והם המיעוט).
בהחלט |כן| ואחזור גם שוב, שבשלב שבו את נמצאת הרגשתי כמוך
כן האמת שאני מבינה למה אהבתם את העונה הזאת, באמת הגעתי לפרק 5 והיא משתפרת מפרק לפרק

keren or5

Well-known member
טוב עברתי להיות לגמרי בעד הסדרה. אני ממש אוהבת אותה עכשיו!
אני גם חושבת שזה מכוון שפעמיים במהלך הפרק אומרים להאריסון "you're a life saver" (פעם אחת דקסטר כשהוא מביא לו את החליפה, ופעם אחת הידידה שלו כשהוא מסכים לעשות שוב בייביסיטר לילד), כאילו סמלי כזה להגיד לו/לנו שהוא לא נועד להיות רוצח, אלא ההיפך, לעשות טוב ולהציל.
ודקסטר והאריסון יפים וחמודים ביחד.
אבחנה יפה!
*האמת שיש סרט שיש בו כזה טוויסט - לא בעניין של רוצחים, אלא שיש אדם אחד שמגלים בשלב מסויים שהוא שני תאומים. מה שגם אומר שהם אף פעם לא נראים בציבור יחד. (אני לא אגיד איזה סרט כי זה ספוילר ענק)
האם אתה מדבר על הסרט היוקרה? זה גם הזכיר לי אותו
אז כמעט ציפיתי שדקסטר יגיד אחר כך שהוא סימם את שני הכוסות אבל הוא בנה עמידות. שזה לא נשמע ממש הגיוני.
בדקסטר יש הרבה דברים "הגיוניים"
היה מעניין כשג'מיני מסביר את הסיבה לכך שהוא רוצח בזוגות - שהוא נותן לאנשים את המתנה של לא למות לבד.
|כן| גם אני חשבתי שיש משהו יפה באמירה הזאת
די מוזר לי שמלהקים מישהו לתפקיד של הרוצח כשאף אחד לא יודע מי הוא או איך הוא נראה.
למשל בסרט הזודיאק, אף אחד לא שיחק אותו כי לא באמת יודעים מי הוא. (אגב, סרט ממש טוב)
אגב אגב הזודיאק. ג'מנאי אמר משהו על זה שדיוויד פינצ'ר רוצה לעשות סרט שלו ודייויד פינצ'ר הוא הבמאי של הזודיאק אז נראה לי זה היה רפרנס לזה
חחח קוראים לה מיה (בבריקינג באד היא ג'יין)
כל הכבוד! צדיקה בסדום |כן|
יאוו בטיסטה ימלשןןןןןןןןןןן
:-D
וואיייייייייי
כאילו אני כל הזמן חשבתי עליה כג'סיקה ג'ונס שכחתי שהיא הייתה בש"ש!!! ועוד איך אהבתי את הדמות שלה עם ג'סי!!
וכאילו כשניק קרא לה ג'יין זכרתי שזה דמות אחרת שלה ועדיין לא קישרתי.
הלכתי לעמוד בצד סליחה.
אל תספרו למיקי!!

Lhuna3

Well-known member
חחח יש בדיוק כמו שקרה לי, בערך באותו מקום :-D
איזה מזל שהמשכת!
בדקסטר יש הרבה דברים "הגיוניים"
כן הא? חחחח
אגב [פרק 6] אגב הזודיאק. ג'מנאי אמר משהו על זה שדיוויד פינצ'ר רוצה לעשות סרט שלו ודייויד פינצ'ר הוא הבמאי של הזודיאק אז נראה לי זה היה רפרנס לזה
אוי מגניב!
כל הכבוד! צדיקה בסדום |כן|
נכון! כלומר תודה.

didalf

Well-known member
יאיי
מה שינה את דעתך?
כי הבסיס שמפריע לך עדיין קיים.

האם אתה מדבר על הסרט היוקרה? זה גם הזכיר לי אותו
אהההההההההה וואלה

חחחחחחחחחח שיט היא עלתה עליי:-D

keren or5

Well-known member
יאיי
מה שינה את דעתך?
כי הבסיס שמפריע לך עדיין קיים.
אהבתי את הקונספט של "מועדון הרוצחים" זה היה דיי מגניב (אם כי לא ריאליסטי בעליל). ואהבתי שגילינו שלהאריסון אין את "הנוסע האפל" הזה של דקסטר. והאמת קצת ריגש אותי ההתקרבות בין האריסון לדקסטר (אם משהו מהדברים האלה ישתנה לא להגיד לי, נשארו לי איזה 2 פרקים)

למעלה