כל מה שאמרת נכון אבל לא סותר את מה שאני אמרתי
אני טענתי שהחברות הגדולות מקבלות כאן יתרון על הקטנות, שהקטנות לא יכולות להתחרות בו.

אם לחברה רגילה שחיה מהרווחים שלה יש X כסף לפזר, אז לחברה בורסאית גדולה יש אפשרות בעצם למשוך אחוז מסוים מהמשקיעים שלה כל שנה לפי השווי שלה שהוא X כפול מכפיל הרווח העצום שלה, ולשלם לעובדים משכורות מכסף שלא יוצא מכיסה. זה לא בדיוק הדפסת כסף אבל זה כן יצירת ערך לעובדים שלא מתוך קופת החברה. יש כאן יתרון לגודל, בחברות גדולות מאוד אפשר למשוך סכומים שלא יפגעו במשקיעים (שברי שברירי אחוזים) אבל יתנו מספיק כסף כדי להוות הבדל מבחינת העובד הפשוט.

ברור שההנהלה הבכירה מקבלת סכומים חלומיים. אבל גם המתכנת הזוטר או איש ה QA הפשוט מקבלים משהו. אצלי מענק ה RSU הראשוני במעמד החתימה הוסיף אפקטיבית כ 25% לברוטו (כשאני לוקח את הסכום הכללי שהוענק לי ומחלק אותו על פני כל תקופת ההענקה), ויש עוד ESPP והטבות נוספות, ואפשרות למענקי RSU נוספים מדי שנה על פי הערכת ביצועים. זה מצטבר לסכומים לא קטנים, שבהחלט מהווים שיקול בבחירת מקום עבודה עבור אנשים רבים. אני יכול להגיד לך שמעט מאוד אנשים עוזבים אצלנו, אפילו כאלו שלא טוב להם מכל מיני סיבות.