תשעה באב מתקרב ו...

yoni13077

New member
אסור לבלבל את הילדים

בגלל המצב שתיארת - כל עוד את במצב הנוכחי מבחינה דתית אסור לסבך את הילדים בדברים חדים וברורים. ילדים יכולים להבין שיש דברים מסוימים (שעדיף שיהיו כמה שפחות הדברים החמורים יותר) שבהם אמא לא מקפידה וקצת מחפפת אבל בגדול השאיפה צריכה להיות שלא יהיה ניגוד גדול בין החינוך שהם סופגים בגן ובבי"ס לבין מה שהם רואים בבית. אם לא תקפידי לידם על דברים כאלה לא תוכלי גם לעמוד על דברים שכן חשוב לך שהם ישמרו (כלומר דברים רבים אחרים, לא כאלה שקשורים בדת). מנסיון שלי יש לא מעט דרכים שאפשר קצת למרוח את הילדים, אבל חייבים להיות עקביים עם זה, לא לשלוף תשובה שתתאים לאותו הרגע כי הילדים קולטים טוב מאוד, אלא שגם ה"מריחה" תהיה עקבית...

mister xy

New member
לבלבל את הילדים?

מה כבר יכול להיות אם בבית הוא רואה עולם שונה מהבי"ס? מה שבאמת חשוב זה להרגיל את הילדים שלא לקחת את הדת (ובעצם כל דבר) קשה מידי.

yoni13077

New member
תלוי במה

הם יכולים לראות עולם קצת שונה בבית, או שונה מאוד בדברים לא מהותיים וערכיים, אבל אם למשל הם יראו את אחד ההורים מחלל שבת או אוכל לא כשר זה "קצת" יבלבל אותם.

mister xy

New member
ואז מה יקרה?

הילד ירגיש לא נעים ויסתיר את העובדה הזו מחברים וזהו זה. לא שאני אומר להדליק אור בשבת בפני הילדים אבל לחפף ודאי אפשר.

yoni13077

New member
הוא אשר אמרתי

מסכים לגמרי בענין החיפוף, אפשר בקלות להרגיל את הילדים לאוירה חפיפניקית יותר בדברים מסוימים, אבל לא להקצין עם דברים מרחיקי לכת מבחינתם.

mister xy

New member
לא צריך לעשות שינוי קיצוני

אפשר לעשות שינוי איטי והדרגתי, הילדים מתרגלים מהר לכל דבר וכך החיים של כולם נהיים קלים יותר. מנסיון.

סוג ב

New member
אצלי

הילדים התרגלו שאין הבדלה, לא דוחפת אותם לברך ואני לא צמה בצומות. הכל עניין של הרגל. מכאן ועד לקחת אותם לים בתשעה באב? זה משהו שיספרו לאבא. "אבא, היינו בים היום"- זה מה שחסר לי...

הילדים החמודים שלי..

ממש ממש מבינים אותי... אומנם אין ילדים אך אחות קטנה חמודה(8) שהיתה מעירה הרבה יש. אז שהיא שואלת משו אני נותנת לה נשיקה וחיבוק ואומרת לה שזה בסדר. והיא כבר לא שואלת ואפילו שהיתה תקופה שהיא היתרחקה מימני היום היא יודעת שאני קצת שונה ואוהבת אותי חזרה. יש דבר אחד שעד היום היא מזכירה לי וזה בשר וחלב לחכות אז אני מישתדלת לידה לחכות.

dramaqueen01

New member
צום קל לכל מי שבכל זאת נאלץ

מזלי שיש לי תירוץ(עברתי ניתוח לפני שנתיים).שיעבור לכם הכי מהר שאפשר ובקלות..

איני לא מאמין שיש כאן כאילו שצמים ממש

כאנוסים אנחנו לא יכולים לאכול בפרהסיה אבל ניתן להגניב פה ושם אוכל, ולו כדי להכעיס.

סוג ב

New member
משום מה, התעקשתי לשים פסיק במקום הלא נכון

עכשיו שהבנתי אותך, אני גם מסכימה איתך.

בקיצור,לדעתי אין כאן כאילו שצמים ממש.

ולכן אנחנו פחות צריכים איחולי צום קל, הבעיה העיקרית היא להתמודד עם הנאחס הסובב את היום המגעיל הזה.

אני צמה.

אלא אם כן אצא מהבית. לא אוהבת לעשות עברות בסתר בבית.יותר קל כבר לצום...

זה קטע שאין לי

הלהכעיס הזה. אני בפסח אכלתי חמץ כי יצא לי במיקרה שעשינו על האש לשתות אלכהול, בירות ופיתות. אם לא היה יוצא לא היתי רודפת אחרי זה. אני כזאת.

אם מדברים על פסח

עלה לי רעיון, הרי בפסח אוכלים ביצה זכר לאבלות של תשעה באב (חוץ מהקרבן חגיגה) אז למה בתשעה באב לא אוכלים שולחן ערוך זכר לפסח? אגב , בפסח לא יצא לי לאכול חמץ ממש אז הסתפקתי באכילת מצות מכונה שגם הם אסורים בחצרות חסידים מסויימים.

סיכמנו שאתה ספרדי לא?

ומה היה הקטע עם המצות מכונה?אצלנו מותר. אבל הבירה והאלכהול חסרים.

למעלה