תשעה באב מתקרב ו...

אוי ווי...

אני אומרת שאני הולכת לכותל. ואחפש איפה להעביר תלילה להיות עיפה ושבעה ואז לישון עד הלילה או לשחק שש בש כמו כול שנה עם האחים שבאים מהישיבות. תכלס זה צום כיף כול המישפחה באים צחוקים מישחקים וכאלה ואז כבר יוצא הצום.

מים גנובים ימתקו, נאמר כבר

אז הנה אני אחרי ארוחת הבוקר, אני לא זוכר כלכך הרבה פעמים שזה היה טעים כמו היום.... עכשיו צריך להתחיל עם הצגת ה"חלושעס" או שבעצם נראה לי שהשנה אני יגיד שהצום עבר עלי מה זה קל.... בתאבון לכולם.

yoni13077

New member
הצגת החלושעס...

בפעם הראשונה שזה קרה לי הרגשתי קצת לא נעים שאני עובד על כולם ומשחק את המסכנות של סיום הצום, אבל מהר מאוד הגעתי למסקנא שלהיות רעב וצמא זה הרבה פחות נעים

עץ שתול

New member
האמת שרק במוצ"ש התחלתי להרגיש לראשונה

את תשעת הימים. זה היה כשנאלצתי לתת לילדי הקט את כוס היין.

mister xy

New member
הילדים מחכים לזה כל השנה

חבל שלא הזכרת לי אתמול, בדרך כלל אני לא עושה הבדלה כי אני שונא לשתות מיץ ענבים אבל אם הינוקא שותה הייתי מפרגן לו את זה.

mister xy

New member
מוצאי ת"ב זה מאוחר מידי

כי מותר לעשות הבדלה רק עד יום שלישי, אז אולי אני אעשה בת"ב עצמו...

לא הבנתי,

אתה מתכווין ליום, או ללילה לפני? כי ביום כמעט הכל פתוח כרגיל, ובלילה בת"א יש גם המון מקומות שפתוחים, אני יכול להמליץ על כמה ברים טובים אם זה מעניין אותך.

dramaqueen01

New member
מה אתם באמת אומרים לילדים?

הילדים שלי שמו לב ליותר מידי דברים בזמן האחרון... ערב שבת למשל עבר כבר הזמן של הדל"נ אבל עוד לא היתה שקיעה.הילדים היו טרודים במשחקיהם ולי התחשק להכין עוגת גבינה קרה-רק להקציף 5 דקות את השמנת ולטחון את הביסקוויטים במעבד מזון. פתאום הבת שלי בת 8 מגיעה למטבח ואומרת לי :אמא כבר עשרה לשמונה!מההלם צעקתי עליה שתפסיק להיות השעון הדובר ואני יודעת יפה לקרוא שעון. אני בד"כ נוהגת לעשות עוד דברים בין זמן הדל"נ לשקיעה ולא חשבתי שהם ישימו לב לכמה דקות האלה. במוצ"ש היא לחצה עלי שאני אעשה הבדלה(אני כל הזמן אומרת להם שהשבת יוצאת כ"כ מאוחר שאני עושה כבר אחרי שהם הולכים לישון,שונאת לעשות הבדלה) ואני לא מצליחה לגרום לעצמי להזכיר להם לברך ברכהמ"ז אם הם שכחו או ליטול ידיים.קשה לי לדרוש מהם לעשות דברים שאני לא עושה ולא מאמינה בהם בעצמי. ועכשיו כשהחופש פה ואין להם את מסגרת ביה"ס הם נראים שמחים קצת להשתחרר מעול המצוות שלא נכפה עליהם בבית..

grinberg

New member
בני כמה הילדים?

אני מבין מההודעה שאת בלי בעל. אני חושב שבמצב כזה את צריכה לשקול לעשות שינוי של ממש בחיים. זה לא לענין לחיות ככה וכל הזמן להסתיר מהילדים. בסופו של דבר זה פוגע בילדים. אני לא מדבר על חזרה בשאלה, אבל כן לעשות שינוי ממשי שהילדים ידעו שאת לא מה שנראה מבחוץ.

dramaqueen01

New member
צודק אני גרושה

הילדים בגילאי 5-10,אבל גם בלי בעל השינוי הזה לא פשוט ויש לו כמה השלכות. חוץ מזה שאי אפשר להגיד לילדים דבר כזה:אני לא מה שנראה מבחוץ. אתה בעצם אומר להם אני דובר אחד בפה ואחד בלב,עושה הצגה לכולם אבל נוהג בחדרי חדרים אחרת.איזה מן מסר זה להעביר לילדים? ואולי אני גם אחלל שבת ממש בפניהם?ילד לא יכול ללכת לבי"הס וללמוד בשיעור דינים או וואטאוור ל"ט מלאכות אסורות בשבת ולראות את אמא מעשנת בשבת.ילדים לא יודעים להתמודד עם הדיסונס הזה,אני לא יכולה לשתף אותם בתהליכים שעוברים עלי,לא רוצה לבלבל אותם בתהיות וספקות שגדולים עליהם וזו אחת הסיבות שאני לא עושה שינוי קיצוני שנראה כלפי חוץ. לא כי מה החברה תגיד אלא מה הילדים יגידו?עד שלא יהיה ברור לי(אם וכאשר) כשמש בצהרי היום שאני רוצה לנהל את אורח חיי כחילונית אני לא יכולה לצאת בהצהרות ולעשות שינויים דרסטיים שאולי אח"כ לא אוכל לעמוד בהם.

למעלה