תקני-בטיחות לנשק

Elkaran

New member
ביטוח ביטוח ביטוח../images/Emo70.gif

אם אנו רוצים להריץ משחקים שחברות ביטוח יוכלו או ירצו להתעסק איתם יש צורך שיהיה תקן אחד ופשוט: יותר ספוג, יותר השקעה בעיצוב ה"ספוג" ( לכל האסטטים שביננו (ואני לא מוציא את עצמי מרשימה זו)...) וכמה שיותר איכות ועמידות ( נשקים שמתפרקים בקלות יחסית הורסים לשחקן את המשחק והורסים לאנשי הביטוח את לחץ הדם... תסיקו מסקנות...

היה בסיס לביטוח בW4R

הביטוח בW4R יצא מתוקף משום שעמדת ההרשמה פסחה על שלב קריטי - טופס השתתפות חתום. ולהזכירכם - היו בW4R נשקי עץ - בידיעת חברות הביטוח. ארועי משחקי התפקידים הולכים ומחלחלים למודעותם של חברות הביטוח, וההצעות לביטוחי העניין הולכות ונעשות פתוחות יותר ויותר. עוד נימוקים, חבר´ה. ותביאו את החבר´ה שלכם לכאן. אני צריך שהעץ הזה יהיה הכי גדול!

Mongarele

New member
?Wooden Insurance

Radagast, the fact is that it will be easier to get better and cheaper insurance if the weapons we use are not made of wood. In addition to this the chance of serious injury and following lawsuits is greatly reduced I need not remind you what even a small 50, 000 shekel lawsuit would do to the roleplay communiy as a whole, the effects on all of us would be devestating

Mongarele

New member
?Wooden Insurance

Radagast, the fact is that it will be easier to get better and cheaper insurance if the weapons we use are not made of wood. In addition to this the chance of serious injury and following lawsuits is greatly reduced I need not remind you what even a small 50, 000 shekel lawsuit would do to the roleplay communiy as a whole, the effects on all of us would be devestating

but

New member
מה עם לאטקס?

בטוח שיש אנשים יודעים איך להכין אותם..

5נדב

New member
לא לחרבות עץ

אתמול, בוויכוח עם מישהו, הופתעתי לגלות כמה אני נחרץ בנושא זה, שלא נאמר מבוהל. אנשים, יש דברים שלא מתפשרים עליהם! חרבות עץ זה דבר מסוכן, הם עלולים לגרום לפציעות, לנפיחויות, לזעזועי מוח, ולאובדן ההנאה מהמשחק. אל תגידו "ביידים מיומנות", אין על כדור הארץ בן אדם שלא טועה. וטעות כזו עלולה לגרום למישהו שבר. לטעמי, אנשים שמשתמשים בחרבות עץ בימנו ללארפים, משולים לאנשים שמשחקים Paint Ball עם כדורי גומי במקום כדורי צבע. אמנם יותר מציאותי, אבל מסוכן! לא לחרבות עץ! לא!

Zigmar

New member
why not?

Why are you so afraid of wooden swords? It´s not sonething new ore dangerous. Russian LRPG commpunity is using this kind of sword even since it started. And as far as I know - there was not (or almost was not) serious ingures. And don´t tell me that scratching your fingers - is something serious. If you are so spoilit you should not learn sword fighting at all? o

Axanor

New member
YES!

As one of those who occasionally makes LARPS i will never limit participants to one type of weapon. During 3 games i made last summer i`ve heard no complaints on injuries except one girl, who attempted to attak several pikemen with a shortsword and no armor. Fighters! protect yourselves with armor and Your skill in weilding swords!

dianno

New member
נכון, נכון

בתור מקצוען בתחום (סיף, לא לארפ) אני יודע לבטח שמי שלא רוצה לפגוע ממש לא יפגע ממש. ממה שהספקתי להתרשם אף אחד לא ממש רוצה לפגוע! חוץ מזה הקרבות הופכים תאטרליים יותר כשאתה נזהר- וזה מה שאנחנו רוצים -יופי, לא סתם מכות. נץבץ - נדב, הראש שלך הוא לא סוג של מגן, תפסיק לנסות לבלום איתו מכות.

5נדב

New member
זה לא מצחיק!

לראש שלי בהחלט יש נטייה למשוך אליו חרבות עץ! אבל זה כואב!

יכול להיות יותר גרוע

כמה כבר פיגשים חרבות עץ? כל מכה אקראית שאפה האוויר, כל מעידה ונפילה על הקיר, כל חפץ שנזרק ללא כוון הכיתא, etc בראש שלי טוב שפיתחתי גולגלת חזקה

Mongarele

New member
Wooden Style

What kind of sword create a more authentic fight, safe or wood. Its a tough question so let me begin by saying that niether kind comes anywhere near to being authentic This is mainly because authentic sword fights included lots of guts splattered on the floor, the sound of clanging metal and weapons that sometimes that were heavy enough to craush bones and split metal plate So if its realism your looking for get some extra body parts and stop wasting time reading forums you arn´t going to live very long anyway If on the other hand what you looking for is roleplaying how exactly does a broken finger aid you in your portrayl of a beautifull elf In ant event wooden swords do have their roleplay advantages such as encouraging more studious training and more work on defence. However, in the end they lead to a slow, wooden form of combat or to a fight that looks more like a rapier duel that one with bastard swords Safe weapons becase they are light and don´t induce fear mean that many people swing them around like broom sticks. This is very sad. It is so sad because a safe sword allows you to fight withso much roleplay hat there is absoulutly no reason the fight should not be very authentic. Safe swords allow long heavy strokes using the entire body, they allow quick defensive blocks they allow deep thrusts these are exactly the things people should be using in their battels. Guess what I can throw a latex sword very far with great accuracy. But I won´t because what mid-evil knight would be stupid enough to try and through his Claymore

harpoon

New member
לא החרבות מפחידות, אלא האוחזים בהם

למה לא חרבות עץ? ובכן, לא חרבות העץ מבהילות אותנו. מליצי היושר האדוקים שלהם הם שמחרידים את שנתינו; ההרגעות החוזרות ונשנות והביטחון ביכולת הם שמעוררים את חששינו. יותר מפעם אחת פגשתי שחקן יהיר ובטוח יתר על המידה, שהשימוש שלו בחרב עץ פגם במשחק. אמת, פגשתי הרבה לוחמים עם חרבות מעץ, שארי קרב או שניים אכן שכנעו אותי ביכולתם, ומאוד נהניתי להילחם בהם (גם כשהפסדתי). אבל ברגע שהיריעה מתרחבת מעבר לאימון מוגבל משתתפים, או משחק מיליטנטי שמסגרתו ברורה (מבחינת נסיונם של המשתתפים), הכל מסתבך. זה מגוחך לראות אנשים בורחים באמצע קרב, או יוצאים מדמות בגלל אצבע מכוסחת או חרב עץ שהגיעה משום מה לרקה במקום לכתף. כשאין חרבות עץ, אין יותר לבטים. איש לא חוטא במחשבות אוף-פליי לגבי זולתו (בסיטואציה מיליטנטית כמובן), נוסח "אני אולי יכול לנצח, אבל זה יכאב". אתה יכול לצחוק לו, אבל הרעיון הוא להיות קהילה גדולה ומגוונת, בה ניתן לשתף מקסימום משתתפים במינימום סיבוכים לוגיסטיים. בנודע לקהילה הדוברת רוסית, שיש לנו מן הסתם הרבה מה ללמוד ממנה (ואכן כך קורה, על בסיס אינדיבידואלי וקבוצתי כאחד, במיוחד מאז W4R (משמע, לפחות יעד אחד של הפרוייקט הושג). ובכל זאת: המציאות בישראל מכתיבה נורמות שונות; גם תרבות המשחק הרוסית בארץ הולכת ומשתנה. לדוגמא: בבריה"מ לשעבר אנשים נסעו בטרמפים מאות קילומטרים כדי להגיע למשחק. בארץ - אין על מה לדבר. ברוסיה חלקות יער של הקטארים ללא נפש חיה (אנושית). בארץ - נו באמת. ולבסוף - הנורמות לגבי פגיעה גופנית ואחריות אישית שונות. ברוסיה חייל עלול לחזור הביתה בארון חתום, ואין שאלות איך נהרג. בישראל על תאונת אימונים מוקמת וועדת חקירה, מפקדים וקצינים מודחים או מושעים; ממשלות מתערערות על זה. קוראים לזה דמוקרטיה. ודרך אגב, בנוגע ל"פציעות קלות": דע לך, שבדיווחים על אירועים עם נפגעים, "פצועים קל" כוללים גם מי שאיבד 2 אצבעות. תסתכלו בראי, ותשאלו את עצמכם שאלה קשה: כל הלהט והפאתוס הזה הם למען האותנטיות או למען הגאווה האישית ("אני יכול", "אני יודע")?

5נדב

New member
יאללה

טוב, הגיע הזמן להגן על עקרונותיי: זיגמר - קודם כל, מתן עצמך. אני לא פה בשביל להתחיל ריב עם אף אחד. אל תדבר אליי ככה, זה עוד יגרום כאן לוויכוחים לא נעימים. הלארפרים הרוסיים, סבבה להם. אני יודע שכבר חטפתי מכות בראש (!!) מספר פעמים, וזה בהחלט לא היה נעים .לא, לא התחלתי לצרוח לאימא, אבל אני לא יודע כמה זה היה עוזר לי, אם הייתי חוטף את המכה באמצע משחק. בקשר ללעביר את הפחד לדמות - קודם כל, אני *פוחד* מחרבות עץ, אני פשוט מודאג. זיכרו, אנחנו משחקים פה משחקי תפקידים, ורוב האנשים עושים את זה כדי להיות אנשים אחרים. אם מישהו מפחד מחרבות עץ, אולי הוא לא רוצה שהדמות שלו תפחד מקרבות. אסור לנו לשלול את זה ממנו. בקשר ללמוד להגן על עצמי. נכון, זה עלול להועיל לי, אבל החובה היא לא עליי. האיש עם חרב העץ צריך ללמוד לא לפגוע בזה שנגדו בכל הנסיבות, ונגד כל יריב. גם אם הוא יודע להגן על עצמו וגם אם לא. עכשיו, אם כבר חרבות עץ, אז רק חרבות עץ. חרב עץ נגד ספוג זו סכנה. בעל חרב העץ יאלץ להתחיל להכות במהירות ובכוח על מנת להשוות את יתרון יריבו, וזה עלול להיגמר בראש שבור. תחשבו על מה אתם מתווכחים פה. תחשבו מה החרבות עץ באמת נותנות לכם, ואם זה שווה את הסיכון. תחשבו על האיש המסכן שיחפש קרח לפנס שנוצר לו בגלל לוחם לא זהיר, תחשבו כמה הוא יהנה. לא לחרבות עץ! לא!

5נדב

New member
תיקון

אני *פוחד* מחרבות עץ = אני לא *פוחד* מחרבות עץ טעות פרוידיינית...

Sern

New member
כמה נקודות

טוב, אז ככה: לי אישית, ממש לא איכפת. אני הולך לארים (´צברים´) כבר יותר משלוש שנים. מכל הארים שהייתי בהם, אני חושב שנכנסתי לאולי חמש קרבות סה"כ (והייתי בכמה וכמה ארים מיליטנטיים). זה פשוט לא חלק שמעניין אותי. לאנשים יש נטייה (שאני לא ממש אוהב) לייחס כל מה שקשור לפנטסיה עם קרבות, אז זה נהיה issue רציני (אני לא רואה עץ גנק וראשי על תקני תחפושות למשל... דבר שלפי דעתי צריך עבודה דחופה הרבה יותר). That said, כמה דברים על חרבות: אני מאמין ל ´רוסים´ (אני מצטער על הביטוי הגס) כשהם אומרים שלמי שנותנים להשתמש בנשקי עז יש את היכולת להשתמש בהם בצורה בטוחה. למען האמת אני מעדיף להיות מול בן-אדם עם חרב עץ שנבחן בקפידה קודם לכן, הרבה יותר מבן-אדם עם חרב לייטקס שבחנו את חרבו בכניסה וטו לאו. תאמינו לי, אם אנשים רוצים להכאיב עם חרב לייטקס, הם יכולים - וזה יכול להיות מסוכן מאוד בידיים של שחקן עם Combat frenzy. בנוסף, סוגדי חרבות העץ לא מביאים בחשבון שלאותם אנשים המשתמשים בחרבות לייטקס יש ייתרון ענק מולם. כי אומנם נגיד שאותו אחד המחזיק בחרב עץ מכה ראשון, זאת תהיה המכה האחרונה שלו - עד שהוא יספיק להניף את חרבו שוב, מחזיק חרב הלייטקס כבר יהלום בו לפחות חמש פעמים (קרוב לוודאי שאחת מהשתיים הראשונות גם יקטעו את יד-חרבו). אני מצפה לתגובות כמו "אני לוחם מצויין - אני אצליח לנצח את היריב למרות שהחרב שלי הרבה יותר כבדה"... וזה יכול להיות, אבל אתה צריך להיות לוחם \הרבה\ יותר טוב מ ´לוחם הלייטקס´ (שמי יודע, יכול להיות שהוא לוחם מצויין?) כדי להיות יותר מהיר ממנו... סתם נקודה למחשבה. אם אתם מפחדים מחרבות עץ - מצויין: תעבירו את הפחד הזה לדמות שלכם. חרבות, גם אם דמותכם הרגה דרקונים מגיל שתים-עשרה, זה עדיין דבר מפחיד מאוד. ואם אתם כשחקנים לא מוכנים לעמוד מולן - אז על תעמדו. יש הרבה פנים אחרות למשחק מלבד קרב. בקיצ-קץ... אני בעד תקן משולב. אם אתה אוהב להשתמש בחרבות עץ - השתמש בהן, אם אתה אוהב להשתמש בחרבות לייטקס - השתמש בהן. ארם.

Mongarele

New member
פחד מוות

אני לוחם גיבור, הורג אורקים מתוך שעמום. עלפי פעמים שיספתי לאחרים את הגרון עם חרבי. או בכו לזות שמישהו מנפנף מולי חרב אינני פוחד: זה רק ספוג ואני לא יכול באמת למות אז הא! ואני אתן ציתות של Sern למרות שאיני מסכים איתו לגבי החרבות אץ: "אם אתם מפחדים מחרבות עץ - מצויין: תעבירו את הפחד הזה לדמות שלכם. חרבות, גם אם דמותכם הרגה דרקונים מגיל שתים-עשרה, זה עדיין דבר מפחיד מאוד. ואם אתם כשחקנים לא מוכנים לעמוד מולן - אז על תעמדו. יש הרבה פנים אחרות למשחק מלבד קרב."

למעלה