תקני-בטיחות לנשק

מה בקשר ל-Time Line?

באיזה שנה אנחנו? האם אנחנו זוכרים את ההסטוריה לפי מס´ שנים מסוים, לפי חגים, ו אולי לכל תקופה מסוימית ניתן שם ובתוכה מיספור קטן יותר (First Age (yrs 0-2000), second age (yrs 2000-4000, although they are counted again from 0, etc) ? זה חשוב לדעת, במיוחד עכשיו שקמות יותר ויותר קבוצות והם מתאמות את ההסטוריה שלהן אחת אם השניה

תקני-בטיחות לנשק

חבר´ה - להלן עוד שאלה חשובה לסדר היום. בימים אלה אני מרכז את נושא הבטיחות בנשק. תפקיד שנפל עלי, בתור הפסיכופת שבעונת 97´:
ניסר לאנשים את עמל-כפיהם כי הם היו ארוכים מדי,
הוסיף כריות ריפוד לנשקים כי היה חסר להם 0.5 ס"מ ריפוד בכרית הספיגה
´הוציא-מכלל-פעולה´ נשקים שהיו עשויים מחומרים לא קבילים (ואני עדיין אומר שלא התכוונתי לשבור אותו. היתה תולעת בעץ.) ובכן, לאחר ´פתיחת-האופקים´ שעברנו כולנו בW4R, הן לגבי נפחי הפעילות האפשריים, הן לגבי קהלי-היעד והן לגבי סגנון המשחק, אפתח לדיון את אופקינו בנושא נשקים. דיון שעבר התרכז כאן - עץ מול לטקס. ולהלן שאלות להתיחסותכם המהירה, ואני בכוונה משוחד ופרובוקטיבי:
האם יש מקום לשני תקנים נפרדים או שייש צורך לכפות תקן אחיד?
יש זרם מרכזי בשתי הקהילות שרוצה תיאטרון. האם לדעתכם בתיאטרון הנשקים בטיחותים? (רמז: לא. השחקנים לוקחים שיעורי נשק).
האם הפעולה של לשים לחבר שלי חרב בראש, זה מה שיגביר את גילום הדמות שלי?
אם עם נשק רך אני יכול גם להביא לפגיעה גופנית - האם צריך לשנות את השיטה?
כיצד לאכוף באופן הטוב ביותר בטיחות בנשק? נימוקים, חברה. נימוקים. ותפעילו את הקופסה האפורה טוב, כי משהו צריך להשתכנע מזה לכאן או לכאן. אני מזמין חברי קהילה צברים ומזרח-ארופאים כאחד להביע דעתם. וכל מי שיש לו חברים בעסק - שיקח אותם באוזן למחשב, שיכתבו את דעתם, גם אם היא נאמרה כבר. זה חשוב!

Varkong

New member
תעבירי את זה לעץ "היסטוריה"

זה שאלה טובה מאד... תצעי.. ותעלי את זה דיון.

להסטוריה? למה?

הכוונה היא לא להתחיל לשרשר לכאן תאריכים, כי על זה אנחנו נעבוד יותר מאוחר אני מתכוונת באופן כללי... Game Wise, באיזה שנה אנחנו?

Varkong

New member
אז ככה...

הממלכה הכי עתיקה שרשומה בינתיים, קמה לפני "אלפי שנים"... את רוצה להציאה איך הזמן עובד? כמה זה שנה? וכו?

עדיין, זה לא בחרכ קשוא להיסטוריה

גם אצלנו קמו ממלכות "לפני אלפי שנים" הכוונה היא לאיך מתיחסים במשחק לזמן ואיך סופרים אותו זה שממלכה מסוימית הייתה בקיום לפני שהתחולמו לספור שנים לא מבטל את קיומה

*מגרדת את ראשה ובוהה הקיר*

אם הייתי יודעת הייץי כבר מציעה
ומל לי אזהרה פעם הבאה שאתה שולח לי כזאת הודעה באי סי קיו, כמעט נתת לי התקף לב!!! חחחח

Varkong

New member
אנשים... עזרה?

יאללה, יא אצלנים, תפעילו את הדמיון ותמציעו לנו לוח שנה!!!!

יש לי יש לי יש לי!!! אבל לא לצחוק!!

פשוט צריך לשנות שמות ופרטים (ואם משהו רוצה לדעת מז זה לעזאזל Holy Alien Day, בהודעות פרטיות בלבד!!!) ואני אעזה את זה באנגלית אשמח אם משהו יתרגם The year still exists of 365 days Every week consists of 10 days, and every 10th day is a holy day, is the Holy Alien Day (Sort of like Shabbat for the Jews?) In sum, we have 36 weeks a year A week is called a Hayre (I repeat: details MAY and SHOULD be changed) if you calculated, you will notice there are 5 days too much. These days add up at the end of every Winter as a time to mourn/celebrate (depends on the person you are) the change of the season Every 20 years, instead of 5 days, we have 10, so the "celeberation" doubles. איך?

אגב, שיטה זו הומצאה לפני שנתיים

בעמצא שיעור משעמם במיוחד אין מי מושג למה זה פתאום חזר אליי עם לא הייתי עוברת בית ודפים לא היו נעלמים לי בקיץ האחרון הייתי יכולה למצא טבלאות וחגים שאני וידידה הוספנו..

5נדב

New member
השיטה הנוכחית (הנוצרית)

אמנם, לא לספור מהולדת ישו. ולא חייבים לקשר את זה לדת, אבל לדעתי הכי טוב להשתמש בשיטה הנוצרית. כולם מכירים אותה, כולם מבינים אותה, היא נוחה וחביבה. למה "לבזבז" אנרגיה כשיש מוכן?

Varkong

New member
השנה היא..

חשבנו אני וים, והגענו למסכנה, שצריך לתת זמן של ההתחלה של הכל.. חשבנו על בסביבות 5,000 שנה... אז מה אתם אומרים לגבי מזהוא בסגנון זה שהשנה עכשיו היא 4,874?

לא כולם חייבים באותו לוח שנה.

אתם לא חייבים כולם לפעול באותו לוח שנה. לדעתי - לוח שנה הוא חלק מתרבות. ניתן לרמוז, שכל התרבויות הם תתי-זרמים של אותה התרבות על ידי זכר קדמון אחד - לוח השנה, אולם זה לא הכרחי. וכמובן - גם אם קבעתם לוח שנה כזה - מי שלא רוצה לנהוג על פיו - שיבנה לעצמו לוח שנה אחר. וזה כולל גם עונות חדשות, אורך-מחזוריות שונה, אקלים טיפוסי שונה, או כל מה שבא לכל אחד. השאיפה שלי היתה לתת לזה להיבנות במסגרת עבודתם המאוחרת יותר של מסטרים אזוריים, אבל אם כבר אנחנו במיים האלה - נקבע: ההסמכה לקביעת אקלים, מחזוריות-שנתית, ולוח שנה כללי:
מחזוריות שנתית - נקבעת במחוז במידה וחמש קבוצות מאושרות בתוכו מקבלות אותו על עצמן.
אקלים עיקרי - נקבע במחוז כאשר שלוש קבוצות מאושרות באותו מחוז מקבלות אותו על עצמן. כמובן שיתכן שבמחוז יהיו, למשל, שבע קבוצות, ושני אקלימים עיקריים. במרקרה זה - זו עבודתו של רכז המחוז לרכז פיתרון סיפורי להבדלי האקלים בין תתי-האזורים במחוזו (למשל כמו ב´קרח-ואש´), וזה אומר, שהוא יכול להציע אחד שיתקבל, או לקבל הצעת שחקנים שתתקבל. הדגש הוא - על ה´מתקבל´.
לוח שנה: לכל תרבות אפשרי לוח שנה פרטי משלה, בין אם זו ממלכה, ארץ, מחוז, גילדה, דת, או כל הבא לראש. דוגמא - לוח שנה עברי, לוח שנה לועזי, הודי, לוח בני-מאיה, וכו´. לוח זנה הופך ל´קונצנזוס בדיוק כמו שהלוח הלועזי הוא קונצנזוס - אם רוב הקבוצות במחוז בוחרות להשתמש בו. יתכן שאותו לוח שנה יתפקד אצל קבוצות שונות ממחוזים שונים.
אני חייב להוקיר אתכם ולציין שאתם עובדים ממש יפה. כשפתחתי את ´הדבר-הבא´ לקחתי בחשבון פקטור של אפשרות של יציאת הדבר משליטה. בינתיים, אין שבוע שאם לא משיגים אותי במשהו ומקדימים את המאוחר. כל הכבוד, בהצלחה

אבל בכל זאת צריך לוח שנה ש

שכולם פחות או יותר עוקבים אחריו בצורה כללית שע"פו נוכל לבנות את הפאזל של כל העיאורים.. כמו שבאמת יש לנו שנה עברית, שנה נוצרית, הודי, ערבי, ETC, רוב העולם המערבי שאנו חיים בו עוקב אחרי הנוצרי כאשר יש פגישה בין 2 או יותר "לוחות שנה" שונים

חד וחלק:

לוח שנה: לכל תרבות אפשרי לוח שנה פרטי משלה, בין אם זו ממלכה, ארץ, מחוז, גילדה, דת, או כל הבא לראש. דוגמא - לוח שנה עברי, לוח שנה לועזי, הודי, לוח בני-מאיה, וכו´. לוח שנה הופך ל"קונצנזוס" בדיוק כמו שהלוח הלועזי הוא קונצנזוס - אם רוב הקבוצות במחוז בוחרות להשתמש בו. יתכן שאותו לוח שנה יתפקד אצל קבוצות שונות ממחוזים שונים. נא לקרוא, ולשים לב לפרטים. אתם תעשו - מה שבא לכם. (ציטוט מדבריו של חבר)

Varkong

New member
מחר...

המגדל, אמור והאחווה נפרסם את לוח השנה הרשמי שלנו (בתקווה).. האחרים, יכולים להתאים את עצמם, או ליצור משהוא חדש, אין בעייה. כנראה, שהלוח שנה הזה יהייה הלוח שנה הלועזי של העולם (המשומש יותר) אבל הכל עוד פתוח

Sern

New member
מסכים בהחלט, ובנוסף...

אם יש לוח שנה מרכזי, זה אומר שיש דת או תרבות מרכזית. נראה לי שכולנו בעלי דעה קצת קדומה מעולמינו אנו. בינתיים, לא ראיתי אף תרבות שאפילו איכשהו מתקשרת לתרבות אחרת... איך לעזאזל אתם יכולים לצפות מהם לספור את הזמן באותה צורה? בעולם שלנו אנחנו סופרים לפי הנצרות, בגלל שהנצרות השתלטה על רוב העולם המערבי. ב ´דבר הבא´ לא ממש ראיתי (למרות שאולי לא הסתכלתי מספיק) משהו כל-כך אוניברסלי. ובקשר לתאימות היסטורית: התאימות ההיסטורית האפשרית היחידה שנראית לי אפשרית היא תאימות Off-play... ותסכימו איתי שזה קצת מלאכותי. רוב האירועים ההיסטוריים העיקריים לא ידועים לחלק ניכר מהאוכלוסיה (תחשבו על אירופה של לפני ביאת הנצרות... מישהו שם ידע בדיוק מתי האימפריה ההלניסטית קמה ונפלה? אולי אנשי הספר, אבל התאריכים המדוייקים בטח היו נושא פופולרי לוויכוח). היהדות, למשל, טוענת שהעולם נוצר לפני 5,000 שנה, אך עדויות שונות מוכיחות שאם זהו הcase, אז כמה תאריכים בתנ"ך לא תואמים לדברים אחרים שיודעים שקרו באותה תקופה (אני בור מידי בנושא הזה בכדי לתת דוגמאות יותר קונקרטיות, איתכם הסליחה). לדעתי, היסטוריה בעולם שכזה היא מאוד סובייקטיבית. סטייל: "האימפריה שלי היתה כאן אלפי שנים לפני הממלכה העלובה שלך!" "לא נכון, הממלכה שלי עזרה להקים את האימפריה שלך!" "אבל זה לא יכול להיות, כי..." וכו´. ארם.

פדמירדן

New member
יש לי רעיון לשנה

לדעתי עברו קרוב ל6000 שנה מיצרת העולם או בואו נומר מהרגע בו התחיל האדם לחיות בערים וממלכות זה אומר שניקח לנו עוד 3000 שנה אחורה ליפני שהתחילו ליספור שבהם לא ספרו ומכן אתם מקבלים שהעולם קיים קרוב ל- 10000 שנה בערך. אגב אנשים 5874 שנים הם מספיק זמן בישביל אימפריות לקום וליפול מאות פעמים. זו הצעתי.

למעלה