לא כולם חייבים באותו לוח שנה.
אתם לא חייבים כולם לפעול באותו לוח שנה. לדעתי - לוח שנה הוא חלק מתרבות. ניתן לרמוז, שכל התרבויות הם תתי-זרמים של אותה התרבות על ידי זכר קדמון אחד - לוח השנה, אולם זה לא הכרחי. וכמובן - גם אם קבעתם לוח שנה כזה - מי שלא רוצה לנהוג על פיו - שיבנה לעצמו לוח שנה אחר. וזה כולל גם עונות חדשות, אורך-מחזוריות שונה, אקלים טיפוסי שונה, או כל מה שבא לכל אחד. השאיפה שלי היתה לתת לזה להיבנות במסגרת עבודתם המאוחרת יותר של מסטרים אזוריים, אבל אם כבר אנחנו במיים האלה - נקבע:
ההסמכה לקביעת אקלים, מחזוריות-שנתית, ולוח שנה כללי:
מחזוריות שנתית - נקבעת במחוז במידה וחמש קבוצות מאושרות בתוכו מקבלות אותו על עצמן.
אקלים עיקרי - נקבע במחוז כאשר שלוש קבוצות מאושרות באותו מחוז מקבלות אותו על עצמן. כמובן שיתכן שבמחוז יהיו, למשל, שבע קבוצות, ושני אקלימים עיקריים. במרקרה זה - זו עבודתו של רכז המחוז לרכז פיתרון סיפורי להבדלי האקלים בין תתי-האזורים במחוזו (למשל כמו ב´קרח-ואש´), וזה אומר, שהוא יכול להציע אחד שיתקבל, או לקבל הצעת שחקנים שתתקבל. הדגש הוא - על ה´מתקבל´.
לוח שנה: לכל תרבות אפשרי לוח שנה פרטי משלה, בין אם זו ממלכה, ארץ, מחוז, גילדה, דת, או כל הבא לראש. דוגמא - לוח שנה עברי, לוח שנה לועזי, הודי, לוח בני-מאיה, וכו´. לוח זנה הופך ל´קונצנזוס בדיוק כמו שהלוח הלועזי הוא קונצנזוס - אם רוב הקבוצות במחוז בוחרות להשתמש בו. יתכן שאותו לוח שנה יתפקד אצל קבוצות שונות ממחוזים שונים.
אני חייב להוקיר אתכם ולציין שאתם עובדים ממש יפה. כשפתחתי את ´הדבר-הבא´ לקחתי בחשבון פקטור של אפשרות של יציאת הדבר משליטה. בינתיים, אין שבוע שאם לא משיגים אותי במשהו ומקדימים את המאוחר. כל הכבוד, בהצלחה