תפיצו זה חשוב!!!!!!!

קקטוסץ

New member
שנה לועזית חדשה קשור גם אלינו

למקרה שתחליט לצאת מהמערה בה אתה חי.

דבר ראשון,

אני בת. ודבר שני, אני מבינה שבגלל אילוצים טכניים אנחנו משתמשים בתאריכים לועזיים,ומחשיבים את תחילת השנה האזרחית כמאין "ראש השנה" טכני, אבל אין שום סיבה לחגוג אותו. הספירה הזאת היא נוצרית, תצבע אותה באיזה צבעים שבא לך- אבל היא מתחילה מהיום בו ישו נימול, מבחינת הנוצרים זוהי ההתחלה, הרגע שממנו התחיל העולם לקבל משמעות, לפני זה- כביכול לא היה כלום. מהרגע הזה מתחילה "הברית החדשה" ונמחקת לגמרי הברית המקורית שבה אנו מאמינים. לצערינו, אתה צודק, השנה הלועזית החדשה קשורה גם אלינו,אבל שוב- למה שנחגוג אותה? יש לנו ראש השנה משלנו...

שטויות

ישו נולד בשנת 4 לפנה"ס (וסביר להניח שככל יהודי אחר נימול ביום השמיני לאחר לידתו) .

קקטוסץ

New member
אני ממש מובכת בשבילך. ממש.

דבר ראשון, ספירת הנוצרים על קצה המזלג. תקראי ותשכילי ואז תלכי לכתוב על הלוח מאה פעמים "לא אכתוב יותר שטויות שאני לא מבינה בהן". דבר שני, לא היה כלום? אז מה היה? ריק? סוכריות מעופפות? אולי התכוונת שמבחינת הנוצרים לא הייתה נצרות או אמונה עד שישו עשה את מה שעשה. הדתות שונות אז ברור שגם הספרים שונים. דבר שלישי, כשכל העולם, כולל את, משנים קידומת תמיד כיף לחגוג. את לא רוצה? אל תחגגי אבל תחסכי מאיתנו את ההטפות הצדקניות והחסרות בסיס שלך. אם לפחות היית יודעת על מה את מדברת.

באמת שאין צורך ../images/Emo13.gif.באמת.

כשכתבתי "כביכול לא היה כלום" אכן התכוונתי שמבחינת הנוצרים לא הייתה כל משמעות רוחנית. מרגע זה כביכול הם העם הנבחר ועם ישראל זה פאסה. לא הזכרתי את "הברית החדשה" בתור ספר אלא בתור רעיון אמוני, הנוצרים מאמינים שהאלוקים עזב את עם ישראל וכרת ברית חדשה עם הנוצרים שהתחילו מישו. אין לך סיבה להטיח בי עקיצות כשכל מה שאת אומרת זה שבעצם אני לא יודעת הסטוריה ושאני לא חייבת לחגוג. שבת שלום.

Continuum

New member
חחח

"ביום ההוא אבא שלי הבטיח לי שיום אחד אנחנו נחיה במדינת ישראל בה לא יוצבו עצי אשוח מטופשים ברחוב ובה לא יפורסמו מסיבות שחוגגות את כל מה שסותר את מה שאנחנו מאמינים בו." אם ככה, הייתי אומר שאת קצת לא אובייקטיבית מטעמים מובנים, והאתוס שלך פגום קשות. שבת שלום.

Dudidud

New member
האם את יודעת מה משמעות "כביכול"?

היא כתבה: "הספירה הזאת היא נוצרית, תצבע אותה באיזה צבעים שבא לך- אבל היא מתחילה מהיום בו ישו נימול, מבחינת הנוצרים זוהי ההתחלה, הרגע שממנו התחיל העולם לקבל משמעות, לפני זה- כביכול לא היה כלום. מהרגע הזה מתחילה "הברית החדשה" ונמחקת לגמרי הברית המקורית שבה אנו מאמינים." את הבאת קישור בשם:ספירת הנוצרים. ככה שאני מניח שאת מודעת לזה שזו ספירה נוצרית.. את מוזמנת גם לקרוא מה שכתוב בו,"הנוצרים מונים את השנים החל מהשנה שבה, על פי האמונה, נולד ישו."- שורה ראשונה.. היא כתבה "מהיום בו ישו נימול"- שמונה ימים זה מה שמפריע לך? (ככל הידוע לי הנצרות הקתולית רואה בחג המולד יום הולדתו של ישו ושמונה ימים אחרי זה...) "מבחינת הנוצרים זוהי ההתחלה, הרגע שממנו התחיל העולם לקבל משמעות, לפני זה- כביכול לא היה כלום." אם היית מבינה קצת בנצרות (משהו כמו: "אם לפחות היית יודעת על מה את מדברת.") היית מבינה את מה שהיא כתבה. בתחילה (לא ממש בהתחלה) היו בני ישראל, הם חטאו ועזבו את אלוהיהם ועל העולם כולו נגזר להתבוסס בחטאיו ועל האנושות להישלח לאבדון בסוף הימים.. עד שבא ישו הוא המשיח הוא האב הוא הבן הוא רוח הקודש והציע גאולה לעולם האבוד ולאנושות התועה- לפניו לא היתה משמעות (-תוולד תחיה תעשה (לא משנה מה) תמות, תגיע לגיהנום), כביכול לא היה כלום (כשאין משמעות אין כלום..(אני מקווה שתצליחי להבין את זה)) אחריו רק תאמין בו ותזכה לכל טוב (אחרי שתמות כמובן), (יש תקווה- יש משמעות- יש הכל). בערך.. תעשי טובה- את רוצה לחגוג תחגגי, את רוצה לחבוש מצנפת אדומה ולהתנשק בחצות עשי זאת, את רוצה להתנצר התנצרי, את רוצה להיות כמו כולם בכבוד. אבל אל תטעני שאת צודקת. פשוט תגידי "לא אכפת לי" וזהו.

קקטוסץ

New member
סלח לי אבא דוד כי חטאתי

רציתי לחדד את הנקודה שכשהיא כתבה כביכול היא התכוונה לכך שלא היה כלום מבחינת אמונה/נצרות/משמעות/מים קדושים/יו ניימ איט ולא לכך שהיא באמת חושבת שהנוצרים מאמינים שלא היה כלום עד ישו שלהם. אז אל תגולל בפניי את מעשיות הנצרות והיהדות כי א. הן לא מעניינות אותי, ב. אני מכירה אותן כמוך ולא זקוקה לפירוטים שלך. שמונה ימים זה מה שמפריע לי. כן. קטנונית שכמותי. למה, ספירת הנוצרים ולא הספירה הנוצרית זה מה שהפריע לך?

אין קשר

א. חגיגת השנה החדשה (מה שאתם אוהבים לכנות בתור "סילבסטר") זהו חג אזרחי ולא דתי - חוגגים את בואה של השנה החדשה ותו לא - לא חוגגים את לידתו של ישו ולא את מותו של סילבסטר ולא שום דבר אחר בסגנון. אפילו בברה"מ הקומוניסטית והאנטי-דתית חגגו את החג הזה - החג הלא קומוניסטי היחיד שנחגג שם - אם היו רואים בו קשר כלשהו לנצרות היו אוסרים אותו כמו כל החגים הדתיים האחרים. ב.כמו שכאשר חיית בארה"ב ודאי אף אחד לא הפריע לך להדליק חנוכיות מטופשות - אין סיבה שבמדינת ישראל יפריעו למעוניינים בכך להציב עצי אשוח מטופשים.

יש קשר

א.לא משנה איך תקרא לזה! יש לנו ראש השנה משלנו... כל תחילת שנה אחרת היא תרבות זרה...וחגיגות של תרבות זרה כאן בארץ היהודית שנלחמו עליה וחיכו לה במשך 2000, לא יודעת מה איתך, שורפות אותי מבפנים. ב.ארה"ב לא מוצהרת כמדינה של דת או לאום מסויים, יש לה מקום לכל אחד ולכל אמונה... ישראל מוצהרת כמדינה יהודית, בעלת תרבות יהודית-עברית.

את טועה

א. יש לך ראש שנה משלך אז תחגגי אותו - אבל למה להרוס את חגם של אנשים אחרים? האם את כ"כ נהנת להשבית שמחות? כמו שאומרים: "חייה ותן לחיות". אנחנו חיים במאה ה-21 - ישראל אינה מדינת עולם שלישי חשוכה ומנותקת מהעולם - אלא מדינה שמאמצת דברים רבים מתרבות המערב - האם היית מעדיפה את ישראל בתור מדינת הלכה, מנותקת לגמרי מ"תרבות זרה" בהנהגת חמומי מוח דתיים סטייל אירן? האם היית רוצה שמדינת ישראל כולה תראה כמו מאה שערים אחת גדולה? ב. ישראל מוגדרת כמדינתו של העם היהודי - אין שום זכר בהגדרה ל"תרבות יהודית" ובכלל "תרבות יהודית" זה אינו מושג קבוע - הוא כל הזמן עשוי להשתנות תוך אימוץ דברים מתרבויות אחרות (אפילו כיום - דברים שנראים לך כהמצאה של היהודים וכבסיס של היהדות נלקחו בעצם מתרבויות זרות - כמו ברית המילה למשל). ובכלל, ישראל מוגדרת גם כמדינה דמוקרטית שבה לכל אזרח יש את הזכות לחגוג כל מה שבא לו ולחיות על פי האמונה והתרבות שלו - כל אחד שרוצה לחגוג את ה"סילבסטר" - זכותו.

אוקיי...

א.כן, אני רוצה מדינת הלכה, לא סטייל אירן, מדינת הלכה.ולא, זה לא אומר שמדינת ישראל תהפוך למאה שערים אחת גדולה. זה אומר שהחוקים במדינה הזאת ייקבעו לפי התורה ושההתנהגות הכללית פה תהיה התנהגות יהודית, שמירה על המסורת ודביקה בערכי אמת וצדק.ואין פה עניין של "חיה ותן לחיות" נמאס לי מהאדישות הזאת, אני לא אחיה בבועה שלי ואתן לעולם סביבי להחרב. ב."תרבות יהודית" הוא מושג קבוע בהחלט.יש אומנם התערבויות והפרעות זרות אבל נגזרות אלו אינן נכנסות תחת הקטגוריה של תרבות יהודית.תרבות יהודית בנויה על לוח השנה היהודי, עם החגים המסורתיים ועם המנהגים.אתה יכול ללכת למצוא מקור זר לכל מנהג יהודי, אבל כאן מתעוררת שאלת הביצה והתרנגולת. הדיון הזה הגיע למשהו שלא רציתי.אני לא חושבת שאתה איזה אפיקורס עצבני, ואני לא חושבת שכל מי שחוגג את הסילבסטר הוא אידיוט.כואב לי, זה הכל. אני זועקת את זעקת המדינה היהודית שהולכת ונעלמת לנו מבין האצבעות, מדינה שאנשים גדולים חלמו אותה, אנשים חזקים בנו אותה, אנשים קטנים נלחמו עליה ואנשים משכילים, ליברלים ודמקרטים רמסו אותה. סליחה אם גרמתי לך להרגיש מאויים, יש ל נטיה כזאת.
לילה טוב.

קודם כל נא לדייק, לוח שנה בבלי

לא יהודי, לא עברי, בטח שלא ישראלי, אלילים כנעניים כמו תמוז ואב הם חודשים גאים בלוח ה"יהודי" שלנו, אני לא רואה אותך נשרפת מבפנים לשמע שמות אלה, גם שמות כמו אסתר ומדרכי לא מפריעים לך בוודאי, לא כמו השם של המשיח ישוע לפחות אז תקשיבי טוב ידידתי היקרה, אני מאוד מעריך את זה שעלית לארץ ישראל, ושאת ציונית, בכנות ומכל הלב ולמרות שאני מתנגד לחגים הלועזיים שלך, ובז לפולחן האלילי שלך, אני מקבל אותך ואת דרך חייך, ולעולם לא אעלה בדעתי לפגוע בזכותך לחיות את חייך כפי שאת רוצה

Dudidud

New member
נו באמת..

זהו לוח שנה יהודי, עברי, ישראלי. אז קוראים לחודשים בשמות בבליים, זה משנה משהו? הספירה- היא הלוח שנה היא יהודית.לשמות אין שום משמעות.

לזה אתה קורא עברי?

אולי פשוט נקרא לחודשים בשמותיהם של קיסרי רומא ואפיפיורים קדמונים, וככה נסגור את הבלגן עם הלוח הלועזי ועדיין יישאר לנו לוח עברי אבל אולי באמת אין לשמות משמעות, אז מעניין למה כן יש, אולי אתה יודע במקרה באיזה חודש מתחילה השנה העברית? ראש השנה העברי הוא חודש האביב, אני לא הייתי יודע אבל בלוח השנה "היהודי" החודש הראשון הוא תשרי אז מה באמת נשאר לנו מהלוח העברי, השמות כבר אינם, גם הסדר איננו כשהיה, אז למה אתה מכנה אותו יהודי?

Continuum

New member
אתה סתם נתפס לטרמינולוגיה..

אפשר לקרוא לו "לוח השנה היהודי *המסורתי*" וזה פותר לכם את כל הוויכוח.

אני לא יודע למה אתה נתפס

אבל היה פה וויכוח על לוח השנה של הגויים, אז כדאי לדעת שגם לוח השנה שלנו הוא של גויים עובדי עבודה זרה, פשוט הוא נקבע מזמן, ואם אין לך בעיה עם לוח לועזי כזה, אני מתפלא שיש לך בעיה עם לוח לועזי אחר

למעלה