תפיצו זה חשוב!!!!!!!

Fleddermaus

New member
אני לא יודע מה איתך,

אותי לא מפחידים עצי אשוח מקושטים, או מסיבות לרגל סוף שנה אזרחית. אם זאת היתה הבעייה שלך בגולה, יש לך הרבה מזל. מה השלב הבא? תאסרי על מוזיקה לועזית, על דיבור בשפות שאינן עברית, אנחנו מדינת העם היהודי ולא דיקטטורת ההלכה היהודית. כאן מדינה דמוקרטית, ומותר לכל אחד לחגוג מה שהוא רוצה. בקיצור, כמו שנאמר, אני שומע מה שאת אומרת, וזה נשמע לי כמו אויויוי...(no offence)

קקטוסץ

New member
למה לעזאזל את מזלזלת באמונה אחרת?

קחי את הסופגניות המטופשות שלך, קחי את הסוכה המטופשת שלך ותחבקי אותם חזק חזק. אולי גם לנוצרים במדינה אסור להציב עצי אשוח? נסעת פעם ברחובות נצרת (ואני מניחה שלא כי בטח חומוס של ערבים זה נורא אנטי-יהודי)? זה מעבר לדת. זה סתם חג כיפי, חג כיפי כמו שלעם הנבחר אין ולעולם לא יהיה. אם את לא מאמינה במשהו זה לא אומר שזה לא קיים או שאין לזה במקום בעולם.

Dudidud

New member
אתה יכול להתכחש לזה..

אבל זה פשוט וידוע שכל סיבה למסיבה אצל הנוצרים (או המוסלמים במקומות אחרים) וזה ממש לא משנה על מה החגיגה היותה סיבה לאבל אצל היהודים פעמים אין ספור. משום מה אני בטוח שבקוריאה, סין, אירן (כן, דיקטטורות.. מקומות בהם ארה"ב ושגריריה בעלי ההון לא יכולים לדחוף את האף ולשטוף לאוכלוסיה את המח) שמונים אחוז מאפריקה (לא שווה להשקיע שם- יש רק אי יציבות ועוני), אני מניח גם טיבט פיליפינים כדוג' לשאר מדינות נחשלות לא נוצריות, לא חוגגים את סיומה של ה"שנה האזרחית". אתה פשוט בוחר להחליף את זהותך בזהותה של המעצמה השלטת (פעם זה נשק פעם זה כסף), ככה היה זה מאז מעולם- לאומים חלשים נטמעים בחזקים מהם (אם היית דתי אולי היית לומד על זה קצת בחנוכה.. ע"ע מתיוונים). רק תהיה מודע לזה.

זה לא חג אמריקאי

זה לא חג אמריקאי ולא ארה"ב היא האחראית לחגיגתו בישראל - בניגוד לכל המדינות שהזכרת, בישראל יש כמה מיליוני אנשים שמוצאם במדינות אירופה, צפון ודרום אמריקה - מדינות אשר בהן זהו חג לאומי וחג שנחגג ע"י כלל האוכלוסיה ללא קשר לשייכותו הדתית של האדם או לרמת אמונתו. החג נחגג בארץ עוד מימי העליות הראשונות מאירופה - הרבה לפני קום המדינה. האם לדעתך מיליון העולים מברה"מ לשעבר, אשר רובם מציינים את החג בצורה זו או אחרת, עושים זאת בגלל שטיפת מוח אמריקאית? נכון שיש אנשים שלכאורה אין כל קשר בינהם לחג הזה (המזרחים למיניהם) אבל אלו מבינהם אשר חוגגים אותו מנצלים אותו סתם בתור סיבה למסיבה ותו לא.

Dudidud

New member
...

נתחיל ב"החג נחגג בארץ עוד מימי העליות הראשונות (1,2,3..) מאירופה", תוכיח. זה נשמע לי מופרך בעליל (אולי ברביעית היו כאלו שחגגו.. אולי..). שטיפת מח היא בד"כ כזאת שבה אתה לא מבין ששטפו לך את המח. כל אמריקה נכבשה ע"י האימפריות הארופיות הנוצריות לכן התרבות ה"אמריקאית" מבוססת על זו האירופאית עם ניואנסים שונים התלויים במדינות המוצא וביחסי הכח בין האוכלסיות ממקורות שונים. האירופאים הכובשים חגגו את חגיהם הנוצרים וכבעלי המאה (וכתוצאה מכך הדעה) באותם המקומות התביעו את חגיהם בתרבות הכללית והפכו אותם לכיבכול "לאומיים". זה לא הופך את החג לפחות נוצרי, בדיוק כשם שהעובדה ש"חילונים" בארץ חוגגים את חנוכה לא עושה אותו לחג פחות יהודי או פחות דתי. מיליון עולים מברה"מ לשעבר לא עושים זה בגלל שטיפת מח אמריקאית. הם עושים את זה בגלל שטיפת מח סובייטית- אבל זה כבר סיפור אחר. החברה הישראלית ככלל ביחד עם ובשל התקשורת הישראלית חוגגת את ה"חג" הזה בגלל ההשפעה האמריקאית.

תגובה

אין לי כרגע הוכחות להביא לך אבל שמעתי על זה וזה די הגיוני - כל העולים בעליות הראשונות היו אמנם ציוניים אך לא דתיים ולכן הגיוני שיחגגו חג כמו סילבסטר גם בארץ ישראל. ב"סילבסטר" חוגגים רק את המעבר לשנה החדשה - אין בחג הזה שום אספקט דתי - עובדה שהפסחא וחג המולד למשל שהם חגים דתיים לכל הדעות לא מתקרבים כלל ל"סילבסטר" בפופולריות הכלל עולמית שלהם - למרות שהם חגים חשובים במדינות הנוצריות, לא מתעסקים בהם כל כך הרבה והם לא יוצאים מחוץ לחברה הנוצרית. לגבי ברה"מ - ההנהגה הסובייטית דווקא לא אהבה מי יודע מה את ה"סילבסטר" - זה היה חג עממי שבניגוד לחגים הקומוניסטיים לא לווה בפרופוגנדה בכל פינה ובא מלמטה - מהעם ולא מלמעלה - מההנהגה ככה שכל הדיבורים על "שטיפת מוח סובייטית" הם מגוחכים. לגבי החנוכה, זהו כלל לא חג דתי - למען האמת זה החג החילוני ביותר בלוח השנה היהודי. החג הזה אינו מהתורה, אלוהים כלל לא נכנס שם לסיפור ובפולחן היהודי הדתי אין שום דבר מיוחד הנוגע לחג החנוכה.

Continuum

New member
....

אנחנו מזוהים עם החברה המערבית שרובה ככולה חוגגת את הסילבסטר, אנחנו משתמשים בלוח השנה שמציין את הסימסטר באופן שלא ניתן להתעלם ממנו, זה רק טבעי שגם אנחנו נחגוג. ואם אנחנו חוגגים את זה אז ברור בעליל שזה לא חג נוצרי בלבד, אלא יותר סנטימנט מערבי בינלאומי (ואפילו אם זה היה חג נוצרי אז בו ברגע שבישראל התחילו לחגוג אותו הוא הפך לסנטימנט מערבי בין-לאומי...). ומה זה כל השטויות על "להחליף את זהותך"? מה אנחנו, מדינה נון-קונפורמיסטית? בן אדם עושה מה שטוב לו וחוגג כל חג שהוא מזדהה איתו, גם אם הוא אינו קשור לדתו.

Continuum

New member
כתבתי סימסטר במקום סילבסטר...

מה שמזכיר לי, איך היו הבחנים?

Dudidud

New member
...

שנה שעברה (אם אינני טועה..) הדליק בוש, במין מחווה לישראל וליהודיו, נרות חנוכה בחנוכה. האם זה הופך את חג החנוכה לחג "בינלאומי" או ל"לסנטימנט מערבי בין-לאומי.."? איננו חלק מן החברה המערבית ובשל כך כל התרעומת. "ומה זה כל השטויות על "להחליף את זהותך"? מה אנחנו, מדינה נון-קונפורמיסטית? בן אדם עושה מה שטוב לו וחוגג כל חג שהוא מזדהה איתו, גם אם הוא אינו קשור לדתו." "להחליף את זהותך" זה לותר על הסממנים התרבותיים והחברתיים שלך- היחודיים לך, בסממנים של תרבות זרה, בשל סיבות כאלו ואחרות.. אנחנו מדינה יותר מדי נון-קונפורמיסטית (התבלבלת..) לכן כל אחד יכול להתנשק מחר בחצות ולעשות מה שטוב לו. לכן החברה שלנו הופכת ליותר אמריקאית מיום ליום (עם אינספור המגרעות שטמונות בכך). הבחנים? נשאר עוד אחד.. כל השאר עברו, חלק בטוב חלק פחות אבל הם רק מגן אז זה לא משנה יותר מדי. איך עברו לך? לכבוד מה פתחת בארבע נקודות?

Continuum

New member
...

"שנה שעברה (אם אינני טועה..) הדליק בוש, במין מחווה לישראל וליהודיו, נרות חנוכה בחנוכה. האם זה הופך את חג החנוכה לחג "בינלאומי" או ל"לסנטימנט מערבי בין-לאומי.."?" כשאנחנו חוגגים את הסימסטר אנחנו לא עושים את זה כמחווה לאף אחד. "איננו חלק מן החברה המערבית ובשל כך כל התרעומת." אבל אנחנו כן... בהרבה מובנים (ובהרבה מובנים לא, אבל ככה זה תמיד, השאלה היא איך אתה מגדיר חברה מערבית). מבחינה תרבותית יש השפעה הדדית גדולה מאוד בינינו לבין "החברה המערבית" (איך שלא תסתכל על זה). " "להחליף את זהותך" זה לותר על הסממנים התרבותיים והחברתיים שלך- היחודיים לך, בסממנים של תרבות זרה, בשל סיבות כאלו ואחרות.." האם לשבת בבית בלילה האחרון של השנה ולא לעשות כלום זה סממן יהודי מובהק, או אולי אפילו סוג של מצווה? על אילו סממנים, בעצם, אנחנו מוותרים כאן עם החגיגות? יש גם יתרונות לאמריקניזציה, אתה יודע. הבחנים עברו לא רע, וארבע הנקודות זו הברקה, לא יודע איך חשבתי על זה.

Dudidud

New member
...

ואם הוא היה מדליק כי הוא חושב שזה נחמד שאנשים יראו נרות מרצדים בחלון הבית הלבן, או סתם כי בא לו.. "אבל אנחנו כן... בהרבה מובנים (ובהרבה מובנים לא, אבל ככה זה תמיד, השאלה היא איך אתה מגדיר חברה מערבית). מבחינה תרבותית יש השפעה הדדית גדולה מאוד בינינו לבין "החברה המערבית" (איך שלא תסתכל על זה)." אנחנו לוקחים חלק בהרבה דברים שמוצאם מהחברה המערבית ומושפעים מאוד מהתרבות המערבית (לדעתי לא באופן הדדי כל כך..). אין בזה רע (יש, אבל לא באופן מהותי.. רק בגלל התוכן). אבל למה אנחנו צריכים לחגוג את החגים שלהם? יש דברים טובים, אפשר לאמץ אותם, אפשר ללמוד מהם. אבל אנחנו עדיין צריכים להיות אנחנו ולא הם. מצידי תחגוג כל היום, כל יום. תחגוג גם בראשון לינואר(- אם אתה יכול), אבל אל תחגוג בגלל שזה הראשון לינואר או את ה"סילווסטר". לא בגלל שזה איסור או מצווה, זה סתם דבילי. כמו כל השרשור הזה- כל סופ"ש תלמידים יכולים לחגוג אבל לא, הם צריכים לחגוג את ה"סילווסטר", אז הם רוצים שיביאו להם יום חופש במיוחד בשביל לחגוג, נו באמת.. השאלה היא האם היתרונות של האמריקניזציה שווים את החסרונות. הם פשוט קפצו לי לעין הארבע האלה, באמת הברקה.

Continuum

New member
...

אם הוא היה מדליק בגלל זה, כנראה שרוח החג נפלה עליו. " אנחנו לוקחים חלק בהרבה דברים שמוצאם מהחברה המערבית ומושפעים מאוד מהתרבות המערבית (לדעתי לא באופן הדדי כל כך..). אין בזה רע (יש, אבל לא באופן מהותי.. רק בגלל התוכן). אבל למה אנחנו צריכים לחגוג את החגים שלהם?" מה אני אגיד לך, רוח החג נופלת עלינו.. יש מספר אינסופי של יתרונות לאמריקניזציה ומספר אינסופי של חסרונות, ככה שקצת קשה להשוות ביניהם. בכל אופן זה באמת וויכוח טיפשי..

niv1990

New member
פיליפינים לא נוצרים?

ודרך אגב העמים שנטמעו, פעמים רבות האנשים שנכללו זכו למצב טוב בהרבה.

למעלה