תפיצו זה חשוב!!!!!!!

Continuum

New member
לא.

היה פה וויכוח על שימור המסורת היהודית, ולא על לוח השנה של הגויים.. תקרא כמה הודעות אחורה.

אם אין לך משהו חכם להגיד

ובדרך כלל אין לך, תשתדל לא להגיד שום דבר, תראה שזה עשוי לשרת אותך בטווח הארוך

Dudidud

New member
כן.

ע"פ המסורת היהודית בא' לחודש השביעי (הוא תשרי..) נברא האדם או התחיל קיומו של האדם כיצור בעל בינה ומודעות- לכן השנה מתחילה בא' תשרי בו נשפט כל אדם על שעשה באותה שנה, בחייו בכלל וכדו'.. בחודש הראשון (הוא ניסן..) יצאו בני ישראל ממצרים לכן חודשי השנה נספרו בתנ"ך החל מחודש זה- החודש בו החל למעשה קיומו של העם היהודי כעם. הכל נשאר מהלוח העברי כשהיה, פרט לשמות.

תראה

לכל לוח שנה יש שלושה מאפיינים שמבדילים אותו מלוחות אחרים, אחד זה שמות החודשים, השני זה סדר החודשים, והשלישי הוא איך הוא סופר את החודשים(והשנים) בוא נשווה בין הלוח העברי המקורי(של בית ראשון) ואת הלוח היהודי בבלי של ימינו, שמות החודשים שונים בוודאות, סידור החודשים שונה בוודאות, וספירת החודשים והשנים לא ידועה לנו, אבל יש יסוד סביר להאמין שהיא הייתה שונה מהשיטה של ימינו אז מה נשאר לך מהלוח העברי שלך?

Dudidud

New member
...

גם אם נניח שהלוח הנוכחי שונה מאוד מהלוח העברי המקורי, עדיין הוא בן כ-2000 שנה. החל מתקופת בית שני (בסופה) אז הוא תוקן (במובן של לקבוע לא של תיקון..) ע"י הלל הזקן. אני חושב שאלפיים שנה הם זמן מספק בשביל להעניק למשהו את התואר יהודי. עד לתקופה ההיא, היה החודש היהודי מתחיל עם מולד הלבנה- הפעם הראשונה שרואים (בפועל, עדים שראו) את הירח אחרי הימים בהם הוא מוסתר, ומסתיים עם תחילת החודש הבא. באופן לא קבוע. באותו אופן גם עיברו שנים (הוסיפו חודש..) ע"פ תקופות השנה (העונות), כאשר היה צורך בכך (פסח- החודש השביעי צריך לצאת בתחילת האביב). כשבא הלל הוא חקק באופן קבוע את מס' הימים שבכל חודש ואת עיבור השנה בשנים גו"ח אדז"ט במחזור של 19 שנה. אני לא מוצא סיבה לטעון שמשהו מזה היה שונה בתקופת בית ראשון. השמות כן, ספירת החודשים אולי (אם התייחסו לניסן או לתשרי), אבל סידור החודשים וספירת השנים לא נראה לי (ישנו ספר בשם "ספר הדורות" שסוקר את הדורות ע"פ שנים החל מבריאת העולם ע"פ המסורת).

אם כבר תיקנו לוח שנה עברי אמיתי

והפכנו אותו ללוח שנה לועזי, כשזה היה נוח לנו אז, למה שלא נעשה זאת היום, ונחליף לוח נכרי אחד בלוח נכרי אחר(המקובל בעולם)

niv1990

New member
תואיל להסביר מה ההבדל שין שמותיהם

לסדרם? אם יש לך קבוצות של שמות שונים, למה לשים אותם קודם באופן מבולגן ואז לסדרם, ולא ישר לסדרם לפי התאמה בתאריך? לדעתי זה אותו סעיף, אם יש משהו שלא שמתי לב אליו אשמח אם תסביר :)

גם אם השמות זהים

לוח השנה יכול להיות שונה, אם השנה תתחיל למשל באביב או בעונה אחרת וכך יווצר פער במניין השנים

Fleddermaus

New member
תגובה

א. אני לא יכול לחיות במדינה כזאת. אני בן העם היהודי, אבל אני לא רוצה לחיות במדינה שהדת שולטת בה. לא בשביל זה הקימו את המדינה. ב. מבחינתי תרבות עברית זה גם ספרות עברית, שירה עברית, מוזיקה עברית, וכו'. מה דעתך? אפשר להכריז שעל כל אזרח במדינה לקרוא רק ספרות עברית?

S h a y D u

New member
כרגע הדת לא שולטת כאן.

אלא להפך, יש כאן מלחמה והכפשה של ציבור בולשוויקי שהתעצם עם השנים כנגד הדת, וכנגד אנשים שלא רק מאמינים בה אלא שרואים בה גם חלק בלתי נפרד מהתרבות העברית. אם עגנון, לצורך העניין, היה חיי כיום.. הוא היה אומר בפירוש דברים אלה.

בולשיביקים?

ידידי הטוב, אל תבלבל בין דמוקרטים לבולשיביקים, זה שאנשים לא רוצים שרבנים כאלה או אחרים ינהלו להם את החיים, עדיין לא מכניס אותם לכל מיני קטגוריות עלובות

אתה בטוח שאתה מדבר על מדינת ישראל?

בישראל הדת אינה שולטת? המיעוט הדתי מחזיק את כל המדינה בביצים!

טוב...

א.מדינת ישראל קמה בשביל להיות בית לאומי לעם יהודי, שמירה על היהדות היא שמירה על המדינה. ב.יש הבדל בין תרבות עברית לתרבות יהודית, אשי אשוח וסילבסטר זה נוצרי, זה לא סתם איזו רחפת טרנדית-תרבותית. ולא, אי אפשר כי תרבות זה משהו עולמי, וזאת החוכמה- לדעת לשמר את התרבות הביתית שלנו ומצד שני לא לדחות ספרות,מוזיקה ויצירה עולמית.

freshlama

New member
אני לא מבין את זה

מה אכפת לך שאנשים יחגגו את תחילת השנה האזרחית החדשה? כואב לך? אף יהודי לא שם פה עצי אשוח ולא התחפש לסנטה. סה"כ חוגגים סיום שנה.

אפרופו התחפשות לסנטה

לפני הסילבסטר הקודם, מנחה מאוד פופולרי בערוץ הישראלי ברוסית "ישראל פלוס" התחפש לDED MOROZ (הגרסא הרוסית של סנטה קלאוס) והלך לקחת את הילדים שלו מהגן - רצה להפתיע ולשמח אותם קצת - כשהוא הלך ברחוב התנפלו עליו חבורת צעירים ונתנו לו מכות רצח - אבל כמובן שהסיפור הזה לא התפרסם כלל בתקשורת. כשאיזה יהודי עם סממנים יהודיים חיצוניים (כמו כיפה או פאות וזקן) מותקף בחו"ל ישר עושים מזה כותרות ראשיות ומדברים על "התגברות כוחם של ניו-נאצים" - תוך שהם מתעלמים מהעובדה שמדינת ישראל עצמה מלאה ב"ניו-נאצים" יהודים שעושים שפטים בכל מי ששונה מהם.

S h a y D u

New member
אתה מגזים בדבריך..

בנוסף, המדינה הזו שונה משאר המדינות בעולם, רבים כמוך פשוט שוכחים שהאינטרס להקמתה של המדינה הזו היתה- בית לאומי לעם היהודי והיא נחשבת לבית היחידי, שכרגע אנשים רעים כמוך פשוט מחריבים אותו. הסיבה היחידה לכל הבעיות הקיימות כיום במדינה, השורש לכולן, בין אם בתחום החברתי ובין אם בתחום המדיני, היא חוסר הכנסת/השרשת תרבות יהודית ייחודית על האוכלוסיה המתגוררת כאן. ומצטער אם זה צורם כאן להרבה, אני גם לא הייתי מתנגד לכפיית התרבות הזו על התושבים.

למעלה