תפיצו זה חשוב!!!!!!!

תפיצו זה חשוב!!!!!!!

ביום שני , בשבוע הבא - 1.1.07 תתקיים שביתת תלמידים... נכון שכולכם רוצים לצאת בסילבסטר שהוא יום לפני? וכולנו גם רוצים לנוח ביום שאחרי...[ולא ללכת לבית הספר] אם ההודעה תעבור בין כל התלמידים בכל הארץ, אפשר לארגן שביתת תלמידים גדולה וכך תוכלו כולם לנוח בבית ביום שאחרי הסילבסטר, ביום שאחרי החגיגות! אז.. תעבירו לכמה שיותר אנשים....! -אנשים, תתייחסו ברצינות הפעם. בבקשה!

neo6901

New member
למה לצאת בסילבסטר?

אנחנו יהודים ובמהלך ההסיטוריה נרצחו מאות יהודים ביום הזה בשביל מה יש ימי שישי?

niv1990

New member
הכותרת זו טענה שאני מבין

מה הקשר? נרצחו המון אנשים בכל יום, בלי קשר אם הם יהודים (למרות שבכל יום גם נרצחו מלא יהודים). ולמה לצאת? כי אפשר :)

S h a y D u

New member
גם ביום השואה נרצחו הרבה..

אז אתה טוען שאפשר לצאת לבלות גם ביום השואה?! כי אפשר... אגב, אין לי התנגדות ליום חופש, למי שרוצה כמובן, אבל הדבר שאמרת פה מאד טיפשי.

סלוניק

New member
אתה יודע

יום השואה לא מיועד לציין יום בו התקיימה שואה (יהודים מתו גם בימים אחרים). עם זאת יום השואה כן נבחר לייצג ולציין יום זיכרון לשואה, בעוד שהסילבסטר - ממש לא.

niv1990

New member
אחת מההסקות ביותר מוזרות שנתקלתי

בהן...
קרא שוב ואם הדבר עדיין לא מובן, אסביר.

../images/Emo6.gif

זה מה שיוצא מאנשים שלא מפעילים את השכל שלהם וניזונים משטיפות מוח של פנאטים כאלה ואחרים.

neo6901

New member
אם אתם רוצים תצאו..

אני לא אומר "לא" זאת מדינה דמוקרטית אבל גם ככה אין פה אווירת סילווסטר כמו במדינות נוצריות וזה..

snier1991

New member
אוי זה פתטי

אתם מודעים לזה(ללא קשר לסילבטר) ששביתה צריכה להיות על דבר הגיוני ולא כי בא לנו?

איזה שביתה ואיזה נעליים

באחד בינואר פשוט לא באים לבית הספר וזהו - לא צריך שביתות ולא צריך איומים. ככה זה היה בכל בתי הספר בהם למדתי - על פי הדיווחים, מדי שנה הם היו כמעט ריקים ב-1 בינואר ואין סיבה שהתלמידים של ימינו יתחננו כדי שיכירו ב"יום החופש" הזה באופן רשמי.

רוצים סיבה למסיבה?

שיהיה לכם בכיף. לנסות לארגן לעצמכם גם חופשה ביום שלמחרת זה כבר טיפה'לה מוגזם. מה הבעיה פשוט לא לבוא? אם אתם מספיק מאגניבים שכ"כ חשוב לכם לחגוג את הסילבסטר, אני מניח שלהבריז מיום לימודים לא אמור להיות יותר מדי סיפור.

מועצת התלמידים והנוער הארצית מתנגדת

למועצת התלמידים והנוער הארצית אין יד ורגל בדבר ולא תגבה שום תלמיד שיחליט לשבות על דעת עצמו.

אני מבינה שאתם מחפשים סיבה למסיבה

ובכלל, ריקודים ומסיבות זה דבר כייפי, גם אני מאוד אוהבת, אבל למען ה', אנחנו מדינה יהודית שלא אמורה להכיר בסילבסטר כחג שלאחריו צריך לנוח... זה נוגד את הדת היהודית. ללא קשר לדת, כי כנראה אצל מספר אנשים כאן זה לא משחק תפקיד,- סילבסטר, (-האפיפייור..לא החתול החמוד.) היה ידוע בדיעות האנטישמיות בהם החזיק, ובהסתה לפגיעה ביהודים בה עסק. אין זה סוד שבשמו בוצעו פוגרומים רבים בעם היהודי, ועידוד של שנאת יהודים בקרב הקתולים והאירופאים ככלל. הרבה יהודים נרצחו בתאריך הזה, וזה בעצם המקור של החג סילבסטר, כי מלבד ציון השנה החדשה הסילבסטר היה- חג שבו פרעו וטבחו ביהודים. בואי רק נסבר את האוזן- לעומת הסילבסטר שהיה בעידוד חלקי של השלטון והכנסייה, ליל הבדולח היה רק מיני חגיגה חד פעמית של פורעים מתלהמים. אני פשוט לא מאמינה שאתם רוצים לחגוג יום שנקרא סילבסטר, זה לא נתפס. זה בערך כמו לחגוג יום שנקרא היטלר. תתעוררו, ותבינו מה אתם עושים. תקראו ספרי היסטוריה ואז תבינו שחושבים קצת ולא עושים הכל בגלל לחץ חברתי מטומטם ובגלל ש"כולם" עושים את זה, או בגלל ש"אני לא חוגג סילבסטר..אני חוגג את השנה החדשה". דמט, זה השנה למניינם. למניין הנוצרים, אתם קולטים מה זה? אנחנו חוגגים שנה חדשה לפי הספירה של הנוצרים?! מה קורה לנו, איפה הגאווה הלאומית והיהודית שלנו? תחגגו כל יום מצידי, אבל לא ביום הזה.

niv1990

New member
אם כבר חפרנו

אז הסילבסטר (וכנראה גם חנוכה) הוא במקורמעין חג אסטרונומי ליום בו השמש נמצאת במקום הנמוך ביותר בשמים, וכולם שמחים שהיא עולה שוב ולא נבלעת בתוך כדור הארץ או משהו. הדבר גרר חגיגות לאל הין בכחוס, וזה היה מועד אנושי לחגיגות בכל העולם (גם אצל האינדיאנים, שלא היה כל קשר תרבותי איתם אז). אז בקיצור, אין שום סיבה הגיונית לחגוג בתאריך זה ולא אחר :)

Fleddermaus

New member
די, די,די!

למה כל שנה אזרחית חדשה חייבים לסבול את הספאם הזה, שכבר הוכח שהוא לא נכון? אני מבין שאת מסתמכת על מסמכים המופצים באינטרנט, ולא אתפלא אם מעולם לא פתחת ספר היסטוריה. בנצרות הקתולית לכל יום בשנה יש קדוש. ה-31 בדצמבר הוא יום הקדוש סילבסטר, הוא האפיפיור סילבסטר ה-I. בתקופתו הנצרות הפכה ממיעוט נרדף לדת-מדינה. אין אף עדות היסטורית ליחס כזה או אחר של סילבסטר ליהודים, והשמועות על האנטישמיות שלו, מקורן בספאם אינטרנטי ולא יותר. למעשה, כשהכיר הקיסר קונסטנטין בחופש הדת הנוצרית (צו מילאנו), שלאפיפיור סילבסטר היה בו חלק, הוא הכיר בחופש הדת היהודית באותו מסמך ובאותה הנשימה. אין אף עדות היסטורית לפוגרומים מיוחדים לרגל יום הקדוש סילבסטר. בקיצור, מדובר בא-ג-ד-ה! אני מפנה אותך לכתבה בנושא: http://news.walla.co.il/?w=//162701 , ולערך מויקיפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%91%D7%A1%D7%98%D7%A8_%D7%94%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F לגבי יום השנה למניינם, מדובר בחג פגאני במקורו, שהנצרות אמצה. כיום, ה-31 בדצמבר מסמן סוף של שנה אזרחית, והמשמעות הדתית כמעט ואבדה לחלוטין. בכל העולם, היהודי, הנוצרי, המוסלמי, הפגאני וכו', יום זה מסמן סוף שנה אזרחית. למה לא לשמוח ביום הזה, יחד עם כל העולם?

אני אגיד לך למה לא,

כי פה זה מדינת ישראל, המדינה היהודית היחידה מסוגה בעולם. אתם אולי שכחתם את העובדה הזאת מחמת ההרגל, אבל אני, שלא חייתי את כל חיי כאן, לא שכחתי. אחד מזכרונות הילדות החזקים ביותר שלי הוא ההליכה ברחובות ניו יורק ביחד עם אבא שלי בערב חג המולד והסליבסטר.הרחובות שהיום מלאים בפוסטרים שפרסמו מסיבות כאלו ואחרות. ביום ההוא אבא שלי הבטיח לי שיום אחד אנחנו נחיה במדינת ישראל בה לא יוצבו עצי אשוח מטופשים ברחוב ובה לא יפורסמו מסיבות שחוגגות את כל מה שסותר את מה שאנחנו מאמינים בו. כאן זה מדינת ישראל, המדינה היהודית היחידה מסוגה בעולם, ומן הראוי שבמדינה היהודית היחידה מסוגה בעולם לא יחגגו את הסילבסטר... זה למה למה לא.

למעלה