תפוזינה מכה שנית

טל קר

New member
הערה והבהרה: אני משתמשת בביטוי

"ידוע ש" רק כאשר ידוע לי ש"ידוע ש". ולא כי ככה חשבתי או ככה בא לי. כשאתה אומר שידוע ש, אתה מרמז שאחרים חוץ ממך יודעים ש. שיש מוסכמה כזו, או תאוריה מקובלת כזו, שזה COMMON KNOWLEDGE. כשזה בפירוש לא נכון, אין לך מה להתפלא כשמאשימים אותך בבורות ו/או בלבול מוח.

voguemaster

New member
הוא יודע

שסקס מוכר כי זה פשוט הוכח כבר. סקס מוכר. לא בטוח אם יותר מכל דבר אחר, אבל בפירוש מוכר מאוד. זאת אולי לא אסטרטגיה טובה עבור להקת רוק, אבל זה פועל בהרבה מקומות אחרים. עייני ערך מדונה בשנה שבה יצא "סקס". כמה היא עשתה באותה שנה ? לפי העיתונים: 100 מיליון דולר. (או שזה היה 200, לא זוכר כבר, אחת משתי האפשרויות). אם מי שמייצר את תפוזינה רוצה פרסומות סקסיות, זכותו המלאה. הרי ידוע שזה משפר מכירות. זה מגרה, וזה יותר קונוטציה עם המשקה. איך שלא יהיה, אני לא אוהב את המשקה הזה.. אלי

טל קר

New member
הוכח על ידי מי וביחס למה? פרסומאים

נוטים לברוח למין כי זו הדרך הקלה, לא כי זו הדרך האפקטיבית. ומה זה ידוע? בשביל ה"ידוע" שלך, אני צריכה את הפרטים ששאלתי בשאלתי לעיל, על האם חלו שינוים במכירות, האם זה בא על חשבון מותגים אחרים או על ידי קניבליזציה של המוצרים האחרים של החברה, וכו´ וכו´. אני שמחה שהכל ידוע לך. אולי תגש לפקולטה לניהול באונ´ תל אביב ותבקש לבטל את הקורסים שעוסקים בהתנהגות צרכנית, ניהול השיווק, ניהול הפרסום וכו´, כי הכל כבר ידוע.

voguemaster

New member
נתתי דוגמא

ופרסומאים יברחו למין כי זו הדרך הקלה. מעניין מאוד. לא רק דרך שקלה ליישום, אלא גם מניבה תוצאות, אחרת למה הם בוחרים בה ?? ומסתבר שהיא הוכיחה את עצמה הרבה פעמים, והיו הרבה ביקורות על מדונה באותה התקופה, ובכל זאת שום דבר לא ישנה את העובדה שאף זמרת לא עשתה כזאת כמות של כסף בשנה אחת, ולכן המסקנה היחידה היא שזה בגלל הדרך שבה היא נקטה. עד לאותה תקופה היא אולי הייתה מפורסמת, אבל מה שהפך אותה לסופר-סטארית היה בדיוק זה. ולא בכדי היא היום שותפה בחברת תקליטים (MAVRICK) והיא למעשה אחד מהבוסים של הרבה אמנים אחרים, יחד עם עוד הרבה דברים אחרים.. סיפור הצלחה לא ? כן, אסטרטגית השיווק של ביל גייטס טובה יותר, אבל סקס מוכר, וזה ידוע. ועבור מוצר רגיל לחלוטין, שבו אין אפשרות להשתמש באסטרטגיה של ביל ידידנו, סקס אפיל זה THE NEXT BEST THING.. אלי

טל קר

New member
יכולת הסקת המסקנות שלך מחרידה.

כרגע אמרת למה הם בוחרים בה. כי היא קלה לישום. היא לא המוצלחת ביותר, פשוט הקלה יותר. שמים כוסית בלבוש מינימלי ליד המוצר, והנה, יש לך פרסומת. מסרים? בידול המוצר מאחרים? מיצוב? ערך מוסף? חשיבה יצירתית? לא בבית ספרנו. אגב, כדי להחליט אם אופציה א´ עדיפה על אופציה ב´, אי אפשר לנקוט באופציה אחת, להראות מכירות, ולהשוות את זה לאפס מכירות. צריך לנקוט בשתי האופציות כששאר התנאים זהים ואז לראות מה האפקט. חוץ מזה שיש הבדל בין אדם שיכול למכור או להסתמך על סקס אפיל, לבין מכירת מוצר. שלא לדבר על ההשוואה המגוחכת בין מדונה לביל גייטס. למשל במיץ תפוזים יכלו ללכת על בידול באמצעות בריאות/טריות/טעם/מחיר/הפצה (מיץ התפוזים שלנו מועשר בויטמינים שתורמים לגופך בלה בלה/ המיץ שלנו הכי טרי בלה בלה/ המיץ שלנו הכי טעים בלה בלה/ גם מפורסמים כמו איקס מעדיפים את מיץ התפוזים שלנו כי הוא הכי בלה בלה/ האיכות הטובה ביותר תמורת המחיר הכדאי ביותר/ כשאתה מגיע למקום הקניה המשקאות שלהם במקום נגיש יותר ).

Boojie

New member
לגבי מדונה:

מדונה הצליחה כי היא מוכשרת ושאפתנית. נקודה. יש לך מושג כמה זמרות יש שמוכרות סקס? יש לך מושג כמה נשים יש שמוכרות סקס באופן כללי? אם סקס היה המפתח להצלחה של מדונה, כל שחקנית פורנו סוג ז´ היתה מרוויחה מיליונים. המציאות היא כמובן לא כזו. המציאות היא שאותו סקס, אם אתה לא מוכר אותו ביעילות ובכשרון, לא יימכר. אם כל זמרת שחושפת שדיים בטלוויזיה או מצטלמת בתנוחות לסביות היתה מגיעה למקום שמדונה הגיעה אליו, אולי הייתי מסכימה אתך. אבל המציאות היא שהן לא, ולמעשה, רובן נשארות בדרגה נמוכה ביותר, ו"מכירת הסקס" שלהן נראית עלובה מאד.

voguemaster

New member
בוג´י

רק דבר אחד. יש אכן הרבה שמוכרות סקס או יותר נכון סקס אפיל. ונכון שהצלחה נובעת משילוב של כמה גורמים. אבל קחי לדוגמא עוד זמרת גדולה (שאם להאמין לנתונים מכרה יותר תקליטים מה-BEATLES): מריה קארי. מריה חביבת הקהל, לא רק בגלל שיש לה שירים יפים שהרבה אנשים אוהבים, אלא גם בגלל שהקליפים שלה מכילים תכנים סקסיים. עד כאן טוב ויפה. אני שואל למה מריה לא הצליחה כמו מדונה ? למה מדונה נחשבת למס´ 1 בעולם הבידור (לא קולנוע) ? מה ההבדל בין מדונה למריה ? שתיהן שאפתניות. שתיהן כשרוניות. שתיהן טובות במה שהן עושות. אולי למדונה היה יותר מזל ? או שאולי למדונה היה יותר אומץ ולקחה את כיוון ה-"סקס מוכר" יותר רחוק וזה נתן לה יתרון כלשהו ? מעניין אותי לדעת מה תחשבי על בריטני ספירס כשהיא תגיע לגילה של מדונה. או לג´ניפר לופז. לכי תדעי, אולי הן תהיינה מוצלחות יותר, ואולי לא. TIME WILL TELL.. בינתיים הן מצליחות מאוד, והרבה יותר צעירות ממנה. לכי תדעי. אלי

למעלה