תפוזינה מכה שנית

טל קר

New member
אני חוששת שאתה לא אדם שמבין בעניין

שמעת על המונח מותג? על כך שאנשים קונים פסיכולוגים לא רק בגלל יתרונות מוחשיים אלא גם בגלל יתרונות פסיכולוגים? פרסומות לא נועדו רק ליידע, אחרת היית רואה שמופיע טקסט ותו לא. פרסומות גם בונות מותג, תדמית, הן אמורות למצב את המוצר ביחס למתחרים וכו´ וכו´. כל אדם שמבין בעניין, יוכל להגיד לך את אותו דבר: אלי, אתה לא מבין בעניין.

טל קר

New member
LOL כתבתי את הודעתי מוקדם מדי

בבוקר. צ"ל שאנשים קונים מותגים (פסיכולוגים הם עדין לא לקניה).

voguemaster

New member
כן ידוע

שאנשים קונים מותגים ויש הרבה מקרים שבהם זה רק כדי "להרגיע" אותם, סיבה פסיכולוגית לחלוטין. לא אמרתי שכל מה שפרסומות עושות זה רק ליידע את הציבור. אבל זו אחת המטרות היותר גדולות שלהן, לא כך ?

הייזל

New member
אני עברתי מסלקום לאורנג´

בעיקר בגלל שכל מי שבסביבה שלי יש אורנג´ אבל גם המחיר של סלקום היו ברצפה והשרות בתקרה לא הייתי חוזרת אליהם כנ"ל גם לגבי מעבר לפלאפון, למרות שלמירס יש סיכוי ולמה? פשוט סלקום פונים לגברים בפרסומות שלהם וזה לא התחיל במסע הפרסום הנוכחי אלא בקודם שסיסמתו: "בטא את את עצמך" שיצר אצלי רתיעה עזה מהחברה הזו ופלאפון מוקשרים אצלי(כנראה לנצח) עם העליתה הגברית העשירה.

voguemaster

New member
מה ??

ואת קוראת לעצמך פרסומאית ? מצטער, אבל מה שאמרת עכשיו הוא פשוט התנשאות לשמה וצביעות אפילו יותר גדולה. מה ז"א סטריאוטיפים נמוכים לקהל נמוך ? איזה מן פרסומאית את ? את אמורה לפנות בפרסומת לקהל כמה שיותר רחב ואת באה ומקטלגת את הפרסומת של תפוזינה וכל אלו שמושפעים ממנה לשכבות הנמוכות בחברה (ללא קשר לתקציב). עשי לי טובה.. באמת. אלי

אמיר.

New member
אם 20% מהנשים...

היו מסרבות להכניס את המשקה לביתן אז צ´יק צ´ק הפרסומת היתה יורדת... (ע"ע פרסומת הקופים של פפסי)

nili02

New member
הפרסומת עובדת - עובדה

שכולנו מתיחסים אליה לטוב או לרע. מטרתם הושגה, אבל אם נצא בקמפיין הפוך - מה שהציע אמיר בהודעה שלפני, ראנ לי שהמטרה שלנו תושג. נילי

nirdagan

New member
הפרסומת עובדת בשביל מי?

היא אולי עובדת בשביל משרד הפרסום כי מדברים עליה. האם היא עובדת בשביל המפרסם יותר קשה לדעת. לא השתכנעתי שכל המהומה התקשורתית מגדילה את המכירות של תפוזינה. ניר

בדיוק

מה לעשות? סקס מוכר , תרצו או לא. בתחרות הקשה מאד של המשווקים למיניהם הדרך המהירה ביותר להגיע לעינו של הלקוח או הלקוחה (כן כן מה ששמעתן) היא סקס או רמיזות לסקס.

טל קר

New member
קודם כל, כדאי שתעשה אבחנה, בין

"סקס גורם פרובוקציה" ל"סקס מוכר". כשאני מדברת על תפוזינה, אני לא קונה תפוזינה. למעשה אין לי שום כוונה לקנות תפוזינה, וכשאהיה בסופר או במכולת , אקפיד לקנות תוצרת אחרת. ואם אהיה עם חברה והיא תשלח יד כשנסתובב היכנשהוא לתפוזינה באיזה קיוסק או מכולת, אספר לה למה עדיף לקנות תוצרת אחרת. כנ"ל אם אני אשב במסעדה או בית קפה עם חברים או משפחה. חוץ מזה, איך אתה יודע שסקס גורם לתפוזינה להמכר? הם אפפעם לא ניסו אף דרך אחרת. איך אתה יודע שאולי סקס מוכר, אבל איקס מוכר יותר? ובקשר למה מקדם פרסום, מאוד קשה למדוד הצלחות של פרסומות, ובדר"כ המפרסמים פונים יותר לחברים בבראנז´ה מאשר ללקוחות, וכל לקוח של משרד פרסום "עושה גם" כמו האחרים, מבלי לדעת עד כמה זה עוזר.

טל - כמה עובדות

המפרסם אכן צדק - פרסום ולא משנה מאיזה סוג שלילי או חיובי - עובד, לפי דיווחים המותג "תפוזינה אקטיב" מצליח ביותר ונמכר היטב, הדבר היחיד שניתן לעשות מבלי לשרת את המפרסם הוא "הצבעה ברגליים" - כלומר פשוט להקפיד לקחת את המוצר המתחרה... אפרת

לאפרת וטל

תפוזינה אכן מצליחים בקמפיינים שלהם. אני אישית גם מעדיף פרסומות שנונות ומבריקות מלראות בפעם ה 10000000000000 עוד דוגמנית חושפת אברים שופעים. אבל אני מוכרח להודות שכשאני רואה מתוך כל מבחר דוגמניות אלו אחת שבאמת עושה לי את זה אני נשאר לראות. ועוד דבר , תפוזינה מרגיזה אתכן ובינתיים יוצרת דיונים ושיחות על הפרובוקציות שהיא יוצרת ,בונה לעצמה שם שלילי. אחרי שימאס להם והם יהיו כבר בעמדה שהם רוצים להיות . הם יתנצלו בפני כל מי שפגעו , מי יודע אולי יתרמו איזה סכום נאה לאגודת תמיכה בנפגעות תקיפה מינית. ואז אתן תצביעו ברגלים בחזרה. אתן עושות בדיוק מה שה art director הכתיב לכן בפרסומת.

טל קר

New member
תגדירי מוכרת היטב. א. אי אפשר לדעת

מה המכירות ביחס לפרסום מסוג אחר, כי תפוזינה אפפעם לא נקטה בקו פירסום אחר. אבל גם אם נתעלם מזה, כדי לדעת עד כמה המוצר נמכר היטב, ועד כמה זה קשור באמת לפרסומת, אני צריכה לדעת: א. מה היתה כמות המכירות לפני הפרסומת , והאם היא השתנתה אחרי הפרסומת. ב. האם חל שינוי באחד ממאפיני המוצר. האם יש שינוי במחיר, נניח מחיר חדירה שיותר זול מהמחיר של המתחרים? מבצעי קידום מכירות (2 במחיר 1 או מבצעים אחרים, שגורמים לצרכנים רגישים למחיר לקנות בלי קשר לפרסומת)? , האם חל שינוי בהפצה? רק אחרי שיגיעו אלי הנתונים האלה אני אוכל להגיד שיש קשר סיבתי בין הפרסומת עצמה לשינוי במכירות.

voguemaster

New member
סליחה שניה

אבל ממתי את יודעת לנתח דוח"ות תקציביים ודוח"ות מכירות של מוצרים ? מתי הספקת ללמוד את כל זה ? אלי

טל קר

New member
מה זו ההתנשאות הזו לך ?

וןבאוף טופיק. סיום תואר ראשון בניהול בהצטיינות באונ´ תל אביב, הכולל קורסים בכלכלה, חשבונאות וניתוח דוחות כספיים, מימון, ניהול השיווק (התנהגות צרכנים וכו´), ניהול הפרסום, כשבחרתי להתמחות בפרויקט הגמר שלי בשיווק.

למעלה