תפוזינה מכה שנית

vered4

New member
למרות שימוש הפרסומת בגוף האשה

הקונוטציה שצצה אצלי, כשראיתי את הפרסומת, היא של עדר כלבים הרודפים אחרי כלבה בזמן ייחום. לא הגבר הרגיש, אלא הגבר השבוי ביצריו. נאלץ ללחום בכל הגברים האחרים על מנת שיוכל להעביר את הגנים שלו לדור הבא. דרך אגב, הדוגמנית בפרסומת, היא לא זו שנפטרה לפני מספר ימים?

voguemaster

New member
הייתי אומר

שהפרסומת לא משפילה אף אחד, ומי שבאמת נפגע ממנה (גבר או אישה), יש לו בעיה של חוסר ביטחון או פוביה אחרת כלשהי. מה בדיוק פוגע בפרסומת ? דברים סקסיים מגרים אותנו, ולכן הם מוכרים. הקצנת סטירוטיפים מסוימים גם כן יכולה לעשות את זה. במקרה זה, שגברים מעוניינים רק בסקס. למקרה שלא ידעת, הרבה פעמים הקצנה של סיטואציה בחיים האמיתיים היא די משעשעת.. אז קחו בקלות אלי

מי אמר שזה טוב? ../images/Emo4.gif

ולמה להכניס סתם הודעה פרובוקטיבית? את מי זה משרת?

zooti

New member
רגע

למה הודעה פרובוקטיבית? הגבתי לקצנבה, שטען שהפרסומת משפילה גברים יותר מנשים. התעלמתי לרגע מהעובדה שלדעתי הפרסומת משפילה גם נשים, ומההשוואה מי מושפל יותר, ושאלתי אותו למה הוא חושב שלהשפיל גברים זה טוב. OK?

אז זהו שעכשיו סופסופ

הגענו לנקודה עצמה. השאלה האמיתית היא : האם צריך לצמצם את רוחב הפס של תקשורת אנושית למשהו רדוד וצר מאד בזה שנכנע לכל הנפגעים למיניהם? או האם נוכל להגדיל את רוחב הפס הזה ולא להגביל כמעט כל צורת יצירתיות. אני אישית לא נפגעתי מהפרסומת הנ"ל. אני בסה"כ חושב שפרסומות ותקשורת ,בידור או אומנות, מתמקדות ומקצינות סטריאוטיפים קימים או מצבים אישיים או חברתיים קימים. היה פרק יפה מאד בסיינפלד על זה שהוא היה צריך להיזהר בפני חברה של איליין שהיתה אינדיאנית בכל פעם שהוא השתהש בביטוי שלכאורה מזכיר משהו מהתרבות שלה. אני אישית אין לי שום בעיה להשתמש בסטיראוטיפים על אנשים. אין לי בעיה שמשתמשים בהם עלי.

טל קר

New member
ראשית, ההפך מלפגוע על ימין ועל שמאל

הוא לא משהו רדוד וצר. שנית, מה זה "כל הנפגעים למיניהם"? קשה לך לשדר משהו שלא פוגע ביהודים, נשים, שחורים או הומוסקסואלים? אתה חייב להכניס פנימה איזו גזענות קטנה, קצת הומופוביות, שוביניזם, או אנטישמיות? לדעתי הרדידות והצרות מגיעה מזה שהזרם השולט פוגע בכל מה שהוא לא מיינסטרים עבורו. בנוגע לאיזה סטריאוטיפים לא אכפת לך שמשתמשים עליך? סטריאוטיפים אנטישמים הם סבבה עבורך?

כל הנפגעים למיניהם

הם אלו שרואים עצמם שיכים לקבוצה מסוימת ודואגים לזה שכל מה שאומרים על הקבוצה בין אם זה נכון עליהם ישירות או על חלק קטן מהקבוצה יפגע בהם. אני אישית שייך בזהויות מסוימות שלי לקבוצות חזקות. ובזהויות אחרות שלי אני שייך לקבוצות חלשות, אז מה. מצידי תגידי לי כל יום שאני יהודי רודף כסף שותה דם של גויים או מה שאת רוצה. אני לוקח את הזהויות שלי בקלות . כל אלה שזועקים בכל פעם שאיזה אירופאי (בעיקר גרמנים) מזכירים את המילה יהודי בלי לבקש פעמיים סליחה אחרי זה פלוס איזה דמעה או שניים. תאמיני לי אלה שעסוקים כל שעות היום שלהם בלחפש איך אני יכול להיפגע מהמשפט הבא שהולכים להגיד לי, הם אלו שצריכים טיפול. בקיצור ,כן , סטראוטיפים אנטישמים הם סבבה עבורי.

טל קר

New member
אז תעשה אדפטציה כדי לחזק את ההקבלה

יש ארץ עם 50% צהובים ו 50% כחולים. ו90% מהם חיים זוגות זוגות, צהוב וכחול. למרות זאת בכל התפקידים הבכירים והמובילים בחברה, יש אחוז זעיר של כחולים והרוב המוחלט צהובים. בכנסת יש 10% כחולים והשאר צהובים. כחולים לא מקבלים אותה משכורת על עבודה שווה כמו צהובים. יש מקצועות שחסומים בפני כחולים, רק כי הם כחולים. אחד מכל שלושה כחולים מוטרד או מותקף מינית על ידי צהוב. יש מאות אלפי כחולים שמוכים על ידי הצהובים שחיים איתם. הבדיחות הנפוצות הן על כחולים, כבר מספרי הילדים בגן מראים סטריאוטיפים על כחולים, וכך שהם גדלים גם לצהובים וגם לחלק מהכחולים יש סטריאוטיפים על כחולים. אתה כחול מוכשר. אבל אתה לא יכול לממש את הפוטנציאל שלך בגלל הסטריאוטיפים של מה מתאים לכחול. החל מההכוונה השונה בהשכלה, דרך הנורמות של מה מתאים לכחול ומה מתאים לצהוב גם במשפחה וגם מחוצה לה,בשוק העבודה. הצהוב שמעליך מעדיף צהובים. ברוב התפקידים הבכירים יש צהובים. כל הצהובים אכלו מאותו מאסטינג. עכשיו, תגיד לי שבתור כחול מסרים סטריאוטיפים על מה מתאים לכחול ומה מתאים לצהוב לא מזיזים לך ולא נוגעים לעולמך.

למישהי כאן היה בילדות את

"קטכחול וקטצהוב"?

טל קר

New member
לא בילדות, אבל הקראתי אותו לילדים

כשהייתי בת 16... את רוב ספרי הילדים אני דווקא זוכרת מהתקופה הזו. יחי פלוטו כלבלב מקיבוץ מגידו (הכל טוב ויפה אבל בעצם, נמאס לו לשבת כך לבדו).

אני חושבת שזה הספר הראשון שהיה לי

אי פעם. בכל מקרה, זה הספר הראשון שאני זוכרת (אני מדברת על גיל שנתיים שלוש), והייתי משוגעת עליו.

voguemaster

New member
לא קשה, אפשרי ביותר

אבל למה לעשות את זה ? למה כל דבר חייב להיות קורקט ? למה סיטואציות בחיים כאשר הן מוקצנות (וללא ספק למטרת שעשוע!!!) גורמות לאנשים מסוימים להיפגע ?? אם נפגעת מזה טל, יש לך בעיה. אל תיפגעי לי מכל שטות, בחייך... אז מה אם יש קצת הקצנה וקצת אלמנטיים לא קורקטיים ? אם זה בטוב טעם, כל אדם מיושב בדעתו לא ייפגע מזה. בכלל, אני חושב שיש דברים הרבה יותר פוגעים במציאות שבה אנו חיים, ולהיטפל לשטויות כאלו זה בזבוז זמן שלא ייאמן. את יודעת, אם מישהו יעשה פרסומת עם סטריאוטיפ אנטישמי, כל עוד הוא יבצע את זה בצורה משעשעת ולא רצינית מדי, לי אין בעיה עם זה. ולא, זה לא בגלל שלא אכפת לי מיהודים או שלא מזיז לי מה שהם עברו בשואה. זה לא העניין. העניין הוא פרופורציה, כמו תמיד. ולך שוב פעם אין. ביי

צמצום הפס? מה פתאום?

להיפך - אני יכולה לתת לך דוגמא מצוינת מעולם הפרסום איך עושים פרסומת יצירתית, מושכת שגררה אלפי צרכנים: הפרסומות של אורנג´ - משרד הפרסום שלמור אבנון עמיחי עשה עבודה מצויינת בלי להשתמש בסטריאוטיפים רדודים. ההפך הוא הנכון: השימוש בסריאוטיפים נמוכים הם לרוב כדי "לצוד" קהל נמוך. עכשיו נשאלת השאלה מה אתה בוחר להיות... אפרת

האם את רומזת?

שכל מי שקונה תפוזינה בעקבות הפרסומת הוא קהל נמוך? האם זו לא התנשאות? אני לא יודע על איזה פרסומת של אוראנג´ את מדברת. אבל אני יכול לומר לך שמוצר חדש בשוק צריך לשרבב את עצמו עמוק למעלה בין כל המתחרים הקימים כבר בשוק. והשיטה הכי מהירה לעשות זאת היא מיניות ישירה או עקיפה (ונכון להיום גם גברים הם אוביקט מיני בפרסומות) . ועיצוב צבעים מגרה שמגרד ישירות את גזע המוח. אם יש לך שיטה מהירה יותר וטובה יותר ,רוצי על זה.

אני לא רומזת על כלום

אני פשוט מפנה אותך לדוגמאות אחרות, לאור העבודה שעיצוב גרפי הוא המקצוע שלי ובעבר עבדתי במשרדי פרסום. אפשר גם אחרת, עובדה שאורנג´ עם הפרסומים המאוד מאוד פשוטים שלה חגגה פה בכיפה תקופה ארוכה, פלאפון לעומת זאת עם ה"ממי הגעתי הביתה", ה"דקיד והחושני" ועוד כל מיני נמצאת היום בתחתית הרשימה. זהו. אפרת

voguemaster

New member
תגובה

אורנג´ חגגה לא בגלל הפרסומות שלה. זה מובטח לך. פלאפון לא מצליחה, לא בגלל הפרסומות הגרועות שלה (גרועות בדיוק כמו אלו של אורנג´). יודעת מה הסיבות להצלחה של אורנג´ ? יש הרבה, אבל הם בפשטות טובים יותר מכל שאר הרשתות, וזה דבר ידוע. זה מוכח, לא רק בתשתיות שלהם אלא גם בשירותים שהם מספקים ובכל דבר אחר, ולזה אנשים נמשכים. לא לפרסומות של אורנג´ או לפרסומות של פלאפון או סלקום. פרסומות נועדו ליידע את הציבור לגבי מוצר כלשהו או שירות כלשהו. את זה שתיהן עושות לא בצורה מדהימה, אבל עושות. הבחירה של אנשים היא לרוב ע"פ קריטריונים קצת יותר מוחשיים מרק פרסומת, ואלו שעושים את הטעות הזו, באיזשהו שלב מתקנים אותה. אז להעמיד דברים על "תקינותם": אורנג´ לא הצליחה בגלל הפרסומת, ופלאפון לא במקום אחרון בגלל הפרסומת. וכל אדם שמבין בעניין יוכל להגיד לך את אותו הדבר. אלי

למעלה