תנועות הנוער- לאן...?!

EverMan

New member
וזה טוב ?

אתה מאמין במצע הכלכלי של מולדת ? והחברתי שלה ?

תראה,

אני יכול לכתוב לך מפה ועד להודעה חדשה (שמת לב לשנינות - הודעה חדשה
) במה מולדת מאמינה ותומכת. ומצד שני, אני יכול לתת לך לינק למצע. בכלליות: עצמאות כלכלית של מדינת ישראל, פיתוח מפעלים באזורי מצוקה (יש"ע, נגב, גלילגולן), צמצום מענקים והלוואות (שהמדינה נותנת ולוקחת) וכו´.

EverMan

New member
אתה באמת מאמין ?

א. קראתי את המצע. ב.עצמאיות - זה אומר שצריך להפריח ישובים חקלאיים - וזה התערבות של המדינה בכלכלה , דבר שהליברליות של המפלגה שלך לא מאמינה בה. -מפעלים באזור מצוקה - עוד התערבות בכלכלה שהמפלגה שלך לא מאמינה בה. -צמצום מענקים והלוואות - לעזור למפעל לקום זה דבר לא טוב ? הרי ככה אתה מעודד תעסוקה. הלוואות בין כה וכה המדינה משתדלת להמעיט ולקחת במקרה הצורך. בנתיים כל מה שציינת שאתה רוצה - זה שמאל ! לא מפלגת ´מולדת´.

אתה בבקשה יכול להסביר לי משהו

מה מולדת חושבת על דת? כי על זה אף פעם לא דיברו. איפה היא עומדת בעניין הדת בישראל? והשאלה הזו גם נשאלת לאלה בנוער עבודה... ענבר למשל! תודה

ליהי,

גם את מוזמנת לקרא את המצע. ובקיצור גם בשבילך: הפרדת דת ופוליטיקה (שימי לב, לא דת ומדינה - דת ופוליטיקה), איסור על מסיונריות בארץ, פעילויות לקרוב לבבות, שמירת הסטטוס-קוו וכו´. נתתי לך לינק לחלק של "דת ומדינה" במצע.

EverMan

New member
עמדת המפלגה בנידון הזה

לא עד כדי כך ברורה , אבל אני אביא לך את דעתי במקום : הדת מקומה בכבודה מונח , אני חושב שלא צריך להפריד בן דת ומדינה , אך להשאיר את הדת במקום אחר. לא לערב כספים יחד עם הדת , אמונה לא צריכה כסף ... עם כל הכבוד. משרד הדתות לדעתי הוא משרד מיותר. את הסרבני גיוס הדתיים , צריך להחזיר את הפטור ל400 איש מלפני 30 שנה. על ילדים לא צריך לקבל את האמרה : יותר ילדים , יותר כסף , ובסוף פרנסה. לגבי ילדים צריך לתת לכל ילד את הכסף שלו , שהראשון צריך הרבה , והאחרון שכבר יש לו את העגלה ואת הבקבוק (מאחיו הגדול) וכו´ יקבל הכי מעט. אני באופן כללי חושב , שהדת צריכה להתבטא בישראל , אחרי היא מדינת העם היהודי , וללא הדת והמורשת , היא לא יותר מאשר ארה"ב ובריטניה , ואם היא כך אז אין לה צורך קיומי. הדת שלנו היא חלק מהמדינה שלנו. רק חבל שאנשים מנצלים את זה.

EverMan

New member
דווקא לא צריך

למה צריך את משרד הדתות בשביל לחבר בין הדת למדינה בדיוק ? כל מה שהוא עושה זה להעביר תקציבים למוסדות דתיים שעושים ארועים דתיים , מה עוד שזה אומר שבדר"כ מי ששולט בו מעביר כספים לאירועים שהמפלגה שלו מבצעת , שנחשבים דתיים.

תוספת לענבר:

עמדת מפלגת העבודה בנושא דת: "דת ומדינה העבודה, מוקירה ומכבדת את מורשת היהדות, שקיימה את עם ישראל דרך כל נדודיו וגלויותיו והייתה גורם מכריע בחידוש זהותו הלאומית. הרב-גוניות הדתית בישראל תובטח בכח מגילת העצמאות המבטיחה שוויון, סובלנות וחופש הבחירה. מתוך שאיפה לאחדות תחתור העבודה לכך שחקיקה בנושאי דת תתבסס על הסכמה רחבה בעם. באין הסכמה רחבה כזו לשינויי חקיקה, תשמור העבודה על הסטטוס קוו בנושאי דת. מתוך כבוד לאמונה הדתית, ממשלת העבודה תקפיד ששרותים דתיים ינתנו לכל אדם לפי צרכיו ואמונתו, לכל גווניהן של הדתות השונות, ללא השפעת זיקות פוליטיות או אחרות. ממשלת העבודה תבחן הקמת רשות לאומית שתעסוק בהעמקת החינוך לתודעה יהודית ולמורשת ישראל, הן בארץ והן בתפוצות. רשות זו תעסוק במכלול הסוגיות של היחסים בתוך העם היהודי, יחסי ישראל-תפוצה, ובמציאת פתרונות נאותים להמשכיותה של הזהות היהודית. בכפוף לאמור לעיל, העבודה דוגלת בפלורליזם דתי בישראל, המבוסס על עקרונות מגילת העצמאות, של כל הדתות במדינה ושל כל הזרמים בכל דת." (עמוד 40) נספחים לדת ומדינה: "מדיניות חברתית: .... העבודה רואה בשרותי הדת שרותים חיוניים לרווחת כל האזרחים מכל המגזרים ומכל הדתות ולשם כך הממשלה תמשיך ותפעל: ... 2. לתת מענים מתאימים לציבור המסורתי והחילוני לשרותי דת..." (עמוד 23) "הגיוס לצה"ל, החיילים המשוחררים והדור הצעיר: ... דחיית השרות הצבאי המקיפה כיום רבבות צעירים, מפלה בין אזרחי המדינה..." זה מהמצע לכנסת ה14, מצטערת אבל אין לי עותק יותר חדש, מה גם שא. המצע כיום חופף לנ"ל, ב. המצע לכנסת הבאה נמצא כרגע בכתיבה.

האמת היא ש-

ששמאל מדיני הוא בעצם נגזרת משמאל חברתי. ואני יסביר: אם אני שמאלנית (חברתית) אז אני מאמינה בשיוויון ולפעמים גם בחלוקה שווה, שזה אומר שבימים אלה אני מאמינה בשיוויון ומאמינה שלפלסטינאים מגיע חיים כמו שלי יש, ושאני מאמינה בערך האדם במרכז (ולא השטח כמו למשל מתנחלים וכו´). קיצר להיות שמאלני זה לא רק בתחומים מסוימים אלא בהכל! אם אתה שמאלני אתה שמאלני, נקודה! והנוע"ל מחנך לשמאלנות- לא לשמאלנות, אבל לערכים שבעצם נמצאים רק בשמאל. אנחנו תנועה שמאלנית בהגדרה ואנחנו לא מפלגתיים- אלא פוליטיים.

ערכים שנמצאים רק בשמאל?

ספרי לי על כמה מה"ערכים נמצאים רק בשמאל" חוץ מקידוש חופש הביטוי בצורה מזויעה?

הערכים שנמצאים הם

1. סוציאליזם 2. האדם במרכז ולא האל או משהו כזה. וזה לא רק מה שנתתי פה כי יש עוד הרבה דברים מסביב... תנועת נוער נותנת גם ערכים בסיסיים של כבוד ושיוויון ועוד. מה שאני מתכוונת בעצם במכל ערך (שלמשל בנוע"ל יש 8 מטרות) יוצאים עוד מיליון דברים.

EverMan

New member
אילו ערכים יש רק בשמאל ?

1.חופש ביטוי ! (כן כן , מי ששולל חופש ביטוי אינו שמאל). 2.חופש הפרט - פרנסה , דיבור , קניין. 3.שוויון בפני החוק. 4.כבוד האדם בכלל , אין אדם שנוסף לו דבר. 5.עזרה לחלשים (החברתיים). 6.עזרה אחד לאחד. 7.עזרה לכלכלה וע"י עזרה לחברה. 8.הגעה לשלום. 9.חינוך שיאפשר השתלבות בשוק העבודה ולערכים שוויוניים. תקרא את הקובץ הבא , ויתווסף לך עוד מספיק. השמאל הוא החדשני , המהפכן , זה שתומך בחייו ובזכותו של כל אדם לחיות בכבוד ובפרנסה משלו , ללא קשר למוצאו או צבעו.

גררר....

כתבתי לך תגובה, והממשק ג´אבה הדפוק הזה...!!!! טוב, אני אקצר את התגובה: 1. הקובץ לא קריא. 2.ערכים שנתת - הם ערכים שיש גם בשמאל ולא רק בשמאל. אני ביקשתי ערכים שיש רק בשמאל. 3. חופש הביטוי - אני מניח שאתה, כמוני, סובר שיש גבול לחופש הביטוי. נכון?

EverMan

New member
לא ידידי !

אלו הערכים הבסיסים של השמאל ! היו נחלת השמאל תמיד (להזכירך שפעם זה היה הליברלים נגד השמרנים). הקובץ קריא , אתה צריך תוכנה בשם : ACROBAT READER. תחפש אותה באתר הבא. אלו ערכים שיש רק בשמאל ! מה עוד שהיום ה"גוש הליברלי" בראשות הליכוד , לא כל כך ליברלית תרבותית אם כי כלכלית, ופשוט תומך בחופש הפרט. אלו ערכים שיש רק בשמאל ! ואולי לפעמים יש מהם קצת בתנועות אחרות. אני סובל שהגבול היחידי לחופש הביטוי הוא שזה גובל בהסתה לפגיעה בזכות בסיסית של אדם. (לאכול , לקנות , להתפרנס , לדבר , לחיות בצורה הגונה ולחיות באופן כללי.)

אז ככה...

התכוונתי לא שהקובץ לא נפתח אלא שזה לא קריא=לא ברור. (לפתוח קבצי אקרובט אני יודע..
) כלומר - הדבר היחידי שמגביל את חופש הביטוי הוא חופש הפרט. זהו?

למעלה