תנועות הנוער- לאן...?!

מה אמרת שם?..

איך עצם היותכם בנוער עבודה מגשימה את הערך השמיני?? אני מסכימה איתך שעם אחד זו מפלגה מלוכלכת!!! אבל אני לא בטוחה שמי ששכר את אותם האנשים ב"תנועת הבוגרים" זה ההסתדרות, אני צריכה לשאול מישהו. מי שמשלם לפעילי הנוע"ל המבוגרים זה העבודות שהם עובדים בהם, ואם הם עושים איזה פעילות חינוכית הנוע"ל הממשלה או הנוע"ל (שמקבלים כסף מהממשלה) משלמים להם. בקיצור אני לא בטוחה שזה כל כך נכון שעמיר פרץ משלם לפעילים הבוגרים.

EverMan

New member
איך היא מגשימה?

הערך השמיני הוא להיות ולבצע את הערכים הסוציאלים - ואותם אני עושה דרך מפלגת העבודה , אם זה בחקיקת חוקים , אם זה בהפגנות , אם זה בשיכנוע אנשים וכו וכו´. מי ששכר אותם זה ההסתדרות , שבעצם אחראית על הנוער שלכם , השכר שאתם מקבלים מהממשלה (או לייתר דיוק מהרשויות המקומיות) היא אך ורק לקומונרים בשביל האקסטרה פוש הזה , וגם זה בקושי. מי שמשלם לאנשים בתנועה - זו התנועה עצמה. תבררי בעצמך מי משלם לאותם אנשים.

נראה לי שהתבלבלת קצת...

כשכתבו את הערך הזה התכוונו שתגשים את עצמך במסגרות סוציאליסטיות כגון קיבוצים, קומונות, ועוד מסגרות שבעצם הולכות לפי הסוציאליזם והשיתופיות. מפלגת העבודה כיום רחוקה מאוד מאוד (מאוד) מלהיות סוציאליסטית!! היא אולי ברעיון שלה סוציאלית (כיום היא גם רומסת את הרעיון כמו מלא מפלגות שלא יודעות מה לעשות עם עצמן), אבל ממש לא סוציאליסטית. ושוב החקיקת חוקים וההפגנות הן סוציאליות ולא סוצאליסטיות בהגדרה. ועצם המצאותך במפלגת העבודה לא אומרת שאתה סוציאליסט אלא בעד מדינה סוציאלית שעוזרת לחלש. הנוע"ל הוא סוציאליסטי (גם השמו"ץ למשל), ונוער עבודה הם סוציאליים.

EverMan

New member
ככה

לצערי אני צעיר מדי ועם דרך קצת שונה , ולכן לעבור לקיבוץ או קומונה כרגע אני לא יכול. מה עוד , מפלגת העבודה היום היא הדבר הכי קרוב מבחינה סוציאליסטית (מלבד חד"ש , שבה אני ממש לא תומך) ובנוסף לזה היא היחידה שמכוונת לכיוון השלטון ואז דרכה אפשר להעביר את הערכים הרבה יותר טוב מאשר בכל מפלגה אחרת. מה עוד יש לה גם פתרון מדיני-ביטחוני להבדל משאר המפלגות. את הפתרון אפשר להעביר הרבה יותר טוב דרכה. (ותתפלאי , תעשי בדיקה של החוקים , היא לא רמסה אף זכות של אדם). עצם היותי במפלגת העבודה אומר שאני סוציאל-דמוקרט ,עצם היותי בתנועה ! אומרת שאני סוציאליסט או עצם זה שאני אני , אומר שאני סוציאליסט ופשוט במפלגה שמייצגת את רוב דעותיי. נוער העבודה הם נוער של מפלגה סוציאל-דמוקרטית. זה משחק בתוך המערכת בעצם בשביל להשיג את המטרות. אנחנו משחקים ב"משחק של הגדולים" בשביל להיות חלק מהמשחק הזה אח"כ ולהשפיע עליו מבפנים. ואז דרך שם להראות את העמדות הסוציאליסטיות.

שלתי

New member
ענבר

גם בגיל צעיר יכולת להצטרף לקומונה. קומונה עתידית הכוונה. הרי ניסיתי כבר לשכנע אותך להצטרף לנוער העובד, להצטרף לגרעין שם תוכל לדעתי לצמוח הרבה יותר גבוה מהרבה בחינות... אתה לא יכול לומר שאתה לא יכול...אתה יכול לומר לא רוצה..זה כבר משהו אחר.

EverMan

New member
ולצערי אתה מכיר את הלו"ז שלי

אם היה לי הזמן ... הייתי ממזמן בנוע"ל או בשמו"צ ...

EverMan

New member
אחרי שאני אדבר עם הקומונר בכרמיאל

... אבל עדיין העדיפות תהיה לנוער העבודה מן הסתם ...

הולי

New member
כל כך הרבה שטויות בהודעה אחת

ליהי יקירתי, תנועה לא חייבת להיות פוליטית בשביל להיות רצינית! ממש ל-א!!! ואני בארגון כזה, שהוא לא פוליטי... ימי כייף?! טיולים?! את חושבת שרק ערך פוליטי הוא ערך חשוב?? הארגון שלי עומד על מספר ערכים מאד חשובים וכולם א-פוליטיים!!! אל תגידי דבר לפני שאת בטוחה בו!!! רררררררררר הרגזת אותי!!!
הולי

הולי היקרה!

אני לא אמרתי שרק פוליטי זה חשוב, מה שאמרתי זה שלא צריך לעשות רק ימי כיף וטיולים אלא גם מלא פעולות רציניות (80%). חוץ מזה שכיום במצב כזה גרוע שישראל נמצאת בו כדאי שיהיו תנועות שמדברות על יותר, ועל המצב של היום אפילו שחוצים קו שבו החניכים נכנסים לפוליטיקה. וגם לא אמרתי שתנועה שהיא לא פוליטית היא לא רצינית!!!

הולי

New member
ושוב אני לא מסכימה...

תנועות הנוער מגזימות!! לאן נעלמה התמימות של מחנה קיץ? כל הדברים האלה יצאו מכלל שליטה! מה הטעם בלשטוף את המוח לאנשים צעירים, תנו לנו לחיות קצת לפני שאנחנו נכנסים ומתערבים בכל היאקה הזה!!! אקטואליה- סבבה, מעורבות- סבבה, מעט פוליטיקה- סבבה, אבל זה מוגזם!!!

ממש לא הגזמה!!

יש עדיין קצת תמימות, חניכים בכיתה ד´ לא עוברים פעולות של י"בניקים. אבל אי אפשר להיות יותר מדי תמים בימים אלה... תראי מה קורה במדינה שלך... הכל מלוכלך!! שום דבר לא נשאר מה שהוא היה פעם ואין מה לעשות-צריך לדבר על זה!! זה ש"המוסד" אומר ששוטפים את המוח זה לא אומר שהוא צודק, הוא בעצם השטוף מוח הכי גדול... ונגיד שכן שוטפים פה ושם את המוח, זה לא בסדר!! ואני כשהדרכתי לא עשיתי את זה! אבל מניסיון עד היום היתה לי מדריכה אחת שהיתה קצת מקובעת ברעיונות שלה- אבל אנחנו אנשים בוגרים וגיבשנו לעצמנו דעות משלנו! את לא רוצה להתלכלך בפוליטיקה אז תגורי בבועה שלך... במצב של היום כולנו צריכים לדבר על מה שקורה ולדעת ולהבין את המצב! אם התנועות לא היו מדברות על זה זו היתה טעות הרבה יותר גדולה!

הולי

New member
השאלה היא...

מה הכוונה בלדבר על זה? לדבר כמו בני אדם או להסית נגד שאר התנועות? את מדריכה? איך את מעבירה לחניכים שלך את הדעות שלך בנוגע לפוליטיקיה? בתור מדריכה, אני בטוחה שהחניכים שלך תופסים מאד מכל מה שאת אומרת, כל דבר שתגידי ישפיע עליהם, במיוחד אם מדובר בילדים צעירים. את באמת חושבת שנכון לשטוף להם תמוח כבר בגילאים האלה?

לדבר על זה

זה אומר להראות את שני הצדדים. זה אומר שכן, אני כן יגיד מה הצד שלי כי אני לא מורה, אבל בכל זאת לתת לחניכים את שני הצדדים ולהסביר מה טוב בהם ומה רע בהם. (כמה שיותר אובייקטיבי) וכיום אני לא מדריכה, אבל הדרכתי שנה שעברה ולפני שנתיים כיתות ד´ ו-ה´. חניכים תופסים מאוד ממה שאני אומרת, אבל הם תופסים גם ממה שההורים שלהם אומרים וממה שכל מבוגר אומר להם, בגלל זה כשהם קטנים אין כל כך השפעה פוליטית אמיתית עליהם, אבל מבחינה של ערכים בסיסיים של כבוד ושיוויון וכו´ הם כן תופסים ואפשר לדבר איתם.

EverMan

New member
זה מה שמצחיק

הם מוכנים לתת לפלשתינאים את השטחים , שיעשו בהם על מה שבראש שלהם. הם תומכים בשטחים תמורת שלום , אבל עדיין מסרבים. תקרא את המצע שלהם , זו בדיחה. את כל המצע המדיני והביטחוני הם לקחו מהעבודה.

למעלה