תנועות הנוער- לאן...?!

.המוסד

New member
אין צורך בדרכי למען דרך ציונית

מגובשת, אבל לדרך שלי(בניגוד לשלך המבוססת על "דרך רבין") יש עקרונות יסוד, עליהם אי אפשר לוותר, צר לי שאינני רואה הבדל רב מידי בין אדמה שנכבשה אז, או עשרים שנה לאחר מכן לפלסתינאים אין תרבות לאומית, אתה טוען שיש, עליך ללכת למזרחן, לא עליי, תביא אתה את תשובתו, אל תשלח אותי אינני זורק סיסמאות "שלום" "דרך רבין" "אני ציוני", כמוך, אני עונה לכל טענה, מעולם לא השארתי טענה שהופנתה מולי ללא תשובה אני תמיד צודק מולך, זה לא קשה מידי, אפשר לדמות זאת לאדם הנמצא בקוטב הצפוני, וצריל לזרוק גוש קרח לכיוון דרום, אתה מבין? הוא לעולם לא ייכשל לציונות: אני ציוני באמת, הציונות שלך היא ציונות, ציונות בלי ציון

איסא אסא חגרתך!

ואם לא הבנת: קודם תסתכל על עצמך ואח"כ על אחרים!!!!! זה שאני לא מסכימה איתך לא אומר שאין לי דעות! לא אומר שאין לי אידאלים! אדם השולל את דעותיהם של אחרים בנימוקים תפלים, ריקים וחסרי שחר הוא חסר תובנה בסיסית! אפשר לדמותו לעיוור שאומר: אינני רואה אז אינכם רואים זאת גם כן! או יותר נכון, אפשר לדמותך לחירש שמדבר ומדבר ואינו עוצר לשנייה לשמוע את דעותיהם של אחרים ולבדוק את עצמו! אנו רואים זאת! איננו עיוורים! אנו שומעים זאת! איננו חרשים! תעשה טובה לאנושות ותפסיק עם ההתנשאות הזאת! (על זה אמרו חכמינו "איסתא בלגינא קיש קיש קרא"!) ציונות אינה אומרת לההרג ולרצוח על חתיכת אדמה! ציונות אומרת לאהוב את הארץ! לשמור על אזרחי הארץ! להעלות יהודים לארץ! לשמור על המסורת היהודית! ובעיקר ציונות אומרת לחיות! לא למות אלא לחיות! "עיצרי קולך מבכי וענייך מדמעה ושבו בנים לגבולם"!!! בנים חיים! לא מתים! אל לנו לההרג ולהרוג למען המתים והשטחים! אם בכלל יש למות למען קדושת החיים! למען שיהיה כאן יותר טוב! למען שלא יהרגו נוספים! למען הבטחת העתיד! למען שמירה על ערכי המוסר הבסיסיים!

.המוסד

New member
סימני קריאה

סימן לחולשה? עכשיו לצעקותייך 1)לא אמרתי שאין לך דעות, אמרתי שהן לא עומדות במבחן המציאות, לא עומדות מול טענות נגדיות(לא שלך, אלא של ענבר וחבריו) 2)אני שולל את דעותיך, ודעות השמאל מתוך נימוקים ברורים ומנומקים, את מוזמנת לשאול תמיד 3)על הדימויים הלא מובנים לא אשיב 4)ציונות, אוי, ציונות, מה את אומרת בעצם- "ציונות לא אומר לההרג ולרצוח על חתיכת אדמה", נכון, ציונות אומרת לחיות ולהלחם על חתיכת אדמה מאוד מיוחדת, ארץ ישראל, אם יורשה לי לצטט משפט ציוני לחלוטין "טוב למות בעד ארצנו" "ציונות אומרת לאהוב הארץ" אני אוהב הארץ, את אוהבת את ארצך? או רק את חתיכת האדמה שנכבשה במלחמת העצמאות? לשמור על אזרחי הארץ- לא אמרתי שלא לא למות אלא לחיות- כאמור תלוי בנסיבות, הזכרתי את האימרה המפורסמת של יוסף טרופלדור, ואוסיף אמרת מוות חדשה, "לא בגדתי" של אורי אילן, שהתאבד כיוון שלא האמין שיצליח לשמור על סודות ישראל תחת עינויי הסורים "שבו בנים לגבולם"- אין דבר נחמד יותר מלצטט את התנ"ך ללא קשר, הפסוק דווקא מצדיק את ההתנחלויות בכל הארץ, מהשפלה ועד לחוף, בגולן בגליל, במדבר הנגב, וביהודה, בשומרון, ובעזה אכן, שבו בנים מארץ אויב, אבל ארץ אויב היא הגולה, בנים חיים, לחיות ולהלחם בעבור אבותיהם ובניהם, על ארצם "יען וביען הטעו את עמי, לאמור שלום--ואין שלום" הטעו את עמי, האם את מנביאי השקר, או שמה מעמי המוטעה עלינו להגן על השטחים, כולם, בין אם שמם גליל או שומרון, שפלה או יהודה, אלו שלנו, ואת באימרתך "אל לנו" מבטלת את זכות הגנתו של העם על כל ארצו, כי דין יהודה כדין גולן, ודין שומרון כדין הגליל ואומר לך עוד דבר, אין דבר כזה למות בעבור קדושת החיים, כפי שאין "קורבנות שלום" מוחו של הכלב אומר לו לחיות, הכלב איננו, ציוני "קינאתי לירושלים ולציון קנאה גדולה" זוהי ציונות, היש מלבדה?

EverMan

New member
עכשיו להבלותיך

1.הדעות של אור ושלי הן אותן דעות , אנחנו באותו ארגון והיא חברה שלי , ("ענבר וחבריו") נובע מכך שהן אותן דעות ולכן אם אתה תוקף את הדעה שלי אתה תוקף גם את שלה ולהפך. כל פעם שהבאת משהו היא ענתה לך בצורה מנומקת (אפילו יותר מדי לעיתים) מה שאתה מעולם לא עשית. 2.איזה נימוק ברור יש לך נגד אוסלו ? 3.מצטערים אם כתבנו מעל האי קיו שלך. 4.אתה מתכוון לאותו משפט שנוספו לו קללות ברוסית ? לא ! טוב למות בעד ארצנו וחופשנו ! נכון ! לא טוב למות בעד שטחים שאינם שייכים לנו ! זה כל כך פשוט. הארץ שלי היא איפה שאני גדלתי ,המקום בו נמצאים היהודים , לא מקום בו יש 3.5 מיליון ערבים ומיעוט יהודי שעושה דווקא. לא המקום שמלחמה זו או אחרת קבעה. השטחים שמדינת ישראל סיפחה ושייכים לה ובה נמצאים היהודים הוא ארצי! מי אתה שתחליט מה הן גבולות הארץ ? למה לא על הפרת ונילוס כמו שהיה בתקופת שלמה ? השם הוא לא משנה , אלה ההווה והעובדות ! הגנה בכבודה מונח ! לא הכיבוש ! דין יהודה כדין סיני , דין סיני כדין ביירות דמשק וקהיר. יש דבר כזה למות בעד קדושת החיים , החיים קודמים לכל , ובעיקר לשטח. מישהו דיבר פה על ירושלים ? מה אתה מוסיף דברים כאהבת נפשך? דיברנו פה ת´כלס , למה אתה סתם מחרבש ? ציונות אינה שטחים , ציונות היא הארץ ופיתוחה. (כמובן שעל זה תענה לי : תעמולן , קישקושי שמאל , או סיסמאות ריקות)

.המוסד

New member
...

1)היא צעקה הרבה דברים, אף אחד מהם לא נומק 2)הבאנו לכאן אירגון טרור ונתנו לו נשק 3)מי שדבר על אייקיו, טוב שלא שלחת אותי למאבחן(למי עוד לא שלחת אותי...) 4)טוב למות בעד חופשנו? משפט גרוע אם תשאל אותי, לפחות בניסוח, כן, אני מתכוון למשפט שאמר טרופלדור לפני מותו "טוב למות בעד ארצנו" האם קילל ברוסית? אינני יודע, בין אם ברגעיו הכאובים קילל, הוא ברגע של טוהר ועוצמה מסר את דברו לבני ישראל "הארץ שלך"- גם ביהודה נמצאים יהודים, ובקשר ל"עושים דווקא" זהו בומרנג בפני עצמו, אתן לך משפט, הפר אותו--"הארץ שלי היא המקום בו נולד סבי, אירופה, לא מקום בו חיים 150 מיליון ערבים, עם מיעוט יהוד שעושה להם דווקא" גבולות הארץ הן המקומות בהם צה"ל עצר במלחמותיו כל הגיאוגרפים מסכימים שארץ ישראל לא נגמרת בקו "הירוק" אין דבר כזה למות בעד קדושת החיים, כי אם "החיים קודמים לכל" הלא אסור לסכנם לעולם, גם לא על הגנת החירות ירושלים גם היא נכבשה, גם ביתי גם ביתך, ציונות היא אהבת הארץ, יהודה ושומרון, תרצה או לא, הם חלק מארץ ישראל

המוסד, אתה מדבר אליי??

אני לא עניתי לשאלותיך? חיפשתי שאלות ולא מצאתי, תשאל שוב ואני ינסה לענות. בשורה התחתונה, אתה בן אדם מתנשא, אתה חושב שרק הדעות שלך הן הגיוניות, אי אפשר לנהל איתך דיון כי מההתחלה אתה כבר בא בגישה שאתה בטוח צודק ואין עוד תשובה חוץ משלך, אתה לא באמת מקשיב למה שאומרים (קורא..), כי שוב אתה בא בגישה של אי-קבלת דעות אחרות ממשתתפי הפורום. עם אנשים כמוך באמת אי אפשר לנהל דיון, אני יודעת את זה מנסיון כי אתה בדיוק כמו חבר שלי לשעבר! חבל... מקווה שתשתנה.

.המוסד

New member
לא ליהי, לא דיברתי אלייך

תשובתי אלייך נמצאת למטה בקישור למטה אם אני בן אדם מתשנא(הביאי דוגמאות) זה חבל, אבל עדיף לענות לטענות ולא לטוען כל אדם בא בגישה שהוא צודק, ואני חוטא בכך גם כן, סלחי לי, אני באמת מקשיב למי שאומרים לי, אך אינני חוסך את ביקורתי מהן, את דורשת ממני לא להצביע על פרצות ופגמים בטיעונים שונים? תתפלאי, אבל איתי אפשר באמת לנהל דיון, ולעולם לא אפתור אותך ב"איזה שטויות" "זה בכלל לא מציאותי" אינני מכיר את חברייך, ההווים והלשעברים, ואת אינך מכירה אותי

EverMan

New member
.............

1.כל דבר שהיא "צעקה" היא פרשה לך , ואם משהו לא ברור לך , רק תשאל , בנוגע לגדר למשל היא הסבירה מעל ומעבר וזה נמצא עכשיו במאמרי הפורום. 2.כמו שנתנו לנו שהיו לנו ארגוני טרור נשק ? הרי הבאנו לפה את שמיר שהיה טרוריסט ... 3.אתה כל כך משעשע , אולי תהיה , ז"א תפתח מופע בקרקס ? 4.טוב למות בעד ארצנו , נאמר כדי שארצנו תשאר שלנו וחופשית , את אותו משפט תייחס לשאהיד והוא ישמע שונה לחלוטין : "טוב למות בעד ארצנו" "תמות נפשי עם פלשיתים" אולי תהיה שאהיד ? יהודה שייכת אוטונומית לפלשתינאים. היהודים שגרים באירופה מצייטים לחוקיה והם אזרחים לכל דבר בה. להבדל מהמתנחלים שהם אזרחי ישראל שחיים בשטח של מדינה(לעתיד) אחרת. זה כמו םפעילי ליכוד שיבואו למרכז עבודה או להפך. שאתה שייך לגוף או מדינה כלשהי , אסור לך להיות בגוף או מדינה אחרת. אבל שאתה משתייך לאותו גוף אין שום סיבה שתגור בו , כל עוד אתה מקבל את חוקיו והבנותיו. גבולות הארץ הם בירדן בגבולה עם עירק. גבולות המדינה הם מצפון הגולן והגליל , מדרום הנגב ומדבר סיני , ממערב רצועת החוף ללא עזה , וממזרח ירושלים השרון והמרכז. יש הבדל בין גאוגרפיה לבין גאופוליטיקה. מבחינה גאוגרפית שטח הארץ הוא כולל ירדן. אתה מקריב חיים למען חיים , זוהי קדושת החיים , למות בכדי שיותר בני אדם יחיו. ירושלים סופחה למדינת ישראל - ויש אפילו חוק יסוד שמעגן את זה - חוק יסוד ירושלים. יהודה ושומרון לא ! הם לא חלקים ממדינת ישראל ! ארץ ישראל , גם עקבה ודמשק הם חלק מארץ ישראל. אך לא ממדינת ישראל. יש הבדל בין ארץ ישראל שהיא מונח גאוגרפי לבין מדינת ישראל שהוא מושג מדיני.

תקיפה חסרת בסיס

סימן לילדותיות? סימני הקריאה הם מישום שאני רגילה לדבר ולהרצות, לא לכתוב לקשיי הבנה. ועכשיו לעניין (גם כן עניין, אבל מילא...): 1. דעותיי בהחלט עומדות במבחון המציאות, זה שאתה מעדיף להתעלם מהן ולהיתפס לקטנות זה משהו אחר. 2. ראה סעיף 1 3. צר לי שאני כותבת מעל להבנתך, צריך מילון? 4. ציונות אינה לשמור על השטח מהפרת ועד הנילוס. ציונות היא לשמור על מדינת ישראל! מדינת ישראל אינה כוללת את יש"ע! 5. אני שונאת את ישראל, אני מתעבת אות, אני רוצה לשרוף אותה, לפוצץ את כולם... תגיד לי אתה דפוק???? למה נראה לךך שאני נשארת פה? למה נראה לך שאני תורמת כמעט את כל הזמן לתרומה למדינה??? באמת נדפק לך משהו במוח... 6. אכן, טוב למות בעד ארצנו. ארצנו היא לא ערמה של חול. ארצנו היא המשאבים האנושיים. האנשים המדהימים שנמצאים פה. וכן, אני אקריב את חיי למענם אם אצטרך. כנ"ל לגבי "לא בגדתי" הוא התאבד למען קדושת החיים (מושג שמאוד קשה לך להבין, אולי אתה רוצה את המילון מסעיף 3?). קדושת החיים אומרת שהוא מת כדי שאחרים יחיו. נורא פשוט. 7. אתה לא מבין שאין סיבה להילחם למען המתים??? עלינו להילחם על החיים! על הזכות לחיות! אם כבר, אז להילחם למען עתיד ילדינו! לא למען אנשים שמתו, ולא משנה כמה היתה גדולה תרומתם. אני מבטיחה לך, שגם אם תוציא את ז´בוטינסקי מהקבר ותשאל אותו, העוא יגיד לך אותו דבר! 8. מעולם לא התיימרתי לנבא את העתיד לקרות, אך כן התיימרתי להבין ע"ב ההיסטוריה וההוה את מהלך הדברים הנכון למען עתיד טוב יותר!! אינני יכולה לנבאר מה יקרה שנה הבאה, ואפילו לא מחר, אך אני יכולה להניח הנחה מחושבת מה יקרה ולפעול ע"מ לשנות. 9. תכיר בזה כבר: השומרון לא שלנו! יהודה לא שלנו! 10. יש לנו בהחלט זכות להגן על ארצנו. ארצנו היא ישראל! ישראל אינה כוללת את יש"ע! ולהבא תקרא, תפתח מילון אם צריך ורק אז תענה.

.המוסד

New member
באמת מתקפה חסרת בסיס וילדותית?

או שמה הכותבת חוטאת בעצמה? 1)"להתפס לקטנות" האם התייחסות לאירגון טרור הוא "קטנות"? 2)ראי סעיף אחד 3)מישהו אמר ילדותיות?(1) 4)ציונות אומרת לשמור על ארץ ישראל, הציונות(ששש, זה סוד) התחילה עוד לפני מדינת ישראל. ביהודה שומרון ועזה נמצאת בשליטת ישראל(תחת ממשל עצמי אמנם) והיא נכללת בגבולות ישראל, על כן היא חלק מישראל 5)מישהו אמר ילדותיות?(2) גם אנטי ציונים מובהקים נשארים כאן ורוצים להשאר כאן(בקרי באינטימדיה) 6)טוב למות בעד ארצנו, את מסכימה, ואגלה לך סוד נוסף, יהודה ושומרון הם חלק מארצנו, בתקופת טרופלדור לא היו משאבים אנושיים יוצאי דופן. מלבד זאת, גם ליהדות אמריקה יש משאבים אנושיים, האם גם לכך התכוונו מגיני ישראל? לא, האם לא רצו למות בעד אדמות הגולה, בהם המשאבים האנושיים והאנשים המדהימים עלו על עלו שבארץ כן, למרבה אכזבתך, ארצנו היא חול, אבל כפי שנאמר כבר, זהו החול שלנו לא בגדתי, אורי אילן לא התאבד למען קדושת החיים, מסיבה אחת, קדושת החיים מדברת על כך שאסור להתאבד או לסכן חיים בשום מצב, על כן אורי אילן "בגד" פעמיים ב"קדושת החיים", אחת כשהתגייס לצה"ל, שנייה כשהתאבד, האם אחרים חיו בזכותו? לא נדע לעולם, גם הוא לא ידע 7)הציונות נלחמה לא אפילו עבור המתים, אלא עבור תקוותם, תקוותנו, להיות עם חופשי בארצנו אל תוציאי לי אנשים מהקבר, זה לא בדיוק טיעון מנומק, ז´בוטינסקי תמך ביד ברזל אל מול הערבים, להלחם עד שייכנעו לדרישותנו לחיות בשני עברי הירדן, אז אל תאמרי דברים שאינך מבינה בהם בן גוריון של מפא"י קרא ליישב את חברון לאחר מלחמת ששת הימים...ולא הייתי צריך להוציאו מהקבר בשביל זה... 8)מעניין, צריך לפחות להעריך מה עשוי לקרות, מה שאבירי אוסלו לא עשו, לעומת זאת הימין ידע שהרובים יופנו נגדנו, ומה נאמר? הוא-צדק 9)טיעון כזה מנומק לא שמעתי מזמן, "תכירי בזה כבר: השומרון כן שלנו! יהודה כן שלנו!" 10)ארצנו היא ארץ ישראל, ישראל היא המדינה היהודית שהוקמה בארץ ישראל, כפי שאמר לוי אשכול ממפא"י-העבודה, "שאיפתה של ישראל היא להתפשט ולקלוט את כל יהודי העולם"

אתה אטום לגמרי!

1+2. אמרתי: "דעותיי בהחלט עומדות במבחון המציאות, זה שאתה מעדיף להתעלם מהן ולהיתפס לקטנות זה משהו אחר." מה הקשר למה שאמרת? 3. חחחחחחחח 4. הציונות כיום היא שמירה על מדינת ישראל. יש"ע הם לא ישראל (שטחי A זה ישראל??? שטחי B זה גם לא ישראל. שטחי C זה שליטה בכח בשטח שלא שלך ע"פ חוק). 5. נגיד, אני ציונית. אני אוהבת את הארץ. ואני מתכוונת להישאר פה ולהגן עליה מבית ומחוץ. 6. יש"ע הם לא ישראל (סעיף 4). בתקפות טרומפלדור בהחלט היו. והיה צריך להקים להם מדינה. וכך עשו. וכמו שאמר רבין (גם על יהודי אמריקה): "אנו הביית של כל יהודי בעולם, אנו המקלט, ואנו גם האחריות". קדושת החיים לא אומרת לא למות בכל מחיר. קדושת החיים אומרת כן למות אם זה כדי להציל חיים אחרים. 7. ושוב, תקוות המתים?!?! מה זה??? אתה לא מבין שאין סיבה להילחם למען המתים??? עלינו להילחם על החיים! על הזכות לחיות! אם כבר, אז להילחם למען עתיד ילדינו! לא למען אנשים שמתו, ולא משנה כמה היתה גדולה תרומתם. 8. עשו גם עשו. ואף אחד גם לא הליכוד המהולל, אף אחד לא יכול לדעת! אפשר לשער! ככה עשינו אנו, וככה עשיתם אתם! 9. נו באמת, הסברתי את זה בסעיפים הקודמים. 10. ושוב, יש לנו בהחלט זכות להגן על ארצנו. ארצנו היא ישראל! ישראל אינה כוללת את יש"ע! ומתי הוא אמר זאת בדיוק (תאריך+הקשר)???? ושוב, להבא תקרא, תפתח מילון אם צריך ורק אז תענה.

יפה לך לומר כך

אדם העוצם את עיניו ואוטם את אוזניו ע"מ שלא יוכיחוהו שטעה! אתה מעדיף להרוג, ללהרג ולשלוח אנשים אחרים למות רק כדי לא להודות בטעות! אתה שולל כל דיעה וכל עמדה שאיננה תואמת את שלך בנימוקי "הליכה אחרי העדר", "חוסר מחשבה חופשית", "שטיפת מוח", "תעמולה" ועוד ססמאות כאלו ואחרות. ובלבד שלא תאלץ להסתכל על עמדתך שלך ולשפטה בקור רוח! במקום זאת אתה מתלהם וכותב שטויות ברצף! אף אחד לא אמר לי: "אלו דעותיך!" גדלתי בבית עם אבא ימני ואמא שמאלינית ולכל אחד מהם היו מאות אם לא אלפי נימוקים משכנעים. גיבשתי את דעותי בעצמי! דיברתי עם אנשים, קראתי ספרים, שמעתץי דעות והחלטתי בעצמי ועל דעת עצמי! באתי לנוער העבודה מרצוני החופשי, ואפילו כשאר הגעתי הרבתי לחקור ולשאול. אני זוכר את היום הראשון שהגעתי לבית המפלגה. האדם הראשון שפגשתי היה ח"כ איתן כבל. אני זוכרת שבאתי אליו ואמרתי לו "אני מאמינה בא, ב, ג, ד, מדוע עלי להצטרף לעבודה?" ואני זוכרת שהוא הושיב אותי ליד השולחן בכניסה והסביר לי את האידאלים וה-כ-ל ושאל אותי "עכשיו כששמעת, את רוצה להצטרף?" אמרתי כן. ולמה זה? כי הדעות האלו תאמו את הדעות שלי. כי אני ומפלגת העבודה חולקים את אותם אידאלים. וגם היום 4 שנים אחרי שהצטרפתי אני עדיין לא מתביישת לשאול את השאלות הקשות ולדרוש תשובות. אבל לעומתך, אינני בורחת, אני עומדת על דעותי. אם משהו לא נראה לי, אני משנה אותו! קודם כל מבפנים! אם משהו לא נראה לי בנוער העבודה - אני משנה אותו! אם משהו לא נראה לי במפלגה - אני משנה אותו! אם משהו לא נראה לי במדינה אני משנה אותו! אני לא בורחת! המטרה שלי זה שיהיה פה יותר טוב!!!! אני לא מקפלת את הזנב בין הרגליים והולכת! אני נשארת! אני נשארת ע"מ שהחיים שלך ושלי יהיו יותר טובים! ושוב, אני לא בורחת! להפך! אני נלחמת על עמדותי! אינני מפחדת להגיד כל מה שאני חושבת לכל אדם שצריך לשמוע את הביקורת הזו! רק במשטרים הכי אפלים מפחדים להביע דיעה - שם הילחמות על האידאלים שלך היא פשע! כאן, במדינה כמו שלנו אי הילחמות על הדיעה שלך היא פשע! אין לאף אחד זכות, לא עכשיו ולא אף פעם להשמיע ביקורת בלי לעשות משהו כנגד אותו דבר! אסור לנו כבני אדם להימנע הבחינת המצב באופן אוביקטיבי ומהצעת אלטרנטיבות לשיפור! צר לי על האדם אשר אינו נלחם למען דעותיו, הרי הוא בוודאי חי בעולם נורא בו כולם אשמים והוא הקורבן התמים על לא עוול בכפו... ושוב, תכניס לך לראש!!!!!!!!!! יש לנו דעות! יש לנו אידאלים! זה שאנחנו נלחמים עליהם והן לא חופפות את שלך לא אומר שאנו תעמולנים או לא ציונים או לא פטריוטים אבל זה שאתה שולל כל דיעה מבלי להקשיב לה בנימוקים דמגוגים זולים בהחלט מרמז עליך משהו...

EverMan

New member
וכל מה שאתה יודע לצעוק זה שטויות

אני הצטרפתי לנוער העבודה - לאחר , כן כן לאחר שגיבשתי אידיאולוגיה , אני בתור בן אדם שמעביר פעילויות לבני נוער שלא כולם תואמים אליי אידיאילוגית , לא מסביר להם למה האיד´ שלי יותר טובה , אני מביא להם את כל המרחב הקיים של האפשרויות והם בוחרים לבד , אני מסביר להם על כל המפלגות עם כל הכבוד לכל מפלגה , ומסביר להם מה המצע של כל מפלגה. הם בוחרים מה נכון לעצמם ומה לא. איזה שינוי לרעה היא עשתה ? - היא שרפה ספרים! - היא סתרה לתלמיד - היא חושבת שחצי נוער בישראל הוא נוער שוליים סהרורי - היא שפכה קפה על מישהו - היא מוציאה כל ערך מהלימודים והופכת אותם לסתמיים ולשינוניים -. מספיק לך ? אני מעולם לא צעקתי את ה"מצע של הנוער האבוד" מה עוד שאין לנוער מצע , אלא ישנו המצע של המפלגה שאנחנו חלק ממנה, וכל אחד חושב את הדעה שלו ומדבר , שהדעה בדר"כ תואמת את עמדות המפלגה (לא תמיד). אני לא מכיר אף אחד שיצטרף לנוער של מפלגה כלשהי אם הוא לא מסכים לאיד´ שלה באופן כללי. זה שטויות , אנחנו לא מציעים מתנות או טיולים למי שמצטרף , הוא מצטרף כי הוא מאמין באיד´ שלנו וכי הוא מאמין בדרך. ככה זה. אין פה הטפה , ואין פה "תעמולה" (כמו שאתה כל כך אוהב להגיד) , מי שמצטרף כבר מאמין בדרך , ואולי הוא רק צריך את התמריץ לעבוד בשטח או את האמצעים לזה. והוא רוצה את הידע הנוסף וללמוד את האזרחות/החוקים/ההיסטוריה דרך התנועה. אל תשלול דבר שבחיים לא ניסית , ואתה בטח ובטח לא יודע עליו כלום. (מה עוד שאני מבקר את המפלגה מספיק , רק לא בפורום הזה אלא בפני הפורום המתאים, מה שצריך ביקורת מקבל ביקורת , אבל לפנים שלו ולא בעקיפין , אני לא מרכל על אנשים)

שאלות והערות לענבר והמוסד

כשאתם מדברים על "הנוער האבוד" אתם מדברים על הנוער העובד והלומד או על נוער עבודה?? כי מאיפה שאני באה מדובר על הנוע"ל. אל תשכחו שיש הבדל בין תנועות נוער מפלגתיות ופוליטיות. כלומר הנוע"ל, מחנות העולים, שמו"ץ, צופים וכו´ שונים לגמרי מנוער מרצ, נוער עבודה, נוער מולדת וכו´, פעם הייתי בנוער מרצ וזה ממש לא אותו עניין!

EverMan

New member
אז ככה

הוא מדבר על נוער העבודה שהוא ברוב שנינותו מכנה :נוער האבודה , (שרק יגיע לבית המפלגה ויראה כמה אנשים יש שם ... ויגיד שהם אבודים ...) אין הבדל גדול כל כך בין הנוער שלי לנוער העובד והלומד , מה עוד שזו הייתה אותה תנועה פעם , (נוער העבודה הוא צאצא של הנוער העובד והלומד לאחר שההסתדרות (שאתם הנוער שלו) נפרדה מהמפלגה (כי המפלגה חשבה שזה לא הוגן שאנחנו ניתן לאנשים כסף או עזרה פיננסית [ש"ס השתעל ענבר] ובגלל זה הם יצביעו עבורנו) ,לשני התנועות עדיין ישנם אותם ערכים ואותם איד´ ולדעתי חבל מאוד שהפרידו אותן ... ההבדל הוא שאתם שמים את הדגש על החברתיות , הטיולים וכל זה. ואנחנו מתמקדים יותר בפוליטי. ונכון שבאת לנוער מרצ - באת לשם לשמוע עוד בעצם בנוגע לעמדות הפוליטיות שלך , ולקבל את הסיוע האידיאולוגי. לא באת כדי לגבש איד´ ... נכון או לא נכון ? אף אחד לא גייס אותך , ולא בא אליך ואמר לך לשמוע , את באת לשם מרצנך החופשי ?

אני יסביר לך משהו

יש הבדל עצום בין שתי תנועו הנוער!!!! וזו לא היתה אותה תנועה פעם (לפי מה שידוע לי). פעם הנוע"ל קיבל כסף ממפלגת העבודה ותמך בה 100%, כיום אנחנו לא תומכים במפלגה הזו בכלל, ורק בבחירות האחרונות תמכנו באהוד ברק אחרי שהצביעו לזה במזכירות חניכים (מוסד של התנועה). היום התנועה לא תומכת בשום מפלגה, אבל יש הרבה בתנועה שתומכים משום מה ב"עם אחד" ועמיר פרץ, אני לא תומכת בו. אני לא יודעת אם אפשר לקרוא לתנועות הפוליטיות האלה "תנועות נוער" כי אין להם ממש פעילות לילדים מכיתות ד´-ח´, אלא רק לשכבות הבוגרות יותר. תנועת נוער זו תנועה שנותנת מעין "חוג" כזה לחניכים צעירים. ולשתי התנועות אין את אותן ערכים... הערכים של נוער עבודה מסתמכים קצת יותר על מצע המפלגה לעומת המטרות של התנועה (אפשר לדעת את הערכים של התנועה?.. אין לי מושג מהם) לנו יש דגש על הערכים שלנו ומן הסתם כמו כל תנועת נוער יש טיולים. אנחנו בכללי לא מתמקדים בפוליטיקה בכלל, כלומר אנחנו שמאלנים, אבל לא בהיבט הפוליטי אלא החברתי. כיום כשהמצב דורש התמקדות אנחנו גולשים טיפה להיבט פוליטי אבל זה בתחומים של חברתיות. אני הייתי בנוער מרצ כי תמכתי במצע המפלגה, יותר מאוחר הבנתי שיש שם יותר מדי שטויות (יותר מדי דיבורים, פחות מעשים) ובדוגרי מרצ לא עושים כלום ובטח שלא נוער מרצ אז עזבתי. לא גייסו אותי לשם כי זו לא תנועת נוער!! בנוע"ל כן מגייסים כי זו תנועת נוער!! ויש לי שאלה- בנוער עבודה עושים שנת שירות??

EverMan

New member
אוקיי אז ככה

פעם "הנוער העובד והלומד" היה שייך למפלגת העבודה , בדיוק כמו שההתסדרות הייתה שייכת לו (לא היו בחירות , פשוט שייכות). זה א. ב.אין הרבה שתומכים בעם אחד (ימ"ש) ,ואני מכיר מספיק פעילים שלכם לדעת שזה לא נכון. נוער = אנשים בגילאי 10-18 , נכון ,אנחנו לא מערבים ילדים בגיל זה משום שזה לא נכון לדעתנו , אך אנחנו כן מבצעים איתם פעילות אי-פוליטית וחינוכית. תנועת נוער אינה חייבת להיות "חוג" לילדים קטנים , כי אם תנועה על עיקרון זה או אחרת , שנמצאת בידי בני נוער
הערכים של הנוער לא מתבססים על המצע של המפלגה אם כי יותר על הערכים של התנועה שאני אשמח לכתוב לך (או פשוט להפנות אותך למאמר בהזדמנות) שיהיה לי זמן. הערכים שלכם פחות או יותר חופפים לשלנו. לנו אין טיולים (קבועים) או פעילויות חברתיות שוטפות שאנחנו לא יוזמים , אלא כגיבוש וחבר´ה יותר מאשר בתור מצווה או פעילות לכולם. העובדה שאתם הולכים להפגנות בגלל שאתם שמאל , ואתם הולכים ומראים איד´ כן אומרת שאתם פוליטיים , אבל הדגש שלכם אינו פוליטי. ונכון , הצטרפת לנוער מרצ כי את מאמינה במפלגה , ואת רוצה ללמוד עוד , וזאת הנקודה שהבאתי למוסד , שמי שמצטרף כבר יש לו את האיד´. (דר"א מי שעושה את הנוער זה הנוער עצמו [כך זה גם בנוער העבודה] אם יהיו רציניים אז גם הנוער יהיה רציני) בנוער העבודה לא עושים ש"ש להבדל מנוער מרצ ונוער שינוי (ועוד כמה נוערים) מכיוון שאנחנו לא תנועת נוער עם פעילות שבועית או דו-שבועית קבועה. לעיתים נפגשים פעם בשבוע להפגנה ולא פעילות זו או אחרת ואז זה לא נחשב לפעילות שוטפת , או שנפגשים רק באירועים (זה תלוי בסניף וביו"ר המקומי של הנוער איזו פעילות ומתי היא). ולכן אנחנו לא תנועת נוער במובן החוקי של המילה ולכן אין לנו תקציב ממשלתי של תנועת נוער ואין לנו ש"ש. זה נוער למען נוער נטו.

זה מה שהתכוונתי

שאתם לא תנועת נוער מן השורה, אולי אתם מחשיבים את עצמכם ככאלה, אבל בישראל אתם לא נחשבים כמו הצופים ושאר ירקות. גם בגלל שאין לכם פעילות שבועית, וגם בגלל שאתם פשוט לא הולכים כמו תנועות נוער רגילות (אין לכם קבוצות, שכבות, ועוד.) אני יתן לך את שמונת הערכים של הנוע"ל ואתה תגיד לי אם זה חופף (כי אני עדיין לא יודעת מה הערכים של נוער עבודה) ובקשר לזה שתומכים ב"עם אחד"- אני לא דיברתי על חניכים בתנועת נוער דווקא אלא על פעילים ב"תנועת הבוגרים" למשל (שזה אנשים בגילאים 20-30 בערך) שיש להם כל מני תפקידים בתנועת הנוער.

EverMan

New member
בגלל הקטע עם הפעילויות

אנחנו לא תנועת נוער מן המניין. אנחנו גם לא מחשיבים את עצמנו לכזו. אנחנו לא תנועת נוער שמקבלת חסות ממשלתית - זהו, זה ההבדל היחיד בינו ובין נוער מרצ שכן מקבל את הסבסוד הזה. (מבחינה חוקית כמובן). ונכון , גם אין לנו את השכבות (קבוצות דווקא כן יש , סניף כרמיאל שולת![אני יודע שרושמים בט´ , בדיחה פרטית]). הערכים שהבאת מאוד חופפים את הערכים שלנו , ועצם היותנו בתנועת העבודה מגשימה את סעיף 8 ! בקשר לאלה שתומכים בעם אחד (ימ"ש!!) , ברור שהם יתמכו בעמיר פרץ ! מי שכר אותם ? מי משלם להם משכורת ? מי הוא זה שבנה את "מפלגת עם אחד" המושחטת ? הם עצמם ! מי שמשלם להם כסף זה עמיר פרץ ! עם כל הכבוד ! את התפקידים שלהם הם מקבלים מעמיר פרץ , אין פלא שהם תומכים בו למרות כל הביזיון שהוא עושה לתנועת העבודה ולהסתדרות העובדים בארץ ישראל עם כל השחיטויות שלו !

למעלה