תנועות הנוער- לאן...?!

הולי

New member
תנועות הנוער- לאן...?!

שלום לכולם. בעקבות ההודעה על "נוער מולדת" ובעקבות עוד הרבה הודעות דומות, עלתה לי מחשבה, אני רוצה לשמוע אם אתם מסכימים איתי... לכל תנועת נוער שקיימת (בין אם היא אי פוליטית או מפלגתית) יש אידיאולוגיה מסויימת כלשהי. אפילו אם התנועה טוענת שלא (ודווקא בדרך כלל היא טוענת שכן ובגדול), ניתן לראות בבירור מה המטרות שלה, ומה גם- שבדרך כלל התנועה מתגאה בהן. מה שיוצא, שלתנועות האלה יש המון השפעה על הנוער שלהן- ובהשקפה שלי הנוער הזה יגדל על אותם עקרונות שהוא שאב מהתנועה שהוא פעיל בה. אני חושבת שזה רק יחריף את הפילוג בעם שלנו. לא שאני נגד תנועות, אני בעצמי פעילה בארגון נוער (אבל אי פוליטי), אני פשוט חושבת שצריך אולי לגבש יותר את התנועות השונות. מה דעתכם? הולי

הולי

New member
לגבש הכוונה...

ליזום פעילויות ביחד, דיונים משותפים. האמת שיש לי המון הצעות, אבל זה לא כל כך המקום...

EverMan

New member
גם בנוער העבודה

אנחנו מתכננים זה זמן מה מפגש עם נוער ליכוד. וזה בהחלט המקום. מה עוד שיש ארגון בארץ שנקרא : ארגון תנועות הנוער... רק שהוא לא כל כך מתפקד בימים אלו.

אז ככה...

אני ממש מסכים. ההידברות בעם - מתחילה מהנוער. נוער מולדת התחיל בנושא, וקיים כבר מפגש אחד עם נוער מרצ, עוד מפגשים יערכו בהמשך. כמו שהזכרת כבר, אין כזה דבר תנועת נוער א-פוליטית
אמנם יש תנועות כנו בני-עקיבא, הצופים, עזרא, אריאל, הנוער העובד והלומד וכדו´ שהן מצהירות שהן "תנועות א-פוליטיות" אבל בפועל, כולם יודעים לאן כל אחד שייך. (ואל תתני לי דוגמאות של יוצאים מן הכלל, אני יודע שיש כאלה).

בכלל לא נכון...

בתוך מדריך בצופי רעננה "שבט אביב"... אני חייב להגיד לך שאתה טועה בגדול! אני מדריך כבר שנה שלמה ובחיים לא דיברתי עם החניכים על דעותיי הפוליטיות. הפעילויות שלנו מבוססות עם חברות, אנושיות, חינוך, לימוד, תרומה ועזרה לנזקקים אבל בחיים לא דיברנו על ימין או שמאל או משהו כזה. היו לי חניכים שתומכים בימין וגם בשמאל אבל מעולם לא נכנסתי איתם יותר מידי לושא כי אינני מעוניין לשנות אותם - זוהי לא מטרת הצופים שהיא כמובן תנועה לא פוליטית בהחלט!

כל הכבוד!

גם אני מדריך בבנ"ע, ולא מדבר עם החניכים שלי על דעותי הפוליטיות. אבל אני יודע מה כל אחד מהם. נכון שיש בניהם גם שמאלנים - אבל הם בודדים כמו שחניכי הנוער העובד והלומד - שמאלניים ברובם.

EverMan

New member
דווקא הנוע"ל בשכבותיו הנמוכות

לא כל כך שמאלני. אבל הבעיה היום היא שהשמאל והימין בארץ הולכים לפי המדיני/ביטחוני ולא לפי כל דבר אחר.

נכון.

אבל זה מה יש. כדי להחזיר את המצב לימים שההבדל בין שמאל לימין היה חברתי-כלכלי, צריך שהמצע המדיני של כוווללם יהיה שווה. וזה לא יקרה. אני עדיין בעד הידברות.

EverMan

New member
זה כבר לאט לאט קורה

תראה .. הליכוד לקח את המצע המדיני ביטחוני שלנו (פחות או יותר) למשל

זה יותר קשור לאזור מגורים למען האמת

חבר שלי בצפון תל אביב שהוא גם מדריך בצופים אמר לי שכל החינכים שלו הם שמאלנים כאלה כי הם באו מחינוך שמאלני כזה והם "יפי נפש" כמו שהימנים אוהבים לכנות אותנו... לעומת זאת הוא אומר שאלו מדרום תל אביב הם אלו הימנים שתומכים בליכוד והם "האספסוף" כמו שהם נקראים ע"י השמאלנים (אני לא אומר את זה אז אל תצעקו עליי!!!!) בקיצור, תנועות הנוער לא משפיעות על נוער מבחינה פוליטית אני רוצה להאמין והן שומרות על עצמן כמה שיותר לא פוליטיות כי אחרת זה ייפגע בכל הכיף... אני מקווה שזה ימשיך כך.

תנועות נוער משפיעות כל כך הרבה...

אני למשל די השתנתי בשלוש שנים האחרונות. אבא שלי ימני, אמא שלי לא ממש בוחרת צד ואני לאט לאט זזה לצד השמאלי. ואני דווקא חושבת שתנועות נוער כן צריכות להיות כמה שיותר פוליטיות כי אם לא אז מה זה שווה בעצם?! תנועת נוער שהיא רק בשביל הכיף?! זה הדבר הכי מטומטם שיש, תנועות נוער קמו על בסיס של הרצון לשנות את החברה, קחו למשל את התנועות נוער בזמן השואה- הם קמו ומרדו כי הם ידעו מה עתיד לקרות (לקיחה למחנות השמדה), ואפילו שאף אחד לא האמין שזה מה שהולך לקרות הם קמו וזעקו וניסו למרוד אפילו שזה היה קשה. (הם גם הקימו הרבה מתנסים קטנים ועיסוקים לילדים כדי להעסיק אותם) תנועת נוער זה המקום היחיד שאפשר לקבל חינוך אלטרנטיבי על ה"חינוך" הטוב שאנחנו מקבלים מגברת ליבנת, וזה משנה את האדם לגמרי. חוץ מזה שאני חושבת שצריך להיות כיף פה ושם כי אז לא היו חניכים, אבל לא רק כיף!!!

.המוסד

New member
כן

תאשימי את לימור לבנת אגב, תנועות נוער פוליטיות זה לא ממש דבר טוב, זוהי שטיפת מוח, אינך יכול לגבש תפיסה עולם עצמאית חופשית וביקורתית אם תצטרף לתנועת נוער פוליטית, תהיה נתון באופן תמידי לדעות מסוג אחד ויחיד וגרוע מזה, רוב תנועות הנוער "כאילו" מציגות את תפסית העולם הנגדית, ומראות מדוע היא שגויה, אבל הן לא באמת עושות זאת, זוהי רק תעמולה, והחניך מאמין שהוא מכיר "את האויב" ועל כן תפיסת העולם שלו לגבי התפיסה הנגדית מעוותת אם אתם מסוגלים לבקר את תנועות הנוער שלכם, לצאת נגד דברים שהם יסוד התנועה, מסוגלים לשאול את השאלות הקשות ליהי כדוגמה, היא מאשימה את לימור לבנת בחינוך הגרוע שהיא מקבלת בתיכון, אבל, איזה שינוי לרעה עשתה לבנת? הייתכן שהיא שונאת אותה בגלל הכלים שקיבלה מהתנועה הפוליטית שלה? אנשים רבים מספור ישנם בפורום, רובנו, אם לא כולנו היינו נכנעים לאותה הטפה פוליטית, אלו שכבר בתנועות הנוער לא מצליחים לבקר ממש את התנועה שלהם, ראו את אבנר מנוער מולדת, את ענבר, שיש לו בנוסף לכל מחויבות, וכל שהוא יכול לעשות זה לצעוק את המצע של הנוער האבוד על כן, אם אינם חזקים די לעמוד מול הטפה ולבדוק ככל שמשגת ידיכם את המצע הזה או האחר, אל תצטרפו לתנועות ולאלו שכבר שם, הם ככל הנראה לא יצאו, כי ההטפה עשתה את שלה, בין אם ממולדת ממרצ מהעובד או מהאבוד, לא נראה שיצליחו לחלץ עצמם

אני יאשים את לימור לבנת

בדוגרי אני לא יודעת אם דיברנו על זה מתישהו בתנועה, יש דברים שאני מסוגלת לחשוב עליהם לבד בלי הנוע"ל (וחבל שאתה נותן כל כך קצת קרדיט לנוער של ישראל שהוא לא מסוגל לחשוב לבד והוא פשוט שטוף מוח מהתנועה שלו), אני יגיד לך מה שגוי בלימור- היא חושבת שהאידיאולוגיה שלה מתאימה לכל מדינת ישראל וזה כמובן לא נכון! לא כולנו ציוניים כמוה, ולא כולנו "מסורתיים" כמוה ולכן אני לא רוצה ללמוד מה שהיא רוצה שאני ילמד (תנ"ך, והיה איזה שיעור שהיא רצתה להכניס לכיתות ח´- ארצישראליות או משהו כזה), חוץ מזה שמערכת החינוך הישראל גרועה גם בלי קשר ללימוד לבנת... מה שקורה שאף ילד לא מתחנך באמת בבית ספר כמו שזה אמור להיות, ילד מתחנך מהבית, או סביבה, או תנועת נוער. מה שאתה אומר זה שבעצם כל התנועות שוטפות את המוח של הנוער. תנועות נוער קמו על בסיס ליצור עתיד שונה שכמובן מתאים למטרות של התנועה, מי שלא רוצה לקחת חלק מדבר הזה, מהתנועה (כי הערכים לא מתאימים לו) פוט עוזב את התנועה ויש הרבה כאלה. מהקבוצה שלי עזבו 7 מהחניכים! הכי מצחיק זה שאתה מדבר על השטיפת מוח של כל התנועות, וכמה שלא כדי להצטרף אליהן... אבל אתה הכי שטוף מוח על ידי המשפחה שלך והסביבה שלך- אתה מתנחל ולא מרצון שפשוט עברת לשם בגיל 29, אלא כי אתה חי שם כל חייך והמשפחה שלך גרמה לך לחשוב כמה שזה טוב להיות מתנחל. לפני שאתה מדבר על אחרים ולפני שאתה מזלזל בערכם של בני הנוער בישראל, ולפני שאתה גורם לאנשים לראות שתנועות נוער הם חרא של דבר--- תבדוק את עצמך!!!

.המוסד

New member
טוב שיש דברים שאת מצליחה לחשוב

בלי הנוע"ל, אני באמת לא נותן קרדיט לנוער, הנוער שבור ומרוסק כמו החברה הישראלית כולה, מבולבל וחסר פנים, אז מה שגוי בלימור? את לא מסכימה אם הדרך שלה, קודם כל חבל שלא כולם ציונים כמוה, חבל שחלקנו כמוך, הם לא ציונים בכלל גם אני לא רוצה ללמוד חשבון, לשון, אבל נאלצתי, היא שרת חינוך ולכן היא קובעת את התכנים, בין אם שונאת הציונים והימין ליהי מעונינית בכך ואם לא מערכת החינוך באמת גרועה, לבנת מנסה לשפר, בקשר לתנועות הנוער: הן שוטפות את מוחו של החניך, גם אם הוא מאמין, ובעיקר אם הוא מאמין בקווים הכללים שלה, הן אוטמות אותו למידע אחר, "לא יהיה להם אלוהים אחרים על פני", רוב תנועות הנוער הן פשוט יצרניות של תעמולנים ושל קולות למפלגותיהן, כמו ענבר שהוא פשוט דובר אחד האגפים של האבודה הנוע"ל ברובו מסיט את החניך(המוסט בד"כ) לכיוון השמאל, מודה אני ומתוודה שלא באתי בסוד הנוע"ל, אבל אני מכיר נפשות הפועלות בו, לא לטובה הייתי מציין את דעותיהן ובקשר לעצמי, בקשר למוסד-אני לא הגעתי לשוהם בגיל 29, אלא בגיל עשר, לא מבחירה כמובן, אהבתי את עירי הישנה, ואני עדיין אוהב אותה, אלא שמשפחתי מעולם לא העבירה לי מסרים פוליטיים ימניים, גם לא החברה, אף שאני מאמין שבהוריי עודנה נמצאת כמאמר המשורר "נפש יהודי הומיה", הם לא בדיוק חלוצי ישראל החברה סביבי היא בדיוק כמו החברה סביבך, פגועה, כנועה, "ריאלית", "מבינה את המצב", יודעת או לא יודעת את הפתרון לסירוגין, ובעיקר עייפה, "אין לנו כוח" אומרים אזרחי ישראל, "לא נוכל לעלות אל העם, כי חזק הוא ממנו" דעותיי הן עצמאיות לגמרי, נבדלות מדעותיהם של האנשים שסביבי, ושל חלק נרחב מבני משפחתי, של חברי, וחברי ללימודים את אימצת לך רעיונות אל לאומיים, "ניו איג´יים" במובן הישראלי, "פוסט ציונות", אולי בגלל הריק, אולי בגלל החסר של החברה הישראלית, אולי אולי אולי, אני מודה, גם אני רוצה להיות "כמו כולם" להגיד מה שאומרים בתקשורת, להנהן כשמישהו אומר "חיץ" "קיר הפרדה", זה יותר נעים ונוח, ההזדהות עם ערכי הסביבה היא נוחה ונעימה, בקבוצתיות הזו, באחידות הזו נאחזים כולם על כך הם פוסלים כל דעה אחרת, על סמך העדר, "ללכת עם העדר", כפי שרבים וטובים עושים, וגם בפורום זה האם אני אינני רוצה מנוח מכך? מהדחייה הבלתי מסוברת של כל טענה זרה לעדר? כן אני רוצה, אבל אינני מוכן לראות את עם ישראל מוותר על תקוותו, אינני מוכן לראות את עם ישראל מוותר נתחים נתחים על מולדתו, כשאב סבי עזב את גרמניה בשנות העשרים, כשלא אהב את המצב הכלכלי והפוליטי המתהווה, אמרו לו חבריו ששמעו לאן מועדות פניו, "יש שם רק חול", אינני יודע מה ענה אותו האיש, יודע אני מה הייתה תשובתי אולי העם שפל ומושפל פנים, אולי בעליבותנו נקים "חיץ" "קיר" "גדר", ננטוש את ארצנו בנימוקים גרפיים וחשבוניים, אבל גם אחרי זה לא אפסיק להאמין בעם ישראל ובארצו כי ככלות הכל, זהו החול שלנו

שאלה לי אלייך...

ההורים שלך בעצם ציוניים נכון? (הרי אין אנטי-ציונים בהתנחלות..) ואתה בעצם גם ציוני מממ איזה צירוף מקרים מוזר זה שגם אתה וגם ההורים שלך הם ציונים... זה לא צירוף מקרים לפי דעתי!!! אפילו שההורים שלך כביכול לא שלחו מסרים ימניים וציוניים אליך אתה יצאת כזה, למה?! כי זה בדוק שילדים מחקים את הוריהם מתוך הערצה מסוימת. כשהייתי קטנה אמרתי מלא דברים גזעניים וימניים כמו שאבא שלי אומר היום (כי שמעתי אותו אומר את זה ונכנסתי לזה גם, באמת האמנתי במה שאני אומרת), ואז בכיתה ח´- ט´ התחלתי להשתנות (עוד לפני שהצטרפתי לנוע"ל.) יש לי עוד מספר דברים להגיד לך- א) אתה צריך לזכור שיש הבדל בי התנועה שלי לתנועה של ענבר למשל (שלי זו תנועת נוער ושלו זו תנועה שיוצאת ממפלגה מסוימת) ב) מעצבן אותי כמה שאתה קורא לכולנו שטופי מוח שבעצם אתה שטוף מוח בדיוק כמונו רק על ידי גורמים אחרים. תתחיל לבדוק את עצמך באמת, ולבדוק אם אתה באמת מאמין בציונות וימניות ומה שזה לא יהיה.

.המוסד

New member
ההורים של ציוניים "ככה"

הם לא ימניים, אבל אני מאמין שבלבם דולק עוד אור הציונות, כפי שדולק ברוב העם, כפי שדולק בכך הם לא שלחו לי מסרים ימניים מכיוון שהם לא ממש ימניים, בהתנחלות שלי יש אנטי ציונים, ויש שבורים ומרוסקים, המורה שלי לכלכלה שמאלנית, גם המורה לביולוגיה, החברים שלי מתחלקים בין ימניים לחסרי דעה ממשית די בשווה ואם לא הובנתי כראוי, ההתנחלות שלי הקומה על שטח ששוחרר בידי צה"ל, רק ששטח זה נכבש בתש"ח ולא בתשכ"ז וכן, אני באמת ציוני, בכל ליבי האם את מוכנה להתעמת עם דעות אחרות? אני כן, ולא ראיתי את השמאלנים כאן עושים זאת, הם שולחים אותי למזרחנים או לרבנים(טוב, זה רק הוא) ואת לא עונה לטיעוניי, אלא מתעלמת מהם ועוברת לתקוף את דעותיי שלי, שלפי השקפתך נוצרו בגלל היותי חי בשטח שנכבש בידי חיילי צה"ל אז, אם זה מעצבן, כדאי שתבדקי למה, ואולי אולי, אולי זה נכון(ואולי לא)

EverMan

New member
אתם מבינים אנשים ?

כל מי שאין לו את הדעות של מר המוסד , אין לו דרך מגובשת. כל מי שלא "ציוני" כמו אדוננו ורבנו הנכבד , הוא אנטי ציוני , שבור או מרוסק ! כל שטח שנכבש עבורו מאז 48 הוא שווה לשטחים שנכבשו אחרי 67 והוא לא מבין בכלל מהי התנחלות. כל מי ששולח אותו לאדם שבאמת יסביר לו יותר טוב את העובדות , הרי שהוא משקר , הוא אומר : אין להם תרבות , ומצפה שאני אענה על זה במאמר , שלי קשה לכתוב , אז אני אומר לו : לך למזרח שיסביר את זה יותר טוב , אתם מבינים , כל מה שהוא מסוגל לעשות זה לזרוק סיסמאות ומצפה שיענו עליהם ברצינות. בבקשה ,אני מדבר איתך תמיד באי סי קיו , כל מה שהינך מסוגל לעשות , זה לזרוק סיסמא אחת , ואז להידבק לפרט קטן ולהיכנס לעולם של "אם"ים. ברור שהיא לא עונה לטיעונך ! אתה לא עונה לאף טיעון שזורקים לכיוונך ! אהה , ואתה כמובן תמיד צודק .. הוד מעלתו !

למעלה