תמריץ להתחסן

בנט החליט לתת 100 ש"ח לכול מתחסן מעל גיל 60.
אותי זה מעליב, החלטתי לא להתחסן בחיסון ה-4.
ואתכם?

GoldenEyes

Well-known member
ואתכם?
ממה שאני הבנתי זה תמריץ לקופת החולים , לא למתחסן
בין הצעדים שעליהם הוחלט: מתן תמריץ של 100 שקלים לקופות החולים על כל מתחסן, משלוח מסורנים למי שלא התחסנו, ומסע הסברה בכלי התקשורת והרשתות החברתיות.

שמלת תחרה1

Well-known member
ואתכם?
לא אתחסן, הרי ראש הממשלה בנט רוצה חיסון עדר מדוע גם להכניס חומר מזיק לגוף, כשאין הנחיות ברורות. הרי אפשר להדבק למרות החיסון. שדה תעופה עמוס בנוסעים, חיים כמו אין קורונה, שאם הסבר ושום תמריץ לא ישכנע אותי להתחסן, כמו שנתניהו שיכנע:)

צביה.ש

Well-known member
ואתכם?
אני כבר התחסנתי בלי התמריץ... ואם יהיה עוד חיסון אני אלך ברצון ישר כשיהיה....
אני לא חושבת שצריכים להכריח אותי להתחסן... החיסון נותן לי להיות בטוחה.

מ ש ה 53

Well-known member
אני כבר התחסנתי בלי התמריץ... ואם יהיה עוד חיסון אני אלך ברצון ישר כשיהיה....
אני לא חושבת שצריכים להכריח אותי להתחסן... החיסון נותן לי להיות בטוחה.
לדעתי את טועה... וצר לי לומר לך זאת.
א. אני לא קיבלתי מנה רביעית, ועל כך היה לי וויכוח עם גיסי, שכן טרח לקבל וכן טרח לקחת את אשתו עמו כדי שגם היא תקבל.
ב. אני חטפתי קורונה לפני כחודש וחצי, ויחד עמי חלתה גם אשתי שתחיה.
אצל שנינו זה עבר "יחסית" בצורה קלה. לא נעים, אבל איך לומר זאת? היו לי כבר "אירועי" שפעת קשים יותר במהלך חיי.
ג. במהלך השבוע הזה, גם גיסי (זה שהזכרתי קודם), גם אשתו וגם בנו חטפו קורונה. שוב: לא נעים, אבל גם לא ממש נורא.
אז הנה קיבלת דוגמא... אני וזוגתי לא קיבלנו מנה רביעית וחלינו.
גיסי, שניסה ועמל קשה כדי לשכנע אותי שנלך לקבל מנה רביעית, חלה אף הוא יחד עם אשתו ויחד עם בנו, למרות שהוא וזוגתו ספגו ברצון וששון מנה 4.
אז מה מבטיח החיסון? שהוא "יקבל את זה בצורה פחות תוקפנית"? האם יש דרך להוכיח, שאנו חלינו באופן חמור מהם?
שמעי יקירה!
א. אין שום דרך לדעת זאת. זה הכל ב"אמונה".
ב. גם בין האנשים שקיבלו מנה 4, היו כאלה שחטפו את זה קשה ונאלצו להגיע לבי"ח.
ג. היו שטענו, כי דווקא אצל אלה שקיבלו "מנה 4" התחלואה הייתה גבוהה יותר, או שלא נמוכה יותר מאשר אצל אלה שלא קיבלו את המנה ה-4.
ד. (לדעתי וזו רק דעתי): אפחד לא יכול לומר בביטחון ובוודאות, מה התועלת שבקבלת החיסון ה-4 ועד כמה זה גרוע שלא לקבלו.
ה. אוסיף ואומר לך, שאני (למשל), כן הסכמתי לקבל את תרופת ה- PAXLOVID, שאמורה למנוע הידרדרות אצל חולה קורונה שנמצא ב"סיכון גבוה". אבל ככה: קודם כל, אין לי שום וודאות לקבוע, שאילולא נטלתי את התרופה, מצבי היה מידרדר יחסית למצבי לאחר נטילת התרופה. שנית, (וברוך השם ש"רק כך"), נכון: מצבי לא הידרדר והחלמתי בהדרגה, אבל אני כן יכול לומר לך, שהיו לי תופעות לוואי של כאבי בטן ושלשולים בגין נטילת התרופה, ולאחר שסיימתי את הקורס של 5 הימים, לקח עוד יום והחלמתי מזה. אז... האם שווה להסתכן ב"תופעות הלוואי"? על זה כל אדם יחליט בתור עצמו. רק אומר לך, שהשהציעו לי לקבל את הפקסלוביד, שאלו אותי אם אסכים לקבל את התרופה. לא היה מדובר כאן "רק" בקבלת מרשם: היה מדובר ראשית לכל בהסכמתי לקבל את המרשם. הבנת את זה? וזה כי התרופה היא ניסיונית!
ואסיים באיחולי בריאות מלאה לך ולכל הקרובים אלייך ובעצם, לכל בית ישראל..

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
יש תוספת "קשישים"😆
תאמיני לי, יש לנו מדינה נהדרת.
יש לי פה שכן שכאשר היה עצמאי הוא לא חסך כלום לעתיד
ובכל זאת הוא חיי מצויין מהקצבאות שהוא מקבל מהמדינה.
עכשיו צאי ולמדי שהוא רק טיפה בים.
את יודעת כמה כמוהו יש שהמדינה דואגת להם שלא יגיעו לחרפת רעב?
"קשישים" בנושא הזה הם הקצפת שמתחת לדובדבן. ;-)

ריקי זו אני

Well-known member
ואתכם?
שיקח הרמאי הזה את המאה ש"ח שלי וידחוף עמוק עמוק...
אני כבר מזמן התחסנתי חיסון רביעי...
לא זקוקה לרמאים שיגיגו לי או ינסו לפתות אותי - הבושה לגנב הקולות...

Harrington

Well-known member
מנהל
ואתכם?
100 ש"ח לא ישכנעו אף אחד, זולת אולי כמה בני נוער, להתחסן אם לא תכננו זאת ממילא. בשביל להמריץ את הציבור להתחסן צריך לתת לו את התחושה שפועלים נגד הנגיף ברצינות ושהחיסונים הם חלק ממערך שלם בעניין. בלי זה, כשהכל נראה מנותק ולא רציני, זה אפס פשוט לא רציני באמת.

משתפרת1

Well-known member
ואתכם?
מה שיקרה כעת זה שכל מי שכבר התחסן ירגיש פראייר, כי מי שהתעכב מקבל פרס. בסבב החיסונים הבא הרבה לא יתחסנו עד לשלב בו ישחדו אותם.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
מה שיקרה כעת זה שכל מי שכבר התחסן ירגיש פראייר, כי מי שהתעכב מקבל פרס. בסבב החיסונים הבא הרבה לא יתחסנו עד לשלב בו ישחדו אותם.
עזבי, הוא הרי אדיוט.
אם הוא חשב שהוא יצליח להשכין שלום במרומיו בין זלנסקי לפוטין
אז מה הפלא שהוא חושב ששטרות של 100 שקלים יגרמו לסרבני החיסון לרוץ אל עבר המרפאות ?
אגב לא רק הוא, נתניהו הציע 5 אלף שקלים לכל מסתנן שירצה לעזוב מעצמו.
תכפילי את הסכום במספר המסתננים השחורים 5.000X60.000 = שלוש מאות מיליון שקלים (יכול להיות שמדובר בדולרים אני לא בטוח)
אפשר היה בסכום הזה לשפץ מחדש את איזור התחנה המרכזית ה"חדשה" ובכך לפצות את התושבים המסכנים
על כל הסבל שנגרם להם.
ועוד לא דיברתי על הסבל שנגרם לי עקב שעון הקיץ המחורבן הזה שהוא קבע לנו עכשיו, כשבחוץ עדיין חשוך וקפוא.|קר|

משתפרת1

Well-known member
נכון,לילה אחד.
רק שהלילה הזה הוא כמו: "לילה ראשון בלי אמא". ;-(
במקרה של הממשלה הזאת זה: "כל השנה בלי אבא". |חיוךרחב|
כן, רק הממשלה הזאת גרמה לשעון קיץ לקרות ביום חמישי האחרון של חודש מרץ. זה מעולם לא קרה קודם, בטח לא כשנתניהו היה ראש הממשלה.

למעלה