תם עידן הכלים האפורים ?!!!

amitexc

New member
אוקי, אני מכיר את העסק ביבוא אישי ושם עובד כמו שציינתי.

אבל בכל אופן לי בתור יבוא אישי תהליך תשלום המיסים היה מידיי, אני מניח שגם ליבואן תשלום המיסים הוא לא צוואר הבקבוק אלא משרד התחבורה.
אבל יכול להיות גם שלא, בגלל זה אמרתי תיקון קטן ולא חשוב

&nbsp

enigo

New member
צודק, הניסוח שלי שם היה לא טוב

זה לא "בגלל זה", אלא "גם בגלל זה".
יש את תשלום המיסים והשחרור מהבונדד, הוצאת הרשיון וטיפולי הכנה למסירה (תיקונים קלים אם צריך, התקנות וכו').

המחשמל 64

New member
מנהל
אני נוטה לחשוב שיש גם קשר לעובדה שTM מוכרים מעט מאד כלים

בכלל השוק לא רווי ב-T אמים .אני באופן אישי לא ראיתי רבים מהם עד היום.
כמובן שהשינוי מבורך וכל שנותר לאחל להם הצלחה במכירותיהם.

a c t i v e X

New member
בהחלט אגרסיבי

מקווה לראות אצל שאר היבואנים בהקדם ואת השחקן החדש (האמת לא ממש חדש, ועם מותג מוכר, אבל לא בשטח שלנו) בקרוב בשוק!

enigo

New member
גם האחרים מורידים - מטרו הורידו את מחיר ה-WR450 לשישים אלף

שקלים! רק כמה אלפי שקלים יותר ממה שעלה ה-WR250R לפני השינוי במס. זה האחרון, אגב, ירד אל מתחת לחמישים אלף!

a c t i v e X

New member
מעולה. חזרה לשפיות כלשהי. יחסית

עדיין יהיו מי שיבכו שכלי חדש עולה בראה"ב 6000-7000 דולר ולמה בארץ זה 60 אלף, אבל ככה זה....
&nbsp

shayph

New member
מעניין

מטרו הוזלה של 26% על 450WR
TM הוזלה של 22% על 450FI
והסקוורנה עם הוזלה של כ 15% אחוז על TE450

הבדלים משמעותיים לא לשכוח רק שמדובר במחירון ולא במחיר למזומן ובטח שלא למחיר לאחר מיכוח שלא רואה סיבה מדוע שלא גם במחירי המחירונים החדשים

a c t i v e X

New member
10K יותר מWR450... פששש

צריך להיות קונוס אמיתי כדי לשים את האקסטרא הזאת, גם אם מקבלים מגיני ידיים, מגן רדיאטור וחליפה
&nbsp

ה ט ו ח ן

New member
שמעתי ממישהו הסבר, שנשמע לי די הגיוני, והוא

שלאבניר יש טונות של אופנועים בטרייד, ולכן הם לא רוצים לחתוך את מחיר המשומשים באופן חד. זו הסיבה שהם לא גילגלו את מלוא הנחת המס לכיוון הצרכנים. יקח זמן עד שימכרו את המשומשים שלהם, ואז אולי יעדכנו מחירי חדשים, או שימשיכו במסורת הקומבינה הארץ ישראלית ויתנו 'עסקת מנכ"ל' רק למי שיתמקח איתם ...

אם הנ"ל נכון, אז גם אין מה לצפות למחירי ריצפה מדל"ב. גם להם יש וואחד סטוק של משומשים. התקווה הגדולה זו כמובן הונדה. אין להם בכלל משומשים, ואולי הם ירצו סוף סוף לתת ביס יפה בשוק אופנועי השטח ....

enigo

New member
יכול להיות שזו הסיבה, אבל יש עוד אחת - הורדת המס שווה בערך

15% במחיר הסופי. מה שדורש הסבר הוא ההורדה הגבוהה יותר אצל TM וימאהה - נראה שהם ניצלו הזדמנות לרדת קצת מעץ המחירים.
לא שיש לי תלונות, כן? מבחינתי שיעברו לגידול תפוחי אדמה וימכרו את ה-WR ב-50K. אני לגמרי בעד...

ה ט ו ח ן

New member
קודם היה 172% מחיר אחרי מיסים, עכשיו 140%

אחרי מיסים.
בחישוב שלי זו הוזלה של כ 18.5%.

החישוב הנ"ל תקף בהנחה שהמע"מ הוא על הסכום כולל המס. אם לא אז זה 190% מול 158% שנותן כ 17% הנחה.

למעלה