תם עידן הכלים האפורים ?!!!

enigo

New member
אתה מפספס קריירה כעורך צהובון...

הכותרת שלך היא הדגמה נהדרת של דמגוגיה שמנפחת דברים כדי ליצור דרמה.
על כלי 125 יש מס של 40% כבר שנים - האם אין יבוא אפור של כלים בנפח הזה?

ה ט ו ח ן

New member
באמת שלא ידעתי שיש כאן (הרבה) אפורים 125 סמ"ק.

כל מי שאני מכיר שרוכב על אפור, עושה זאת על אופנוע בנפח גדול יותר.

enigo

New member
לא צריך שיהיה "הרבה", רק שיהיו

ולמיטב ידיעתי - יש גם 125 אפורים (בחלק מהמקרים, כי אי אפשר להביא אותם צהובים).
בכלים חזקים יותר, ההבדל במיסוי עדיין יהיה משמעותי, למרות ההפחתה במס על אופנועים. אז במקום 70% מול 25% (אם אני זוכר נכון את המיסוי על אפורים), זה יהיה 50% מול 25%, או 60%. עדיין פער משמעותי.

a c t i v e X

New member
וואו 1400 ש"ח הנחה

מתוך זה 1000 ילכו לטובת היבואן פיצוי על "שערי מטבע"
ללא ספק בשורה גדולה
ולא הבנתי מה הקשר לאופנועים אפורים?
טוחנוס, בתור בחור חכם אתה כותב דברים שהם ממש ההיפך לפעמים.... באהבה, כן?
&nbsp

ה ט ו ח ן

New member
מאיפה הבאת את ה 1400 ש"ח ?!!!

רוב כלי השטח יהנו ממיסוי של 40% (לעומת 72% כיום). בתור השוואה, על האפורים יש 19%.
אם זה יהיה המצב, פער המחירים שיש כיום בין אפור לצהוב, יקטן בצורה דרסטית, והתמריץ לרכב על אפור יקטן.

כמובן שמי שלחוץ על MX, או על אופנוע שלא מגיע לכאן בגירסה צהובה, ימשיך לרכוש אפור.

enigo

New member
איך הגעת למסקנה שרוב כלי השטח יהנו ממיסוי של 40%?

25KW זה פחות או יותר 34 כ"ס. כבר כלי 250 עוברים את ההספק הזה היום, לא? אם כי כמובן שיש סיכוי טוב שיצוצו כאן כל מיני גרסאות "מוגבלות" במיוחד לטובת המיסוי.

enigo

New member
ברצינות? זה היה ההספק הרשמי של ה-XR250 מודל 96 שלי

ואין שום מצב בעולם שהיה לו אותו הספק כמו ל-WR250 2011... מוזר, אני זוכר נתונים רשמיים גבוהים יותר עוד בתחילת שנות האלפיים.

המחשמל 64

New member
מנהל
אניגו אצלי לדוגמא ברשיון של הגאס גאס רשום על אותו מנוע

הספק של כ- 6 כ"ס!!!!
בכלל לא ברור היכן נעלמה מדרגת A1 שהיתה אמורה להיות 47 כ"ס?
ומה ההגיון בלחזור לקיטלוג לפי סמ"ק

enigo

New member
אין ספק שסיבכו כאן לשווא, ואלוהים יודע למה

הסיווג הוא לא רק לפי סמ"ק, אלא שילוב מוזר של סמ"ק והספק. מה ההגיון מאחורי זה - אין לי מושג.

enigo

New member
מה שנקרא - ולתפארת מדינת ישראל...

אבל העיקר שעל מידת הצמיג שרשומה ברשיון מתעקשים איתך בטסט.
מה שאני לא מבין הוא, מה האינטרס של היבואן לרשום הספק כזה, הלא עקרונית (אם כי הסיכוי שזה יקרה קלוש מאוד), עלולים לבוא יום אחד בטענות לבעלים של האופנוע בטענה שהוא שיפר אותו בצורה לא חוקית. הרי אם ימדדו את ההספק, יגלו שהוא יותר מכפול מהנתון הזה.

ה ט ו ח ן

New member
להבנתי רוב האופנועים מגיעים במקור די מוגבלים. היבואן מסיר

את המגבלות לפני המסירה.

לא ממש יפתיע אותי לגלות של KTM500 או KTM300 יהנו גם הם ממיסוי של 40%.

עכשיו 40% מס מול 19% של האפורים יתבטא להערכתי סביב ה 10K שח (שונה בין דגם לדגם כמובן), שזה הרבה הרבה פחות מפתה מהמצב היום.
להערכתי רוב האפורים שימכרו המצב כזה יהיו:
1. דגמים שאין להם יבוא צהוב - MXים וכו'.
2. יבואן רישמי גרידי שמתמחר גבוה ובכך דוחף רוכשים ליבואנים לא רשמיים שמייבאים אפורים.

enigo

New member
אני שותף להערכה שלך לגבי הצפי לקומבינות הספק

נדמה לי שאפילו אמרתי את זה בשרשור הזה. אם לא יחצו קווים של הגדרות רשיון, אז אפילו לא אמורה להיות בעיה חוקית כלשהו אח"כ (בניגוד למישהו עם רשיון 125 שרוכב על כלי לא מוגבל, למשל).
אבל בין "הרבה פחות מפתה" לבין "הסוף של הכלים האפורים" יש הבדל, וזה בדיוק ההבדל בין כותרת נורמאלית לכותרת של צהובון...

enigo

New member
אם זה באמת המצב, צריך להזהר שלא יעלו על זה

כי מה שחסר לתחום הזה עכשיו זה שיתחילו להציק ליבואנים בנושא הרשיונות...

פ ו כ י

New member
על מה בדיוק יעלו? היצרן עובד מול תקני זיהום אוויר

ומעבדות חיצוניות האמונות על הגופים הממשלתיים בחו"ל שמבקרים זאת.
יבואן מקבל את החומר AS IS מהיצרן כדי לאשר בין השאר נפח והספק התואם לדגם מול גופי הממשלה הרלוונטים בארץ.
אין מצב שיבואן יסיר מגבלות במסירה ישירה ללקוח עכב סיכון תנאי רשיון היבוא שלו.
&nbsp
אי עמידה בהספק המוצהר לדגם בבדיקה של משרד התחבורה או במקרה של הפעלת ביטוח חובה- זו בעיה של הלקוח..

enigo

New member
בא נדמיין מצב היפוטתי

שבו משרד התחבורה מתחיל לפקפק באישורים שמביאים היבואנים ממעבדות מחו"ל - נגיד שהוא מגלה פתאום שאותם אופנועים, בלי איזה ציון מיוחד במספר השלדה, מגיעים במספר רמות הספק מסיבות שונות. ומכיוון שהוא חושד שיכול להיות שמביאים לו אישורים לדגם אחד, אבל מייבאים אחר, המשרד מחליט לבדוק כל משלוח אופנועים שמגיע ארצה, לפחות בצורה רנדומלית.
תרחיש אפשרי? בהחלט. הם עושים דברים דומים לאנשי היבוא האישי (שבהם הם איבדו אמון).
כאב ראש ליבואנים? ברור.
יפגע בסוף בנו, הצרכנים? עוד יותר ברור. אנחנו בתחתית הערמה, ולכן כל החרא בסופו של דבר מגיע אלינו.

למעלה