תם עידן הכלים האפורים ?!!!

ה ט ו ח ן

New member
אז משרד התחבורה יבדוק פעם ועוד פעם, יראה שהכל

בסדר, וירד מהעניין. הרי המעבדות בחו"ל 'לא מתחמנות' אני מניח .... מה הבעייה ?

enigo

New member
אתה רציני? לפי מה שהחבר'ה אומרים כאן, אין שום קשר בין

ההספק המוצהר למציאות. אם משרד התחבורה יבדוק את ההספק של ה-KTM250 הוא יגלה 16 כ"ס - או כפול מזה?
המעבדות בחו"ל לא מתכמנות - אבל כנראה שהן בודקות אופנוע במפרט אחר.

ה ט ו ח ן

New member
אם KTM מצהירה על 16 כ"ס, והמעבדות הנ"ל

מאשרות את זה, אז יש שם 16 כ"ס ולא יותר. זה מצב האופנוע כפי שהוא יוצא מהמפעל.
אבל אז האופנוע מגיע לארץ, ולפני המסירה שלו, מישהו מסיר כל מיני מגבלות שיש בו (אני חושב שבאגזוז, ואולי גם במצערת), והוא מסופק ללקוח עם הספק כפול מהנ"ל.

אם משרד התחבורה יחליט שהקומבינה לא לרוחו, מה שיקרה זה שהיבואנים יפסיקו להסיר את המגבלות במעמד המסירה. אז הלקוח, אם ירצה, יסיר אותם בעצמו. אם יתפס הוא יחשב שמי שביצע שינוי אסור בכלי תחבורה ....

קשה לי לראות את משרד התחבורה מתעסק בשטות הזו יותר מידי ...

enigo

New member
אתה מפספס נקודה חשובה - אופנועים מיוצרים בכל מיני רמות הספק

בגלל שיקולי תקינה/מיסוי/ביטוח שונים. אמור להיות לכך ביטוי במספרי המנוע והשלדה, אבל כנראה שלא תמיד - או שההבדל חומק מעיני משרד התחבורה כשמביאים לו את האישורים מחו"ל, והוא לא קולט שמביאים לארץ כלי אחר.
משרד התחבורה אולי קצת עצלן, ואני יכול להבין את ההימור שלך שהוא לא יעשה כלום בנושא, אבל עם שיטת המיסוי החדשה, עניין הכ"ס מתחיל לעניין גם את משרד האוצר - והוא הרבה פחות עצלן כשזה מגיע לכסף. אתה יכול לשאול את בכירי אלבר שבילו כמה ימים במעצר בגלל שהאוצר חשד שהם עשו פוילשטיקים כדי לשלם פחות מס...

ה ט ו ח ן

New member
כנראה שאין באמת 'רמות הספק' שונות לאותו

דגם שמורשה לכביש. נסה למשל למצוא 2 דגמים שונים ל KTM300EXC אחד חלש ואחד חזק ... לא תמצא ...
בבסיס יש KTM300 עם (נניח) 40 כ"ס. הוא ימכר ככה אם הוא לא מיועד לכביש. לצורך רישוי כביש מוסיפים לו כל מיני מגבלות ואז הוא הופך ל 15 כ"ס. את המגבלות קל להסיר.

a c t i v e X

New member
חלאס לחפור בזה. זה לא מפריע לאף אחד

כולם נהנים, למה לזרוק גפרור לשדה קוצים הזה

ה ט ו ח ן

New member
אבל היבואן כן מסיר את המגבלות (או הדילר שלו

בהנחיית היבואן אני מניח) ...

למזלינו ביטוח החובה תלוי רק בנפח, ככה שעם זה לעולם לא תהיה בעיה ...

shayph

New member
וזה הסיפור שלי לאיך הפסדתי כ 13K

במעמד מכירה ב-24 שעות (רכשתי KTM חדש לפני -10-9 חודשם בערך).

Fengluzon

New member
זה חלק מהעניין. נכון, מבאס מאוד, אבל בטווח הרחוק

זה רק לטובתנו.
אצלי באופן אישי ביום שהביאו אופנועי WR ביבוא אישי, המחירון נפל באותו יום ב 10K.
כל הכבוד לליגל שיישרו קו עם גאסגאס במחירים.
נחכה לחברות האחרות.
חבל שמטרו לא מייבאים את ה WR החדש.

ה ט ו ח ן

New member
זה נכון רק אם קודם לא היה לך אופנוע שהיית

צריך למכור (או לעשות עליו טרייד).
שהרי בסופו של דבר מה שחשוב הוא אך ורק הפרש המחירים בין המכירה לקנייה, והוא יהיה הרבה יותר נמוך (מ ה 13K) משום שגם מחיר המשומשים יחתך ויפה.

ובלי קשר נהנת 10 חודשים מהאופנוע ...

המחשמל 64

New member
מנהל
יש משהו שאני לא הכי מבין בהקשר לחיתוך מחירי המשומשים

השוק ירד לחדשים אבל עד כמה תהיה התנודה למשומשים ??
איך יתן לצפות מה יהיה ההפרש בין חדש למשומש היום לעומת העתיד על אותם כלים לדוגמא קטמ 300 דופ' או רבע ליטר לפני השינוי ביחס לאחר השינוי חדש מול משומש ??
האם נכון יהיה לומר שעיקר השינוי יהיה בתחומי 200-500 סמ"ק ???

enigo

New member
מחיר המשומש נגזר, באחוזים, ממחיר החדש

בכל דבר. אם החדש ירד ב-15%, בדרך כלל המשומש ירד בשיעור דומה.

ה ט ו ח ן

New member
עיקר השינוי אכן יהיה ל 200-500

סמ"ק, שכן רק שם החדשים הוזלו. 125 כחדש לא הוזל, ולכאורה המשומשים שם לא אמורים להפגע. אבל זה רק לכאורה שכן כעת באותו טווח מחירים של ה 125, נכנסים כל אופנועי השתי פעימות, כלומר יווצר פחות ביקוש ל 125 משומש. תוסיף לזה את העובדה שיש לא מעט שרכשו 125 בגלל מחירו הזול, ועכשיו ישקלו להחליף לנפח גבוה יותר, ולכן יגדילו את ההיצע של ה 125ים. בסה"כ, להערכתי גם ה 125ים יספגו ירידה מסויימת כמשומשים.

shayph

New member
יש משהו שאני לא מבין אבל

איך היבואנים מורידים מחירים כל כך מהר? האם מס הקניה משולם לאחר רכישת האופנוע על ידי הלקוח? או במעמד הייבוא לארץ?

enigo

New member
מיסים משולמים ברגע השחרור מהבונדד

ובדרך כלל, זה קורה אחרי הרכישה (בגלל זה תמיד לוקח שבוע או שבועיים עד שמקבלים את הרכב).

amitexc

New member
סתם תיקון לא חשוב, משלמים בשביל להוציא מהבונדר.

בשביל לשחרר טובין החייב במיסים מהבונדר יש להציג בשיחרור את הקבלה של תשלום המיסים.
חוץ מזה ישנה עלות אחסנה יומית בבונדר ולכן אף יבואן לא יאחסן בבונדר את הרכבים שלו אלא יעדיף לשמור אותם במגרש בבעלותו.
אולי ישנו הסכם ליבואן שהוא יכול לשלם את המיסים ברגע הוצאת הרישוי אין לי ממש מושג, אבל זמן ההמתנה בוודאי קשור אל תהליך הוצאת הרישוי לרכב ולא לשיחרורו מהבונדר.
&nbsp

enigo

New member
התיקון גם לא לגמרי נכון

אתה מוזמן להציץ בכל סוכנות רכב ראשית - אם תחפש טוב, תמצא שלט שמכריז שהאולם הוא מעין בונדד פרטי. כנ"ל עם מגרשי האחסנה של היבואנים (מכיר את החניה הגדולה של לובינסקי ליד כביש 4, צמוד למפעל קוקה קולה - כל המכוניות שם הן לפני תשלום מכס).
בקיצור - תשלום המיסים נעשה בדרך כלל רק אחרי שהכסף על הרכב שולם, מלבד מקרים מיוחדים (למשל כשמעלים מס על מכוניות/אופנועים, שווה ליבואן לפעמים לשלם את המכס מראש).

למעלה