תל אביב או בר אילן?

tautau2

New member
נראה לי שבסוספו של דבר

כמו כל דבר מדובר בעניין של סדר עדיפויות...

יש סיבה מדוע סטיגמות קיימות, זאת מכיוון שבדרך כלל קיים קשר כזה או אחר בינם לבין המציאות, אין מה לעשות..

הפקולטה בתל אביב מהניסיון שלי היא לא בדיוק מקום שמשרה אווירה סופר חברתית של כולם ביחד וכאלה, יש משהו בכך שאומרים שזה מקום מנוכר.

מצד שני ממש לא מדובר במקום שאי אפשר למצוא חברה טובה (או אפילו מצויינת) להעביר תואר בכיף ובשיתוף עם חברים טובים (שזה דבר מאד חשוב לדעתי)... השורה התחתונה היא שיש לקחת את הסטיגמות האילו בעירבון מוגבל, אבל בכל זאת, אם אילו דברים שמאד חשובים לך בסדר עדיפויות (ביחס ליוקרה אקדמית וכאלה) אז אולי שווה לקחת את זה בחשבון.
אני באופן אישי חושבת שלא מדובר בשיקול ששווה לוותר בגללו על לימודים בפקולטה (אם אין שיקולים אחרים כמו קירבה לאוניברסיטה אחרת או משהו כזה), אישית אני מאד נהנתי בפקולטה, גם מהפן החברתי שלה שלאופי שלי הוא מאד התאים.

Lady McBeth

New member
סטיגמות קיימות בגלל שאנשים מתעקשים

להנשים אותן מלאכותית.

תנוח דעתך, התפלגות האנשים באת"א *זהה* לחלוטין להתפלגות האנשים בבר אילן, בחיפה או בירושלים.

tautau2

New member
אני לא מחפשת לפתוח ויכוח

אבל מה שאת אומרת זה לא נכון לדעתי. יש קשר מאד חזק בין מקום מסוים לאופי של האנשים שבוחרים להיות בו. אנשים שבוחרים ללמוד מקצוע X כמעט בהכרח יהיו שונים מאנשים שבוחרים ללמודמקצוע Y והדבר זהה לגבי פקולטות. להגיד שזה לא נכון נוגד עקרונות סטטיסטיים מאד בסיסיים (ובואו לא ניכנס לזה עכשיו אבל זה המצב).
בלי קשר צריך להיות עיוור כדי לא לשים לב שיש טיפוס מסויים שבדרך כלל איכשהו מוצא את עצמו לומד דווקא בפקולטה שלנו (לשיטתך, אולי זה במקרה?)

Lady McBeth

New member
שוב, מדובר בסטיגמות והן כמובן לא מבוססת בעליל

אי אפשר להקיש מהעובדה שמדובר בפקולטה ל*משפטים* על אופי האנשים בה, בטח לא ברמה שגוזרת הכללות לפיהן הפקולטה למשפטים בת"א יותר סנובית מפקולטות למשפטים אחרות. מצטערת, אבל אין שום עקרון סטטיסטי שתשלפי (ועשיתי מספיק קורסים בסטטיסטיקה
) שיוכל לאשש את הטענה הזו. יש פה כל כך הרבה משתנים מתערבים שכל נסיון לנפות אותם ולהתייחס לאופי האנשים בלבד שקול לכשלון מראש.

אני לא יודעת מיהו בדיוק אותו "טיפוס מסויים", לדברייך, שבד"כ מוצא את עצמו לומד בפקולטה שלנו. מה, הטייפ של עוה"ד המניאק? עוה"ד המסחרי הצמא לכסף ולדם? זה שידרוך על החברים שלו בדרך לפסגה? אולי חלאס עם הסטיגמות המגוחכות הללו שנובעות מצפיית יתר ב"אלי מקביל"? למדתי עם אנשים סנובים ולמדתי עם אנשים מקסימים, וזו הייתה *בדיוק* אותה התפלגות שהייתה בתארים אחרים שעשיתי, שאינם בפקולטה למשפטים.

sacrament

New member
כרגיל, הכל יחסי

אני מניחה שאחרי שנמצאים בבר אילן ובאים לאת"א מרגישים את המחוג זז מאוד לכיוון הניכור. בר אילן הוא פשוט מקום מאוד חמים. לטעמי קצת יותר מדי...אני זוכרת שביקרתי שם ידיד וכל שניה כשהלכנו בשביל הוא אמר למישהו אחר שלום ומה נשמע ואיך הולך. ואלה לא חברים טובים שלו! אלה אנשים שהוא לומד איתם. כולם מאוד מאוד חביבים.
גם החבר'ה שהתמחו איתי והיו מבר אילן - היה מוזר שהם פשוט יודעים את השמות של כולם במסלול, ומה קורה איתם ומי התחתן, ומה כל אחד עושה, גם של אנשים שהם בקושי דיברו איתם. והיו להם הרבה מסיבות, ו"ערבי כיתה", ממש כמו בתיכון.

אישית, אני לא הרגשתי אף פעם ניכור באת"א. לפחות לא אחרי החודשיים-שלושה הראשונים, כשהוצאתי את הראש מהאדמה. יש בהחלט אווירה של תחרות, והיא לעיתים די קשה בשנה א'. אין אווירה של חברותא וכפר אחד גדול כמו בבר אילן, בדרך כלל כל אחד עם הקבוצה שלו. אבל יש בהחלט שיתוף ועזרה הדדית, וצחוקים וכיפים. וגם בתור בחורה לא חברותית במיוחד מצאתי די הרבה חברים, עם חלקם אני בקשר טוב עד היום.

אגב, בתגובה להיא מלמעלה...תאמיני או לא - גם לאנשים מגעילים יש חברים. ולפעמים אפילו די הרבה...

למעלה