תל אביב או בר אילן?

תל אביב או בר אילן?

איפה עדיף ללמוד?
מצד אחד תל אביב יוקרתית יותר אבל השמועות אומרות שמבחינה חברתית בר אילן עדיפה.
אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא.

מומין1

New member
העולם לא מתחלק רק לאנשים חברותיים ומגעילים

בין שתי הקצוות יש גם גוונים של אפור

מנסיון אישי בפקולטה למשפטים בת"א אכן יש אווירה של סנוביזם וניכור, לא יודע איך זה בבר-אילן.
למרות שכמובן אנשים עם ביטחון עצמי ופתיחות יכולים למצוא חברים גם בת"א, פשוט צריך כנראה להתאמץ יותר.

והכי חשוב לזכור שצריך לקחת את כל ההערות הללו בערבון מוגבל, כי זה תלוי גם במזל - באיזה מסלול נופלים ובאיזה אנשים נופלים באותו שנתון

בוודאי שלא

התכוונתי שאסור לצפות מהאונ' לשנות סדרי עולם. אם עד היום מצאת חברים במסגרות השונות אז תמצאי חברים גם באונ', ואם לא אז לא.

Lady McBeth

New member
מנסיןו אישי בפקולטה למשפטים באת"א

אין אווירת סנוביזם וניכור.

Lady McBeth

New member
ואם *אני* הצלחתי למצוא חברים נפלאים מהלימודים

למרות שהנוכחות שלי בפקולטה הייתה נוכחות של רוח רפאים - כנראה שהאווירה פחות נוראית ממה שהסטיגמה טוענת.

חוץ מזה, אתה סנוב מנוכר.

Drunk Bullet

New member
להיפך

מאינספור השיחות שניהלתי עם אנשי כל השנתונים בפינת העישון (להזכירך, היו לי חלונות מפלצתיים במערכת), יש המון אנשים עם תחושת חשיבות עצמית לא מוצדקת ואף בעננים.

MMMOOSH

New member
הדעה שלי...

אני גר מטר וחצי מהאונ' ואם הייתי מתקבל כנראה שהייתי הולך ללמוד שם, אבל התקבלתי לבר אילן אחרי אין סוף סטיגמות, יש פלוסים רבים בבר אילן, ויש אנשים שפגשתי בבר אילן שכנראה לא הייתי פוגש לעולם, מלא חבר'ה דתיים או דתיים לשעבר, וכן, נפלתי על מחזור ממש טוב!

לכל סוג יש פלוסים ומינוסים, בבר אילן פגשתי אנשים מדהימים, ממש אווירה של אכפתיות אחד מהשני, חוץ מזה, עכשיו שאני בסוף, נו מה יש להגיד, היה בסדר...

lol65

New member
תלוי מה מחפשים

קשה לענות על זה כי רובינו לא למדנו בשני המוסדות. האם את"א מנוכרת? לא יודעת, לא למדתי שם. שמעתי את אותן השמועות כמוך, ובן דוד שלי למד שם את שני התארים. הוא בעצמו סנוב לא קטן, ואפילו הוא סבל שם מכל רגע.
על בר אילן אני כן יכולה להעיד. מקום חם וחברותי, אנשים חולקים חומר בלי יותר מידי בעיות, ולרוב לא תשבי לבד בהפסקה. גם אלו שבקושי מגיעים, עדיין מכירים אותם ומשתפים אותם. אין מה לדאוג בעניין הדתיים, הם לא נושכים
כמובן שזה גם תלוי שנתון, אבל אם אני נפלתי על שנתון טוב, והבחור מעליי נפל על שנתון טוב, כנראה שהסיכויים הם טובים.

lol65

New member
סנוב או לא

אבל משום מה, במקומות אחרים הוא מתחבר יופי. מה שכן, הוא למד בפקולטה אחרת, אם זה משנה.

Lady McBeth

New member
זה משנה ולא משנה

זה משנה כי עסקינן בפקולטה למשפטים, למרות שממילא אני מניחה שהתפלגות ה"נחמדות" בפקולטות שונות דומה. זה לא משנה כי דוגמא פרטנית לא מעידה על הכלל ובטח שאי אפשר להגיע ממנה למסקנות נחרצות בדבר סנוביותם של מרבית הסטודנטים ואומללותם של הנחמדים. זה נראה לי כל כך מגוחך שאני בכלל לא מבינה איך אנשים מעלים טיעונים כאלה.

lol65

New member
אכן דוגמא פרטנית

לא מעידה על הכלל, אבל מספר דוגמאות פרטניות כבר מתחילות להצביע על דפוס. כשאדם שואל שאלה כזו, מן הסתם שהוא יקבל דוגמא פרטנית, אלא אם כן מישהו כאן ערך מחקר מקיף בנושא.

n i e m a n d

New member
מי שאומר לך שבאת"א יש אווירת "ניכור" כנראה

שהוא מאותם הסנובים המנודים חברתית. כולם מתארגנים על חברים במעגלים הקרובים להם, וכולם מכירים את כולם ומשתפים את כולם. אפשר לחשוב שבבר אילן יש פינות ליטוף לסטודנטים משנה א'..

למעלה