תיקנון באת"א

student 1200

New member
תיקנון באת"א

שאלה לסטודנטים מת"א: האם בקורסים של החטיבה השלישית אמור להיות תקנון גם אם יש פחות מ-25 סטודנטים? פשוט היו באחד המבחנים (מועד ב) 24 נבחנים (לפי המידע האישי) והיה פקטור שלילי של 3 נקודות.

sacrament

New member
כנראה מדובר בפקטור מרצה

מרצה מורשה, גם אם יש פחות מ-25 מבחנים לעשות פקטור, בייחוד אם מדובר במועד ב' ובמועד א' היה ממוצע מסויים שמועד ב' סטה ממנו. ייתכן גם שמדובר בטעות...כדאי לבדוק עם המזכירות או עם המרצה...

student 1200

New member
איפה זה כתוב?

אחרי שכתבתי את ההודעה חיפשתי שוב בתקנון - ואין שם שום הוראה לגבי "פקטור מרצה"

sacrament

New member
אני מאמינה לך

אבל זה נעשה מספיק פעמים כדי שאני אהיה בטוחה שיש דבר כזה בכל זאת P-:

Kiru

New member
זה לא אמור להיות כתוב

זה חלק מהמנדט של המרצה בנתינת ציון. זה כמו שלא צריך להיות כתוב שהמרצה הוא זה שכותב את מפתח הניקוד.

student 1200

New member
ממש לא...

אין לי בעיה למשל אם מרצה מחליט על מדיניות בדיקה מחמירה במועד ב לעומת מועד א כדי לשמור על אותו ממוצע ציונים (בעצם יש לי קצת בעיה עם זה, אבל זה לא משהו שאפשר להלחם בו וגם לא להוכיח). מצד שני, אם לא מעוגן בשום מקום שלמרצה מותר לכתוב על המבחן ציון X ולידו "פקטור 3-" - אז כנראה שאסור לו לעשות את זה. אם כתוב בתקנון (זה נשמע כמו "מבצע סבתא"...) שמתקננים במקרה שבו יש מעל 25 נבחנים, זה אומר שמתחת ל-25 אסור לתקנן (לפחות לא תיקנון רשמי, עם פקטור מוצהר).

Kiru

New member
פקטור מרצה

לא תמיד קשור בכלל לשיקולים של נירמול, ולכן העובדה שהמקרה הנ"ל לא עומד בקריטריונים שנקבעו לגבי נירמול לא בהכרח גורר שהוא לא חוקי. לפעמים לדוגמא מתגלה שגיאה בשאלה, ואז ניתן פקטור חיובי בלי קשר לרמת הציונים. יכול להיות שבמקרה שלכם אתה צודק (כלומר, שהוא ניסה להגניב נירמול בניגוד לתקנון ואסור לו), אבל באופן כללי מאוד קשה לי להאמין שיש הגבלות פורמליות על פקטור מרצה.

Atenolol

New member
מעוגן? תקנון? אסור?

בית המשפט העליון כבר הסביר שענייני ציונים באוניברסיטה נמצאים מחוץ למעגל המשפטי.

smart one

New member
אנסה לעשות סדר, אנא דעתכם

מדובר בקורס שגם אני נטלתי בו חלק. מתברר שיש 25 נבחנים. התיקנון אמור להביא את הממוצע אל הטווח של 78-81 בהתאם להוראה כלשהי בתקנון הפקולטה. אלא מה? אני לא זוכר אף קורס שבו נטלתי חלק - והמדובר בקורסי בחירה בדיוק כמו הקורס הזה - שבו הממוצע היה בין 78-81. תמיד היה גבוה יותר. בדקתי את כל הקורסים בהם השתתפתי (למעט סמינריונים, קליניקות וכיוצ"ב). זה הסיפור. לי נשמע מוזר. לא ידעתי בכלל על הנושא של 78-81.

student 1200

New member
אז ככה...

בעיקרון תיקנון אמור לחול כאשר במועד מסוים יש 25 סטודנטים ומעלה, כך שהממוצע במקרה כזה צריך להיות בטווח שבין 78-81. במקרה הספציפי הזה, לפי המידע האישי נבחנו 24 ולכן לכאורה לא אמור לחול תיקנון. לאחר פניות מסטודנטים פירסמה היום המתרגלת מייל לפיו נבחנו 25 סטודנטים, אלא שהמזכירות לא הזינה ציון אחד ולכן במידע אישי מופיע המספר 24. מכיוון שבפועל נבחנו 25 סטודנטים אזי חל תיקנון. אגב - בדקתי עכשיו בכל קורסי הבחירה שעשיתי (חטיבה שלישית) ובכולם יש ממוצע שבין 77 ל-81 וקצת (אבל פחות מ-82) כאשר בודקים כל מועד בנפרד (כאשר יש במועד מסויים 25 תלמידים ומעלה). גם בקורסים בהם יש פחות מ-25 הממוצע הוא באיזור הזה - אבל שם אין תיקנון מוצהר, אלא "בדיקה מוכוונת מטרה"

YanivRiv

New member
2 דברים

1. ממוצע של 78-81 הוא פר מבחן. אולי התבלבלת והסתכלת על ממוצע של כל הקורס, שזה כולל את מועדי א', ב' ולפעמים ג' ואז הגיוני שהממוצע יהיה גבוה מ 81. 2. אם אני לא טועה, הממוצעים של קורסים בחטיבה שלישית גבוהים יותר (לפי התקנון) מקורסים של חטיבה ראשונה\שנייה, אבל צריך לבדוק את זה בתקנון, אני ממש לא בטוח.

sacrament

New member
אתה טועה לגבי 2

פעם זה היה נכון- חטיבה שלישית יכולה הייתה להגיע ל-83. אבל ביטלו את זה לפני כ-3 שנים.

sacrament

New member
בתואר שני אין תיקנון, למעט בקורסי בחירה

שמשותפים לתואר ראשון ושני ולקוחים מחטיבה שניה או שלישית.

למעלה