תיאוריית החור השחור

תיאוריית החור השחור

יש לי תאורייה על איך הכל התחיל: בהתחלה לא היה כלום = חור שחור. בגלל שלחור השחור לא היה מה ל'בלוע', הוא קרס לתוך עצמו --> והיקום התחיל להיווצר. בסוף, חור שחור יבלע את כל היקום, וכשלא ישאר לו מה לבלע, הוא יקרוס שוב לתוך עצמו, וייצר יקום חדש. מה אתם אומרים?

Snir2121

New member
../images/Emo27.gif

התיאורייה הזו קצת בעייתית. ראשית - לא ברור על מה היא מסתמכת. שנית - "לא היה כלום" ≠ "חור שחור". חור שחור איננו כלום - הוא למעשה חומר. בנוסף, חור שחור הוא מלכתחילה גוף אשר קרס לתוך עצמו, ולא הבנתי למה את טוענת שזה גורם להיווצרות של יקום חדש. לגבי העתיד של היקום שלנו - קשה לי להאמין שהוא ייבלע מתישהו על ידי חור שחור, בסופו של דבר ההתפשטות שלו (נכון לעכשיו) רק מאיצה עוד ועוד.

אני מסתמכת

על הדמיון העשיר שלי
סתם. זה עלה לי אתמול בלילה, ולא עזב אותי. הייתי צריכה פשוט כמה אנשים שיסבירו לי איזה רעיון מטומטם זה, ככה שהוא יעזוב... חור שחור הוא חומר? זה חדש לי. איזה חומר? עם חור שחור בולע הכל, ואז הוא כאילו קורס לתוך עצמו או משהו כזה (כן אני יודעת שחורים שחורים נוצרים מכוכבים שקרס לתוך עצמם. מזה בא לי הרעיון..!), והכל יוצא החוצה... תראה, התאוייההשנייה לגבי עתיד היקום, זה שהוא פשוט יתפוצץ. אתה יודע, בגלל שהוא גדל כל הזמן, כמו בבלון, אז בסוף הוא יתפוצץ. (ולמעשה זה לא תאורייה חדשה. יש לה אפילו שם, רק שאני לא זוכרת מהו
).

Snir2121

New member
איזה חומר -

התשובה הראשונה שלי, מתוך אינסטינקט, היא להגיד - כל מה שהוא בלע עד כה. אבל זה לא כל כך פשוט. חור שחור הוא לא סתם כוכב עם כח משיכה אדיר. למעשה - אנחנו לא יודעים (ונכון לעכשיו - גם לא יודעים איך לגלות) מה הוא בדיוק חור שחור. לדוגמה, אחד הרעיונות הוא שחור שחור עשוי להיות שער ליקום אחר.

אתה רואה

אין לנו שום מושג מה זה, איך זה, למה זה מה שאתה רוצה זה חור שחור, ולכן כל תאורייה היא אפשרית

Snir2121

New member
מעצם הגדרתה,

אבל עדיין יש תיאוריות סבירות יותר וסבירות פחות (כל עוד אין הוכחה חד-משמעית) - ולפי זה מחליטים למי מעניקים משקל רב יותר.

שזלונג

New member
לא מדויק, ידוע פחות או יותר מהוא חור שחור.

חור שחור מורכב מחומר. חור שחור הוא לא ממש חור. מדובר בגוף כדורי דחוס מאוד מאוד מאוד... במרכזו, הצפיפות היא למעשה- אינסופית. קיימת תיאורית החור השחור- החור הלבן שכביכול הם סוג של מעבר בין יקומים, אך זו תיאוריה חסרת משמעות, כי לא ניתן להפריכה או להוכיח אותה.

Snir2121

New member
נכון,

מה שלא סותר את האמירה שלי - שהוא יותר מסתם כוכב עם כח משיכה אדיר (לדוגמא - העובדה שהצפיפות בו היא אינסופית). בכל אופן - אתה צודק שאין בסיס לתיאורייה ההיא, העלתי אותה לדוגמא על מנת להבהיר שאנחנו לא יודעים האם זה נכון או לא, כמו שאנחנו לא יודעים *בוודאות* מה יש שם.

צפיפות אינסופית?

הכוונה לצפיפות מעגלית או משהו כזה? (זה הדבר האין סופי היחיד שאני מכירה).

Snir2121

New member
../images/Emo32.gif לא שאני חלילה סותר את דבריך,

אבל באמת, ויקיפדיה היא ביסוס?
סתם המלצה (מופנה גם לכולם): אם אתם מחפשים מידע ויש לכם כח - תמיד עדיף ללכת לויקיפדיה באנגלית... לא רק שיש שם הרבה יותר ערכים (כולם מפורטים ומלאים, בהשוואה לשורה וחצי, קצרמר, שמנווטת כערך בויקיפדיה הישראלית) - הם גם אמינים יותר. אה כן, והאנגלית לרוב מאוד מאוד פשוטה, למי שחושש.

שזלונג

New member
זה לא הביסוס שלי, הביסוס שלי הוא ספרים שקראתי

שמתי לינק לערך בויקיפדיה כי אני קראתי אותו קודם לכן, ולא מצאתי בו שגיאות.

שזלונג

New member
אל חשש, אף אחד לא מבין מה זו צפיפות אינסופית.

מדובר במתמטיקה, כי אין דרך לדמיין מצב כזה אינטואיטיבית.

Snir2121

New member
תקראי קצת על חורים שחורים על מנת להבין את

המושגים הבסיסיים שם, אם בא לך. מעבר לזה - יש שם הרבה מתמטיקה גבוהה בשילוב תורת היחסות הכללית - שזה הרבה בלה בלה בלה אם אין רקע, אז אין מה להיבהל
.

שזלונג

New member
מסכים. איננו מבינים לגמרי מה מתרחש שם,

כי איננו מבינים לגמרי את משמעותה של הייחודיות. כרגע גם אין אפשרות נראית לעין לבחון מה קורה בתנאים כה מוזרים, בהם חוקי הפיזיקה המוכרים לא תקפים.

tweeg

New member
התאוריה השניה סופר טיפשית

בלון מתפוצץ בגלל שהלחץ הפנימי שלו גדול מעמידות הגומי אני לא רואה סיבה שהיקום יתפוצץ בגלל גודלו

tweeg

New member
קישור לא נכון

אלא אם כן את מדברת על מודל מלא חורים(תקראי שוב) בכל מקרא לא כתוב כלום על התפוצצות היקום,אלא על היווצרות חומר חדש תאוריות יכולות להיות טיפשיות,אם אני אצא בתאוריה שכל העולם עומד על צב מכוננף בשם שימי זה לא תאוריה טיפשית?

למעלה