קרינת הרקע הקוסמית היא קרינת גוף שחור,
מה שאומר שהיא נוצרה כתוצאה מהחומר החם בתחילת המפץ הגדול. כיוון שהמפץ הגדול התרחש בכל היקום, עדיין אפשר לקלוט אותה. הסיבה שהיא לא נוצרה מיד בתחילת ההתפשטות, אלא קצת מאוחר יותר (380,000 שנה מאוחר יותר), נובעת מהסיבה שהיקום בתחילת התפשטותו לא אפשר העברת קרינה דרכו. רק כאשר הוא הפך ל"שקוף" לקרינה, אז היא נוצרה. היא נוצרה מכל אטום שהיה אז, ואז היקום היה יחסית אחיד, ולכן היא נמצאת מסביבנו גם היום, ו"נובעת" מכל כיוון. המפץ הגדול, זהו שם פופוליסטי לתיאוריית היקום המתפשט. במקור זה היה כינוי גנאי, אבל זה הפך לשמה הרשמי של התיאוריה, למרות שהוא גורם לאנשים רבים לתפוס בצורה שגויה את המודל של התפשטות היקום. בו נשמתמש במונחים האמיתיים, ונעזוב את השם "המפץ הגדול" כי הוא רק גורם לבלבול ואי הבנה. וכאשר אמרתי "אתה אולי טוען שהפיזיקה אינה מסכימה איתי, ואתה כן, אבל ההפך הוא הנכון. " התכוונתי לטענתך שאני בודה את הדברים שאמרתי על התפשטות היקום מליבי, וזה לא נכון. כל מה שאמרתי בשרשור זה נסמך על ספרים ומקורות אמינים (לא ויקיפדיה). אבל כבר נכנסנו למעגל של ציטוטים הדדים, ואני כבר לא זוכר מה אתה אמרת ומה אני אמרתי, אז בו נניח לשאלה האם אתה והפיזיקה מסכימים איתי או לא.