תחושת מחנק בקשר..

ולי דווקא נדמה

שהנחנק - אם הוא גם קצת חלש אופי - הוא זה שיבגוד וישקר כי הוא לא מספיק חזק על מנת לעמוד על שלו ולצאת מהמצב שבו חונקים אותו.

לקחת את זה רחוק.

ללוול שממש לא קשור... בכל זוגיות צצה תחושת מחנק... לא מחייב להגיע לנק' שציינת. השאלה היא, מה תעשי על מנת שלא להרגיש נחנקת או חונקת.. משהו שנראה לי לעיתים דיי לגיטימי בקשר זוגי... מבלי להרגיש לפעמים אנחנו כופים את הרצונות ואת הפחדים שלנו על בן הזוג.. וזה, מתפרש לו כמחנק..

הממ..

תחושה של אתמול בלילה על רחבת הריקודים האטומה.. ישנם המון נאלה שקוראים אותם גברים.. שבתחושתם אם הם יסגרו על הבחורה..מקדימה אחורה ומצדדים..היא לא תצליח לצאת...אם תרצה..ממעגל החנק.. ויש כאלה..שמשדרים במבט..מחכים למבט שלה כתגובה שמותר להיכנס.. את הסוג השני..בדר"כ אני מזמינה להיכנס..ובדר"כ..זה תואם יותר צעדים.. סתם חשבתי.. שאם אני למדתי..איך ניגשים לבחור גבר..ומי שזה לא יהיה.. לא יזיק שגם אחרים יעברו קורס..<רק מזורז יותר..> חונק.. זה מישהו שכנראה לא יודע עדיין שזוגיות זה שילוב של שניים..הרמוניה כזו..ולכול אחד לפעמים..יש את הצורך בלרקוד לבד.. לבד...אם הוא נבון..הוא ידע להנות מלהביט.

פער בין צרכים

זה מה שאתה מתאר. כשיש פער בין צרכים ובין יכולת לספק את אותם צרכים נוצר מצב לא מאוזן שכזה. מי שחונק בדרך כלל לא מרגיש שהוא חונק, זה נובע מצורך עמוק בלתי מסופק. מי שנחנק לא יודע לשקף לשני את מה שהוא מרגיש כתוצאה מכך. לאף אחד מאיתנו לא היה מזיק לעבור איזשהו תהליך של.. קצת התפתחות אישית להשגת מודעות פנימית.. לפני שנכנסים למערכות זוגיות לא היה מזיק...

קליל 1

New member
בהחלט מסכים על "פער צרכים"

לא מסכים איתך בנושא על מעבר של תהליך התפתחות אישית.. כי כמו שציינתי קודם.. במצבי מחנק ישנה דינמיקה.. החונק יכול להפוך להיות נחנק פתאום..וההיפך.. לדעתי זה עניין של אינטראקציה בין בני הזוג..

כדי שיווצר מצב של חנק..

צריך את ה"הסכמה" להחנק.. החונק תמיד יחנוק..בכל קשר שימצא בו..אלה אם כן יהיה מודע ויטפל .. לעומת זאת הנחנקת..תמיד תרגיש נחנקת..חנק זאת תחושה.. אישית לא תמיד קשורה בפועל לבן הזוג..אלה למשהו אישי ועמוק יותר כך ש... מי שקשה לא לנשום..צריך לדעת לפתוח חלון.. ומי שקשה לו בלתת מרחב לאחר..כדאי שיבין למה.. לא תמיד יש כאן ולזוגיות קשר..זה רק במקרה או שלא שהם זוג.

נכון - ולכן

היה טוב לכל אחד שמוצא את עצמו שוב ושוב במצבים של חונק-נחנק לברר טוב טוב עם עצמו איפה הוא עצמו לא מאוזן. היה טוב לו היה עובר איזשהו "מסע" קטן להתפתחות אישית ולא לוקח כמובן מאליו כאילו הוא "בסדר" וכולם לא בסדר איתו. וכל כמה שאדם בטוח שהוא "בסדר" תמיד יש לו מה ללמוד!

קליל 1

New member
ואולי..כל תחושת המחנק..קשורה

לעצמאות או יותר נכון לפחד מלאבד את העצמאות..לאבד את ה"אני" בתוך הקשר..? או תחושת המחנק היא בעצם סימן אזהרה של הגוף..מן תחושת בטן אצל הנחנק..ש.."עד כאן"..מכאן והלאה..המצב הופך להיות מסוכן ?

מגשימה1

New member
יכול להיות שזה נכון

אני יכולה להתחבר , כי זה יכול לקרות לכולנו , אבל זה תלוי במקרה ובאנשים . לפעמים כשאני רוצה לדעת משהוא אני הולכת לישון על זה וזה ממש מתבהר לי עד הבוקר הבא או שלפעמים היו מקרים שמישהוא חיזר אחרי והרגשתי איתותים שזה לא מתאים אבל המחזר היה נחמד ולא היה שום סימן שמשהוא לא בסדר ותמיד אבל תמיד בסוף התגלה שתחושות הבטן שלי צדקו . (ולפעמים אפילו לא מחזר פשוט דמות חדשה בחיים שלי ) הבעיה עם תחושות ואינטואיציות שהם לא באות עם תרגום בצד הסרט ואז אתה לא רוצה לפעמים לעשות עוול , בלי שום ראיות או שמשהוא אחר כן מושך אותך לשם , סתם שווה לך או נראה ששווה לך או במילים אחרות אתה לא סומך על האינטואיציות שלך . ניסיון החיים שלי לימד אותי שאני נפגעת בכל פעם שאני לא סומכת על האיטואיציות שלי , שהאינטואיציות שלי פשוט מעולות ונועדו להגן עלי לכל הפחות . (היה מצב שהנורות לא הפסיקו להבהב אבל בפועל זה לא נראה מאיים , אז נתתי לאיש להנות מהספק , עד שהיתה לי הזדמנות לבחון את המצב שחור ולבן והסתבר שהבן אדם פשוט זאב בדמות טלה ) . אז עכשיו קל לי מהבחינה הזאת , כי אני סומכת על האינטואיציות שלי ומבינה את תפקידן , לפחות לגבי סכנה . אולי תבחן את האינטואיציות שלך , אם אכן זה מקרה כזה של אינטואיציות , תנסה לנתח צעד אחר צעד , אולי זה פחד אכן לאבד עצמאות ואז כל אחד שיתקרב אליך תרצה להרחיק וכל אחד שיתרחק תרצה לקרב , זה מה שימשוך אותך ולא האישיות של האדם שמולך ותמיד תשכנע את עצמך שזה שלא מושג הוא נפלא וזה שמושג הוא לא שווה בלי קשר לאמת ואם האדם הלא מושג יהפוך למושג פתאום , אז תרגיש חנוק . אולי הבן אדם השני באמת מסוכן בשבילך והאינטואיציות שלך מאותתות לך להיזהר ואולי אפילו שניהם ואז בכלל אתה צריך להיות מאוד קשוב , כי רק בגלל שאתה אולי בן אדם כזה שצריך מרחב מחייה או פוחד לאבד עצמאות לא אומר שאתה לא בסכנה הפעם . טוב אני יודעת שאני לא נותנת לך תשובות , רק מציעה לך לבדוק בציציות מכל הבחינות .

חושבת ש

תחושת ה המחנק לא תמיד באה בעקבות החונק. תחושת מחנק לא פעם היא תחושה של חוסר סיפוק מעצמך..מהשיגיך..לא מאושר..תחושה של תקיעות..ומשליך את התחושה כתוצאה מבן הזוג שאולי דואג..ששואל יותר מידי..ומשליך את התחושה לבן הזוג. מאוד ייתכן שבן הזוג לא נותן מרחב.. השאלה כמובן עם ה"נחנק" הבהיר את הצורך בחופש שלו וזה חלק מובנה ביחסים. יש כאן כמה פראמרטירם..לכן אי אפשר להשליך הכל על הבן זוג. זה נורא קל לעשות את זה..צריך לבדוק מבפנוכו אם זה כך.

soelistit

New member
תחושת מחנק

נוצרת כשאחד מהצדדים מרגיש חסום או כשמרגיש שמנסים לסחוט ממנו יותר ממה שמסוגל להפיק - ולדעתי תחושה של דיכוי מעידה על מעידה שתוביל לאבדה... של הקשר..... כאילו - אם המחנק הוא תוצר של חוסר יכולת לפרגן לשני - לא נירלי שזה ישרוד את מבחן הזמן ...... אבל אם תחושת המחנק נובעת מצורך להשיג אישור - מנסיונות לתגבר את המינון של הבעה של קשר - בטווח וברדיוס - השאלה היא אם זהו סינדרום - החזור על עצמו ככרוניקה ידועה מראש - ותמיד עם אותם בעלי תפקידים - כשכל אחד מצוי בפוזיציה שלו ללא תזוזה - או שיש כאן סוג של דינמיקה - שפשוט צריך להכיר ולדעת איך לשחרר מחסומים באופן הרגיש והנבון לפני שחשים חדירה מוגזמת לטריטוריית הספייס הפרטי.......

לא תמיד מדובר בבעיה

זה יכול להיות פשוט לא מתאים. לעיתים "החונק" עם בת זוג אחרת, יהיו שילוב מדהים. וכמובן "הנחנקת" עם בן זוג אחר יהיו שילוב מנצח. אז... לא תמיד יש אשימים, לפעמים זה פשוט לא מתאים.

:}}

הייתי משנה לך את זה ל... "חבוב... לא צריך בן זוג כדיי להרגיש חנוקים..." :} ובכלל.. למה הסקת שאי אפשר לעשות ככל העולה על רוחך כשהבן אדם לבד?????

כי פעם הייתי לבד ../images/Emo141.gif

ולמרות שמאד עלה על רוחי לעשות @#$%^& , לא יכולתי.

למעלה