תחושת מחנק בקשר..

קליל 1

New member
תחושת מחנק בקשר..

עד כמה קשורה היא לחונק.. ומה חלקו של ה"נחנק".. מי שחונק..לא מרגיש שהוא חונק?..(בדרך כלל) מי שמגיב ראשון..זה הנחנק..הוא מרגיש חנוק.. אין לו את הספייס שלו.. הוא רוצה את החופש שלו.. הוא מרגיש שהוא לא יכול לאמר ו/או לעשות מה שבא לו.. מה דעתכם?

n o g a1

New member
נו....

השקרן לא איכפת לו לשקר. הבוגד לא מזיזה לו הפגיעה של האחר. הצועק לא נבהל מצעקתו. המשפיל מבסוט , מרגיש בכוח . החונק לא מרגיש שהוא חונק . מי שמשקרים לו , צועקים עליו , נבגד , מושפל , נחנק - מרגיש חרא:) מה השאלה?

ואני מוסיף

בזוגיות ובאהבה אמיתית לא קיים כזה מושג מחנק אם יש תחושה כזאת....משהו חולה במערכת הזאת

קליל 1

New member
בדיוק על זה אני מדבר..

אז היכן הבעיה? אצל החונק? או אצל הנחנק? כי הרי זה שחונק..רוצה כנראה..קצת יותר מהקשר.קצת יותר תשומת לב..קצת יותר יחס..ולכן הוא לוחץ לאינטנסיביות גדולה יותר.. לעומתו הנחנק..לא מסוגל לתת יותר מעצמו.. רוצה להיות עם ולהרגיש בלי..

מגשימה1

New member
רוצה להיות עם ולהרגיש בלי?

זה מסביר משהוא לא ? אולי "החונק" לא בטוח כי ה"נחנק" לא תמיד נחנק כי הוא רוצה להיות עם ולהרגיש בלי , אם הוא רוצה טיפה יותר מהקשר , טיפה יותר תשומת לב , אז ברגע שהוא יקבל טיפת מים הוא יושיט את היד לעוד , כי הוא צמא כל הזמן , אבל אז אם במקום מים הוא יקבל נגיד מכה קטנה הוא ימשוך את היד , אבל אז פתאום הוא ישמע גשם או שנדמה לו שהוא שומע גשם , אז הוא יצא שוב וינסה , הוא יחשוב על המכה שהוא קיבל , הוא יתלבט לפני , הוא ישנה את דעתו לפעמים ויעדיף להשאר צמא מאשר לקבל מכה , אבל לפעמים הצמא יכניע אותו והוא יסתכן ולפעמים אולי לעיתים רחוקות באמת ירד גשם או טיפטוף והוא יזכה ולו לרגע קט להרוות את צימאונו ולו במעט וחוזר חלילה ... נכון משהוא לא בסדר בתסריט הזה , אבל אולי הבעיה היא גם אצל הנחנק כי אם מישהוא אחר ולא משנה מי כמעט היה מבקש טיפה של גשם אפילו כוס מלאה או קערה גדולה , הוא לא היה מרגיש חנוק והיה אומר : "....וגם את גמליך אשקה" אבל לזה הוא מתלבט אם להרוות צימאונו ולו במעט . ואולי זה בכלל לא משנה אצל מי הבעיה רק הפיתרון , רק לשנות התסריט הקבוע , המנגינה שחוזרת על עצמה .....

קליל 1

New member
קצת תיקונים..

אני שאלתי אם החונק לא מרגיש שהוא חונק..? ואת משווה את השקרן שכן יודע שהוא משקר.. והבוגד..כן יודע שהוא בוגד.. למה יש לי תחושה שאת לא עונה לעניין?

מצוטטת

New member
מכיר ת'משפט

יותר משחפץ העגל לינוק רוצה ה
לייניק...... זה אותו דבר.... אם הבנתי לך נכון, התשובה היא כן אם בעיית הזוגיות היא החנק של האלו שמחפשים את הסבב ב'.... וזה הופך להיות להם ל"אם כל המטרות" כשנידמה שמצאו את שחיפשו.

n o g a1

New member
אענה לך לעניין...

המשותף לכל הדוגמאות שהבאתי - שאף אחד מהם לא רגיש לאחר! השוני עשוי להיות שהחונק אינו מרגיש שהוא אכן עושה זאת אך לא בכל מצב. יש טיפוסים "חונקים" שיודעים שעושים זאת אך אין הם מסוגלים להמנע מכך ... הפחד להעזב , "חרדת נטישה" - לא מאפשרת להם לנהוג אחרת.

קליל 1

New member
אז בעצם את מסכימה עם מצוטטת

היא אומרת 50 % לכל צד.. אבל יכול להיות מצב שבזמן מסויים הנחנק דווקא נהנה מהאינטנסיביות.מה"חנק".. ובשלב כזה או אחר..התמונה מתהפכת.. כך שה"חונק" הראשוני..הופך להיות נחנק.. מתי ואיך זה קורה..?

n o g a1

New member
איך זה קורה?

פאק בתקשורת בין החונק לנחנק לנחנקים ל"אוהבים".

ואם ה"פאק" בתקשורת לא הסיבה?

אני, מנק מבט שלי, רואה את זה רק כ"פגם" קטן , נקרא לזה חוסר בטחון... חוסר בטחון של אחד הצדדים שמשליך על הזוגיות ויוצר ואקום.. גם בתקשורת הכי פתוחה בעולם...יכולה להווצא תחושת מחנק מצד זה או אחר... זה לא החונק, זו לא החונקת.... זה טיימינג וצרכים שמשתנים להם איתנו... התחושה היא אישית... גם אם תאמרי לו... עדיין, החוסר בטחון שבו לא יתרפא לו מהיום למחר..

אממ.....

פרויידן וזיגי לא זמינים בשעות שכאלה.. דפוסים מסויים שנשגב מבינתי ואונתי האנורקסית..:}] משערת ש....חוסר בטחון מובהק ופיצול אינשושימים :}}

n o g a1

New member
פאק בתקשורת...

זה להגיד - "מחניק לי". "אני פוחד לאבד אותך". "אני חסר בטחון לגבי הקשר". "אני צריך יותר". "אני לא יכולה לתת מעבר". זה להגיד מה מרגיש בפתיחות , לחשוב ביחד מה עושים עם זה . מילות המפתח : להגיד ולהקשיב! הלכה למעשה - לא פשוט בכלל , אבל מי אמר שהחיים פשוטים , אה?

:}}}}}}}

הוא יכול לאמר...... ועדין.. "חבקי אותי".. "שבי איתי"... לטפי אותי.." "תני לי...תרדי לי..תעשי לי..." :}}} מזכיר משו מיאוד מיאוד תלותי... הפשטות של המורכבות...:}

תקנתי לך

אלו שמודעים למעשים שלהם. זה הצורך בשליטה. לכן בן הזוג שלהם תמיד יהיה אדם חלש "תלוי בהם נפשית"..ולכן הם מצליחים. ההתעללות שלהם מתחילה בזה שהם גורמים לצד השני להרגיש "אשם". שהם בעצם אשמים ובגלל זה ..הוא חונק..הוא משקר..הוא בוגד... המתעללים הם אנשים שלעולם לא יודו שהם כאלו זה תמיד הצד השני אשם..וזה בגללם שהם מתעללים. הכי נורא: אלו שמתעללים בהם ..לרוב באמת מרגישים אשמים ומאמינים מכל הלב שהם גרמו ליחס הזה כלפיהם., ואם זה בגידה ואם זה מכות ואם זה לחנוק ולא לתת מרחב..זה לא משנה מה זה..מה שמשנה זה שהצד שמתעללים בו..נותן לזה לקרות ..ועד שהוא מזהה את המצב..קשה לו לצאת מזה..ולא פעם באמת מרגיש אשם כפי שזה שמתעלל בו מאשים אותו, ממש מסובך העיניין הזה...

למעלה