תורה משמים, האומנם?

אחר

New member
היגיון אנושי הוא דבר משתנה

ולהיפך, עצם קיומם של מוטיבים וסיפורים רבים בתורה גם בכתבים של עמים אחרים בעולם העתיק, מהווה הסבר טוב להתפתחות האנושית של התנ"ך

plato

New member
דתילוני שים לב!

הרב שלך הוכיח לך שהתורה משמים? טוב, תגיד לרב שלך להירשם דחוף לקורס בלוגיקה בסיסית. זו הפעם הראשונה והאחרונה שאני מרשה לעצמי להתווכח עם טיעונים ברמה הזו, וכל זה רק כדי שאתה תראה סטנדרט אחר של המושג "הוכחה". (א) "אל כשל?" "מסע בזמן בחללית?" (חללית נעה בחלל לא בזמן) הרב שלך קרא יותר מידי דאגלס אדאמס. זו לא לוגיקה, זו דמגוגיה. בסגנון הזה הנה עוד הוכחה לאמיתות התורה: האם אתה יודע מכמה מימדים בנוי היקום שלנו? היקום שלנו הוא מרחב CW הבנוי מ-11 מימדים. כלומר איחוד זר (הדבקה) של m תאים חד מימדיים, n תאים דו מימדיים, k תאים תלת מימדיים, וכן הלאה עד השלב ה-11. כידוע בטופולוגיה מרחב CW סוף-מימדי הוא יריעה סגורה (כלומר האוסדורף קומפקטית, ולכל נקודה בה יש סביבה הומיאומורפית ל-R2), לכן גם קשיר מסילתית, כלומר יש מסילה בין כל שתי נקודות. כיון שהמידע (התורה במקרה שלנו) מועבר במימד החמישי (מעל הזמן) יש מסילה בין נקודות תחילת העברת המידע לבין קבלת המידע. מסילה היא בעצם פונקציה רציפה מאינטרבל היחידה למרחב, לכן מרציפות אין שבירה של המידע בדרך. כלומר המידע עובר בשלימותו, ללא תקלות.

plato

New member
לגבי (ג):

אתה לא יכול לחקור את אמיתות התורה כי אתה משוחד. אז תשאיר לרב שלך את העבודה - הוא אינו משוחד, ואובייקטיבי לחלוטין.

מיכל25אב

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

וזו דעתי על שתי התגובות שלך PLATO

plato

New member
לגבי (ב):

הטיעון הזה הוא היחיד שאולי יש הגיון להתמודד איתו. זה טיעון שהביא אותו "הכוזרי". הטענה המרכזית היא שאי אפשר לזייף מאורע שהתרחש לעיני 600,000 אנשים. אני חושב שזה טיעון קלאסי לימי הביניים. (אני אפילו חושב שרבי יהודה הלוי בעצמו הבין שזו לא הוכחה באמת, ושיש בחלק הזה בכוזרי מסר אמוני אחר לגמרי). טוב, אנחנו כבר מכירים מאורעות היסטוריים שזויפו. דוגמא: אפילו רק חצי מאה אחרי השואה יש היסטוריונים רציניים שמכחישים שהיתה שואה, כשעדיין חיים חלק מהאנשים ששרדו את השואה. אל תשכח גם שכתיבת ההסטוריה בעבר היתה נחלתם של מלכים עשירים, והם דאגו לכתוב את ההיסטוריה שהם רצו. דתילוני, אם אתה רוצה להוכיח משהו, צריך להניח טיעון בנוי היטב, שניתן לנתח את נקודות התורפה שלו - ההנחות. אי אפשר לעשות מהלך מעורב של מושגים לא מובנים, קפיצות שאינם לוגיות, והנחות יסוד מוסתרות. ואם הרב שלך מצא הוכחה לוגית לאמיתות התורה - שיפרסם אותה בכתב עת פילוסופי. אם היא טובה, הוא יזכה לתפוצה יותר מכל המחב"תים בכל העולם יחד. אפילו הוכחות חלקיות, או עם בעיות, כבר התפרסמו ונקראו ע"י יותר אנשים ממה שיש יהודים בעולם. לדוגמא: "הגיונות" של דקרט, "אתיקה" של שפינוזה, מטפיזיקה של אריסטו, ולא חסר כמרים מימי הביניים.

plato

New member
אה, ודרך אגב,

שים לב שבהוכחה שאני נתתי ל-(א), כל המושגים המדעיים (מתמטיים) נכונים, ורק סידרתי אותם בצורה משכנעת (אבל בעצם חסרת משמעות)

לגבי (דגלס אדמס)

רק שיהיה ברור! 1. אין דבר כזה לקרוא יותר מדי דגלס אדמס! 2. אם הרב היה קורא את אדמס הוא לא היה עונה תשובות מפגרות כאלה (וסביר להניח שהיה לו איזהשהו סוג של חוש הומור). 3. דירק ג´נטלי שולת!! לא פחות מהמדריך (זה ללה פיי, בלי קשר לכאן...) >ספל חמאה מבהירה (שפם)<

Le Fay

New member
דו קרב? רק תגידי מתי ואיפה!

טוב נו, אולי אחרי האחרון של אורסון סקוט קארד אנסה לקרוא שוב. עוד שוכב אצלי בספריה ונשברתי באמצע...

Le Fay

New member
חמוד...אותך לאמנון יצחק.

אבל בטוחה שגם המטיפים במיד-ווסט לא יתנגדו לתגבורת שלך. נירה לך ארמון קטן בטנסי או טקסס?

ב´ונה תזהר בלשונך!!!!!../images/Emo46.gif

למה יום אחד אתה תסע עם איזה נהג מונית שסניק, ותשמע שם את אמנון יצחק באחד מערוצי הקדוש חוזר מילה במילה על ´ההוכחה´ שלך.(כידוע כמה שדבר פחות מובן הוא יותר חכם...)

yadid

New member
בוא אני אפתור לך את הבעיה..

למרות הבקשה האחרונה אומר זאת: הבעיה שלכם (סלחו לי על ההשלכות) זה שאתם לא מבינים דבר אחד. א י ן א ל ו ה י ם ! ! ! באמת צר לי לאכזב חלק ממכם, אך ככה זה ועד להודעה החדשה , המצב ישאר אותו הדבר. - נכון, היה הרבה יותר מגניב אילו היה מישהו אמיתי להאמין בו, מישהו או משהו שהיה מעניש אותנו באופן ישיר על מעשינו. או מצד השני שיברך אותנו על משהו טוב שעשינו. אך זה לא כך - וזה הזמן של כולנו להתחיל לחיות חיים אמיתיים, לדאוג שנוכל לחיות חיים בטוחים, בלי אלימות ,בלי פחד, בלי מריבות. כן, רק טוב.

ג. שטויות ב. אינו נכון כי גם עפ"י

התורה לא כתוב שהעם ראה את אלוהים, מה כן היה קולות ולפידים, וזה הספיק להם בשביל לקייםתרי"ג מצוות, פראירים,

בואו נעשה ניסוי פשוט:

בואו נפיץ שמועה שאלף אנשים ראו איזה באבא עושה נס גדול. אני מוכן לסכן את האיבר החשוב ביותר בגופי (הראש, כמובן, יא סוטים!) שתוך זמן קצר מאוד המעשה הופך לעובדה מוצקה בחוגים רחבים, שלא לדבר על כך שפרטיו של הסיפור יגדלו ככדור שלג. צא ולמד לגבי עידן מסורתי הרבה יותר, תמים הרבה יותר - והכי חשוב: על פני תקופה ארוכה ביותר (מהזמן שבו "היה" מעמד הר סיני, לבין כתיבת המקורות של ספר התורה, מן הסתם בתקופת המלוכה.) ככה נוצרת מסורת.

הברית החדשה מן השמים?

בודאי שאין תורה מן שמיים והכל המצאה של תמימים שהמון העם העיוור, בעולם העתיק הלך אחריו ,בלי ביקורת ובלי לשאול, מתוך תמימות, מה גם שהתורה והתקדמות העולם לא הולכים יחד,,,וכ"ש תורה וחלק גדול מהמדע, יש בהלכה המון גזענות והמון דברים לא מוסריים ולא אנושיים... וגם מאותו סיבה שהחרדים שמאינים שהנצרות והאיסלם הם מעשה ידי אדם,,, הוא הדין לגבי אמונת היהדות והמדרשים, שחלק גדול מהם הם דימיונות וסותרים זה את זה, ועוד הרי בזמן כתיבת ספרי התנ"ך נכתבו עוד הרבה ספרים שמשום מה לא נתקדשו ונאסרו בקריאה ע"י חז"ל כי הם פשוט בחרו מה לקדש ומה לא , ולפי דעתי בעולם העתיק כולם האמינו בכוחות על טבעיים מחייבים , ולקח הרבה זמן לאנשות להתקדם ולפתח את העולם...

למעלה