תורה משמים, האומנם?

../images/Emo6.gif מזכיר לי סיפור משעשע

בכיתה י´ למדנו בספר בראשית את סיפור אברהם והמלאכים. מישהו שם לב שבאוכל שהוגש להם היו ר"ל בשר וחמאה. התפתח דיון חציו בצחוק וחציו ברצינות על העניין, ואז אחד התלמידים העיר בשיא הרצינות: "מה הבעיה ? הם אכלו את החמאה, שטפו את הפה, חיכו חמש דקות ואכלו את הבשר!"

מ ס תלבט

New member
ממש לא מדוייק!

אם תעיין היטב בפסוקים (מצטער, אין לי את הטקסט תחת ידי), תשים לב שהתורה עצמה לא כותבת בשום מקום שבמעמד הר סיני היו ששים ריבוא, רק אחרי יציאת מצרים מציינת התורה שששים ריבוא היו היוצאים, אך במעמד הר סיני לא מוזכר כלל המספר, אלא התיאור הוא על "העם", עצם העובדה הזו מחשידה קצת כי אם אכן היות ששים ריבוא במעמד ההוא היא תעודת ביטוח והוכחה לזה שהוא היה אזי למה לא מדגישה זאת התורה באותו מקום, אם לא שנאמר שאכן התורה ביטחה את עצמה, לאמר אם יבוא מישהוא וישאל איה הם כל הששים ריבוא ההם, תמיד יוכלו לומר לו שלא כולם היו שם, ואולי הכוונה רק לנבחרי העם או בדומה, תחשוב על זה אחי. ביי.

על השרלטנות של המחזירונים הדתיים

למרות שהנושא יצא מן האף, אתייחס בקצרה. לגבי עניין ה"אל-כשל", לא פירטת איזו וודאות יש בתורה,ולכן קשה להתייחס. וחוץ מזה, למה אף אחד במחקר המודרני לא יודע על זה? איך שהדברים נראים היום, כל המחקר בתחום הפיזיקה המודרנית, הביולוגיה, הארכיאולוגיה, ההסטוריה וחקר הדתות מצביע על כך שהתורה אינה אלא תוצר אנושי. אם אכן אלוהים היה מעוניין להעביר מידע אחר בצורה ודאית, כל מה שהיה צריך לעשות הוא להראות את הפרצוף שלו מדי פעם. אם אינו עושה זאת כבר אלפי שנה, אז או שזה לא בזין שלו, או שקרה לו משהו לא טוב, רחמנא ליצלן. לגבי הטענה המגוחכת והשרלטנית שמסורת מעמד הר סיני מהווה עדות הסטורית מהימנה, אף הסטוריון רציני לא מקבל את הטענה הלעוסה הזאת ברצינות. בהרבה תרבויות ישנן מסורות על אירועים המוניים (למשל סיפורי המהברתא בהודו או האיליאדה של הומרוס), שבשלב כלשהו גם הועלו על הכתב. הסיפורים הללו הופצו באופן הדרגתי, ולא נעשו נחלת הכלל ביום אחד. הנסיון לקבוע איך מיתוס נוצר לפי לוגיקה ביקורתית בת ימינו הוא מגוחך ולא רציני. לגבי הטענה השלישית, כמו שהחילוני משוחד לכיוון אחד, כך הדתי משוחד לכיוון האחר, שלא לדבר על משוחדות כלפי דתות אחרות), אז בלי טענות דמגוגיות בבקשה.

ומשהו על חילול השם

תנסו פעם לקרוא את התורה הזאת לאט ובשימת לב. להגיד שהסיפורים האידיוטיים והחוקים המשונים הללו ניתנו ע"י אלוהים זה פשוט ניאוץ וחילול השם גדול. אלישע בן-אבויה, הקנאי האחרון

Le Fay

New member
לי הוא נשמע יותר כמו תינוק מפונדרק

מאשר כמו כוח עליון, אבל אנשים כאמור בוראים את האלוהים שלהם בצלמם ובדמותם. לא הרבה יותר טוב מביל גייטס, וגם לא הרבה יותר גרוע ממנו.

מחפש בנרות משהו שעדיין לא כתבו

אז הנה מצאתי: יש פסוק בתורה בפרשת לך לך "וירדוף עד דן" כלומר משה רבינו מספר שאברהם אבינו רדף אחרי המלכים עד אזור של החלק של שבט "דן" והשאלה, הרי בזמן שהתורה נכתבה עדיין לא נתחלקה הארץ לשבטים אז איך אפשר לכתוב ככה. (טוב אני יודע את הסיפורים על "מגיד מראשית אחרית" וכל הבלה בלה בלה). כמו כן בסוף ספר דברים כתוב "ויראהו את כל ארץ הגלעד עד דן וכו´ וכו´" ע"ש ואיך אפשר לכתוב לפני שהתחלקה הארץ לשבטים? ויש עוד הוכחות כאילו אבל אני לא זוכר את כולם.

דתילוני

New member
מסכים עם כל מילה

אבל הבדיקות האלו יבוא לאחר שיתברר אם בכלל שהתורה היא ממקור אלוהי ואמיתי כלשהו, אז נעשה גם בירורים אם כך איך זה שכתוב שם כאלו דברים. תודה דתילוני

לא הבנתי

אם כך, הבדיקות האלה בכלל לא רלוונטיות - שהרי - אם התורה ממקור אלוהי (בטח שהיא ממקור אלוהי - כל אדם הוא אלוהים בפני עצמו), אז אין בכלל מה לפקפק בכתוב בה, תירוצים, טמעים, הסברים, התחכמויות ושאר עמה, ממש לא חסר אצל חט"לינו (חכמינו טיפשותם לברכה). אם התורה אינה ממקור אלוהי, אז היא כולה לא רלוונטית, ולמי אכפת??? >ספל חמאה טוענת שלא אכפת בכל מקרה<

סחטיקה עלייך חט"לינו!

עשיתי כניסה מחדש לפורום לרגל האירוע המרגש. חט"ל, חט"לי, חט"ליך, חט"ליו, חט"ליה ועוד הנושא בחיתוליו. חטל"יך לאורייתה!

ועוד משהו

גם אם נניח שמעמד הר סיני אכן התקיים נשאלת השאלה מה ראו שם? את אלהים? הרי א"א לראות את אלהים, אז רק שמעו קולות וראו אש, אז מי אומר שזה היה אלהים? אולי חוצנים, ובלשונינו, מלאכים.

אולי זה היה

הקוסם מארץ עוץ ושלל אפקטים. >ספל חמאה מכירה כמה אפקטים מדהימים בטבע<

אם משה היה צריך מסיכה כי קרנו פניו

כנראה שהוא היה קוסם לא כ"כ גדול, (למרות שעל פי סיפורי התורה הוא היה טוב במעט מחרטומי מצרים, וכנראה שבכל אופן היה חרטום טוב מהם, אם אכן מטהו בלע את מטותיהם לאחר שכל המטות הפכו לנחשים..) והמדורה בהר סיני שלאף אחד היה אסור להתקרב לשם כנראה עבדה יותר מדי טוב (וגם 40 יום כפול שניים לא ממש עזרו) ואם ספר הספרים כבר תחת ידי אצטט ממנו שוב כדי לזכות את הרבים שכבר זמן רב לא פתחו ספר מארון הספרים היהודי: שמות לד כט-לה: ויהי ברדת משה משה מהר סיני ושני לוחות העדות ביד משה ברדתו מן ההר ומשה לא ידע כי קרן עור פניו בדברו איתו. וירא אהרן וכל בני ישראל את משה והנה קרן עור פניו וייראו מגשת אליו... ..ויכל משה מלדבר אתם ויתן על פניו מסוה ובבא משה לפני יהוה לדבר אתו יסיר את המסוה עד צאתוויצא ודיבר אל בני ישראל את אשר יצווה וראו בני ישראל את פני משה כי קרן עור פני משה והשיב משה את המסוה על פניו עד בואו לדבר אתו אז הנה כופרים יקרים זכיתם היום לקרוא קצת תנ"ך.. אפרופו, שמעתי אגדה שהקרניים המפורסמות בראשו של משה עפ"י מיכאלאנג´לו, מקורם בתרגום לא מדויק של המשפט "כי קרן עור פניו", אין לי מושג מהי טיבה של האגדה, לי זה נשמע קצת מוזר..

הראלים עושים לאתאיזם שירות מעולה!

התיאוריה שלהם מסבירה את כל מה שדתי מחפש, מבלי לערב את אלוהים. בקיצור נמרץ - הם מאמינים שלא אלוהים התגלה לנביאים אלא חוצנים, והם אלו שיצרו את החיים על פני כדור הארץ על ידי שיבוט. מסביר את כל מה שלא מספק את המאמינים אצל האתאיזם, לאמדעי כמו כל דת, ובלי אלוהים! פשוט נפלא! מצורף קישור לסניף הישראלי של הראלים.

בבקשה...

צר לי, אך באופן עקרוני (למעט יוצאים מהכלל) אינני משתתף בויכוחי דת בפורומי "יוצאים בשאלה" / "חוזרים בתשובה", מאחר והפורומים נועדו לתמיכה ולא לויכוחי דת. עם זאת, הנה שרשור בפורום "נטעים" בו נשאלו שאלותיך וגם נענו. השרשור ארוך, לכן תוכל לעקוב בעיקר אחרי הניק שלי - שם מופיעים תשובות מתומצתות. אשמח גם אם תפתח שם את הנושא עוד.

דתילוני

New member
תודה לך!

קראתי שם את ההודעות מתחילה ועד סוף, קבלתי תשובות לחלק מהשאלות, אינני רואה צורך לפתח שם את הנושא כי נראה שהמתווכחים הגיעו לאיזשהי הסכמה שלא מסכימים, תודה דתילוני

וואו...

באמת קראת הכל?! טוב... בחלק מהנושאים לא הגיעו להסכמה, עדיין. הדיון עדיין לא נסגר.

למעלה