האמת
ראשית כל, על כל בן אדם שבאמת סובל מ"ליקוי למידה", יש בארץ 10 חרטטנים, אבל אם זה היה תלוי בי, גם אלו שבאמת סובלים ממה שאתה מכנה "ליקוי למידה" לא היו מקבלים הקלות. אז נכון, זה לא תלוי בי, אבל הגיע זמן שמישהו יגיד את האמת. אנחנו חיים בחברה תחרותית בה אנו נמדדים ע"פ הכשרונות והיכולות שלנו. כולנו שונים, כולנו נולדים עם יכולות שונות, חלקנו מחשבים מהר יותר, חלקנו קולטים שפות טוב יותר, לחלקנו היגיון בריא טוב יותר, או בקיצור, לחלקנו אינטליגנציה גבוהה יותר. האם זה פייר ? בהחלט לא ! אין ספק שזהו עולם אכזר, ולמה חלקנו מוצלחים יותר רק אלוהים יודע, אבל מה לעשות, צריך להתמודד עם זה, הכיצד ? ע"י נתינת הקלות למי שיש לו "ליקויי למידה". אבל רגע ? למי מאיתנו אין ליקוי למידה ? רק למי שקיבל 800 בפסיכומטרי ו 100 בכל בגרות, הרי כל השאר, שלא הצליחו במאת האחוזים נכשלו בגלל "ליקוי למידה" זה או אחר. לחלקנו התבלבלו האותיות, חלקנו פשוט איבד את הריכוז בגלל הלחץ. חלקנו קראו משפט ולא הבינו אותו, וחלקנו פשוט טעו בחישוב. כל טעות נובעת מ"ליקוי למידה", ההבדל הוא שרק לחלק מ"ליקויי הלמידה" המציאו שם. "דיסלקציה" או "דיסקרפטיה", זה לגיטימי. אבל אם אני מחשב פחות מהר ממישהו שכן, או שלא הצלחתי לעלות על אנולגיה מהר כמו מישהו שכן, למה לא מגיעה לי גם "הקלה" ? האם אני אשם שנולדתי עם יכלת פחות גבוהה לחשב מהר או להבין היגיון מסוים ? כנראה שכן, ואני אגיד לך גם למה. כי עדיין לא קמו התאגיד והפסיכולוגים והפסיכיאטרים, שיקראו לזה בשם מסוים כדי שהם יוכלו גם להמציא "תרופה" מסוימת, וגם "טיפול" פסיכולוגי או פסיכיאטרי מתאים, והרי לכם תעשייה של מילארדי דולרים בשנה. אם לבן אדם מגבלות פיזיות והוא אינו מסוגל לעשות מבחן שבודק יכולות אינטלקטואליות, אז בהחלט צריך להשלים לו את הפערים הפיזיולוגיים. אבל לא למישהו שהליקויים שלו קשורים ביכולות אינטלקטואליות. הרי לא תיתן לבן אדם נכה להשתתף באולימפיאדה ותוסיף לו 25 אחוז תוספת לתוצאה כי יש לו "ליקויים פיסים", נכון ? לכולנו יש בעיות, לכולנו רמה אינטלקטואלית שונה. חלקנו מוצלחים יותר בדברים אחרים. אני לעולם לא אקבל 800 וכנראה גם לא 750 כי תמיד תיהיה המילה שאני לא אכיר במילולי, ולאחר תיהיה תמיד הבעיה המתמטית שהוא לא יצליח לפתור. מה לעשות ? החיים קשים. אני גם לעולם לא אקפוץ לגובה של 2 וחצי מטרים או למרחק של 9 מטרים ואשבור את שיא העולם. לא, לא כי לא התאמנתי מספיק, אלא כי לא נולדתי מוכשר מספיק, כי יש לי "ליקוי". קיים גם הסיכוי, למרות שאני לא רוצה להאמין בזה, שאני לא אהיה מיליארדר ושאני לא אזיין סופר מודל כי אולי אני לא מספיק חתיך או אולי לא מספיק מוצלח או סתם כי רולי לא יהיה לי מספיק מזל. למה לי לא מגיע הנחות בחיים ? למה לי לא מגיע תוספות זמן והקלות ? מגיע ועוד איך מגיע, רק צריך להמתין שמישהו יקרה לזה בשם, ואז גם תיהיה תרופה.