תוספת זמן...

Evil Cherry

New member
תוספת זמן...

האם במבחן הפסיכומטרי מוענקות הקלות כלשהן ללקויי למידה?

TRIPLEfnH

New member
לצערי כן

זה נישמע אמנם מטומטם, לתת הערכת זמן במבחן שכל הקושי בו הוא העמידה בזמנים, והרי שכמעט לא צריך לכתוב בו, אבל כן, נותנים בו הערכת זמן ל"ליקויי למידה", שבמדינה שלנו באורך מפתיע, זה כל ילד שלישי.

Evil Cherry

New member
סליחה, דוקטור?

אכן, יש במדינה שלנו שרלטנים רבים (ע"ע "ניצ"ן"), המנפיקים אישורי דיסלקציה והפרעות קשב וריכוז לכל דורש, אבל נא לא להכליל. אני לקוי למידה, והאמן לי- זה לא פיקניק. אם רמת הידע והאינטלגנציה שלי טובה, למה שאפגע מכך שסימון וכתיבה לוקחים לי יותר זמן מאשר לך? אם סימון אצלי יכול לגלוש מחוץ לטווח ובכך ליצור בלבול באשר לתשובה הנכונה? הרי המבחן מנסה לבדוק את מידת היכולת שלך לפתור שאלות בזמן קצר, תוך התעלמות מתנאים חיצוניים- דעת מוסחת, חרדה, או- לצורך העניין- זמן או איכות כתיבה. יש לציין שיש לקויי למידה עם בעיות קשות משלי- למשל, דיסלקטים המתקשים לקרוא מכיוון שהאותיות "מתבלבלות ונעות" (כדבריהם) להם מול העיניים. זה אומר משהו על יכולת הלמידה שלהם? אם תקריא להם את הכתוב, הם לא יבינו בדיוק כמוך (ואף יותר טוב, אתה מוזמן לעיין במחקרים סטטיסטיים)? פשוט, בעיה בקריאה. אין כאן כל העדפה מתקנת, אלא אבחנה. ממש כמו שלא תמנע מאדם נכה לימודים בפקולטה חסרת גישה לנכים, וממש כמו שלא תמנע מאדם חירש את האפשרות לקרוא את כל החומר הנלמד בשיעורים, כך אין למנוע מלקויי הלמידה את ההקלות להם הם זוכים. את הסיפור האישי שלי אשמור לעצמי, לבינתיים. אתה מוזמן לפנות במסר, אם אתה מעוניין.

Evil Cherry

New member
אגב...

ליקויי הלמידה הנ"ל נובעים מבעיה פיסית לחלוטין, שמקורה במח.

Evil Cherry

New member
בלעחס. תפוז מטומטם.

שולח הודעה לפני שעורכים אותה. :) בכל אופן, לא כל הבעיות מקורן בסיבה פיסית, אך חלק ניכר מהן אכן כן.

TRIPLEfnH

New member
האמת

ראשית כל, על כל בן אדם שבאמת סובל מ"ליקוי למידה", יש בארץ 10 חרטטנים, אבל אם זה היה תלוי בי, גם אלו שבאמת סובלים ממה שאתה מכנה "ליקוי למידה" לא היו מקבלים הקלות. אז נכון, זה לא תלוי בי, אבל הגיע זמן שמישהו יגיד את האמת. אנחנו חיים בחברה תחרותית בה אנו נמדדים ע"פ הכשרונות והיכולות שלנו. כולנו שונים, כולנו נולדים עם יכולות שונות, חלקנו מחשבים מהר יותר, חלקנו קולטים שפות טוב יותר, לחלקנו היגיון בריא טוב יותר, או בקיצור, לחלקנו אינטליגנציה גבוהה יותר. האם זה פייר ? בהחלט לא ! אין ספק שזהו עולם אכזר, ולמה חלקנו מוצלחים יותר רק אלוהים יודע, אבל מה לעשות, צריך להתמודד עם זה, הכיצד ? ע"י נתינת הקלות למי שיש לו "ליקויי למידה". אבל רגע ? למי מאיתנו אין ליקוי למידה ? רק למי שקיבל 800 בפסיכומטרי ו 100 בכל בגרות, הרי כל השאר, שלא הצליחו במאת האחוזים נכשלו בגלל "ליקוי למידה" זה או אחר. לחלקנו התבלבלו האותיות, חלקנו פשוט איבד את הריכוז בגלל הלחץ. חלקנו קראו משפט ולא הבינו אותו, וחלקנו פשוט טעו בחישוב. כל טעות נובעת מ"ליקוי למידה", ההבדל הוא שרק לחלק מ"ליקויי הלמידה" המציאו שם. "דיסלקציה" או "דיסקרפטיה", זה לגיטימי. אבל אם אני מחשב פחות מהר ממישהו שכן, או שלא הצלחתי לעלות על אנולגיה מהר כמו מישהו שכן, למה לא מגיעה לי גם "הקלה" ? האם אני אשם שנולדתי עם יכלת פחות גבוהה לחשב מהר או להבין היגיון מסוים ? כנראה שכן, ואני אגיד לך גם למה. כי עדיין לא קמו התאגיד והפסיכולוגים והפסיכיאטרים, שיקראו לזה בשם מסוים כדי שהם יוכלו גם להמציא "תרופה" מסוימת, וגם "טיפול" פסיכולוגי או פסיכיאטרי מתאים, והרי לכם תעשייה של מילארדי דולרים בשנה. אם לבן אדם מגבלות פיזיות והוא אינו מסוגל לעשות מבחן שבודק יכולות אינטלקטואליות, אז בהחלט צריך להשלים לו את הפערים הפיזיולוגיים. אבל לא למישהו שהליקויים שלו קשורים ביכולות אינטלקטואליות. הרי לא תיתן לבן אדם נכה להשתתף באולימפיאדה ותוסיף לו 25 אחוז תוספת לתוצאה כי יש לו "ליקויים פיסים", נכון ? לכולנו יש בעיות, לכולנו רמה אינטלקטואלית שונה. חלקנו מוצלחים יותר בדברים אחרים. אני לעולם לא אקבל 800 וכנראה גם לא 750 כי תמיד תיהיה המילה שאני לא אכיר במילולי, ולאחר תיהיה תמיד הבעיה המתמטית שהוא לא יצליח לפתור. מה לעשות ? החיים קשים. אני גם לעולם לא אקפוץ לגובה של 2 וחצי מטרים או למרחק של 9 מטרים ואשבור את שיא העולם. לא, לא כי לא התאמנתי מספיק, אלא כי לא נולדתי מוכשר מספיק, כי יש לי "ליקוי". קיים גם הסיכוי, למרות שאני לא רוצה להאמין בזה, שאני לא אהיה מיליארדר ושאני לא אזיין סופר מודל כי אולי אני לא מספיק חתיך או אולי לא מספיק מוצלח או סתם כי רולי לא יהיה לי מספיק מזל. למה לי לא מגיע הנחות בחיים ? למה לי לא מגיע תוספות זמן והקלות ? מגיע ועוד איך מגיע, רק צריך להמתין שמישהו יקרה לזה בשם, ואז גם תיהיה תרופה.

בוביץ

New member
לא קשור

הבעיות של הליוקי הלמידה הן הכוונה נגיד בקטע של מילחוי האליפסה מה שאצל כל בן אדם נורמלי לוקח כשני שניות אצלו נגיד דקה ואפילו יותר.. הבעיות הן בכתיבה מה שלוקח אצל רוב האנשים במהירות סבירה ונראית שאפשר לקרא את זה אצל הלקויי הלמידה זה לוקח המון זמן ורוב הפעמים בלתי ניתן לקריאה יש המון דרגות של לקוי למידה ולפי מה שהבנתי המרכז ממעט לתת הקלות ורק מסכים ל30% מהבקשות. אז שיהיה לך בהצלחה

TRIPLEfnH

New member
אתה צוחק ?

לוקח דקה למלא אליפסה ? אז שיכינו לו תופס מיוחד שימלא בו איקסים, או שיישב לידו מישהו שיסמן את התשובות בשבילו, אבל להגיד לו, סבבה אחי כך עוד 6 דקות לפרק זה פשוט מגוחך.

Evil Cherry

New member
יפה, יקירי...

אז מה שאתה מציע, בעצם, זה לתת לו הקלות מסוג אחר- מה שבעצם גורם לי לחשוב שמה שמפריע לך זה לא עצם ההקלות, אלא ההקלה הקרויה "תוספת זמן". הלא כן? את הרעיון הזה אני לאו דווקא פוסל על הסף- אך יש לבדוק עד כמה הוא תורם להתמודדות עם הבעיה הספציפית. האמן לי, שתוספת הזמן לא נקבעה סתם כך. יש לשער שבזכות תוספת הזמן נמצא מתאם סביר בין רמת האינטליגנציה של הנבחן, הישגים בלתי- תלויים קומים ומידת המוכנות למבחן לבין התוצאה בפסיכומטרי, במחקרים שהקיפו רבים וטובים מבין לקויי הלמידה, בהשוואה רציפה לנבחנים "רגילים". סיבת בחירת תוספת הזמן איננה חייבת להיות דווקא זאת שציינתי כרגע, אבל אני מניח שיש לה סימוכים מדעיים רבים.

qet1

New member
לדעתי התוספת זמן ניתנה רק מכיוון ש

היא ההקלה שהכי קל לתת! זה הרבה יותר פשוט מלהדפיס טופס שונה שבו צריך לסמן איקסים (ואז הסורק האוטומטי לא יכול לבדוק את זה וצריך לבזבז זמן וכסף על בדיק ידנית) או שישב מיששהו לידו ויסמן במקומו את התשובות (בזבוז אדיר של כוח אדם וכסף). אז הלכו על הפתרון הפשוט...

בוביץ

New member
קודם כל יש עוד הקלות

יש והן בכלל אחרות חלק מהנבחנים עכושים את זה על המחשב הקלות שןה שבשביל ליצור שהתלמידים עם הבעיה יכולו לענות על השאלות כפי שהם יודעים ושלא יכשלו בגלל הלקות למידה הם רוצים שהוא יגיע לכל יכותיו ושלא יכשל רק בגללהלקות הלקות שלו גרומת לעשות דברים פחות מהר או חרת ממה ממה שבן אדם ממוצע

Smileycon

New member
מסכים

אני בכלל לא רואה סיבה לתת הקלות במבחן הפסיכומטרי לאיש, אפילו לא לאנשים שיש להם ליקויים אמיתיים ולא מפוברקים. התחרות היא מאוד גדולה, ולדעתי הוגן "שהטוב ביותר ינצח". אם אני מקבל הקלות ובזכותן תופס את המקום של מישהו שלא השתמש בהן, האם אני הוגן כלפיו?

Evil Cherry

New member
ואם...

אדם חכם ממך בהרבה, שעובד מצויין תחת לחץ של זמן לא מתקבל רק מכיוון שהמידע מגיע בצורה ויזואלית ולא ווקאלית (דבר שלכל הדעות אינו קשור ולו בקצת למטרת הפסיכומטרי, אלא פשוט נבחר כדרך הנוחה ביותר לבחון את מרבית הנבחנים), האם זה הוגן כלפיו? הרי אפילו באוניברסיטה יוכל אותו אדם להקליט הרצאות ולשמוע אותן, חברים יוכלו להקריא לו את החומר הכתוב אם יצטרך... מה גורם לך לחשוב שמגיע לך להתקבל יותר ממנו?

000שירה000

New member
ואם אותו אדם רוצה ללמוד מתמטיקה

אז גם את התרגילים שהמתרגל פותר על הלוח יקריאו לו? הוא יחשב אינטגרלים בע"פ? אז אתה יכול לבוא ולומר לי: אז שלא ילמד מתמטיקה. אבל הפסיכומטרי בא לחזות את ההצלחה שלו באוניברסיטה. יש מקצועות (לא כולם) שהליקוי כן יכול להפריע..לא העובדה שהוא לא אינטליגנט מספיק, אבל מה לעשות..?!? אבל כשהוא יבוא להרשם לפקולטה למתמטיקה אף אחד לא ידע שהיו לו את ההקלות הנ"ל, ולכן לפי הפסיכומטרי שלו יחשבו שסיכויי ההצלחה שלו בתואר טובים, והוא יכול לתפוס את מקומו של מישהו שיש לו סיכויי הצלחה גבוהים יותר עם פסיכומטרי מעט נמוך יותר. אם היה כתוב על המבחן אילו הקלות ניתנו בו, אפשר היה לעשות שזה קביל בפקולטות שניתן להתמודד בהן עם ההקלות הללו.

Evil Cherry

New member
בכלל לא.

שילך וילמד דווקא מתמטיקה. אז מה? אז את החומר התיאורטי הוא ילמד טוב, יקשיב חזק בהרצאות- וכשתגיע שעת התרגול, אז אולי הוא יספיק קצת פחות תרגילים, או אולי לא יהיה לו מתרגל בן זונה שיסכים לדבר בזמן שהוא כותב. אני, אגב, בתור אחד שכותב לאט מאוד, אכן חישבתי חישובים ארוכים בעל פה. כאשר אדם מתרגל לא לכתוב, הוא נוטה לעבוד יותר בראש. ונכון, הבעיה- כביכול- היא במבחן- בו תוענק תוספת זמן או בחינה בעל פה.

Evil Cherry

New member
תחושת אפליה וקנאה עיוורת.

ראה, אתה טענת דבר אחד שאני מסכים איתו בהחלט: מי שפשוט סובל מחסך אינטלקטואלי, בעייתו ושישבור את הראש לבד. מי שיש לו בעיה שכזאת- לא בעיה בקלט או בפלט, אלא בעיבוד המידע- הרבה אי אפשר לעשות בשבילו. עד כאן ההסכמיות. ליקויי הלמידה שאני מדבר עליהם, הינם ליקויים שנובעים מדרך הבחינה, ולא ממהות הבחינה. אם לאדם קשה לקרוא דבר שהוא היה קולט מהר בהרבה אם, נניח, המידע היה מוצג בצורה ווקאלית- אני לא רואה שום סיבה למה לא לתת לו לקלוט את המידע כפי שהוא יכול. אותו אדם יכול להתגאות כגאון של ממש- אינך עוזר לו להבין, אתה פשוט מעביר את מה שיש על הניר לאוזן במקום לעין. למרות שלא רציתי, הרי לך דוגמא אישית: אני דיסגראף, עם כתב זוועה. לאורך כל הכיתות הנמוכות נאלצתי לסמוך על הזכרון שלי ועל ספרי הלימוד, כי מחברות פשוט לא הייתי מסוגל לכתוב. אובחנה הבעיה, וכל מה שהשתנה היה שבמקום לכתוב בכיתה, צילמתי מחברות של אחרים פעם בשבוע. ראית מה זה? סיימתי תיכון בהצטיינות יתרה. אז מה, הפלו את התלמידים האחרים כי הם היו מחויבים לכתוב בשיעורים ואני לא? אולי הפלו אותי, כי המערכת רוצה שנביע עצמנו בסוג ההבעה הכי נוחה לה, תקציבית? הבעיה שלי אינה אינטלקטואלית, אלא בעיית קואורדינציה. אני בכוונה לוקח את עצמי כמקרה קיצוני- אובחנתי כבעל אינטלגנציה יוצאת דופן(לחיוב). אני קורא במהירות כפולה ומכופלת ממהירות הקריאה הממוצעת. ובכל זאת, כתב היד שלי איטי ובלתי קריא. האם זה אומר שאינני יודע? האם זה אומר שאני "מקולקל"? ממש לא. הרי, אם הנורמה הייתה לבחון דרך מקשי מקלדת או בע"פ, לא הייתי נתקל בשום בעיה. אבל מה? הדרכים הללו אינן נוחות למוסדות האקדמאים- ויש להדגיש שמאוחר יותר מקובל הרבה יותר לשבת ולהקליד מאשר לכתוב. תחרות צריכה להתחיל מתנאים הוגנים. אם התחרות היא מדד לאינטלגנציה וליכולת לעמוד בלחץ זמנים- אין שום סיבה שאני אצטרך להפסיד בה על סמך נתון שאינו קשור לתחרות, רק מכיוון שלמערכת הקובעת את חוקי התחרות דרך זו הייתה יותר נוחה. לא מגיע לנכה לקבל בונוס לתוצאה שהוא ישיג באולימפיאדה, כי הספורט הוא הקריטריון הנמדד בתחרות. לא מגיע לך הקלות על כיעור והצלחה כשתרצה לזיין סופר- מודל, פשוט מכיוון שאלו הקריטריונים אותן התחרות מודדת. לי לא מגיע הקלה בתחרות המודדת מהירות כתיבה ושרטוט. אבל בתחרות המודדת אינטילגנציה? הייתי מציע שתבדוק מה מטרת הפסיכומטרי, לפני שאתה מטיח את המצע שלך כאן. כמו כן, למרות כל מה שציינת, יש הבדל בין ליקוי אינטלקטואלי (או בעברית- טפשות) לבין ליקוי ארגוני, שמוצאו לא ברמת האינטילגנציה אלא בבעיה פיסית כלשהי הדורשת גישה שונה על מנת להתמודד עם אותן הבעיות. אי לכך ובהתאם לזאת, הייתי ממליץ שתקרא מעט על ליקויי למידה, ותגיב חכם יותר, מפוקח יותר, ונטול תחושת האפלייה הנשפכת מתגובתך.

000שירה000

New member
אז בוא אני אחדש לך לגבי מטרת הפסיכו

"אבל בתחרות המודדת אינטילגנציה? הייתי מציע שתבדוק מה מטרת הפסיכומטרי, לפני שאתה מטיח את המצע שלך כאן" הפסיכומטרי לא מודד אינטלגנציה...את זה עושים מבחני האי קיו. הפסיכומטרי בא למדוד את סיכויי ההצלחה שלך בלימודים האקדמאים. לא ברור לי אם הליקוי ממנו אתה סובל מתנגש בכלל עם הבחינה הפסיכומטרית (אתה לא יכול לסמן אליפסה? אני לא שואלת בזלזול, אני באמת שואלת כי אני לא יודעת), אבל אם אתה לא יכול לסמן אלפיסה אז כמו שאמרו פה בהודעה אחרת- אז שיביאו לך דף שמסמנים בו X, או שישב לידך מישהו שתגיד לו איזו תשובה לסמן. אני לא יודעת איזו סוג של הקלה אתה מקבל בעקבות הליקוי, אבל אם זה הערכת זמן, אז לדעתי- אין שום סיבה לתת לך הערכת זמן, והפתרון צריך לבוא מכיוון אחר. חוץ מזה, יש לי שאלה. נניח היית יודע מראש שליד ציון פסיכומטרי/בגרות/תואר היה מצויין אם הגיעו לך הקלות למידה כלשהן- גם אז היית שש להשתמש בהקלות? בעיקר כשאתה אומר בעצמך שאתה קורא הרבה יותר מהר מהממוצע, אז בזמן שנשאר לך בזכות זה אתה יכול יותר להשקיע בסימון...(זה בהנחה שההקלה אותה קיבלת בפסיכומטרי היא הארכת זמן, אם לא- תשכח ממה שאמרתי). לכל אחד יש משהו שהוא עושה מהר יותר ומשהו איטי יותר... אם אתה באמת קורא כל כך מהר, אז למה לך להשתמש בהקלה של הארכת הזמן? רק כי נותנים לך? מממ... (שוב, אני לא מתיימרת להבין מה בדיוק הבעיה שלך, כי אני לא מתמצאת, ואני מצטערת אם משהו מדברי השתמע מכך, אבל בכל זאת נראה לי שכתבתי דברים רלוונטים).

Evil Cherry

New member
...

א. אכן, צודקת, הפסיכומטרי מודד את סיכויי ההצלחה בלימודים האקדמאים. פשוט הגבתי לשימוש במילה אינטילגנציה ע"י קודמי. עדיין אציין שסיכוי ההצלחה במוסדות האקדמאים אינו תלוי בכתב. ב. הבעיה היא כלל לא בזמן סימון האליפסה, אלא בחריגה מהתחומים והחשש שיסומנו אליפסות לא נכונות. ג. למרות שלא הייתי מעוניין לספר על עצמי, גררתם אותי... אני קורא מהר מאוד. אם כל הנבחנים בפסיכומטרי שקוראים מהר, או התכוננו המון לפסיכומטרי יגשו למרכז הארצי לבחינות והערכה ויבקשו שיורידו להם את הציון בשם השוויון, אני עולה על הרכבת. אין מה לעשות- מי שיש לו יתרון במסגרת התנאים הקיימים ישתמש בו. אך מצד שני, אם יש לי חיסרון שאינו קשור לבחינה עצמה, זכותי המלאה לדרוש לממש את היתרון שלי כמו כל אדם "נורמלי" בעל יתרון, ולא לבזבז את היתרון על קיזוז החסרון הלא-קשור-למבחן שלי. יש שיטענו שאני יורה לעצמי ברגל; היכן השוויון בתנאים? ואני עונה, ששוויון הוא עד כמה שאפשר. ניתן לתקן עוולות שנגרמות למקופחים, לא ניתן לדרוש בחזרה את הבונוסים שניתנים לנהנתנים. זה לא הוגן, אבל סה-לה-וי. שוויון עד כמה שניתן בתנאים ההתחלתיים. ד. אינני מתבייש בכך שהשתמשתי בהקלות שעמדו לרשותי, משתי סיבות: 1. ההקלות הגיעו לי. אין לי שום בעיה להצהיר עליהן בפני כל, או פשוט להגיד שאני דיסגראף. 2. ההקלות עמדו לרשותי, ולכן השתמשתי בכל האמצעים הלגיטימיים על מנת להצליח כמה שיותר במבחן- יקולל ראשי אם מי מכם היה נוהג אחרת, גם אם לא היה בעל כל ליקוי למידה. ה. גם אם תהיי קצת פחות פוליטיקלי קורקט ולא תכתבי שורות הבהרה רבות בתוך הטקסט (למרות שזה מאוד מנומס, אני חייב לציין) אני עדיין מבטיח לאהוב אותך באותה מידה. :) כתבי נא בחופשיות!

למעלה