תוספת זמן...

000שירה000

New member
כמה תגובות

לגבי א ו-ב אין לי מה לומר. לגבי ג: אתה יודע מה? קיבלתי, אתה צודק. לגבי ד: נכון, כולנו היינו עושים כך ומשתמשים בהקלות שמגיעות לנו. השאלה אם גם היינו עושים כך אם היינו יודעים שההקלות יצויינו ליד התוצאה, או שאז כבר כן היינו משתדלים לקזז את המגרעות שלנו ע"י היתרונות... אני שולחת לך סיפור אישי שבו ניתקלתי במסר. לגבי ה: רק לפי מה שאמרת כאן ברור לי בלי כל איבחון ובלי שטויות, שאינטלגנציה לא חסרה לך

Evil Cherry

New member
שתפוז, שוב, מטומטם.

ושוב שלח לי את המסר לפני שהספקתי לסיים לכתוב את התוכן. תפוז מרושע! להלן התוכן האבוד: "מה כוונתך, בלציין את ההקלות ליד התוצאה? סתם לציין, ללא כל השפעה? לאף אחד לא יהיה אכפת. מצד שני, אם את מציעה שעצם קבלת ההקלות תשפיע באופן שלילי כלשהו על התוצאות הסופיות, הרי שבעצם קיזזת את ההקלות- הלא כן?"

000שירה000

New member
ההקלות לא ישפיעו על התוצאה הסופית

אבל למעסיק שלך או למראיין שלך (כרגע אני לא מדרבת רק על הקלות בפסיכומטרי אלא בכלל) יש זכות לדעת מה ליקויי הלמידה שלך (ראה סיפור ששלחתי לך במסר). אם סתם מציינים ללא השפעה ולא איכפת- זה מעולה!! כי אם הליקוי לא רולוונטי, זה לא צריך להיות איכפת. ההערה הכללית שלי היא כלפי המערכת, לא כלפיך, ובטח שלא כלפי המוסר שלך (אני לא חושבת שמבחינה מצפונית אתה אמור לגשת ללא ההקלות או משהו כזה...). כפי שכבר נאמר כאן, ההקלות צריכות להיות נרחבות יותר בסוגן ותואמות את הליקוי. לא הכל מסתכם בהארכת זמן... לדעתי הארכת הזמן זה לא תוצאת של המון מחקרים וסטטיטיקות כשיטה המחפה על כל ליקוי למידה, אלא זו פשוט השיטה הטובה ביותר איתה המערכת יכולה לצאת לידי חובה. זה פשוט מסובך מדי למפות את כל סוגי הליקויים וליצור פתרון לכל אחד ואחד מהם, וכמובן שבשורה התחתונה זה עוד כסף...

Evil Cherry

New member
מוסכם, ברובו.

רק אציין שהכל יחסי: הארכת הזמן היא הדבר הכי הוגן אליו הגיעו במסגרת המגבלות. לגבי המעסיק או המראיין- אין צודקת ממך. יש לו זכות מלאה לדעת מה ליקויי הלמידה שלי- ואם הליקוי רלוונטי אין על מה לדבר בכלל. נא לראות את סיפור הנהיגה במסרים.

Mapisto

New member
יקולל ראשך

בתור אחד בעל דיסלקציות שרק השד יודע מאיפה הן צצו, כן יש לי את כל מה שיש לך ועוד רבות, כתב לא קריא, אין לי טונוס בשרירים המוח שלי חושב פי כמה וכמה יותר מהר מהיד, אטקסיה, כותב אותיות\מילים פעמיים, דיסאורייטנציה ועוד שלל דברים שקצרה היריעה מלהכיל. בעיות אלו הן בעיות נוירלוגיות גרידא, ידידי, ואף הציעו לי להתאשפז כמה וכמה פעמים. את כל ההקלות אוכל לקבל בלי בעיות, אבל מטעמי מוסר והגינות כלפי הכלל הבנתי שהבעיה היא לא במבחן, אלא הבעיה היא בי ולכן לא בבגרות במת' בה קיבלתי מאה ולא באף בגרות אחרת לא השתמשתי בכל הדברים שיכלתי. השאלה הנשאלת היא מדוע? הסיבה לכך היא פשוטה, עקרונית; אני לא חושב שתוספת קבועה תשקף בעיות של כלל אוכלוסיה ובטל בשישים לגבי אינדוידואל. אף אחד לא יתאים מבחן מתואם לך ולכן תקבל מבחן יחסי, בתור אחד שמצטייר כאינטלגנטי (ולטענך אף זה מוכח), אני משער שנותר לך לפחות 5 דקות חופשיות במבחן בדקות אלה תוכל למלא אליפסות כאוות נפשך ואף לתקן סימונים קיימים כפי שעבדך הנאמן עשה. מכל אופן, ברור לי שדבריי לא ישפיעו עליך כי סך הכל אתה בן אדם שרוצה להשיג מטרה ללא בדיקת כשרות האמצעים ולכן תשתמש בכל מה שניתן כדי להשיג הקלות שישפרו לך את הציון. ובכל זאת, לפי מה ששמעתי המרכז הארצי הוא בוודאי לא משרד החינוך שנותן לכל החפץ הקלות והארכות, והצגת איבחון דידקטי רגיל הוא לא ממש מספיק להם.

000שירה000

New member
הכותרת פשוט זעזעה אותי! למה??../images/Emo5.gif

דווקא את ההודעה ניסחת בצורה אינטלגנטית, ואני לא אכנס כרגע לאם אני מסכימה איתך או לא... אבל למה צריך כזאת כותרת??? "יקולל ראשך"???? מה, הוא אנס? רצח? מה זה צריך להיות?!?!?

Smileycon

New member
הוא ביקש את זה..

ציטוט: "יקולל ראשי אם מי מכם היה נוהג אחרת"

Evil Cherry

New member
תשובות:

מבחינה אישית: אני לא חושב שיש "אינטילגנציה מוכחת"- אך הבאתי מספר נתונים כדי להבהיר שמקור הבעיה הוא ליקוי הלמידה ולא שכל של נעל "ריבוק" משומשת. כמו כן, חשוב לי להדגיש שכרגע אני שוקל אם בכלל לגשת לפסיכומטרי (לא בטוח שאצטרך), ולכן הדיון כאן אינו ממש דיון מעשי אלא יותר דיון בהקלות האפשריות בפסיכומטרי ובהצדקה להן. בשל הכתוב למעלה אין הטיעון כי נותרו לי 5 דקות חופשיות במבחן רלוונטי לדיון, מבחינתי- מכיוון שאנו מדברים על הכלל. כעת נפנה למוסר, להגינות ולחבריהם: אם אתה נבחן במבחן שאמור להוות מדד לסיכויי ההצלחה שלך בלימודים אקדמאים, מדוע שנושא לא רלוונטי כגון הכתב ישפיע עליהם? אם אתה מסרב להשתמש בהקלות אלו על מנת להוכיח לעצמך ולעולם שאתה מסוגל להתמודד באותם תנאים ולהצליח- כל הכבוד על הנחישות, אבל אין שום סיבה שתעשה את זה לעצמך. אף אחד לא קבע שאתה מחוייב לכתוב מהר על מנת להצליח בלימודים אקדמאים. אף אחד.

בוביץ

New member
גפ באונברסיטאות נותנים הקלות

ככה שיוצא שכל מה שאמרת לא נכון בכל מקהר כי יהיו לו גם הקלות באוניברסיטה. ובלכ מקרה לקבל הקלות זה סיכוי נמוך שתקבל כי גם אם סיבה מוצדרת רק 30% מהפניות נענות בחיוב

TRIPLEfnH

New member
לא קנאה ולא נעליים

אם יש לך כתב זוועה ואתה לא יכול לקרוא אותו, לא צריך שום אבחון בשביל זה. את הפתרון (צילום מחברות של אחרים) יכלת למצוא בכוחת עצמך. כתב היד שלך איטי ? so what ? יש לך בעיה בשרירי היד ? אתה סובל מפרקינזון ? או שאולי בניגוד ליכולות הקריאה הטובות שלך (יכולות ה"קלט"), יכולות הכתיבה שלך (יכולות ה"פלט") הן פחות גבוהות. אז יש לך את היכלת לקלוט, יש לך את היכולת לעבד, אבל יכולות ההבעה שלך (הפלט) לא משהו. אז אתה חושב שמגיעות לך הקלות כי בזה אתה חלש, אבל מה לעשות, בחיים צריך גם לדעת להתבטא. אני לא מכיר אותך, יכול להיות שבאמת הבעיה שלך היא פיזיולגית, חוסר קואורדיציה או משהו, אבל הפתרון חייב להיות הגיוני. אפשר לתת לך שיכתוב, אולי אפילו הארכת זמן במבחנים בהיסטוריה ובתנ"ך, אבל במקצועות הריאליים כמו מתמטיקה ופיסיקה, בהם הכתיבה היא מינורית לעומת ההבנה, שלא לדבר על הפסיכומטרי ? בהם מגיעה לך הארכת זמן ??? אתה ממליץ לי לקרוא על ליקויי למידה ? תודה, אבל בשביל מה לקרוא כשאני יכול לראות דוגמאות חיות ? הרי כל ילד שלישי בישראל הוא "לקוי למידה", אז גם אם רק 30 אחוז מיהם "דיסלקטים" או "דיסקרפטים" אמיתיים, (או 10 אחוז אם תשאל אותי), זה עדיין נותן לי כמה עשרות של דוגמאות שהכרתי בחיי, ולא זכור לי מישהו עם "ליקויים", שהיה כזה גאון, שבאופן טראגי ביותר, המערכת המרשעת בתחתיביה התקציבאיים דפקה אותו. אני לא מקנא בך או בכל בעלי ה"ליקויים" למיניהם. הרב המוחלט של בעלי ההקלות לא יגיע להישגים שאני מגיע אליהם גם עם 50 אחוז תוספת זמן, ככה שאנחנו במילא לא מתמודדים על אותן המקומות. אתה אולי כן, אני לא מכיר אותך, ואני לא מעוניין להפוך את זה לויכוח אישי, אבל במקרה הכי גרוע גם אני אוכל ללכת לאיבחונים של המכונים האלה לכתוב כמו פלגמט ולקבל הקלות.

Evil Cherry

New member
תשובות:

א. אני (ובד"כ רק אני) יכול לקרוא את הכתב שלי במלואו. ב. יכולת ההבעה שלי נפלאה, ואני חושב שזה מתבטא היטב בתגובותי. לא? ג. לצערי, הדרישה במתמטיקה ובפיסיקה היא לכתוב ולפרט כל שלב. אם הייתי צריך לכתוב רק פתרונות סופיים, הייתי יוצא מכל מבחן ריאלי אחרי 10 דקות. אבל צריך לכתוב בזה מגילות נכבדות. ד. שוב, הוויכוח היה באופן כללי על הפסיכומטרי, ולכן יכול להיות שבמבחן הספציפי הזה, לאני הספציפי הזה, לא מגיעות הקלות כלשהן. אבל שוב, הדיון כללי. ה. הבעיה היא חוסר קואורדינציה, ומקורה בבעיה פיזיולוגית במח. ו. בחיים, אולי, צריך לדעת "להתבטא" (אני מניח שהתכוונת ל"לכתוב כמו שצריך"?). אך הדרישה הזאת אינה רלוונטית, כיום, למוסד האוניברסיטה מכיוון שישנם פתרונות עוקפים. ז. את הפיתרון מצאתי בעצמי. ח. הדוגמא הקלאסית של גאון שנדפק בצעירותו בשל הפרעות קשב וריכוז הוא ה-גאון הקרוי איינשטיין. אז לא כולנו איינשטיינים, אבל ישנם הרבה אנשים אינטילגנטים שבשל אילוצי המערכת לא מצליחים להוציא זאת לפועל בדרכים קונבנציונליות. ט. " הרב המוחלט של בעלי ההקלות לא יגיע להישגים שאני מגיע אליהם גם עם 50 אחוז תוספת זמן, ככה שאנחנו במילא לא מתמודדים על אותן המקומות."- אני מודה, הצלחת להוציא אותי משלוות נפשי. מאיפה היהירות ועזות המצח לטעון שהם לא יגיעו להישגים שאתה תגיע אליהם במידה והמערכת תתאים עצמה לצרכי כולם? יש לציין, שהוכח סטטיסטית כי בעלי ליקויי הלמידה הם בדרך כלל גם בעלי אינטלגנציה גבוהה מאשר האדם הממוצע. כמו כן, אם באמת אנו לא מתמודדים על אותם המקומות (מה שבכלל לא נכון), מה הבעיה שלך?

Mapisto

New member
אינשטיין לא היה יהיר

כמו שאתה. ג.בתור אחד שציוניו במקצועות הריאלים נושקים למאה, שנינו יודעים שכמות החשיבה במבחן כמו בגרות במת' היא אפסית, אין מי יודע מה חשיבה. הכל כמובן יחסית לפסיכומטרי שמעביר אותך כ15 פאזות שונות במבחן. ד. כתבתי על כך בהודעה הקודמת. ה. ניורולוגית לא פיזיולוגית. ו.על איזה פתרונות עוקפים אתה מדבר? ט.הייתי שמח לדעת מאיפה המידע הסטיסטי הזה, ככל הנראה לעין, רק אחוז קטן באמת עוברים את הממוצע. ובל נשכח את העובדה שרוב האנשים עם ליקויים לא מדווחים על זה. כשתגיע לאות א' אם בכלל תלמד שאין הנחתום מעיד על עיסתו.

Evil Cherry

New member
...

* אם כן, אנו מסכימים. כמות החשיבה במבחן כמו בגרות במתמטיקה היא אפסית- ועל כן, אין שום סיבה שמי שמסוגל לקבל בה 100 יקבל ציון פחות טוב כי לא הספיק לכתוב. * פתרונות עוקפים- הצגתי כבר כמה על קצה המזלג: צילומים, הקלטות, המחשות דרך שרטוטים, ועוד. * המידע הסטטיסטי מבוסס על מאמרים שקראתי בנושא (רפואיים). לרוע מזלי לא הצלחתי למצוא לינק על מנת לשים כאן- אמשיך לחפש. אגב, יהיר? למרות שזה נכון, אגב, אני לא חושב שביטאתי את זה פה. אכן, זקפתי כמה וכמה "הישגים" לזכותי, אבל מטרתם לא הייתה התנשאות, אלא הבאת דוגמא אישית של אחד שהיה נפגע ו"מתבזבז" אלולא פתיחות המערכת לליקויי למידה.

Mapisto

New member
הממ

זה משתמע שאתה משווה את עצמך לאיינשטיין. ואני לא חושב שאפילו בשנת 26 כמדומני שאינשטיין קיבל את פרס הנובל (על האפקט הפוטו אלקטרי אגב) לא הייתה פתיחות לגבי ליקויי למידה. אין שום סיבה שבן אדם עם חשיבה טובה ומהירה לא יקבל מאה בבגרות במת' אף על פי כל בעיותיו אשרי הדוגמא, אגב הגעתי אחרון למבחן ויצאתי ראשון כמדומני. הפסיכומטרי מודד לך זמן חשיבה, אבל אם לי נשאר מינמום של חצי דקה לפרק עם כל בעיותיי, אני מעריך שלך ישאר יותר. אם הבעיה שלך היא יציאה מן הקווים וכאלה אני יכול להבטיח לך שגם אם תסמן רק נק' בתשובה במקום לסמן הכל ישאר לך זמן בפרקי האנגלית לצבוע הכל באיטיות.

Evil Cherry

New member
אז...

לא. אני ממש לא משווה את עצמי לאיינשטיין. אני לא בטוח שאתה מבין את הבעיה: את התשובות אני יכול לירות לך בצרורות, אבל בקש ממני לשרטט את הפונקציה על מערכת צירים- וחבל... למרות שאני רואה את הציור הנכון ויכול לתאר לך אותו בלי שום בעיה.

TRIPLEfnH

New member
תשובות לתשובות

א. סבבה, גבר. ב. סבבה, גבר שבגברים. ג. אל תדאג, גם אני היתי יוצא אחרי עשר דקות אם לא היה צריך דרך, אבל בשביל לכתוב דרך של כמה שורות וכמה מספרים לא צריך תוספת של 25 אחוז זמן, ואם כבר, אז אפשר שמישהו ישכתב לך. ד. אמת, הויכוח הוא על הפסיכומטרי, כי הוא קובע הכי הרבה, וצריך לכתוב בו הכי מעט, והוא הכי קרוב לשקף אינטיליגנציה לעומת כל הבגרויות, ולא ! לא מגיעות שום הקלות שקשורות בתוספת של זמן בפסיכומטרי ! מקסימום אני מוכן לקבל התאמות לקשיים פיזיולוגים, שיתנו לך לסמן איקסים, או שמישהו יכתוב את התשובה בשבילך, אפשר למצוא פתרון צודק והגיוני בלי לשפר את סיכויי ההצלחה שלך בגדול. ה. ok ראה תשובה ל ד. ו. ok, הדרישה לא רלונטית לאוניברסיטה, אז היא גם לא רלונטית לפסיכומטרי, כי פתרונות עקיפים להתבטא ניתן למצוא גם בפסיכומטרי, אבל 25 אחוז תוספת זמן זה לא פתרון הולם, זה הקלה, וכאן צריך לעשות את ההבדל. פתרון - כן, הקלה - לא ! ז. וואלה. ח. ומאיפה המידע הזה בדיוק ? לאיינשטיין היו בעיות ריכוז ? מאיפה הבאת את זה ? זה הפסיכולוג שלו אמר לך ? לא נראה לי ולא, הוא לא נדפק, אם כבר הוא דפק את עצמו בכך שלא למד מקצועות הומניים (במתמטיקה ופיסיקה דוקא היה ספץ גם התיכון), ובכלל נראה לי שהוא התבטא נהדר בכתביו. ט. אמרתי הרב והתכונתי לרב. אני מבסס את זה על כך שהכרתי כמה עשרות של "בעלי הקלות" למיניהם, וצ'מע... הם לא היו כאלה מבריקים, אם כי אם המערכת תתאים עצמה לצרכיהם... אולי. תן להם 50 אחוז תוספת זמן ואולי גם מישהו שיקריא להם את השאלות, ואולי גם תן להם רק תשובה אחת אפשרית לכל שאלה, ואז אני דיי משוכנע שהם יגיעו רחוק. הוכח סטטיסטית שהם בעלי אינטיליגנציה גבוהה מהממוצע ? איך הוכח בדיוק ? נתנו להם הארכת זמן במבחני האיי קיו במקרה ? לא יודע, אבל מה שכן אני מוכן להבטיח לך שאת ה"מחקרים" האלו מימנו אותם הפסיכולוגים והפסיכיאטרים והתאגידים וכל התעשייה הזאת שמגלגלת מילארדים כי הם המציאו "תרופה" למחלה שלא קיימת בכלל. מה הבעיה שלי ? אתה שאלת לדעתי, אני עניתי, והתגלגל ויכוח. ומה הבעיה שלך ?

למעלה