תוספת זמן...

Evil Cherry

New member
...

אנסה למצוא סקירה של המחקרים הנ"ל באינטרנט ולהמציא קישור. אציין שבמבחני האייקיו לא ניתנת תוספת זמן, אך ישנה אפשרות להיבחן מול מחשב למעוניינים- ואף שימוש באוזניות במקרים הדורשים זאת. כשאני עשיתי מבחן דומה, עשיתי ככולם, אך ראיתי דיסלקטים הנבחנים במבחנים מותאמים. לאיינשטיין היו הפרעות קשב וריכוז. הדבר מצויין בכל ביבליוגרפיה על איינשטיין שמכבדת את עצמה. אני בטוח שתוכל למצוא קישור לרבות מהן דרך כל מנוע חיפוש.

אוף איתכם

מתי תתבגרו ותגלו שאין צדק בעולם? תפסיקו לחפש - הוא לא שם! אם החליטו לתת ללקויי למידה הנחות כלשהן, תנו למרכז הארצי קצת קרדיט שהם שקלו טוב טוב איך בדיוק לעשות את זה. הבעיה היחידה היא עם כל בעלי הליקויים הפיקטיביים. בד"כ אנשים ממשפחות עשירות והורים לוחצים שכבר בתיכון לקחו את הילד לכמה פסיכולוגים עד שמצאו אחד שנכנע להם ונתן להם את הפטור המיוחל. מילא פטורים בפסיכומטרי, חכו שתגיעו לאוניברסיטה - כל פלצן שמביא חו"ד מפסיכולוג מקבל כמעט אוטומטית +25% זמן בונוס בכל מבחן. שוב - אין צדק בעולם, ואם תתחילו להתעצבן מדברים כאלה קטנים אז תדעו שאין לזה סוף.

בוביץ

New member
תקשיבו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

המרכז הארתי כפי שכתבתי קודם נעתר לחיוב רק מ30% מהבקשות למרות שגם שאר הפונים יש להם סיבות מוצדקות לקבל הקלות קשה מאד לקבל הקלות מי שמקבלח זה רק מי שבאמת מגיע לו ואפילו יש שמגיע להם ולא מקבלים. אני למשל יש לי בעיית כתיבה קלה אבל אל שךחץי להם כי ידעתי שהסיכוי שאקבל למרות שלא רציתי בכלל יהיה נמוך לא כולם מקבלים וילד עם הורים עשירים עם בעית כתיבה קלה בכלל לא יקבל הקלות -קשה מאד לקבל הקלות. נכון באוניברסיטאות יש כזה של התוספת זמן וגם היה את זה בבגרויות אני למשל זכאי לזה. אבל לרוב אני לא משתמש בזה.. אלה שמקבלים הקלות לרוב מגיע להם וידוע שכיום יש המון אנשים עם בעיות כתיבה נכון זה ךלא הוגן נראה לכם אבל אם תחשבו לעומק לרובם מגיע להם וואם לא החיים קשים?.

אייל543

New member
סוף סוף דיון ברמה באינטרנט

פעם ראשונה שאני רואה משהו כזה... ואם היה לי כוח הייתי אומר את דעתי (אני גם זכאי לתוספת זמן בבחינות- שלא בצדק לדעתי, בפסיכומטרי סיימתי כל פרק ב20 דקות למשל- ולבחינה בעל פה - שזה עוזר לי מאוד במקצועות ההומאניים מכיוון שאני אחד שאין לו סבלנות לכתוב יותר מידי וגם כי במבחנים בעל פה כל הכיתה עושה את המבחן ביחד....)

56dl

New member
בקשה

לשירה אם לא מפריע לך אני מבקש שתשלחי לי את הסיפור שיש לך על הלקוי למידה... בתודה מראש...

000שירה000

New member
אפשר לשאול למה? ../images/Emo12.gif

מדובר במקרה בו ניתקלתי, אדם (באמת אינטלגנט ביותר וגם חרוץ ומשקיען) שגם היו לו הקלות, ואכן הצליח להוציא בגרות מאוד טובה והתקבל בזכות עובדה זו לאנשהו כאשר הקבלה הייתה על סמך הבגרות ולא ניתן היה לדעת שהבגרויות הללו הושגו בעזרת ההקלה. וזה היה יכול להיות סבבה ולא להפריע לאף אחד, אלא שאותה הפרעה הפריעה לתפקוד של אותו אדם בתפקיד שהוא היה אמור לבצע. אז יופי שיש לו בגרות מעולה כמו לשאר האנשים שבתפקיד הזה, עובדה שהם יכלו לבצע אותו כהלכה, והוא לא היה יכול... ונניח שהוא היה מציין בראיון קבלה שיש לו את הליקוי הזה שמפריע לו, ושבלעדי ההקלה הוא לא היה מצליח ככה בבגרויות (ואם הוא כן היה אז למה יש לא הקלות???), ועל סמך זה לא היו מקבלים אותו לתפקיד (מחוסר התאמה)- הרי היו חוטפים חתיכת תביעה משפטית... על כל דבר עותרים היום לבג"ץ.... אלו בערך עיקרי הדברים, אני מעדיפה לא להכנס לפרטים, אבל אם הפרטים חשובים לך מסיבות כלשהן אז ספר/י לי למה (אפשר גם במסר אישי) ואני אשלח לך...

למעלה