תוכי חולה

THG1

New member
חבל שמור שקרנית

חבל שאנשים שאפילו משלמים כסף ךא אומרים את האמת ימשיכו לעשות הכל ואפילו לשקר העיכר שהכסף יוחזר. בהכירותי את חוות הכנף, ולמרות שאין אחריות על בעלי החיים תמיד היו באים על דני גם אחרי תקופה עם היתה בעיה כל שהיא תמיד הוא עזר. את המשפחה הזאת אני לא מכיר, אב לאני רק יכול לספר שביום שישי אחד אפילו אמא שלי ישבה איתם לפחות שעה בחדר הגוזלים בזמן שבנה של מור שיחק עם התוכי והאכיל אותווהחזיק אותו על הידיים. אני גם יודע שלאחר כ3 שבועות מהקנייה הם באו לחווה אל דניואמרו שהם מאוד מבסוטים מהתוכי ואף קנו סטנד עמידה לתוכי, ולאבא של ירין היה חסר 400 ש"ח והוא הבץיח להחזיר לדני. דני נתן לו את הסטנד ועד היום הוא עוד חייב כסף לחווה. אני מציע לכם לבקרבחווה ולראות שבבית הגידול כל תוכי עומד בכלוב נשלו, אז לא יתכן שכל כך הרבה פעמים בקרתם את הציפור ולא ראיתם שהיא לא עומדת. חבל שאתם משקרים...מכפישים את השם...ולא יודעים ידעים להתמודד עם חיה שקנראה התעללתם בה. אולי במקום לחפש אשמים תודו תבקשו סליחה ופעם הבאה אני בתוח שעם שבואו למקום כלשהו שקניתם בו חיות או כל דבר אחר ועם כלכתם או שברתם תספרו את האמת כי גם בצד השני יש אנשים לא טיפשים. נ.ב "בהקרתי הקצרה עם בעלי החיים אני לא מבין איךאף וטרינר לא אומר שזה מום מולד".... ורק שתדעו לי יש תוכים שקניתי החוות הכנף והם נהדרים וחמודים...

Mור

New member
תוכי חולה

קנינו תוכי זאקו אצל דני בחוות הכנף התוכי חולה מאז שקנינו אותו הוא גוזל בן 5 חודשים מישהו נתקל בזה פעם? יודע מה עושים במצב כזה? הוא כמעט משותק ברגליים, לא זז לא הולך, כמובן שלא מטפס, ודני התנער מאחריות יש למישהו רעיון?

sharonic

New member
דעתי בנושא !

יותר טוב שתתנו לשניהם לפתור את העניין ביניהם. מה שאתם עושים לא לעניין בכלל. אתם פוגעים לבנאדם בפרנסה רק בגלל שמישהי החליטה לרשום בפורום את הגירסא שלה לסיפור ואתם מאמינים דווקא לה. לי אין מושג מה קרה שם וגם לא לכם. אני רק יכולה להעיד לטובתו של דני. לי אישית יש ג'אקו שקניתי מדני. עוד לא ראיתי שום מקום אחר שמטפל בצורה כל כך יפה ואישית לתוכים שהוא מוכר. כל התוכים הגדולים אצלו נראים בריאים ומטופחים ולא חסר להם כלום. תמיד מקבלים מעובדי המקום תשומת לב ואהבה שלא תראו בשום מקום אחר. ותאמינו לי אני הספקתי לראות הרבה תוכים אצל חנויות ומגדלים כולם מוחזקים בכלובים ולכן נהיים אלימים ותוקפניים ורמת ההחתמה שלהם נמוכה בהרבה לעומת דני. ותאמינו לי שדני לא מתנער מאחריות. אני קניתי את הג'אקו שלי שיש לו איזו בעייה באחת האצבעות ברגל. בעייה שהייתי מודעת לה עוד כשקניתי אותו (הוא נתן לי אותו במחיר זול יותר) לאחר מספר ימים ניסו לשכנע אותי להחליף אותו בגלל המומ ברגל. התקשרתי לדני ומבחינתו לא הייתה לו בעייה שאני אחליף אותו. לא הסכמתי בשום אופן. זו מצווה לגדל תוכי כזה. היום תראו אותו בגיל 11 חודשים וכבר כזה חכם אין דבר שהוא לא יודע לעשות.... אז אל תכפישו סתם שם של בנאדם לפני שאתם יודעים במה מדובר. ודרך אגב, זה לא נכון שבגיל חודשיים תוכי נהיה יציב. לא אצל התוכים כמו הג'אקויים בכל אופן. גם הג'אקו שלי שקניתי אותו בגיל 4 חודשים עדיין היה קצת לא יציב וכמה פעמים גם נפל. לקח בערך חודש עד שהתייצב לחלוטין. ולבעלי התוכי: התוכי הזה צריך כרגע מומחים שיטפלו בו ולא "מתחילים". אני הייתי מציעה למסור אותו לטיפול לאחד מאנשי הפורום פה. אם יש צורך, אני אפילו מוכנה לקחת אותו לטפל בו.....

רואי

New member
טוב חברים

כמו שכבר נאמר לעיל: כל עוד שלא שמענו את הסיפור מ2 הצדדים - אז אין טעם להמשיך בדיבורים בנושא וכל מילה תהיה מיותרת. נ.ב. דני כבר כתב בפורום בעבר הלא רחוק אז הוא מוזמן בשמחה לכתוב הודעת תגובה

chompy11

New member
זה נכון שלכל סיפור יש שני צדדים

יש באמת בעיית הוכחה מאיפה נוצרה המחלה או הפגם של התוכי קשה לקבוע(אלא אם זה פגם מולד!!). והאמת - אין מה לעשות כמה שזה נשמע מתחמק ומרגיז. אפשר לטעון עד מחר שתוכי הגיע חולה מהחנות/חווה וייתכן וזה נכון ! אבל ייתכן שהמעבר לבית חדש גרם לטראומה אצל התוכי!.. ומכאן לצורך בטיפולים שונים. רק חבל שבחוק אין הליך של לפחות עד שבועים שמורה על הסוחרים להחזיר את כספם של הקונים או לחילופין לתת תוכי בריא.. .אולי חוק כזה "יגרום" לסוחרים באופן כללי לתת לתוכים טיפול איכותי יותר, וישמרו על בריאותו! לסיכום : לא רק תוכים נפגמים עם ההתבגרות שלהם אלא גם בני אדם וחיות מסוגים שונים. וייתכן שה"מזל" כאן לא שיחק.. . מה שכן דני יכל לגשת לכיוון המשפחה ולתת קווקר אולי או קוקטיל משהו שלילד יהיה קצת שמחת חיים. בכל זאת זה קרה זמן קצר לאחר הרכישה ולמען ה"שלום בית".. . לנו כבוגרים מאוד קשה עם זה שהתוכים שלנו סובלים תנסו להבין ילד בן שלוש עשרה שרק רצה להגשים את חלומו.. סיפור קשה לשני צדדים!

sharonic

New member
בקשר ל"חוק" שהוצע

אני לא חושבת שצריך חוק כזה. הוא בכלל לא הוגן. בדר"כ מי שקונה תוכי גדול זה אנשים מתחילים וחובבנים ובשבועיים יכולים לקרות הרבה דברים: תזונה לא נכונה. התעללות בתוכי. סטרס מעבר. קירבה לתוכי חולה אחר. בקיצור כל אלה יכולים לגרום למחלות. למה המגדל/חנות צריכים לספוג את זה על עצמם? מה שכן צריך להיות זה אחריות ליומיים כמו שדני עושה. קנית תוכי, קח אותו לבדיקה אצל וטרינר באותו יום, אם הוא בסדר ובדיקות הקלימידיה חוזרות תקינות אז הכל בסדר אצל התוכי ואין סיבה לתת אחריות לשבועיים נוספים.... זה לא נשמע הגיוני. זה לא איזה חפץ או מכשיר חשמל שאפשר לתת עליו אחריות. אגב, גם אם תיקח את המכונת כביסה שלך ותפיל אותה מהקומה הראשונה יומיים לאחר הקנייה, אף אחד לא יישא באחריות או יחליף לך אותה.

נעה גל

New member
מצד שני, יש מחלות שתוכי יכול להדבק

מהן רק במגע עם תוכים אחרים (ואני לא מתייחסת למקרה שמוצג כאן אלא, ל"חוק") וכשאת מביאה תוכי הביתה והוא התוכי היחיד ופתאום הוא מפתח מחלה כזו, קצת קשה להגיד שמדובר במשהו שקרה אחרי הקנייה. להערכתי הסיבה שלא שחנויות לא נותנות על בע"ח אחריות היא פשוט המצב הלא טוב של חלק גדול מבע"ח הנמכרים לאנשים (ושוב, אני מדברת באופן כללי ולא על המקרה המדובר). חנויות מחזיקות בע"ח (לא רק תוכים, מכרסמים, כלבים, ציפורים ודגים) בתנאים מזעזעים, בלי בדיקות, עם אוכל לא מתאים ולכלוך רב.

רן בראל

New member
הסיבה שאין אחריות על בע"ח

היא פשוטה ביותר. גם אם התוכי גדל במקום הכי בריא ובתנאים הכי סטריליים, ברגע שהוא יוצא מהחנות/חווה המוכר לא יכול לדעת איפה התוכי עובר ובקרבת איזה אנשים/חיות הוא נמצא. דמייני שאת קונה ג'אקו הכי בריא בעולם ומכניסה אותו לאוטו שהיה בו לפני שנה תוכון חולה b&f ואיכשהו התוכי נדבק. או שיש בבית עוד תוכים שמהם הוא נדבק. אולי בשבוע הראשון לא ניקיתם את הכלוב ומהזיהום התוכי חלה... אולי נכנסה ציפור דרור לבית דרך החלון חירבנה מעל הכלוב ששל הג'אקו וככה הוא חלה. בקיצור בלתי אפשרי לתת אחריות על בעלי חיים אפילו ליום אחד. מה שדני מאפשר זה לקחת ביום יומיים שאחרי הקנייה את התוכי לאיזה וטרינר שרוצים, לעשות לו איזה בדיקות שרוצים ואם מתעוררת בעיה הוא מחליף את התוכי או לחלופין מחזיר את הכסף, בלי שום ספק מעל ומעבר!!! בקשר למקרה הספציפי, אני יודע שדני הסכים גם כן להחליף את התוכי או להחזיר את הכסף בתנאי אחד פשוט ומאוד הגיוני, כל מה שהוא רוצה זה מסמך מוטרינר שיהיה כתוב בו שהמצב של התוכי נובע ממחלה או בעיה שבבית הגידול וככה הוא הגיע אליהם. מיותר לציין שהמשפחה לא מצליחה להמציא מסמך שכזה... תסיקו את המסקנות לבד!

רואי

New member
זה נראה כמו תנאי בלתי אפשרי..

איזה וטרינר יכול לומר בוודאות מה מקור הבעיה? בכל מקרה, שאלה לי אל מור: כמה זמן לאחר שלקחתם את התוכי הביתה, הודעתם לדני שהתוכי לא בסדר ואתם רוצים להחזיר אותו? נראה שזו שאלת השאלות...

רן בראל

New member
איזה וטרינר???

וטרינר מוסמך!!! בודאי שהוא יכול לקבוע ממה השיתוק. מה עוד שהוטרינר אמר להם בדיוק ממה זה...

רן בראל

New member
זה שהם יגידו...

העובדה שהם "נעלמו" מהדיון אולי מעידה שהם הבינו שהם סתם מכפישים שם של בן אדם בלי שום ראיות...

Mור

New member
ה-"הם" לא נעלמו

ה-"הם" עסוקים בלטפל 24 שעות בתוכי, ב3 ילדים וגם לעבוד ולנהל בית. ה-"הם" מטפלים סביב השעון בתוכי: מאכילים מהיד, נותנים לו לשתות ביד, מוציאים אותו מהכלוב כדי שלא יהיה סגור, אבל עם השגחה צמודה של יד לידו כדי שלא יפול (במשמרות, בין בני הבית). ה-"הם" נותנים אנטיביוטיקה, ומחליפים עתונים כל שעה, ה-"הם" מנגבים לו את הגוף כאשר הוא מתלכלך מההפרשות של עצמו , ורוחצים לו את הרגליים מההפרשות , ה-"הם" הוציאו עוד 1000 ש"ח על טיפולים רפואיים בתוכי(עד כה) ה-"הם" גם לא אוהבים התלהמות, ולא התכוונו לפגוע באף אחד, אלא רק לקבל פה עצות של איך לטפל בתוכי! זוכרים? שאלתי וביקשתי עזרה בעצות למשחקים או כל מיני דברים, אשמח עדיין לשמוע ממי שמכיר מצבים דומים. ה-"הם" גם לוקחים בחשבון שחוץ מאנשים מבוגרים שמתווכחים כאן יש כאן קודם כל והרבה יותר חשובים ילדים ובעלי חיים שלא אשמים בשום דבר, ולכן ה-"הם" משתדלים לא להגרר לויכוחים. (גם הילדים בלחץ מהענין וגם התוכי מבטא יותר לחץ כאשר מדברים כאן בבית על הענין) ולכן ה-"הם" שוקלים צעדים ומנסים להרגיע. (רק קצת מפליא את ה-"הם" איך אינפורמציה שידועה רק לדני ולא נרשמה כאן מצידנו, הגיעה לכאן בשמות שונים ומשונים). ודבר אחרון, למרות שויטרניר אחד אמר שאין מה לעשות והתוכי ישאר משותק, פנינו לויטרנר נוסף מומחה לגידול ציפורים, ונשלחו בדיקות לחו"ל , ואנחנו עדיין מקווים לטוב. (הילד אגב מתמצא בתוכים, מטפל כבר 7 שנים בציפורים שונות, זו רק האמא שלו שלא מתמצאת, ונאלצה להכנס לתחום כאשר הילד נכנס להלם בעקבות מצב התוכי)

רן בראל

New member
כל מה שנכתב כאן ש"רק" דני יודע

זה בגלל ששמעתי אצלו את הסיפור. לא שמות בדויים ולא נעליים. השם שלי כאן הוא אמיתי, ללא מסכות ומכירים אותי כאן ובפורומים אחרים לא מעט זמן, חלק אפילו בעולם האמיתי! פשוט לא נראה לי מתאים לכתוב רק חלק מהסיפור האמיתי... אגב, לא הכחשת שום דבר שהוספתי כאן... בכל מקרה אם אתם רוצים לעזור לתוכי אני ממליץ בחום לפנות לדר' רון אלעזרי 052-3323444. מספר 1 בארץ בתוכים. בהצלחה.

רן בראל

New member
עוד

לצערי כל הנסיונות לשכנע את דני להגיב כאן לא עלו בהצלחה. הוא מעדיף לא להיכנס לכל הויכוח במקום זה. אני (ואני שמח לראות שעוד כמה שמכירים את דני) לא יכולתי לראות איך מכפישים כאן בן אדם בלי לספר את כל העובדות ובלי לקחת בחשבון מה ההשלכות של מעשה זה יכולות להיות ולכן החלטתי להגיב...

hoolon

New member
דווקא נראה לי הגיוני

דווקא נראה לי הגיוני סוחר תוכים שמתנהג בצורה כזאת. אתם מדברים על קוקטיילים ותוכים קטנים אחרים, אבל כשמדובר פתאום בגאקו של 5000 יכול להיות שהוא שינה את פניו. אתם כאן מכפישים אותם ואומרים לא להכפיש את "דני"

hoolon

New member
עד כמה אתה מכיר אותו?

הדברים לפעמים לא נראים כמו שהם נראים. אני לא מכיר את דני ואין לי מה לומר יותר בנושא

רן בראל

New member
אני לא מבין אותך hoolon

אתה מודה בפה מלא שאתה לא מכיר בכלל את דני ואם זאת "נראה לי הגיוני..." אתה מבין בככל את ההשלכות של מה שאתה כותב כאן??? יכול להיות שבגלל שאתה אומר שנראה לך הגיוני שהוא ינסה לרמות, יהיו אנשים שלא ילכו לקנות אצלו יותר. זאת הפרנסה של הבן אדם ובלי להניד עפעף אתה כותב באתר שצופים בו אלפי אנשים שהוא נראה לך רמאי... זה נראה לך הגיוני? נראה לך הוגן? היית רוצה שיעשו לך כזה דבר. אנשים בבקשה, קודם לחשוב ורק אח"כ לכתוב...

למעלה