תוכי חולה

hoolon

New member
זה מה שאתם עושים ל-MOR

אם אתם רוצים להיות הוגנים, אל תצדדו באף צד, לא נכון?

רן בראל

New member
לגבי Mור...

א. אין שום סכנה שמשהו שיכתב כאן יפגע בה כלכלית. ב. כל הפרטים שנוספו כאן לגבי הסיפור לא הוכחשו בשום שלב. הבנת?

נעה גל

New member
אני מבינה את מה שאתה אומר, למרות,

שאני חייבת להגיד לך שחלק מהדוגמאות שנתת מאוד לא סביר שיקרו (בלשון המעטה) יחסית למקרה בו התוכי נדבק בבית הגידול המקורי שלו. אבל נניח לזה, זה באמת לא הענין כאן. הבנתי את הנקודה שלך. הבנתי שיש אחריות של יומיים (וגם הבנתי שזה הרבה יותר ממה שנותנים ברוב המקומות), אבל תוצאות של בדיקות כמו כלמידיה חוזרות אחרי חודש (בכל אופן, של בדיקת דם) - אז האחריות לא תופסת במקרה כזה? ואני רוצה להגיד משהו לגבי המקרה המסופר כאן: אני לא מכירה את דני וגם לא יודעת איפה הוא מוכר תוכים בארץ. אני נוטה להאמין לכם שהוא מגדל אמין ורציני. אני גם לא מכירה את Mור ואני ממש, אבל ממש לא יודעת מי משני הצדדים צודק ואם בכלל יש דבר כזה במקרה הנדון. מה שאני כן יודעת: משפחה הוציאה אלפי שקלים על תוכי ויש להם בעיות בריאותיות קשות איתו מהתחלה (ומדובר על כך שכרגע אנחנו נמצאים חודש וחצי מיום הקניה). יכול להיות שהם עשו טעות ולא עשו בדיקות כמו שצריך. יכול להיות שהם לא היו צריכים מלכתחילה לקנות ג'אקו. סביר להניח שאף אחד לא ניסה להרוויח עליהם כסף שהוא לא היה אמור להרוויח או לרמות אותם בדרך זו או אחרת. יחד עם זאת, יש כאן משפחה שלמה שנפגעה. מן הראוי היה השטיפול בהם היה אחר. אין לי תשובה נכונה לאיזה טיפול היה "נכון" ואיזה לא. אבל מכאן נראה שהתנהלות העניינים איתם היתה לקויה והם לא קיבלו את אותו יחס נפלא שכולם מדווחים עליו וזה חבל.

chompy11

New member
אולי הצעת 'החוק' באמת בעייתית אז

אפשר לעשות משהו שונה.. . בעל חנות/חווה שמוכר תוכים החל ממחיר 500 ש"ח נניח. יצרף אלון/דף בו הוא ממליץ לקחת מיד את התוכי אל בדיקת וטרינר ובמידה ויתגלו סיבוכים יצטרך בעל העסק לגלות אחריות. במידה ובעל התוכי יבחר שלא לקחת את התוכי לבדירה יהיה זה על בעל התוכי! נשמע יותר טוב!!?? (לא שזה יתפוס איפה שהוא.. אבל אם היה מצב כזה זה היה ממש נחמד!)

r o i 1 9

New member
לצ'ומפי

רציתי להגיד לך בעניין הקוקטיילים: הרבה פעמים המעבר גורם לסטרס שמחליש את המערכת החיסונית-מה שגורם למחלות. גם לי זה קרה :אצל המגדל הם היו בריאים ובבית התחיל נזלת וכו'... הקלמידיה זה כבר סיפור אחר... אין מה לעשות, יש בתי גידול נגועים...

kadi1986

New member
להכיר את דני לפני שמלכלכים

לפני מספר חודשים קניתי אצל דני קוקטיל שמת לאחר חודש , דני אפילו לא רצה לראות אותו, הוא פשוט האמין לכל מלה שלי, הגעתי אליו וללא כל היסוס הוא הציע לי את הכסף או תוכי אחר, וכל מה שענין אותו היה לוודא שאני מטפל בתוכי כמו שצריך. מאז אותו מקרה קניתי אצל דני סנגל (כמובן בקיזוז התשלום על הקוקטייל) וכבר שלושה חודשים הסנגל אצלי מאושר ושמח.אני מתקשר לדני על בסיס שבועי כדי להתייעץ איתו בכל בעיה קטנה שאני נתקל בה ודני תמיד שמח לעזור ולייעץ. אני בטוח שכל מי שהלך לדני ודיבר איתו מבין שמדובר באדם שבראש מעיניו בריאות התוכי ולא הכסף, לכן מי שכותב כאן תגובות שליליות בלי לפגוש את דני אין לו מה לחפש בפורום הזה. אני שואל האם ילד בן 13 מסוגל לטפל לבד בג'אקו? האם זה באמת נשמע הגיוני שהתוכי יצא מבית הגידול עם עצם זנב שבורה? בתור אחד שמכיר את דני אני בטוח שהוא הציע להורי הילד לקחת תוכי חדש , מדוע הם לא מקבלים את ההצעה?

גן חיות

New member
לא נראה לי שדני זקוק לעוד מליץ יושר

אבל מגיע לו. לפני כחודש כתבתי פה על הקוקטלים שמתו פתאום בפינת-חי בוסטל. ובקשתי עצות. דני הודיע שהוא תורם לנו שני זוגות תוכונים. כאשר הגענו עם תקציב, הוא מכר לנו גם שלושה זוגות של פרסונטות במחיר שני זוגות. וקודם דאג לוודא שבצענו את כל ההוראות שקבלנו פה וממנו לגבי חיטוי, הדברה ואיטום. לא נשמע מתאים למישהו ש"רודף בצע"

d-edge

New member
דני התנער מאחריות?!

לא נשמע הגיוני. לקחתם אותו לוטרינר לבדוק אם הוא באמת חולה? מה דני אמר? משהו פה לא נשמע לי הגיוני.

רן בראל

New member
במקרה שמעתי את הסיפור מדני

בלי לנקות עמדות... לפני שאתה אומר שהוא מתנער מאחריות תספר את כל הסיפור + מה שאמר דר' קמינסקי...

d-edge

New member
אני גם רוצה לשמוע.

דני לא דני כואב לי על התוכי.

Mור

New member
תוכי חולה ומסכן

גם לי כואב על התוכי וגם על הבן שלי שזו מתנת הבר מצווה שלו, והחסכון שלו מהבר מצווה הילד בטראומה, והוא כל כך אוהב תוכים, וגידל מטז שהיה קטן מאד. אם התוכי היה ככה כאשר לקחנו אותו? זאת השאלה , אנחנו לא ראינו אותו אף פעם אחת מטפס או עומד על מקל כשהיה אצל דני והיינו נוסעים כל שבוע אליו , כדי להאכיל אותו ושהילד והוא יכירו. בעלי בדק בהמון מקומות ורק כשהשגיע לדני היה מבסוט כי הוא נראה לו אמין מסתבר שהכל זרית חול בעיניים כמה פעמים הוא אמר לנו "אתם לא קונים ברחוב, יש לאן לחזור, כל בעיה, אני כאן, " כמה הבטחות הבטיח כששמע שהתוכי חולה השתנה כל טון הדיבור פתאום הוא לא מכיר סיפר סיפורים שאם הייתי קונה מרצדס ובחוץ היתה תאונה , זה לא אחריות החברה רק ששכח שהבטיח שאם משהו לא תקין בתקופה הראשונה הוא אחראי אפילו הבטיח שיחזיר את הכסף או יחליף תוכי. מההתחלה כשתוכי הגיע אלינו הוא לא הצליח לטפס וכל הזמן נפל ומשהו היה לא בסדר באחת הרגליים וכל כמה ימים התקשרנו אליו וסיפרנו לו שהוא כל הזמן נופל הוא אמר שזה בגלל שהוא גוזל אם הוא גוזל והוא לא מסוגל לייצב את עצמו, אולי אסור לאפשר לו לטפס , לא? למה הוא לא מנחה לא לתת לו לטפס? אם הוא אמור בגיל 4 חודשים לטפס? לעמוד יציב על מקל? למה הוא לא מצליח? הוא אצלנו בקושי חודש וחצי מתוכו חודש אנחנו בריצות לוויטירנטים ועם הוצאות כספיות ענקיות ועם טיפול צמוד בתוכי דר קמינסקי אמר שיש לנו תוכי נכה, שהוא ישאר ככה שנשלים עם זה הלכנו לעוד ויטירנטר , עדיין מקווים לטוב בינתיים התוכי אומלל, הילד ממש בטראומה, כולנו ממש מתוסכלים ומאוכזבים מדני , הלך הכסף, ועדיין ממשיך לזרום ואנחנו לא יועים מה לעשות. לא אמורה להיות לו אחריות???????????????????????. לקח 5000 שקל, לפני חודש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! התוכי מהיום הראשון היה נופל כל הזמן הויטירנר אומר שהוא לא יודע להחליט אם זה מהנפילות או מוירוס כולנו עצובים נורא והוא כל כך מסכן התוכי הוא לא יכול לעמוד, יושב רק ואנחנו יכולים להוציא אותו מהכלוב רק כאשר מישהו יושב לידו ומגן עליו עם הידיים, כדי שלא יפול. הכלוב שקנינו אצל דני עומד ריק, כי אסור לו לטפס, סידרנו לו כלוב אחר קטן, לפי הנחיות הויטירנר טוב, נו, אם לא אעצור , זה ימשך, כל המשפחה בטראומה ודני הנחמד מאד עד שהכסף מגיע אליו , מהר מאד שינה טון כשהמצב לא נוח לו הוא אמר לי: "למה שאני אוציא כסף מהכיס שלי".........!!!!!!!!!!!!!!!!!ככה הוא אמר!!!!!!!!!!!!!!!!!! הכסף שלי!!!!!! של הילד יותר נכון, עדיין לא הספיק להתחמם אצלו!!!!!!!!!!!!!!!!!!

linus2k

New member
איזה באסה יאללה...

אבל מי קונה ג'אקו ב 5000 שקל ??? ועוד כזה צעיר .... מפחיד אם את טוענת שהוא היה ככה משקניתם אז למה לא בדקתם משהו שאתם קונים ב 5000 שקל לפני הקניה ? מעמידים על היד מלטפים בלה בלה בלה לראות בכלל אם התוכי לא גוסס לא שאני מצדיק אותו (את המוכר) פשוט הייתם צריכים לבדוק אבל בטח התלהבתם מהתוכי וכחובבים לא מבינים לא בדקתם הרבה אם אתם בטוחים שזה מהקניה הנכות או מה שזה תבררו טוב טוב אצל וטרינר ממתי זה אם זה זמני או מולד ותפעלו לפי זה

linus2k !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תגיד לי, מה קורה לך ? מחיר של ג'אקו בחוות גדולות הוא משהוא בין 4500-5000. ובעניין הבדיקה או יותר נכון חוסר הבדיקה זה בעיה שאנשים לא מודעים אלייה !! אז מספיק לתקוף פה אנשים
אוהד

Mור

New member
באמת באסה

בענין המחיר, זה בעלי והילד ביררו, בענין הגיל, והמצב הבריאותי שלו, סמכנו על דני, נתנו בו אמון (טיפשים שכמונו) עד כדי כך נתנו אמון, שכחנו שהוא מוכר, זה עסק והכל כנראה אינטרסים. סמכנו על כל מילה שלו בענין מתי הגיל המתאים לשחרר אותו. אפילו בענינים רפואיים, כששאלנו אותו אל מי פונים אם יש לתוכי בעיה, מחלה או משהו, איזה ויטירנר מומחה לתוכים, הוא אמר שלא צריך ויטירינר, שהוא מומחה יותר טוב מהם, שכל בעיה נבוא אליו. לבדוק, אכן, לא ידענו, לא עלה על דעתנו בכלל שיעבדו עלינו. דני כל הזמן סיפר כמה איכפת לו מהתוכים, זה הכי חשוב, סיפר שהחליף למישהו רק כי הוא לא רצה.... וכאשר התקשרנו כל יום יומיים מהרגע שכבר קנינו, לספר שהוא נופל כל התשובות היו- זה בגלל שהוא גוזל. בסוף לא נראה לנו וחיפשנו לבד ויטרנר. בעלי עוד האמין בהבטחות שלו, והתקשר לדני ואמר "אנחנו באים אליך, התוכי חולה", זוכרים? הוא הבטיח שבכל בעיה הוא מטפל, שהוא יותר טוב מויטרנר, אז הוא אמר לבעלי" לא, אל תבוא, אל תוציא אותו, חכה עד שאדבר עם הויטירנר" הוא לא התקשר אלינו (ככה ציפינו לפי ההבטחות שלו והאיכפתיות שהציג) אפילו פעם אחת!!!! לברר מה שלום התוכי, כנראה סתם מרח אותנו בסיפורים. ככה איכפת לו מהתוכי!, מסתבר שמהכסף יותר אכפת לו!

רואי

New member
מן הצדק

גם אם דני על הנייר אולי לא אחראי, וגם אם קמינסקי לא אמר בוודאות מה מקור הבעיה, אני חושב שלא היה קורה שום דבר אם דני היה מפצה בצורה כלשהי את הקונים. משפחה באה וקונה ממנו תוכי ב5 אלף שקל כולל כלוב- אם הוא לוקח מחיר כזה יקר ובטח הרוויח מהם עוד על הכלוב (המחיר אופייני לחוות גידול אבל עדיין יקר יותר ממגדלים פרטיים) אז גם אם הוא חושב שהוא לא אחראי הוא עדיין אחראי! במיוחד אם סיפרו לו על הבעיה מרגע הקניה. אני מאמין שלא כל יום דני מוכר תוכי משותק או תוכי שעומד להיות משותק בימים הסמוכים שלאחר המכירה. ואם הוא היה מסכים לקחת אחריות בעניין אז גם אם הוא היה מפסיד כביכול קצת כסף- זה היה רווח להמשך, למען השם הטוב שיצא לו. אל תשכחו שאנו מדברים פה על משפחה תמימה שבאה לקנות תוכי ונראה שזה התוכי הראשון שלהם ואין להם מושג בעניין. והם סמכו על כל מה שדני אמר. אני חוזר, גם אם נניח שדני לא ידע על העניין של השיתוק, עדיין הוא צריך לפי דעתי, לפנים משורת הדין, לפצות אותם.

hoolon

New member
ולכם אכפת מהתוכי?

תקנו תוכי בינוני ב-1000 שקל ותשאירו את הגאקו ותטפלו בו, מה רע? תעזרו לתוכי שלכם במקום לזרוק אותו, אולי הדני הזה רמאי אבל אם אין לכם אופציה אחרת גם ככה, אז תשאירו את הגאקו ותקנו אחד קטן לילד שלכם, הרי גם ככה ג'אקו א מתאים לילד, הוא גדול מדי, לפעמים הציפרוניים שורטות את הידיים, והוא נקשר רק לבן אדם אחד. זה שהתוכי נופל לא אומר שצריך לזרוק אותו אלא לעזור לו.

טופיקה

New member
אני עם HOOLON - צריך לעזור לו!

כולכם פה מדגישים עוד ועוד את עניין הכסף כששוכחים שבסופו של דבר מדובר ביצור חי שמרגיש ונושם שיש לו נשמה, ושבסך הכול החיים התאכזרו אליו והוא נכה. אבל לא צריך להרדים אותו בשום אופן כמו שלא היה עולה על דעתכם להרדים אדם נכה. גם אדם נכה יודע לחיות טוב ולמצוא את אושרו בעולם הזה למרות מוגבלויותיו. כך אפשר יהיה להעניק את איכות החיים והאושר המירביים לאותו תוכי. אולי תראו בזה אתגר או אות משמיים - לדעת להעניק לתוכי נכה חיים טובים ומאושרים למרות הנכות. לגבי דני - אני חושבת שאסור לו להתנער מאחריות ולשם הפיצוי הוא צריך להעניק לילד תוכי מוחתם אחר, ושיתאים לילד, כמובן.

למעלה