תוכי חולה

hoolon

New member
עובדה אין לך תוכי גדול

ג'אקו כ-ב-ד מדי על ילד. אני לא מדבר על "הבנה"

ואני אומר לך שזה שאין לי ג'אקו...

זה רק עניין כספי. ואני בהחלט יכול לגדל ג'אקו!

רן בראל

New member
mongol1

למה אתה מיד מקבל את הצד שלהם בסיפור ומסיק שכל מלה שלהם אמת??? אתה יודע לכל סיפור יש 3 צדדים- שלי, שלך והאמת. אולי הם כן קיבלו תוכי בריא ומשהו קרה אצלהם? יכול להיות? תעשו טובה ואל תתקפו אנשים סתם בלי להכיר את כל פרטי המקרה!

mongol1

New member
לרן בראל

התכוונתי שאין בעיה עם התוכי שלי, לא עם דני. אולי יש בעיה, אני אישית אמרו לי לתת לו לגדל ולבוא כל שבוע לא הסכמתי רציתי ישר לקנות וגם הבאתי חבר שמבין לבדוק אותו שלא יעשה עלי קומבינות מבין אחי?

udib

New member
לא נראה לי...

לרוב בדברים מעין אלו אני משתדל שלא לנקוט עמדה ולהישאר נטרלי אבל למען האמת זה די מעצבן אותי... הסיפור הזה ממש לא נראה לי מלא... את דני אני מכיר קצת ולא מהיום, איך הוא מגדל, ממי הוא קונה ומעבר לזה מכיר גם את הענף ואת הנפשות הפועלות מאחורי קלעיו, אלו שרוב האנשים כאן לא שמעו את שמם מעולם אבל ודאי מחזיקים תוכי שעבר להם דרך הידיים. על דני אני יכול להעיד שהוא אחד המגדלים הטובים, האמינים והישרים בענף ומי ייתן ויהיו עוד אלף כמהו, הענף יראה אחרת לגמרי... בקשר למחיר, דני יקר כי הוא טוב ואם אני לא טועה ה-5000 כלל גם כלוב ועוד כמה דברים, נכון ? אמת, אני לא מכיר את הסיפור לרזיו אבל את האיש אני קצת מכיר ואתם מטיחים רפש בפניו ושופטים אותו שלא בפניו, אחלה משפט שדה, רק כיתת יורים חסרה כאן... בברכה, אודי בליך, מנהל אתר התוכים. www.parrots.co.il

בנפירו12

New member
איפה היה הז'אקו בחנות?

איפה היה הז'אקו בחנות? איפה של הכלובים? בסוף?

efizako1

New member
לכול המגדלים והקונים בחוות הכנף

אני מגדל די רציני של גקואים ואני ממליץ על דני בחום והרבהכבוד הוא אחד המגדלים שאני מכיר הרצינים והישרים שיש בענף הזה אני לפחות פעם בשבוע נימצא בחווה דני מגדל ומדגיר בחדר מיוחד וכול גוזל נימצא בכלוב ניפרד האכלות ברמה גבוה מאוד [תוכים מוחתמים מאוד מאוד ] לאותה גברת רציתי לומר יכול להיות שהתוכי נפל וקיבל מכה זה יכול לקרות גם אנחנו נופלים ולמה קנית סטנד עם יש לתוכי בעייה דני נותן לכול רוכש ללוות את הגוזל לכול אורך הגידול הם רשומים עם שמות הקונים שזה לא ראיתי באף חווה ותאמיני לי עם היה בעייה הוא לו היה מוכר לך אני מבטיח לך שהיה לנו שבת שלום

gkrachel

New member
תוכי חולה

בהכרותי את הנפשות הפועלות ולאחר שקראתי את כל שנאמר בעניין אני מרגישה צורך להגיב. ראיתי את ירין כשבא לחווה, עם אמו או אביו, בכדי להאכיל את התוכי. לא פעם הם הודיעו שהם בדרך, ביום שישי סמוך לשעת הסגירה, ודני ישב וחיכה להם. בכל הביקורים הללו לא נצפתה כל בעיה עם הגוזל!!! אני מכירה ומוקירה את דני על טיפולו המסור בגוזלים, "התינוקות שלו", ואני יודעת כמה אהבה, זמן, תשומת לב, טיפול מסור, מזון מעולה וטמחשבה הוא משקיע בכל אחד ואחד מהם. דני מסרב למכור בעלי חיים פגועים או חולים וגם אלה שהחלימו נשארים אצלו כי הוא נקשר אליהם בעבותות. לא פעם שמעתי את דני מתייעץ עם וטרינרים, רוקחים ומגדלים אחרים בעניין הטיפול בבעל חיים חולה. קשה לתאר את שמחתו של דני ואת החום והאהבה שהוא מרעיף על כל מי שבא לבקרו עם או בלי חיית המחמד שנרכשה בחווה. דני מעולם לא התנער מאחריות ולעולם לא יחסוך בבדיקות וטרינריות. דני נהנה לחלוק את הידע שלו עם המבקרים בחווה והוא מספק כל מידע רלוונטי לקונים פוטנציאליים כמו גם לסקרנים סתם. לכל מי שמתעניין בתוכי מסוג ז'אקו דני חוזר ואומר שזה תוכי של איש אחד ומסביר מהן המשמעויות ומהם הקשיים בהם עלולים להתקל. אין לי כל ספק באהבתו הרבה של דני לילדים וראיתי אותו לא פעם יושב איתם, מסביר ועונה לכל שאלותיהם. אני בטוחה שאם משפחתו של ירין היתה מציגה בפני דני מסמך חתום על ידי וטרינר, מומחה לציפורים כדוגמת ד"ר קמינסקי, האומר שהגוזל נכה מיום בקיעתו מן הביצה או שחלה עוד בבית הגידול לא היה מתפתח כל הפולמוס הזה. למיטב ידיעתי קבע ד"ר קמינסקי שהגוזל קיבל מכה וזו גרמה לו לנכות. ואולי.........נשך הגוזל את היד שאליה לא חבר ואותה יד, שמקלידה בקלות, מכפישה ומאשימה, היא היד שחבטה בו והפכה אותו נכה לצמיתות?........

chompy11

New member
חבל מאוד שהמשפחה שכתבה כאן

לא ציינה את הפרט הזה.. שהתוכי הפך לנכה כתוצאה ממכה! זה באמת משנה את מראה התמונה.. . בכל מקרה כמו שאמרנו למעלה עד שלא ניתן להוכיח שזה מזמן הבקיעה יהיה קשה להוכיח כי הגוזל בא ככה מבית העסק גם אם היה חולה עוד בבית העסק יהיה קשה מאוד להוכיח את העניין(אלא אם ניגשו ביום הרכישה לוטרינר) עדיין אני חושבת שזה שרות טוב לתת אלון/דף מקנייה של 500 ש"ח שלוקחים אחריות על תוכי שנבדק באותו היום או יום למחרת אצל הוטרינר. ככה שאם לקוח מחליט לא לקחת תהיה זאת האחריות שלו לגבי גורלו של התוכי.. .ככה הבעלים לא יכל לאמר "לא ידעתי" או "סמכתי" על בעל העסק (מה שכולנו בפעמים הראשונות בקניית בעלי חיים עושים!!). הכי כואב בכל הסיפור שהתוכי שם מסכן במצבו ולא חשוב מי אשם! חבל!. יום ציוצים שמח לכולם..

למעלה