תוכי חולה

רן בראל

New member
כמה דברים...

א. בשום מקום בעולם אין דבר כזה אחריות על בעלי חיים. ב. מי שלא מבין כלום בתוכים והולך לקנות תוכי ב5000 ש"ח קל וחומר שצריך לתחקר את הנושא ולקחת לבדיקה וטרינרית לפני שסוגר ענין. ג. גם מי שלא מבין כלום בתוכים צריך בקלות רבה לזהות תוכי שנכה ברגליים. במיוחד אם כל שבוע שבועיים הייתם אצל דני במשך תקופה ארוכה למדי כדי להאכיל את התוכי... ד. אתם טוענים שמההתחלה התוכי היה נראה לכם לא בסדר, אז למה לקחתם אותו? מישהו החזיק לכם אקדח לרקה? אם אני יציע לכם לקנות אוטו ב100,000 ש"ח ותשמעו רעשים מהמנוע תסמכו עליי שאגיד שזה בסדר, ככה צריך להיות? בקיצור, גם אם נניח שאתם צודקים וקיבלתם את התוכי חולה כבר מדני (ולמען האמת קשה לי מאוד להאמין) אז אפילו לגרסתכם כל הסימנים המוקדמים היו שם ובכל זאת לא עשיתם עם זה כלום ולקחתם אותו
אז למי אתם בדיוק באים בטענות???

טעות גדולה בידיך!!!

דני מחוות הכנף באמת לא בסדר!!! אבל זאת לא הטעות שלך... הטעות שלך היא שבשום מקום בעולם לא נותנים אחריות על בע"ח ולא מפצים עם החיה חולה/בסכנה בזמן הקניה. את התוכי הראשון שלי קניתי בחנות "תחביב" בירושלים. הוא היה קוקטייל לוטינו ותוך 6 ימים הוא מת. הם לא אמרו לנו שיש אחריות אבל כסיפרנו להם פיצו אותנו מיד ואפילו שעד היום כואב לי הלב אני שמח שהם לפחות עשו את המינימום שהם יכולים לעשות- הם רק העבירו את התוכי מחוות עוף החול-אליהם (שם התוכי שהה 10 דקות- מייד לקחנו אותו הביתה)- ואז אלינו. גם חוות עוף החול הצטערה מאוד.

שאני קניתי את הקונור שמש

אני אמרתי לבעל החנות שאני קונה אבל אני לוקח אותו לוטרינר ואם הוא אומר שיש בעיה אני מחזיר לחנות בעל החנות הסכים וזה תוכי שעולה רק 1300 שקל שאתה קונה כלב את לא לוקח לבדיקה אציל רופא

mongol1

New member
לחולון

אם כל הכבוד, אני אישית לא מכיר אותם, ב5 אלף שקל מגיע לאנשים תוכי בריא. אתה חושב שקל להוציא עכשיו עוד 1000 שקל על עוד תוכי במצב של היום?

hoolon

New member
אבל הם אומרים שהוא לא מסכים להחליף

אז אין להם ברירה, לא? אז שלא יזרקו אותו לכל אחד שמציע להם גרושים, אלא שיתנו לו אוכל טוב ויטפלו בו.

hoolon

New member
כל הכבוד להם על הטיפול שנתנו לתוכי

אבל או שיטפלו בו הכי טוב שהם יכולים בנסיבות שנוצרו, או שירדימו אותו אצל הוטרינר, הרי הבנתי שהוא לא יכול אפילו לזוז. באמת שיחשבו על הרדמה ולא על מכירתו ב-200 שקל למישהו שסתם יחזיק אותו בכלוב, הרי לא ישלמו להם גרוש עליו, אז למה לא להרדים אותו אם הוא כל כך מוגבל ומסכן?

chompy11

New member
מקרה דומה קרה לי

קניתי בכפר הס שני קוקטלים כי אמרו לי ששם זה ה-מ-ק-ו-ם הייתי בטוחה שאני ביידים טובות. אורי תפס לי את שני הקוקטלים אבל עמד במרחק של מטר ומהמרחק הזה כביכול הייתי אמורה לבדוק אותם. כשהגעתי הביתה ראיתי שמשהו לא בסדר עם אחד התוכי חלק מהאצבע האחורית חסרה.. רצתי מיד עם ידיד שלי ובקשתי להחליף טת התוכי . אורי שאל אותי איך זה שלא ראיתי (אגב אני קצרת רואים) אמרתי לו שזאת אצבע אחורית(חוץ מזה שסמכתי עליו בעיניים עצמות הוא היה מאוד סימפתי ונחמד ושמעתי רק טובות הייתי בטוחה שהגעתי לבית טוב). אורי החליף לי זכר על המקום שאחרי יומיים כבר חלה הוצאתי כסף לוטרינר 400 שקל על תוכי שעלה לי 140 שקל זה מרגיז שעל ההתחלה אתה מוציא עוד כספים ועוד.. . הפעם אורי כבר התנער(יש לציין שאני קניתי אותו עם נחיריים סתומים אך אורי מתכחש וטוען שאי אפשר לדעת מאיפה הוא קיבל את החולי ויתכן וזה סטרס מעבר..וידוע שתוכים שסובלים מסטרס אכן יכולים לחלות או לפתח חיידק שכבר היה בהם קודם, כלומר מהחנות) שני התוכים מקבלים טיפול אנטיביוטי והתוכי החולה יותר נבדק בקלמדיה (כי יש לו את הסימנים!!!) אני מאוד מקווה שהוא לא חולה קלמדיה אלא סתם מצונן כי אנחנו נחשבים קבוצת סיכון (אמי רק סיימה טיפול בסרטן ומערכת החיסונית כידוע לא משהו) לדעתי כן צריך להראות מצד הקונים עד שבועיים לפחות אחריות על החיה שקנית.. . למרות שאני לא מחזירה לא את לונה (הנקבה) ולא את וניל(הזכר החולה) גם אם יהיו בני אותו המין!! אני מקווה שדני יהיה נחמד וחליף או יפצה בתוכי בעולה לפחות בחצי מחיר ואני ממליצה לבדוק אם הוטרינר אם זה נגרם כתוצאה ממחלה או כתוצאה מפגם מולד (אם פגם מולד, תנסו לטפל בתוכי ותתבעו! אם מחלה יהיה לכם בעיה קשה להוכיח..)

בנפירו12

New member
שאלה לקוני התוכי..

תגידו הז'אקו היה במקרה בסוף בסוף של החווה איפה שכל הכלובים?

דני הוא הכי טוב../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני קניתי אצל דני זוג קווקרים והם מכסימים והוא עוזר לי בכל בעיה הכי קטנה שיש איתם או ביכלל

mongol1

New member
גם אני קניתי אצל דני קוניור

ג'נדיה לפני 3 שבועות והוא בסדר גמור, אין בעיה איתו בכלל.

SMחן

New member
בטח שהוא בסדר גמור...

99% מהתוכים בסדר גמור(בכל מקום ואצל כל המגדלים!), נדיר ביותר למצוא תוכי נכה(במיוחד בבתי גידול איכותיים) אבל קורים מקרים שישנו פגם ואין מה לעשות והתוכי יוצא עם פגם(מהבקיעה) המשפיע עליו בכל חייו... אני אדבר בראסמי עכשיו ואגיד שאני מתעסק בענייני רביית תוכים ובגידול כבר יותר מ11 שנים. מניסיוני הסקתי שרוב המגדלים המפורסמים הם גם סוחרים גדולים המחפשים רק כסף..רמאים ללא רגשות ולא אכפת להם אם מכרו לך גוזל נכה ו"פגום" של ג'אקו. אולי חלק מכם חושבים שהוא לא ידע שהתוכי נכה...אבל נהפוכו...בטח שהוא ידע, הוא רק חיפש לקוחות לא מנוסים=פראיירים שייקחו אותו ובכך הוא נפתר ממנו. לאדם כזה אין שום רגש ואני חושב שהוא לא ראוי לגדל תוכים בארץ. עכשיו לשאלה שלי!...למה לא פניתם אליו ביום הראשון שקיבלתם את הגוזל וראיתם שהוא לא מצליח לטפס ולעמוד כמו שצריך?...למה??... אני חושב שאתם צריכים לערב גורמים חיצוניים בעניין הזה..ממש לא משמע לי טוב.

Mור

New member
פנינו גם פנינו

כמעט כל יום התקשרנו וסיפרנו שהוא לא מצליח לטפס ונופל כל הזמן התגובה הייתה: "זה בגלל שהוא גוזל". ולמי ששאל למה לא ראינו אצל דני, אכן היינו שם , כמה פעמים, וגם שם הוא נפל ודני אמר אל תעמידו אותו, הוא עדיין גוזל, וכאמור, אין לנו ניסיון, אכן מצא פריארים.... ראבאק כמה זמן הוא גוזל? ולא יכול לעמוד? (רק מהויטרנר קיבלתי תשובה מדויקת שמגיל חודשיים הוא אמור לעמוד יציב) וגם אלינו הוא היה נורא נחמד והבטיח המון הבטחות, רק לממש אותם קשה לו. ולכל מי שדואג לתוכי, הוא אכן מסכן מאד וברור שזה יצור חי, אנחנו עושים כמיטב יכולתנו באהבה, אולי למישהו יש רעיון איזה משחקים מתאימים לתוכי שלא זז? לפחות שעם המקור ישחק במשהו. אגב, למה זאקו לא מתאים לילד? ולמי שהציע שנקנה עוד תוכי, תודה על ההצעה את מעט כספנו כבר הוצאנו ואנחנו ממשיכים להוציא על תרופות וביקורים אצל ויטירנרים.

hoolon

New member
ג'אקו לא מתאים לילד מהמון סיבות

דבר ראשון ג'אקו הוא תוכי גדול ויש לו ציפורניים שלא יעשו טוב לילד בן 13. דבר שני ג'אקו תוכי שנקשר רק לבן אדם אחד, וינשך את שאר האנשים. בנוסף, ילדים נוטים לאבד עניין לאחר זמן מסויים, וג'אקואים הם תוכים שלא טוב להשאיר אותם לבד כי הם עלולים למרוט ולהתחיל לעשות כל מיני תנועות מוזרים כאילו הם השתגעו(סוג של ריקודים שהם עושים וזה כאילו שהם מתוסכלים). אפשר להגיד שחלקם לא ממש יודעים איך לשעשע את עצמם כמו אמזונות. ובכלל ג'אקו הוא תוכי גדול מ"כבד" מדי לילד מכל הסיבות, אבל אם כבר יש לכם אז תשארו איתו ותוסיפו תוכי זול משהו כמו דררה ב-400 שקל

chompy11

New member
אולי אנשי הפורום המנוסים יכולים

לחשוב על דרך לעזור לתוכי שלהם? כלומר כמו שלבני אדם יש פפיזיוטרפיה ריפוי בעיסוק וכו אפשר לחפש פיתרון שלבטח לא יפתור את הבעעיה של התוכי אלא רק יתן לו איכות חיים.. אולי אפשר לחפש לו משחקים שיעודדו אותו לבצע פעולה מסויימת לחיזוק השריר.. לא יודעת סתם רעיון .. בכל מקרה למשפחה שקנתה שם.. אני יכולה להגיד שמי שהפסיד מכל הסיפור זה דני!!!!!!!!! הוא קיבל פרסום רע.. אני למשל חשבתי שאחרי כפר הס אני יותר לא קונה שם (קיבלתי תוכים חולים שלדעתי זה משם ! הם טוענים כמובןאחרת) , לתומי חשבתי ללכת לדני אבל עכשיו אני אפילו לא רוצה להיכנס אליו.. יש הרבה דברים שאני לא מבינה בהם אצל תוכים ואם ירמו אותי בגלל חוסר ידע- אז לא תודה!

אתם טועים../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

דני הוא אחד האנשים הכי ישרים שאני מכיר היה לו ג'קו אחד שהוא לא מחר ולא המית אלא המשיך לטפל בוא (עכשיו התוכי אצל הווטרינר שמגדל אותו או משהו כזה) ואני אישית לא הייתי מצליח להחזיק אותו זה ג'קו לרביאיה אבל חסרה לו רגל כי הטבעת של השרשרת ניסגרה לו על הרגל חזק מידי אבל דני המשיך לתפל בו

חולון!

אני רוצה להגיד לך שאני ילד בן 11. יש לי הרבה ניסיון וידע ועם כל הכבוד (ואולי יש) התוכים שלי מקבלים טיפול מצוין, הם בריאים והם מרגישים מצוין. ראה ערך זוג תוכונים אנגליים מעורבים שהטיל אצלי 7 ביצים פוריות. לך תדע- אולי הילד מבין משהו בתוכים?

למעלה