תוכיחי שזה אמיתי !!

בוחריס

New member
תוכיחי שזה אמיתי !!

אני קורא בעיון רב את המאמרים. תנו הוכחה שמה שאתם אומרים נכון, לדוגמא: אם תעשה כך - יקרא כך ...

Dia Leoghann

New member
איך לענות......

חברה..... מנסיוני הקצר אני יודע שזו שאלה שתרגיז את רוב האנשים פה, ולכן הרי לכם תדריך קצר איך לענות לאיש הטוב הזה ולשאלתו הקצת מעצבנת. 1. לנשום עמוק ולהרגע.... מי שזה לא מספיק לו שיעשה קצת מדיטציה. 2. לקרוא שוב את השאלה. מי שמתרגז מחדש, שינשום עמוק שוב, וירגע שוב. 3. להתעלם משגיאות הכתיב של האיש הטוב - זו הרי לא אשמתו, זו מערכת החינוך אשמה. הערות על שגיאות הכתיב שלו אינן קשורות לנושא התשובה, ולכן אין טעם לדון בהן.... 4. לחשוב טוב על התשובה - לפני שמתחילים לכתוב. 5. לכתוב את התשובה בצורה עדינה ועיניינית. 6. לקרוא את התשובה שכתבתם.... לחשוב טוב האם אתם הייתם נעלבים אם מישהו היה כותב לכם תשובה כזו. האם הייתם נעלבים מתשובה כזו אם הייתם בני 13? אם הייתם בני 6? אם לא אז הכל בסדר.... 7. לכתוב ברכה מנומסת לסיום התשובה 8. ללחוץ שלח. 9. אם אתה עדיין עצבני לך לכתוב שיר או משהו. בברכה, Dia Leoghann

בוחריס

New member
מדוע אתה מתעצבן ?

מישהו מעז לבקש הוכחות - אתה מתעצבן ונושם עמוק ....... בנוגע לשגיאות כתיב - תביט שוב ושוב תביט ותגלה כי אין.

Dia Leoghann

New member
ועכשיו לתשובה שלי....

מר בוחריס היקר!!! אני לא רואה שום צורך מדוע עלי להוכיח לך או למישהו אחר שדרך החיים שלי היא נכונה. זו הרי דרך החיים שלי והיא נכונה ואמיתית מאוד עבורי. אתה צריך למצוא לך דרך חיים משלך שתיהיה אמיתית בשבילך. אם תרצה לבחור במאגיה בתור דרך חיים, אין פשוט מזה. קרא את מאמרי הפורום, ספרים, אתרי אינטרנט ואפילו את ספר המקשוף המפורסם. ואז כשתרצה להוכיח לעצמך אם זה נכון או לא, פשוט תבצע....יעבוד סימן שזה נכון. לא יעבוד - סימן שזה לא נכון (אלא אם כן לא ביצעת את הדברים בצורה נכונה...דבר שהוא לא סביר אם למדת את הנושא בצורה רצינית). אף אחד לא צריך, וגם לא יכול להוכיח לך שמאגיה היא אמיתית. זה אחד מהדברים האלה שאתה צריך להוכיח לעצמך. בהצלחה בכל דרך שתבחר. בברכת אור ואמת, Dia Leoghann

בוחריס

New member
במקום לעסוק בעיקר - עוסקים בתפל

כמו קבלה, מיסטיקה, וכו´ - הכל מתחיל ומסתיים ב: אם תאמין יקרא ... לא ביקשתי ממך דבר וחצי דבר. מצידי את יכולה להאמין במה שתרצי... זה עניינך. ביקשתי הוכחות. כאקדמאי וכחוקר, אני סבור כי לא ניתן לאמר דברים מבלי הוכחות. מי שמסוגל להרים את הכפפה - מבלי לבזבז את זמני בלהיעלב (לא שזה מפריע לי) - בבקשה. לשאלתי - האם מישהו מסוגל להוכיח ? לדוגמא: או שניתן או שלא ניתן לבצע סיאנס, וכיו"ב. צאו מהקיבעון - תשאפו גם אתם להרחיב אופקים ולקבל הוכחות שיחזקו אתכם.

Justin Angel

New member
מה?!

אני מצטער, אבל שאיזה בור ועם הארץ מתפרץ לפורום השקט שלנו בקול חוצות ודורש הוכחות זה כבר מוגזם. אתה רוצה שמישהו ייתיחס אלייך ברצינות? תציג את עצמך. להגיד שאתה "חוקר ואקדאמי" זה לא אומר כלום. תגיד איזה הכשרה יש לך, תגיד משהו שיסביר לאנשים כאן איזה רקע יש לך. יש לי מספיק הוכחות שמספיקות לי. אני אגיד לך מה שאני אומר לכל טיפש וכסיל שעובר בפורום הזה - "רוצה הוכחות? תשיג לבד. למה שאני אטרח כדי להעשיר את חייך העלובים שאתה לא נותן כבוד בסיסי לאמונה שלי". אני רציני, רוצה הוכחות? תשיג לבד. תשב ותעשה מה שאנחנו עושים ואני מבטיח לך שתקבל הוכחות. או ש"המחקר" שלך הוא רק לעצבן אנשים ולא שווה השקעה של סה"כ כמה חודשים?

התשובה הרגועה של ליה

ותודה לארי-אל (Dia), שלמיטב ידיעתי הוא זכר (לא שבדקתי..). אני חושבת שהבנתי מה הבעיה של אנשים הנכנסים לפורום הזה בדרישות הוכחה. הם מנסים להשוות את הדת והאמונה, למדע. אובכן בוחריס, צר לי לאכזב אותך- אך כישוף אינו מדע. שני אנשים שונים לא יוכלו להגיע לאותן תוצאות באמצעות מלמול משפטים מחורזים זהים והדלקת נרות. אותו אדם לא יוכל לעיתים להצליח באותו הכישוף באותה המידה, מפני שהכישוף משתנה עם האדם, והרי האדם מתפתח ומשתנה בכל רגע. אם אומר לך- "אני הצלחתי!", זה יהפוך אותך לאדם מאושר? אם כן- מדוע? מפני שבכך אתן לך את היכולת להכניס את אמונתי לתוך מסגרת קטנה וורודה תחת הכותרת "כישוף קיים"? אנו חיים את חיינו בדרך הטובה לנו. אנו מגלים קסם בכל יום מבלי להטיל לחשים. אנו עדים לניסים מבלי לשנן תפילות. ובנוגע לכישוף? אני לא אוכל לענות על שאלתך- האם זה אמיתי. בעיני זה אמיתי. אך אולי אדם שכמותך יבוא ויתן לי הסבר מדעי צולע ביותר על "למה האור הזה יוצא משם" או "למה הכוס הצליחה לזוז מבלי שנגעתי בה". ענה לי על שאלה- האם אתה מאמין בכח הרצון? האם אתה מאמין שבמקום בו יש רצון, יש דרך? המאגיה לא המציאה את המשפט הזה. המאגיה פשוט מצאה דרך לתעל את כח הרצון הזה בצורה בה משפט זה יוכל להתקיים, ולהתקיים בדרכים מופלאות. האם זה עובד? זה עובד. רוצה הוכחה? נסה והחכם... בברכת האל והאלה
ליה

ותוספת קטנונית בנוגע לשגיאות הכתיב

תוכיחי שזה אמיתי!. זה אמור להיות תוכיחו, לא? למרות שבאופן כללי זה אמור להיות הוכיחו, אך לא משנה. יקרא- יעיין בספר, יצעק בקול. יקרה- יתרחש, ואם אינני טועה זו היתה כוונתך... סליחה על הקטנוניות, אך- כאן רגישים לשגיאות. הן מתקבלות רק אצל חברי פורום מוכרים שאינם מנסים לקרוא תיגר על האמונה, הדת ודרך החיים שלנו. בברכת האל והאלה ליה

בוחריס

New member
הוא שחשבתי...

הוא שחשבתי - אכן קטנוניות (שנובעת מרגש דיסוננס קוגניטיבי - עמוק). בנוגע לתשובה לשאלה - אני עדיין ממתין בסבלנות. אנשים בפורומים מתחלקים לשלושה: 1. לא טורחים לענות - לא מבזבזים זמן. 2. טורחים לענות - אך תשובתם אינה רלוונטית... 3. מבינים (באמת) את השאלה ומסוגלים לענות עליה (אחוז אחד בד"כ). בנוגע לנסיון שלי לקשור פורום זה לדת או למקומות כאלה ואחרים - אל תתאמצי יתר על המידה - תשתדלי לענות לגופו של עניין - אם את מסוגלת - ולא - פשוט אל תעני. אני סבור ששאלתי מובנת. היא נוסחה כפי שנוסחה מסיבה שאיננה ערטילאית. אם ברצונך למצוא הוכחות שיחזקו גם אותך ואת האמונה שלך - בבקשה - הרימי את הכפפה - אם אינך רוצה - אל תפריעי. בנוגע לשגיאות הכתיב: 1. אין (מה שאינו שכיח בפורום זה...). 2. כדרך חיים - התעסקי בעיקר ועזבי את הטפל... אחרת תמצאי עצמך חלק ממנו... המשך יום טוב

Justin Angel

New member
מושלם...

אני מבין מכך שהתואר שלך בפסיכולוגיה, סוציולוגיה ואינדוקרינולוגיה (היית צריך עוד משהו שנגמר בלוגיה, מה אתם רוצים ממני?) הגיע כבר בדואר שאתה זורק כאלה אבחנות לכל עבר? תראה, רוצה הוכחות? תשב כמו כל חוקר טוב (למשל כמוני) ותנסה למצוא אותן לבד.

the real cOSHi

New member
אני לא צריך להוכיח לך, להיפך

חובת ההוכחה מוטלת עליך, אז תחזור אלי כשתהיה לך הוכחה

עידו10

New member
דווקא לא אחי... אתם טוענים שאתם

יכולים לעשות דברים בעזרת אנרגיות וכו´, לכן אתם צריכים להוכיח את זה, לא להיפך. מי שטוען לקיומו של משהו, הוא זה שצריך להוכיח. אבל אני מציע לבוחריס לעשות כמוני, לבוא למפגש, ולראות מה אנשים יעשו. מישהו אמר לי שהוא יראה לי איך הוא משנה את צבע העיניים, אז אני מצפה לזה.

אני בספק..

אני בספק אם מישהו באמת יעשה משהו במפגש פורום כדי להוכיח לך משהו. חוץ מזה, העובדה שאני מאמינה במשהו, לא מחייבת אותי להוכיח את קיומו של הדבר הזה לאף אחד אחר חוץ ממני.

עידו10

New member
גם נכון,את לא חייבת לאף אחד שום דבר

ולמה שלא יוכיחו לי שזה אפשרי?

נחייה ונראה...

אבל אני בספק רב אם יהיו לך "הדגמות חיות". אני לא חושבת שכישוף מוצלח אפשר לעשות עם קהל, משום שזה דורש ריכוז פנימי רב, ותנאים שמתאימים לזה. אחרת כולם היו מסתובבים ברחוב ומטילים כישופים אחד על השני, בסיגנון הארי פוטר.

עידו10

New member
את חושבת שאת תוכלי

להראות לי משהו שיגרום לי להאמין שהעסק הזה אמיתי?

נדחפת לשיחה--->

אני חושבת שהיא יכולה אבל לא נראה לי שתשיג משהו אם תמשיך ככה. "...תראו לי או שאני לא אאמין שזה קיים..." ככה זה נשמע וזה נשמע מטומטם... בלאט...!

עידו10

New member
אני חושב שאת מפרשת אותי לא נכון

את חושבת שאני "אנטי שבא להתווכח". אני לא. אני ממש לא באתי להתווכח עם אנשים פה, ותאמיני לי שיש לי דברים יותר טובים לעשות בחיים. אני פשוט מתעניין בזה, ורק בגלל שאני לא שקוע בפנטזיות שלקוחות מ"מכושפות", וכותב בצורה אינפנטילית, לא אומר שאני לא רציני, או שאני סתם בא לריב. או קיי? (ולפני שג´אסטין האינטיליגנט עם ה"מצויין בתואר לפיזיקה" קופץ- לא, לא התכוונתי אלייך, ואני לא אומר שאת כותבת בצורה אינפנטילית או שאת שקועה בפנטזיות שלקוחות מ"מכושפות"
)

בוחריס

New member
הוא שחשבתי...

גיבובים גיבובים ועוד גיבובים... מי שלא רוצה להוכיח כלום - לשם מה לטרוח ולפרסם הודעה. ביקשתי מפלוני או מאלמוני ? לא, אמרתי - מי שרוצה ומסוגל - שיצור עמי קשר. מי שיעשה זאת - אני אפתח בפניו עולם שטרם חווה... מי שבוחר לעשות צחוק, לטעון ש"האמת" היא "פנימית" ולא "חיצונית-נראית" ולגבב, בנוסח: יש לך תארים כאלה ואחרים, ההוכחה עליך, וכו´, חבל חבל חבל שאתם מבזבזים זמן - בעיקר שלכם. אמרתי, מי שיכול ומסוגל - שיצור עמי קשר. 1. זה יחזק את האמונה שלו. 2. הוא או היא יצטרפו ל... ברכות

אני חושבת

שהאמונה של כל אחד צריכה לבוא מבפנים ולא על ידיד הוכחות חיצוניות. בגלל זה אני חושבת גם שזו שטות רצינית להגיד שלהוכיח לך משהו יחזק את האמונה. זו התנשאות טיפשית... גם אתה דורש אצבע בעין... סתם, אני לא אלימה אבל זה טיפשי!!

למעלה