תודח נעמי חזן ממרצ !!

Asaf p

New member
אתה מזכיר לי סוג של אוטו גלידה

מסתובב ומזמר בשכונה, אטרקטיבי ,ססגוני ועם פוסטרים צבעוניים. אבל תמיד כשמגיעים ושואלים אותו מה הוא מוכר ,מגלים שכל מה שיש לו זה רק ארטיק לימון.

מטרניך

New member
כדאי שתפנים את דבריו של ישראלאחת.

אתה לא חייב לאהוב את ביבי, גם אני לא אוהב אותו ונדמה לי שכאן אף אחד לא אוהב אותו. אבל אין סיבה ללכלך אותו סתם ככה. גם לביבי מגיעה התייחסות הוגנת ונקייה מהשמצות אישיות. ואגב, גם לשרון.

yeshgvul

New member
זכית ברהביליטציה ממטרניך ../images/Emo8.gif

כנראה הדהמת אותו בלי שהתכוונת, בשורשיות הישראלית הזו. מטרניך, גם אני רוצה טפיחה . יש לי רק אזרחות ישראלית, ואני נשאר כאן. גם לי מגיע

מטרניך

New member
לא נותר לי אלא להצטער על החלטתך.

אבל בדמוקרטיה, להבדיל מהמשטרים החביבים עליך, יש גם לאנשים כמוך זכות קיום, זה חלק מהמחיר. וכל עוד מערכת המשפט תחליט שפעילותך היא במסגרת החוק, אין מה לעשות. גם עם שפעת אנחנו נאלצים לחיות.

iceviper

New member
ברצינות?

אתה באמת חושב שברוני הנפט שישלטו בעירק יום לאחר נפילת סדאם יביאו מזור ורווחה לעירקים? חשוב שנית. אתה באמת מאמין שהמלחמה נגד עירק היא "שלב בנצחון על הטרור האסלאמי",כלשונך? לא נראה לי.קיני הטרור הגדולים ביותר מצויים באירן,ערב הסעודית,לוב.אתה רואה את "העולם החופשי" יוצא למסע צלב כנגד אלה? אתה באמת חושב שעירק היא רודנות נפט,ששליטה על שדות הנפט שלה תביא מזור למיתון בעולם? העולם באמברגו על עירק כבר 25 שנה. בחייך אסף.הרי נגמרו הימים שבהם יכול היה גבר יפה תואר להגיע מעבר לים,לזרוק לילידים כמה חרוזים צבעוניים ולקחת את זהבם (או את הנפט שלהם). ובאמת מעניין אותי מדוע אתה חושב שנפילת צדאם תביא לשינוי באופי הפלסטינאי.

Asaf p

New member
כן כן כן וכן.

העם העיראקי יעבור תהליכים דמוקרטיים וליברליים שרק ישפרו את מצבו מהמצב הגרוע בו הוא נמצא עכשיו: שלטון מדכא של רודן שמענה את בני עמו. גם אם התיאוריה השקרית ששמעת על ברוני נפט מטקסס שישלטו בעיראק תתממש (תיאוריה שהומצאה על ידי אוהדי סאדאם כדי לנסות למנוע את המלחמה), זה יהיה יותר טוב מעכשיו ,כשהנפט העיראקי לא תורם ולו במעט לרווחת בני העם העיראקי. עיראק שותפה מלאה בטרור האיסלאמי. ראשית כל בהצהרותיה ובתמיכתה הפומבית ובאל קעידה. דבר שני יש מידע מודיעיני שחושף קשרים אמיתיים בין ארגוני טרור בינלאומיים לעיראק. והכי חשוב מבחינתי ומבחינתך: בסיוע לטרור הפלסטיני. הסיוע הכספי, המוראלי ואפילו הפרקטי: לא מזמן הרי התפרסם סיפור על מחבל שנתפס בשטחים . בחקירתו הודה כי עבר אימונים בעיראק ואף ניסו לשכנע אותו לבצע פיגוע לא קונבנציונאלי. עיראק לא היחידה שתומכת בטרור הבינלאומי. אמנם גם המדינות שציינת נותנות סיוע לטרור במידה כזאת או אחרת, אבל זה שיש עוד מדינות תומכות טרור זה בכלל לא צריך להיות נימוק. ניצחון על עיראק יהווה שלב ואף יותר מכך: הוא יכול לעורר תגובת שרשרת למפלתו של הטרור האיסלאמי הבינלאומי. עיראק היא בין המדינות העשירות בנפט. בגלל העובדה הזו יש לה יכולת להשפיע על מחירו של מקור האנרגיה החשוב ביותר. הרי מחירי הנפט עלו בעת האחרונה בעשרות אחוזים רק בגלל הרעיון למלחמה בעיראק. כיום בגלל הסקנציות עיראק לא יכולה לנצל תפוקה מקסימלית של שאיבת נפט. ניצחון של ארה"ב יוביל לכך שעיראק תייצא חביות בתפוקה המקסימלית, הדבר ישפיע על רווחת העם העיראקי שהיום לא רואה דינר אחד מהתחום הזה ועל הכלכלה העולמית:הנפט יהיה יותר זמין,יותר זול וכך תיווצר תגובת שרשרת שיכולה להוציא את העולם מהמיתון. שלא לדבר על ההשפעה הפסיכולוגית שיכולה להיות בניצחון על הרודן שמאיים על שלום העולם ויציבות העולם החופשי. דבר כזה וודאי יכול להשפיע לטובה על המצב הכלכלי הגלובלי. סאדאם תומך באינתיפאדה הפלסטינית כספית ומורלית. 15 אלף דולר למשפחת מתאבד. תחשוב על המכה המוראלית שיעבור עראפת ברגע שהמממן והתומך הגדול של המאבק לא יהיה קיים יותר. גם כאן יכולה להיווצר תגובת שרשרת שתוביל לתהליך מדיני סוף סוף. לא סתם בצה"ל מכנים את השנה הזו כ"כשנת ההכרעה" בעימות הישראלי הפלסטיני . ועוד פרט הסטורי חשוב: רבים טוענים שאחת הסיבות העיקריות להתכנסות ועידת מדריד בה נפגשו לראשונה צוותי שיחות ישראלים ופלסטינים היא מלחמת המפרץ ונפילתו של חוסיין. אפשר להקביל במידת מה את מה שקרה אז להיום. http://images.maariv.co.il/cache/cachearchive/06022003/ART431039.html

yeshgvul

New member
במה זה טוב לישראל?

במה קשורה עירק לטרור איסלמי? מהו האיום העירקי על ישראל? מדוע במטכ"ל מעריכים אותו כאפסי? כמה אזרחים בעירק אתה מוכן להקריב במלחמה הזו? מה יקרה בין ישראל והפלסטינים לאחר המלחמה? האם אתה מכיר מנהיג פלסטיני שיחתום על המדינה של שרון, גם אם בוש לוחץ עליו ?

Asaf p

New member
ראה תגובתי לICEVIPER

במה קשורה עיראק לטרור האיסלאמי? שאלה רטורית. סאדאם חוסיין הרי נתן לצבא ארה"ב בסיסים לתקיפה על מעוזי אל קעידה באפגניסטן. מהו האיום העיראקי על ישראל? אין איום. מדינה שלווה שמפתחת אמצעים בלתי קונבציונאליים כדי לתקוף את המיעוט הכורדי בתחומה. אם זה כורדים אז זה בסדר. ואני יכול להתעלם מהגרושים שמעביר סאדאם לכמה ילדים כדי שיידו כמה אבנים מידי יום שישי על חיילים ישראליים. זה בסדר, זה רק אבנים. זה לא איום. היום, אני לא מכיר מנהיג פלסטיני שיחתום גם על המדינה הפלסטינית של מצנע. ואתה יודע אולי גם המדינה הפלסטינית שלך, בהנחה שאתה מתנגד לזכות השיבה. כשאין מנהיג פלסטיני כזה כיום, אין בכלל על מה לדון. שלא לדבר על המנהיג הנוכחי, שמפעיל טרור נגד ישראל כדי שאנשים כמוך יסדקו אותה מבפנים.

yeshgvul

New member
אתה מתחמק

סדאם הוא אדם רע ונורא. אבל היכן התשובות לשאלתי על הקשר בין עירק לאל קאעדה? ועל האיום הנוכחי מצד עירק?

Asaf p

New member
אני לא מתכוון לכתוב כל דבר פעמיים

רק בגלל שבא לך להגיד שאני מתחמק. תקרא את הודעתי לאייסוייפר, שם פירטתי מה הקשר של עיראק לטרור הבינ"ל ובמה היא מאיימת עלינו. כנס לקישור שיש שם. הדברים הם אפילו די טריוויאלים, זה די טפשי אם אני אצטרך לכתוב דבר כזה פעמיים. אם כבר, תוכיח שאין איום על ישראל מצד עיראק. תוכיח אתה את הדברים שאתה טוען.

yeshgvul

New member
זו דוקא נקודה טובה למחשבה :

השאלה על מי מוטל נטל ההוכחה. עקרונית הוא מוטל על המאשים (ארה"ב במקרה זה) העניין הוא שגם אם אתה מטיל אותו על עירק, לא מתחייב מזה שתצדיק מלחמה עם כל מספר של קורבנות כדי לקבל את התשובה.

Asaf p

New member
אתה מתחיל לעצבן

ואני לא מדבר על הדעות שלך שהן טפשיות ומעצבנות כשלעצמן ("לא מתחייב מזה שתצדיק מלחמה עם קורבנות" ), אלא על ההתחמקות שלך מהדברים שכתבתי.

מטרניך

New member
אם זה נכון שנעמי חזן הפגינה יחד עם

הגיס החמישי אתמול בתל אביב למען סדאם חוסיין ונגד ישראך וארה"ב אז זה עצוב מאוד בשביל מרצ. אבל כיוון שראינו איזה ערך יש לעובדות בעיני 'ישגבול', לא יהיה זה מן הנכון לחרוץ משפט בטרם שמענו את נעמי חזן. אולי מישהו יכול לבדוק איתה את העניין? לעדותו של 'ישגבול' לבדה אין שום ערך.

smile2life

New member
זכותה של נעמי לדעתה

מרצ היא תנועה פלורליסטית וזכותה של הפרופ' נעמי חזן להפגין ולייצג את ציבור בוחריה - אפילו שחלק מחברי מרצ אינו תומך בדעותיה. איני מסכים עם דעותיך אך אלחם על מנת שתוכל להביע אותן

'ציבור בוחריה' ?

הצחקת אותי, חשבתי שאתה יודע שהיא לא נבחרה שוב

smile2life

New member
נכון

אבל בכ"ז היא כיהנה שתיים או שלוש קדנציות וכמה אנשים בחרו בה. מי כמוך יודע את המס' המדוייק

למעלה