תודה לכולם!

shkool

New member
תודה לכולם!

אמרתם דברים מאוד יפים, ואני מסכים עם מה שרובכם כתבתם, אני גם חושב ששווה מאוד לבדוק את מה שאישה ממאדים אמרה לגבי הופעתם של רגשות שליליים כלפיי אדם אשר אתה חש מאויים בצורה כלשהי ממנו, התחושה שלי אומרת כי לעניין זה יש חלק נכבד בהופעתם של אותם רגשות שליליים, לדעתי יש עוד סיבות להופעתן של רגשות שליליים כתוצאה מביקורת, אבל אני חושב שמה שאמרת נכון בגדול, אם כי האיום הוא לא תמיד ישיר ונראה לעין, ואולי לעיתים הרגשת הכעס נובעת מהפחד שלי להיות לבד, שאף אחד לא מבין אותי ולא מתקשר איתי על אותו התדר, ואולי זה האגו שלי שרוצה לרומם אותי ולגרום לי להרגיש מיוחד ולכן הרגשת הבוז במקום החמלה - ואולי זה שילוב של הכל ביחד.. jongler השתמש במשפט "הפוסל במומו פוסל" ויש עימו צדק, אני אכן הרבה פעמים מוצא את עצמי "בצד השני" של המתרס, הרבה פעמים אני מתנהג מאוד בשטחיות, בקלות ראש, ללא מודעות וחשיבה מעמיקה. כמו כן מבקר את עצמי על כך, ובחוגים מסויימים אף פוחד שיבקרו אותי באותה הצורה שאני מבקר אחרים, שיזלזלו באינטיליגנצייה שלי, שיחשבו שאני לא טוב מספיק ולא עמוק מספיק.. לגבי מה שאינקה אמר, אני חושב שאולי הדחף לבקר אותם היה פוחת, אבל זאת מתוך נקודת הנחה שהם באמת מעוניינים לדעת עוד ולחקור, ומודעים לעובדה שכרגע הם לא יודעים הרבה, לא שאני יודע הרבה, אבל לפחות אני מודע לכך ומנסה למצוא תשובות. אני לא ישקר, זה יגרום לי להרגיש טוב אם אותם אנשים יעריכו אותי ויקבלו את דבריי, אבל זה לא העניין, אני עדיין ירגיש אליהם את תחושת הבוז והרוגז אם הם ימשיכו את חייהם כסדרם ולא ינסו לפקוח את העיניים ולחפש תשובות לשאלות שהם שואלים לעיתים כה רחוקות... אבי בכר, תודה על התגובה, אני אשתדל לעשות את מה שאמרת, זה נשמע נכון. לקמהנדו, לא כל כך הבנתי את דברייך, אבל תודה
לmist2, אני לא בטוח מה ניסית להגיד בעצם בהודעה שלך, אם לקחת את הדברים שלך פשוטם כמשמעם אז אני לא חושב שזה נכון להגיד שמי שחכם ועמוק אז בהכרח יותר קל לו להפסיק לשפוט, ייתכן שיש קשר בין השניים, אבל זה עדיין הופך את זה לקל. זה כמו להגיד שאם אתה מנתח מוח אז איך זה שדבר פשוט כמו מכונית אתה לא יודע לתקן, הרי אתה מנתח מוח!! זה הרבה יותר מורכב ממכונית! לEndOfAllHopes, זה לא בדיוק פשוט לדבר עם אנשים שלא רוצים לשמוע, ולא רוצים לראות, ולא רוצים לשאול ולא מחפשים תשובות.. יכול להיות שאני פשוט נמצא בחברה לא נכונה של אנשים, אבל בכל מקרה זה לא העניין כרגע, בכל מקרה תודה על הנסיון :) לmwc , תוכל לפרט יותר על ההבדלים בין חמלה שבאה מהאגו לבין חמלה שבאה מ"החלל הפנימי"? מהו אותו חלל פנימי? ואחרון חביב, שנטידווה, לא הבנת אותי בדיוק נכון, אני לא מחלק את האנושות ל"אני" מול "השאר", אני לא מרגיש עליון על כל האנושות(אם לכך התכוונת ואם לא תקן אותי), אני מרגיש כי אני רואה את המציאות בצורה יותר "עמוקה" ו"בהירה" מרוב האנשים, לפחות מרוב האנשים שאני מכיר, אני מכיר גם אנשים שרואים דברים כמוני, ואני יודע שאני לא רואה את המציאות בבהירות מקסימלית ושאני שבוי באמונות שווא, ושיש לי עוד הרבה להבין ולדעת ולחקור, ואני מאמין שישנם אנשים שיודעים יותר טוב ממני ושאני יכול ללמוד מהם. לגבי העצה שנתת, אני אשתדל ליישם, ובאמת, רק אם איישם את כל העצות שניתנו לי, אולי אוכל לפתור את הבעיה הזו ולא לכתוב הודעה דומה אחת לכמה חודשים(כפי שזיהית יפה, ואני מאוד מעריך את זה), מה שמוביל אותי לבעיה אחרת, והייתי מעוניין שחבריי הפורום יעזרו לי איתה. אבל זה לפוסט אחר.. בכל אופן, שוב תודה לכולם על הזמן וההשקעה והרצון הטוב שלכם! תבורכו!

Mist2

New member
אמרתי דבר פשוט

אתה רואה את עצמך כשאתה רואה את אותם האנשים שאתה בז להם. הם המראה שלך! רק כך אתה מצליח לראות את עצמך, ומה שאתה רואה, מרגיז אותך.

shkool

New member
אני לא חושב שזה העניין

ישנם באמת מקרים בהם אני רואה באנשים השתקפות כלשהי של עצמי(ואפילו במקרים רבים), אבל אני חושב שהכעס והבוז באים ממקום אחר...

Mist2

New member
עדיין לא הבנת?????

אתה מסתיר את זה מעצמך ע"ל הכעס והבוז שלך. צריך גם ללעוס את זה בשבילך??? אנו מסתירים את הדברים הלא נעימים מעצמינו, בתורות מסויימות זה נקרא חציצה והחציצה שלך היא כעס ובוז...וכנראה שאתה ממש טוב בכך...........ואז אתה עוד אומר לעצמך, איזה יופי אני רואה את עצמי, את הכעס שלי.......וזו בעצם מלקודת שבנית בעצמך.

זה ניסוח קצת פשטני מדי

במובן מסוים זה נכון: אם אדם מרגיש זעם לנוכח טפשות, פחדנות, גסות או כל דבר אחר - הרי שהוא חושש שזה יכול "להדבק" בו. לזה התכוונתי בתחושת איום. במובן זה, נכון שזוהי מראה - היא מזכירה לנו שאנחנו לא כאלה מוצלחים, עמוקים, טובים או כל דבר אחר שאנחנו רוצים להיות. הסיבה היא שקיים בנו גרעין, אולי גדול ממה שהיינו רוצים להודות, של הדברים המאוסים עלינו. הרי לו היה לנו בטחון מלא ומוחלט, לא היינו מרגישים מאוימים לעולם! רגשות שליליים המתעוררים לנוכח משהו מזכירים לנו שאנחנו פגיעים לאותו דבר, שהוא שוכן בנו, שעלולים לטעות (או לצדוק) ולזהות אותנו איתו. לדוגמה, אם אני מרגישה זעם ובוז כלפי אדם המזלזל בי, זה נובע כנראה מאותו חלק בי שאומר, "את יודעת מה? יכול להיות שהוא צודק, ומה שבטוח - אנשים אחרים יכולים לחשוב שהוא צודק". אבל, אני לא חושבת שזה נכון באופן מוחלט. אני חושבת שאדם עלול, במקרים מסוימים, לחוש כעס או סלידה ממקורות אחרים.

Mist2

New member
את מקבלת תשלום?

על הסברת תשובות של אחרים??? לא, לא על זה דיברתי................

זה לא רעיון רע... ../images/Emo130.gif

אפשר לעשות ככה הרבה כסף. אפשר גם לעשות את זה בשיטת הפירמידה: שאם מישהו מסביר הסבר של מישהו אחר, הוא גם מקבל. תשמע, אולי עלית פה על משהו!

Mist2

New member
אם אני ארצה פרשנית אן דוברת

אני אפנה עלייך.... בינתיים את מתבקשת לא לעוות את דברי..... ואני מבטיח לא לעוות את דברייך, או לתת לך ציונים. תודה ויום טוב!

קמהדנו

New member
בפורום הזה

כל אחד מדבר את אשר על ליבו ובמוחו הקודח מהבנתו ונקודת מבטו, ולפעמים החוצצים בינינו קצת נסדקים
כמובן אתה יכול לבקש מאחרים להבין את דבריך או לא לעוות אותם, אך אין ערובה שכך יקרה מה שאני מוצא מעניין בשרשור הזה וגם הקודם הוא, שהשואל מצפה מאנשים אחרים להיות "יותר" ממה שהם (לפחות לפי ראייתו) ונוהג בהם בבוז ובכעס כי הם פחותים בעיניו. ואולי חלק מהתשובות שניתנו לו עושות דבר דומה בצורה עדינה ומוסווה יותר?

Mist2

New member
כן שמתי לב....

אבל אם כל אחד יתחיל לעוות ולמתוח ביקורת ולהסביר ולבלבל במוח, אזי הפורום הזה יראה כמו כמה משכניו העלובים. כל אחד והאחריות שלו....והמטרה שלו......מה מטרת הפורום הזה?

קמהדנו

New member
קליעה למטרה ../images/Emo183.gif

מטרת ה"פורום".. לא יודע
שירבטתי איזה משהו באתר הכניסה לפורום ומה מטרת הבאים בשעריו? מהי מטרתך? לא בהכרח חשוב לדעת למה ומדוע כל אחד נכנס קורא ומגיב. אני בעד לאפשר לכולם את המרחב להביע את עצמם. נכון, כל אחד אחראי לדבריו, שגם משקפים אותו, עד כמה שאפשר במדיום הזה. גם נכון שאם כל אחד יקפוץ ויריב וימתח ויבלבל, בסחרור אינסופי, אז ניראה כמו.. שנראינו לפני שנה-שנתיים
האם היה אז יותר רע? יותר טוב? לא ברור. בכל מקרה, ובכל מצב, אולי מטרה נסתרת יכולה להיות כאן ללמוד מכל מה שהשני אומר, עליו ועל עצמנו, גם כאשר הדברים לא נעימים לאוזנינו. ללמוד להקשיב באופן שלם ובהיר (להיות מספיק שקט בשביל לשמוע מה השני באמת אומר). לכתוב מתוך מודעות. ובכך, אולי, יהיה ההבדל בין הפורום הזה לאחרים, אפילו אם למראית עין אין הבדל

Mist2

New member
אני לא יודע מה הניסיון שלך

אבל מניסיוני, יש צורה מסויימת של למידה......והיא נראת שונה מאוד ואם יש מטרה לפורום, אזי אני מעדיף לחשוב שהיא למידה או לימוד, בעיני זה אותו דבר. גם כשאתה מלמד מישהו אחר, אתה לומד דברים שלפני כן לא יכולת לראות! וזו רק דעתי, אך החוק החשוב ביותר בלמידה, אם שאלת שאלה? קבל את התשובות, בלי להתגונן ובלי לנסות להצדיק, עשה את החשבון בראש ובלב, קבל את מה שאתה חושב שהוא טוב לך ברגע, ואם נשארו לך שאלות שאל שוב, ודע לסנן דברים מזיקים. אם יש לאנשים אחרים מה להוסיף או לתקן, מה טוב, אך ללא היתיחסות לתשובה של הקודם לך...אנו לא מבקרים ולא יודעים מהיכן האדם שענה מלפנינו בא. זו דרך ללא גאוה, וללא ניסיון להראות כמה אני יודע וכמה אני חכם - תשובות כמו אני חושב שהתשובה שלך חלקית, טובה או רעה! באים מגאוה ועוד תכונות כאלה ואחרות! אפשר גם לעבוד על עצמינו בזמן שאנו רושמים בפורום, ולהתבונן מי בדיוק עונה/שואל באותו רגע, למה ואיך! אפשר ואולי טוב אפילו לשנות גישות, להיות תקיף או רגוע בתשובות, כל אחד והסיבות שלו....אבל אין צורך להיכנס לויכוחים או שיפוט. זו דעתי האישית...

ביקורת והתייחסות עניינית

זהו פורום, וככזה, הוא מיועד לדיונים. דיונים כוללים, להבנתי, גם ביקורת על דברים שאנשים אחרים כותבים, אפילו אם הם לא ביקשו שיתנו להם ביקורת. כמובן שהביקורת צריכה להיות מובעת בצורה עניינית ואדיבה, לא מתוך התנשאות או זעם. אבל, עצם קיומה של ביקורת הוא לגיטימי לחלוטין. בעיני זה לא סותר למידה, זה אפילו יכול לעודד את תהליך הלמידה. כתבת "אין צורך להיכנס לויכוחים או שיפוט", ואני מסכימה. יש קו דק אך ברור בין ויכוחים לבין דיונים, ובין ביקורת לבין שיפוט. כשאני כותבת בפורום אני משתדלת לא לחצות את הקו הזה, ואני מתנצלת אם הרגשת שהתגובה שלי להודעה שלך היא שיפוטית מדי.

Mist2

New member
אין לי שום בעיה איתך!

כשהשואל מקבל כמה תשובות, הוא יכול לבדוק בעצמו מה נראה לו! כשהוא מקבל תשובה ועוד חמש ביקורות עליה, זה רק מבלבל אותו. אז אם את רוצה לעזור לשואל תני תשובה במקום לבקר אנשים אחרים שענו! אני כשלעצמי לא מתרגש מהביקורות חוץ מזה אפשר להגדיל את הראש ובאמת לחשוב מה טוב לשואל!!!!

אהמ, אהמ,

הדמות במראה.... לא משתקפת מי-יודע-מה. בכל אופן, אני לא בטוח שפירשו את דבריך: הם פשוט "בוקרו" (מלשון ביקורת) קלות.

Mist2

New member
אם הייתי בוחר להגיב כמוך

הייתי עונה משהו כמו... הדמות במראה....כן משתקפת טוב.... ודברי כן פורשו!!!! זאת אומרת אני חכם יותר וחזק יותר..... בוא נראה לאן זה יביא אותנו....הכדור אצלך

Mist2

New member
יכול להיות שאתה בפורום הלא נכון

ולא! אני חזק ובמיוחד יותר חכם ממך!!!!

חה חה חה חה חה.....

עכשיו אני בטוח שאני בפורום הנכון
חה חה חה..... אתה צודק

למעלה