תהיות על שיטות

הצעה שלי לעייפה

גשי לאחד מנציגי האגודה של שנה שעברה שיסבירו לך את הבעיה בצורה מעמיקה יותר. אני אחרי יום ארוך ולכן אני לא מצליחה להבין מה את כותבת (עד כדי כך ארוך), אבל אני רואה שנותרת בעמדתך הקודמת שעמה אני לא מסכימה. ולכן, חזרה להמלצה

לא רוצה

א. אל תפעילי אותי, אני לא אוהבת את זה. ב. זו לא חכמה להגיד "יש מישהו שיודע". אם יש סיבה, תגידי אותה, אם יש מישהו אחר שיודע, תבררי. ג. אני לא מוכנה לקבל את זה שהאגודה צודקת אוטומטית, הרי ידוע לי ולך שיש לי חילוקי דעות במספר רמות עם כמה וכמה מנציגי האגודה, גם אחרי ששמעתי אותם. ד. אחרי שדיברתי איתך בהגיון, נראה לי שלהגיד לי ללכת לאגודה זה ממש נסיון לסתום לי את הפה. זה לא יפה ואולי אפילו קצת מעליב. אל תתנשאי עליי. כשאני מדברת איתך בחיטים, אל תעני לי בשעורים. במיוחד כשלא טרחת לקרוא גם את דעתי, לכן נראה שאת סתם מתנגדת לדבריי בלי טעם. ה. אם אין לך משהו להגיד, סייג לחכמה שתיקה. ואני מתנצלת אם דבריי נראים חריפים, אך תגובתך הפריעה לי מאד.

אני באמת חושבת שהגזמת

זה לא שלא קראתי את דברייך, אלא שלא יכולתי לרדת לעומקה אחרי שעות של לימודים. נראה לי הגיוני שהמוח שלי לא יפעל שאני חולה. ואני לא אגיד לך על גבי הפורום את כל הפרטים, ואני בכלל נגד כל להעלות את העניין הזה מחדש כי הוא די נחתם. אבל אם את באמת רוצה, את יכולה לפנות לנציגי האגודה (או אליי נגיד), ונוכל להסביר לך מה קרה. אני לא מפעילה אותך, אני גורמת לך ללכת לראות מעבר למה שאת חושבת, כי נראה לי שאת לא ממש מודעת לנתונים של מה היה במועדי ב' וג' של שיטות. כמו שפלונית אמרה, 82 כבדיקה אכזרית לא ממש הייתה שם. וכן, בהתחלה בכלל לא רציתי להגיב, כי אני חושבת שאין טעם לעורר את כל הסוגיות האלה מחדש, בעיקר לא על גבי הפורום, אבל המשכת בגישתך, אז לכן הפניתי אותך לדיון חלופי, לא אינטרנטי. אני לא חושבת שזה מצדיק תגובה כה חריפה, בעיקר כשזה מאוד לגיטימי לא לכתוב הכל בפורום. הרי מדובר בבמה ציבורית, ואנחנו לא בספירה משלנו, אז קצת להירגע.

תשובה

א. לא אמרתי שזה לא בסדר שלא קראת את דבריי. אמרתי שזה לא בסדר שאת תוקפת את דבריי ואומרת שהם לא נכונים, אם לא קראת אותם/ לא הבנת אותם. ב. לא מקבלת את זה שהעניין "נחתם". זה שהעניין נידון באגודה לא מטיל עליו איפול וטאבו למשך שארית ימי חיינו עלי אדמות. זה נושא חשוב, שמשפיע על כולנו, ונראה לי שכדאי שהוא יעלה לביקורת ציבורית. הרי יש אנשים מהאגודה בפורום (לפחות כך נראה לי), שיכולים להעלות את הטיעונים אם ירצו. הם מוזמנים. אני אף פעם לא מוכנה לקבל "אמת" רק בגלל שסמכות כלשהי אמרה אותה (חוץ מהקב"ה, אבל זה כבר עניין לדיון אחר ,וגם שם אני תמיד שואלת למה) ג. כשעשיתי את הניתוח, לא דיברתי ספציפית על שיטות, כי ברור שלא היתה שם בדיקה הוגנת. אבל נראה לי שזה היה בגלל שאין נרמול נמוך יותר למועד ב' אוטומטית, אז ניסו לעקוף את זה יותר לעומק (ר' את תגובתי למקושקשת בעניין זה). בכל אופן, שיטות לא היה בלב הדיון שלי עכשיו. ד. נכון, לגיטימי מאד לא לכתוב הכל בפורום. לכן גם את לא חייבת להגיב. אבל מרגע שכותבים, נראה לי שצריך להיות טעם למה שכותבים מעבר לתקיפה. ואני הרגשתי רק תקיפה. וזה לא יפה. הרי מדובר בבמה ציבורית, ואנחנו לא בספירה משלנו, אז קצת להירגע, כדברי המשורר(ת).

PIonit

New member
מותק את חיה בעולם שכולו טוב

אם בדיקה אכזרית מביאה לדעתך ל82..;)

אכן תורי, וההסבר:

תראי, נירמול הוגן שואף להשוות ציונים בין אנשים שנבחנו בתנאים שווים. מה זה תנאים שווים? א. אותו מרצה. ב. מבחן ברמה פחות או יותר שווה. ג. בדיקה הוגנת ושווה. ד. נבחנים באותה רמה. ה. משתנים נוספים - החל ממזג האוויר ביום הבחינה, דרך היום בשבוע בו נערכה, המרווח בין יום הבחינה לבחינות אחרות וכד'. איך התיאוריה שלך עובדת? היא מבודדת את המשתנה ד' ומניחה שבהכרח בכל מועד נוסף הוא שונה, ובכך מצדיקה נירמול שונה. רק מה? ראשית, ההנחה הזו לא מספיק בטוחה כדי שיהיה לגיטימי להתבסס עליה. יש מספיק אנשים בפקולטה למשפטים שסובלים מטירוף-ציונים שמביא אותם לגשת למעוד נוסף גם עם ציון טוב ויותר מכך, שלא לדבר על אנשים מוצלחים לכשעצמם שנסיבות חיצוניות מנעו מהם לגשת/להצליח במועד א'. שנית - יש שם עוד 4 משתנים שרק אחד מהם באמת מתקיים, בניגוד להנחות הרבות בהודעתך. כמי שיצא לה לגשת ל-3 מועדים נוספים בשנה שעברה אני יכולה להעיד שמשתנה ב' בד"כ לא התקיים, (לאחד מהכיוונים האפשריים, לפעמים קשה יותר ולפעמים קל יותר) ושבקורס נושא הדיון משתנה ג' לא התקיים בצורה הכי קיצונית שאפשר לתאר. (ולא, לא במובן של להפוך 86 ל-82, אלא במובן של להשוות ציון בין מבחן חצי ריק למבחן מלא. תעשי את החשבון.... גם בהנחה הזויה שבמועד הראשון כל מה שכתבתי היה נכון זה פער הרבה יותר גדול מ-4 נקודות.....) שורה תחתונה - הרעיון שלך מניח היעדרות מוחלטת של שוויון במשתנה אחד, ומאידך מניח התקיימות מוחלטת של שוויון בשאר המשתנים, וע"ב צירוף ההנחות הזה מקבל כלגיטימית את האפשרות שמישהו ידפק שלא באשמתו במצב בו המשתנה שאת מניחה את קיומו לא התקיים / המשתנים האחרים שאת מניחה את קיומם לא התקיימו, כלומר בחלק ניכר מהמקרים. הגיוני והוגן - זה לא, אבל ללא ספק תרגיל מחשבתי מעניין

הבהרה

אני מדברת לא ספציפית על המבחן בשיטות, כי אני חושבת שהוא לא עונה למה שאמרתי. כי הוא, לדעתי, הסתכל על התוצאה כפי שהוא חושב שהיתה צריכה להיות אם היו הולכים לפי המודל שהצעתי, רואה שעקרונית היה צריך להיות ממוצע יותר נמוך במועד ב' ולא מצליח לעשות את זה בגלל תקנות הנרמול בפקולטה. לכן הוא (המבחן, אני יודעת שסיליה אשה) כלל בדיקה יותר קפדנית, כדי שתושג המטרה. זה היה עקום, כי ככה כולם דפקו ונדפקו. לא רוצה להצדיק את המבחן הספציפי הזה בשיטות, חושבת שזה נעשה בצורה לא יפה. אבל בסופו של דבר, א"א להתווכח עם זה שהממוצע הסופי היה בתוך טווח הנירמול. אבל, אני מדברת על מבחנים באופן כללי. אני חושבת שאכן המשתנה היחיד שמשנה הוא איכות הנבחנים. שאר המשתנים שציינת - מרצה רמת המבחן קשיחות הבדיקה מזג אוויר ומשתנים אחרים - אינם מוטים חד משמעית לאף מבחן, כפי שציינת בעצמך (לגבי רמת המבחן) ולכן הם לא רלוונטיים ולא צריך להתחשב בהם אבל יש משתנה אחד שהוא מוטה באופן קבוע - בסך הכל (ואני מדגישה שוב בסך הכל, לא כולם, אפילו לא הרוב, אבל יש כמה שמטים את הסך הכל) הנבנים במועד ב' פחות איכותיים במידה מסויימת מאשר במועד א', ולכן נראה לי הגיוני לעשות נרמול יותר נמוך. האם את לא מסכימה לאבחנה שלי על תערובת הנבחנים? למה? אשמח מאד אם תציירי לי תמונה מוטה חד-משמעית אחרת, ולא רק שיכול להיות ככה ויכול להיות ככה. ואכן, גם אני נהנית מהתרגיל

PIonit

New member
../images/Emo12.gif

א. לעתים גם אנשים מבריקים נופלים במבחן זה או אחר וניגשים שוב.. ב. לעתים נסיבות אישיות מאלצות אדם לגשת -רק- למועד ב.. זה עושה אותו לפחות מוכשר?! מכירה אנשים שהיו באבל או בחופשה בחו"ל או שסתםהיו באפיסת כוחות וכו'.. SO? ג. לעתים אדם לא יודע מול מה הוא עומד, איך ללמוד ולהתכונן למבחן, ואז מקבל זפטה במועד א' ומגיע למועד ב' ומפציץ (אישית, מכירה אנשים ששיפרו 15-20 נקודות בציון הסופי!!) בקיצור, אני חושבת שההכללה קצת יצאה מעוותת מדי.. להגיד לגבי איכות האנשים- זה כבר מוגזם..

זה מילא.... הבעיה היתה אחרת

אני לא זוכרת אם ניגשתי למועד ב' או ג', אבל חד משמעית - הבדיקה הייתה הרבה הרבה הרבה יותר אכזרית. אם מורידים את הפקטורים יוצא שקיבלתי בשני המועדים (א' והנוסף) בערך אותו ציון במבחן עצמו, שזה די ביזארי בהתחשב בעובדה שאת הטופס של מועד א' הגשתי חצי ריק, ובמועד הנוסף עניתי על כל השאלות וידעתי מצוין את החומר. סיליה, כנראה, חושבת כמו הסטודנטית העייפה כאן למטה ומנחה את הבודקים בהתאם, שזה אולי נשמע נכון סטטיסטית - אבל גם לסטטיסטיקה יש חריגים. שתיכן יודעות אאל"ט מה הביא אותי לגשת למועד הנוסף, ועם כל הכבוד לסטטיסטיקה - לי ולאחרים שניגשו למועדים ב'-ג' ולא בגלל שהם סתומים, פשוט לא מגיע להידפק ככה בגלל מרצה שחושבת שהשמש זורחת מהת*ת שלה. בל נשכח שהפרופ' פסברג עשתה פיילוט על השנתון שלנו. לאור השינויים השנה כנראה שהפיילוט לא היה מוצלח במיוחד, אבל אני כבר נתקעתי עם הציון-פיילוט שלה בגיליון ציונים ואת המעסיקים הפוטנציאלים לא מעניינות תיאוריות על סוג הסטודנטים שניגשים למועדים שונים ושאר ירקות. איך שלא הופכים את ההתנהלות בקורס הזה בשנה שעברה - הגון והוגן זה לא היה.

שיטות, ייפי!

אז כפי ששמת לב, נתנו לך עצות נפלאות פה. אכן, השנה, ככל הנראה, סיליה תשוב לשאלות אמריקאיות. וכן, הרבה למידה עצמית. כמה ימים של סיכומי שיעורים וסיכומי חומרים (חלקם אפילו כבר מתורגמים) ואת מסודרת. רק לא ליפול בפח של שאלות מבלבלות, וזייהו.

Michal Plath

New member
תודה לכל החברים הירושלמים:)

נקווה שיהיה בסדר (למה שני המבחנים בסוף סמטר א' הם בקורסים שאני הכי שונאת?) (רק אני שונאת תורת?) (כאילו, ברצינות, אני לא מבינה מה כולם מתלהבים ממנו)

מי המתרגל שלך? רם או ליאורה?

כי דוגרי, גם אני לא נהניתי עם חנינה (המרצה היחיד שבאמת אין לי שום רגש כלפיו, לא חיובי ולא שלילי) אבל רם ריבלין עשה לי את הקורס, וגם חלק גדול של השנה

Michal Plath

New member
רם מקסים

אבל החומר שאנחנו לומדים (להוציא ההערות הציניות והשנינות הנפלאה שלו בין לבין) מוציא לי את החשק לחיות

למעלה