תהיות וחרטות

גורי6

New member
הסבר

אני בעד להחליט לילד. ברגע שקיבלת החלטה וביצעת אותה אין לערב את הילד. מבחינתך זה הדבר הטוב בעבורו וזה המסר שצריך להעביר. אך מאידך הילד לא צריך לשמש פה ולהצדיק את הדברים שאת עושה בפני אחרים ולהציע את הילד שידבר ויסביר זה רק יגרום לו נזק.

Kalla

New member
כשאת מחליטה לךילד הוא מעורב

בין אם רוצה או לא, ויש דברים שלא ניתן לברוח מהם. הילד לא חי בבועה ולא בואקום וצריך בהדרגה ללמד אותו להתמודד עם העולם ולא לקבור את הראש בחול.

גורי6

New member
מסכימה

ההתמודדות שלך עם ילדך היא בהרבה מישורים. כאשר הורה שלם עם המעשים שלו כלפי הילד הוא מעביר לו זאת וגם הילד שלם עם זה (בגיל הרך הכוונה גיל ההתבגרות זה סיפור אחר). אני לא צופה שלילד שלי יזדמן כל כך לראות בולבולים שלא נימולים ומכאן שלא נראה לי שישאלו שאלות לגבי זה אבל אם הוא ישאל הוא יקבל הסבר מפורט על ברית מילה והקשר ליהדות. אני מוכנה גם לקבל התרסה נגד הבחירה שלי ושל בעלי אבל לא נראה לי שזה יקרה.

גורי6

New member
לא קשור

אני בטוחה שישנם כאלו שמלו ולא שלמים עם מעשיהם וכאלו שלא מלו ולא שלמים עם מעשיהם וכן להיפך. העניין הוא לא המצפון שיהיה שלם אלא כאשר אדם בודק דבר מה כדאי שיקבל תמונה שלמה של הדברים ולא רק מנקודת מבט צרה קרי רפואית או אחרת.

תודה על דעתך. אשמח להסביר מה שלא הבנת.

אין לי שום בעיה עם התובנות שלך אולם מפני שמבחינתי אין אלוהים ביקום, תביני שזה כאילו שתאמרי לי , איך אנסח את זה כדי שתביני? נניח לרגע שזה כמו שתאמרי לי שאת חותכת את בנך כי גרגמל ביקש וגם אני בעתיד אבין שכדאי להענות לו... גרגמל הוא דמות מצויירת ועבורי אלוהים הוא דמות ספרותית ותו לא. לגבי חמותי: מעולם מעולם לא העמדתי בפניה את הבחירה קבלי את בני או שלא תראי אותו. יתר על כן, גם היא מעולם לא עשתה דבר דומה. אני חושבת שרק במוחך ההזוי ואולי במוחם של אנשים שהכפיה חביבה עליהם תתכן התניה כזו. אילו חמותי היתה מתנה את הקשר עם ילדי במשהו, ולא משנה במה, קרוב לוודאי שזה היה שם קץ ליחסים בינינו. חמותי היא סבתו של הילד ואני הייתי מזדעזעת אילו היתה חושבת להתנות את אהבתה לנכדה בכל דבר פיזי או אפילו רגשי שהוא.את פשוט כנראה לא מסוגלת לתפוס שאשה שסברה שאנחנו עושים טעות והיתה מאוד מודאגת מההשלכות, הבינה, למרות אמונתה באותו דבר בו את מאמינה, שככל הנראה יש כאן איזו טעות, ולאחר שהבינה במה מדובר החליטה שכנראה, הרשויות לא פרשו נכון את רצונותיו של אותו האל וכך היא הצלחה לגשר על הפער בין האל שלה לבין הדרישה לחתוך ילדים. כיום היא מאמינה בדיוק כפי שהאמינה ובמה שהאמינה פרט לכך שהיא משוכנעת שלא יכול להיות שהאל שלה דורש כאילה קורבנות אדם ממאמיניו - קרוב לוודאי יש כאן פרשנות מוטעית. סטו. אבל אישית לי לא אכפת למען האמת איך היא הצליחה לגשר על הפער. מצידי יכלה גם לא לגשר. אני לא הפעלתי עליה שום לחץ. זה בא ממנה ולגמרי ממנה. וזה מה שיפה. מזעזע אותך שאני מערבת את הילד בשיח. האמת? גם לי לא נוח העניין הזה. אולם. הזכירי לי, האם בחברה הדתית לא מתחילים לדבר על המילה עם ילדים? האם לא, במסגרת לימודי התורה לומדים הילדים זוועות כגון רצח הבל, עקידת יצחק, ועוד? האם ילדים רכים לא לומדים על המבול? האם ילדים בגיל של בני לא מוזמנים להשתתף בחגיגות ברית? האם לא נותנים להם לראות? האם את חושבת שאינם יודעים? את לא מעלה בדעתך שאולי אותם ילדים שרואים ברכותם איך בא מבוגר מפשיט תינוק בפומבי, חותך לו את איבר המין ומוצץ, בעוד שהתינוק צורח את כל ריאותיו והקהל חוגג יסיקו מזה מסקנות משלהם? האם את לא חוששת שמא ילד כזה יפתח תסביכים? נטיות? הילד שלי אגב, לא נמצא פה. לא יודעת מניין לקחת את זה אבל הוא לא גולש באינטרנט ואין לו שום מגע עם הפורום. אני חושבת שקצת התבלבלת. פעם אחת הוא שוחח על זה במפגש מתלבטים של קה"ל שבמקרה התקיים בביתי. הוא לא עוסק בשום מאבקים. הוא לא נדרש מעולם לתת שום הסברים לאף אחד. את יודעת מה הוא חושב עלייך ועל אנשים כמוך? זה מפריע לו. משום מה לילד נראה מאוד הגיוני שלא עושים דברים שפוגעים באחר מסיבות שהוא לא מצליח להבין. אגב, הוא לא מאמין באלוהים כי הוא טוען שלא יכול להיות שיש אלוהים שעושה מה שמלמדים אותו שאלוהים עושה, והוא לא מתכוון לסיפורי הבריאה... זה מפריע לו בדיוק כמו שהפריע לו מאוד לראות היום אב מכה את ביתו הקטנה בת השלוש בבריכה. יכולתי למנוע את המראה? לא! יכולתי להתערב? לא! האם זה לא יגרום לו לחוש שיש לי עניין רב מידי באי הכאת ילדים? נו באמת.... האם אני צריכה להתעלם מזה? ממש לא. הסברתי לו שיש הורים כאילה, שאנחנו חושבים שזה לא נכון, שזה גם לא חוקי, אבל דברים לא חוקיים קורים ואנחנו לא משטרת ישראל ולכן לנו אסור להתערב. מותר לנו רק לדווח. את יודעת מה הוא עשה? הוא ניגש לילדה ונתן לה דלי. האבא ראה את זה ומייד הבין שהו אנמצא בפרהסיה ושיפר את התנהגותו מרוב בושה. הבן שלי היה גאה מאוד בעצמו שהוא עזר. ודי לי בכך. אני לא מתכוונת להסתיר ממנו את העולם בו אנחנו לחיים. אני כמובן לא מעלה בדעתי לקחת אותו לברית זו נראית לי טראומה מיותרת לחלוטין, אבל מה שהוא רואה ומה שקיים הוא יודע. וכחלק מכך הוא יודע גם על הברית, הוא יודע מה זה, הוא יודע שלא עשינו והוא יודע בקווים מאוד כלליים למה. והוא סופר מרוצה ומבסוט, וסבור לתומו (מה שנכון) שיש לו הורים שאוהבים אותו במיוחד ומגינים עליו ככל יכולתם וחושבים לפני שהם עושים. ויש בינינו אמון מלא. הוא סומך עלי בעיניים עצומות שלא אעשה לעולם משהו הנוגד את טובתו ואם אאלץ לעשות משהו שנראה לו לא טוב אוכל לנמק זאת היטב. אני מרוצה. ואם את לא, אז לא. תהיי בריאה ואני מאוד מקווה בשבילך שלא תתאכזבי כשחייך יגיעו לקיצם. בעצם, למיטב אמונתי את ממילא לא תתקיימי כשהם יגיעו לקיצם, כך שלא תהיה שום בעיה. לפי אמונתי מאוד מטופש לעשות דברים רעים בחיים הללו שהם כה מיוחדים וחד פעמיים, בשביל אמונה במשהו שלא קיים אלא בדמיון.

גורי6

New member
מדהים

מאוד נהניתי לקרוא את מה שכתבת. חבל לי שאדם יהודי גדל ללא אמונה באלוקים וכל מה שהוא יודע מהתורה זה עוותי דברים. את בעצמך ציינת בפורום זה שאיימת על בעלך (אמנם בכאילו) שלברית את לא מוכנה, גם אם זה יגרום לפירוד. חמותך עשתה אחד ועוד אחד והמסקנה המתבקשת היא שזה או ברית או שהבן שלה יהיה גרוש. זה נראה לך אתי? מאוד לא מוסרי ולכן חמותך יכולה היתה לחשוב לבד מה יקרה אם היא תתערב בקיום ברית של הנכד שלה. כשהייתי קטנה מאוד אהבתי ללכת לבריתות מעולם לא התעניינתי ומן הסתם ההורים שלי (כמוני היום) לא נתנו לי לראות באמת מה הולך שם. נהניתי מהאוכל ולפגוש הרבה חברים. חוויות הברית שעברתי זכורות לי כאירועים משמחים במיוחד. אני יכולה לנחש שחוויות הברית שלך לא היו משמחות ולכן אינך רואה כל יופי בדבר. תמיד היתה לי ידיעה שחותכים משהו לתינוק אבל השמחה מסביב היתה כל כך גדולה ששכחתי מזה לגמרי. כששאלתי למה עושים ברית הורי ענו לי שכך הופכים תינוק להיות יהודי וזה היה נראה לי מאוד יפה. אנחנו באופן אישי הזמנו ליצנית לברית וכל הילדים (כולל שלי כמובן) היו עסוקים בהפעלות. לכל גיל יש את התובנות שלו ובגיל הרך חשוב לי להסביר את השמחה של להיות יהודי וברית זה חלק משמחה זו. לא צריך יותר. (עניין המציצה בברית: היום רב המוהלים מבצעים זאת על ידי מבחנת זכוכית- לגבי דאגתך לגבי הנטיות של מי שרואה יצא לי להפגש עם הרבה הומואים ולסביות אף אחד לא ציין ברית כנקודת מפנה). איך תסבירי מנהג יהודי סאדיסטי זה על ידי מליוני יהודים במשך אלפי שנים? עד שהגעת כולם היו בורים והאמינו במשהו שטותי? בשואה הורים חרפו נפשם להשיג מוהל רק כדי שהבן שלהם ימות יהודי. לאורך כל ההסטוריה יהודים מתו ביודעין בגלל ברית מילה. אנטיוכוס הרשע גזר על היהודים איסור ברית מילה יהודים לא ויתרו ומלו במרתפים והמוהלים סיכנו את נפשם במוות ודאי. כמו כן בזמן האינקוויזיציה, הפרוגרומים ברוסיה וכדומה. כולם, כל מליוני יהודים עשו משהו ברברי וסאדיטי? העם היהודי ידוע כמוסרי, "רחמנים בני רחמנים". איך תסבירי את בורותם בת אלפי השנים של כל היהודים? אנחנו הלא עם הספר. כל הכבוד לבן שלך על הרגישות. לא נראה לי שזה מפני שלא עשה ברית. לא הבנתי מה הקשר בין זה לבין ציווי אלוקי. לי נראה באופן אישי שלא הייתי אדישה כל כך נוכח התנהגות כל כך בוטה ומקוממת נגד ילד חסר ישע. איך את לא יכולה מחד לראות שמלים תינוקות ומנגד לראות בפועל ילד מוכה וכל מה שיש לך להגיד זה אני יכולה מקסימום לדווח. איפה ההומניזם שלך נעלם כשאת יכולה לעשות משהו למען משהו אחר? בברית יש חילוקי דעות לכאן ולכאן. מאוד נחמד לדבר מעל דפי הפורום ולהגיד את שעל ליבנו. מה קורה כשאנחנו נתקלים במחזות קורעי לב כמו אלו של הורים מכים? איפה את?

הנה אני כאן מותק....

עוות? הכל תלוי בנקודת המחשבה. גם אני חושבת שאת המעוותת. אבל את יודעת מה ההבדל בינינו? אני מניחה לך לחיות את חייך, ולא מנסה אפילו להראות לך את "האור". למרות שאת מיעוט ולמרות שחלק מהדברים שאת עושה נראים לי פשע, אני סובלנית ומתחשבת. אני לא רוצה לומר שבהבנה, כי הרוב יוצא על חשבוני, אבל אני מניחה לעשרות אלפי אנשים להיות מובטלים על חשבוני ולמזמז את מוחם הנפלא בדבר חסר טעם דמיוני ובטלני להחריד, אני משביתה מדינה שלמה פעם בשבוע. אני מבזבזת טונה של כספי ציבור בבניית בתי כנסת מטבלות וכו'. אני משלמת עבור קיום של משרד ממשלתי שלם כולל שר העוסקים רובם ככולם יומם ולילה בנסיון לחפור לתוך חיי ובלהפריע לי לחיות בשקט. וכל זה כשהציב רועומד על צווארי כאבן ריחיים עוד מרים את ראשו וצועק שהוא החכם הוא הנבחר ואני רחמנא ליצלן פושעת... לא מוסרית... אני זו המשלמת בדם על קיום והגנת המדינה בה הציבור הזה חי על חשבוני, ומוכן לכל היותר (גם לא כולם) להתפלל לקיום המדינה. את שואלת איך אני מסיבה את המנהג הסדיסטי? בקלות, יקירתי. את מתעלמת מכך שהדת הנ"ל צמחה במזרח התיכון והעתיקה מנהג זה מעממי האיזור. היהודים אינם היחידים ואינם הראשונים שנימולים. היהדות העתיקה הרבה מאוד דברים - ריבוי נשים (ע"ע שלמה המלך), הקרבת קורבנות אדם (ע"ע עקדת יצחק), ודברים רבים אחרים. נכון התפתחנו ויפה שכך, אבל באיזשהוא מקום זה נעצר כמו ימי הביניים. לגבי השואה ואנטיוכוס, אני שמחה לבשר לך שאני ושכמותי מייצגים יהודי חדש. כזה שקם ונלחם על נפשו, ומציל את עצמו, ולא מוכן לחרף את נפשו על דברים ערטילאיים, אלא עוסק רחמנא ליצלן בקיומו והבטחת המשך קיומו הפיזי, וסופסוף, בהמשך ישיר לשינוי הגישה, יש לו ליהודי הזה גם מדינה..... ולא אני לא רחמנית בת רחמנית. אני יכולה להיות מאוד אכזרית כשמתקיפים אותי וראוי שכך יהיה. אחרי ככלות הכל הסיבה היחידה שאני עוד קיימת במזה"ת היא שיש לי כוח וכל השכנים פוחדים. ממני. לא אני מהם. וזה לא ממש בא מהתורה.זה בא עם סיום האמונה העוורת. אני לא קשרתי את רגישות בני לאי מילתו. הוא רגיש כי הוא כזה. אהיות והוא כזה הוא רגיש לברית ובעיני מי שאין לו אלוהים אם את מצליחה להבין דבר כזה אין הרבה הבדל בין הכאת ילדים לבין מילתם. אגב, את ממש לא יכולה לומר כלום על ההומניזם שלי. עם יד על הלב, לא הכית מעולם מי מילדייך? האם את אי פעם התערבת? שטויות משוטות. גם אילו הייתי מתערבת, ראשית הייתי עלולה לסכן את ילדי שלי, היתה עלולה להווצר תגרה, והוא היה ממשיך להכות את הילדה בבית ועלול להכפיל את מכותיה בשל התסכול מהשפלתו בפומבי. רואים שאת לא מבינה - זה צועק לשמיים.

גורי6

New member
פער גדול

אני לא מנסה להראות שום אור. אני חושבת שכאשר אדם רוצה באמת לחקור דבר מה יש להתחיל מהתיאוריה ולא מהמחקר שבסופו. רב האנישים בארץ מלים את תינוקותיהם כך שאני לא חושבת שאני המיעוט (אולי בפורום זה...). לא פעם הערתי לאנשים שהתנהגו לילדים בצורה בלתי מוסרית בעליל מבלי לחשוב מה זה יעשה לי או לילדי אם את נגד הכאת ילדים תעשי משהו. למה הילד שלך צריך להראות לך את הדרך? מסכימה איתך על אוזלת ידך מול החלטות הממשלה- צר לי על כך אבל מנועים רבים ניסו לשנות דברים וזה פשוט לא הלך. אינני יודעת מהי מידת המוסריות שלך אבל למה את מוטרדת מה שר זה או אחר חושב עליך? אולי הידע שלך בהלכות נעצר בימי הביניים ההלכה המשיכה עוד הרבה אחרי כן לדון בסוגיות שונות כולל מילה. כמו למשל שאצלך ריבוי הנשים ביהדות נעצר אצל שלמה המלך בעוד שעל פי ההלכה כיום אין להרבות בנשים (המקור הוא עוד בימי התנאים מסופר בגמרא על משהו שמרוב נשים לא ידע מי הילדים שלו ומכאן גזרו שאין להברבות בנשים- יש עוד הרבה מקורות בנושא שווה לבדוק).אכן נושא הקורבנות במילה הוא השוואה נכונה ישנם הרבה שעוסקים בהשוואה זו וזהו שורש עניין המילה חלק מהקרבה, ברית. (שיהיה לי יותר זמן אביא מקורות ואפרט). צר לי לאכזב אותך אבל עקרונות היהודי החדש שלך הם אותם עקרונות מנחים של היהודי הישן. זה שאת בזה לו. גם הוא יציל נפשו וימלט מסכנות אורבות הוא יודע ואף מצווה להיות אכזר כשצריך ואין כלל הבדל בינו לבינך פרט לכללים המאוד ברורים שקיבלנו בהר ססיני ואת מתכחשת להם ועושה לך מה שנח ונראה לך נכון בעיניים צרות של אדם שלא יכול לדעת הכל בעולם. איך את יכולה לחשוב שהשכנים שלך פוחדים ממך את לא רואה חדשות? אני לא בעד אמונה עיוורת אבל רק אחרי שחוקרים את האמונה אפשר להגיע למסקנה אם היא קיימת או לא ולא להחליט סתם החלטות כי זה לא נראה לנו על סמך הידע הדל שיש לנו על אמונה ואלוקים. "סוף מעשה במחשבה תחילה" אמרו רבותנו. כאשר נתקלים בסיטואציה מביכה או שגורמת לנו תסכול אנחנו יכולים או להתעלם 0כפי שעשית) או להתערב (כפי שילדך עשה). התוצאות יהיו לפי המעשים שלנו והמעשים לפי המחשבה שקדמה להם. לא בדיוק הבנתי מה אני לא מבינה וצועק לשמיים? חוסר המעש שלך בשל פחד שאולי משהו רע יקרה כי את לא יודעת איך להתנהג במצבים מסויימים או חוסר האמונה, שאני לא לא מסוגלת להבין סיטואציות שאת מתארת ולפעול כראוי לאדם מוסרי? כיצד את פועלת נגד הכאת ילדים? כיצד את פועלת נגד ברית מילה?

פער אדיר.

אני לא פועלת ולא נגד כלום. מצידי את יכולה גם למול את עצמך, ואת בנותייך, ואת יכולה לקעקע לפרסנג להרוס את כפות רגלייך ולחבוש גלביה מצידי. באותו אופן מצידי את יכולה להאמין בדת הבאהית בהארי קרישנה ובמוחמד גם יחד. ואם בא לך תוסיפי קצת ישו ותחממי 20 דקות יוצא נפלא. למה את חושבת שמעניין אותי? אהבתי את המשפט: "אני לא בעד אמונה עוורת". אם האמונה שלך לא עוורת אני כנראה צריכה שדרוג של המושג עוור. מתי לאחרונה ראית את אלוהייך? מתי לאחרונה ראית במובן ר.א.ה הוכחה נראית לקיומו? רק אחרי שחוקרים את האמונה את כותבת אפשר להגיע למסקנה האם היא קיימת? גדול מהחיים! זה ממש, אבל ממש, לא עוור! יש לי עוד כמה רעיונות שאת יכולה לנסות באותה דרך. שמעתי שאומרים שרק אחרי שאת מנסה סמים את יכולה להחליט אם זה טוב או לא..... חה חה חה .....

גורי6

New member
קצת סמנטיקה בבקשה

אם הייתי רואה את האלוהים שלי או אז כבר הייתי יודעת ולא מאמינה זה ההבדל בין אמונה לידיעה דבר שכדאי לדעת... וכמו עם סמים הידע שלך בנושא הוא מפני שקראת מאמרים, שמעת סיפורים וכו' ואז גיבשת מסקנה לגביהם. לא נצרכת להשתמש בהם כדי להחליט אם זה טוב או לא בשבילך. כך גם אמונה יש לקרוא להבין, לדעת ואז להחליט אם זה משהו שמתאים לך או לא. חוסר האכפתיות שלך כלפי אנשים לא מסתדר לי אם ההומניזם הגדול שאת לכאורה מציגה בנושאי אלימות. לי מאוד יכאב לשמוע שעשו למשהי ברית/תהרוס כפות רגליה ואפילו משהו שיכה את הילד שלו בבריכה.

אפילו הרבה, אבל זה מסר אחרון.

הפער בינינו תהומי. חבל לי לומר אבל בלתי ניתן לגישור, מפני שאת אינך מסוגלת בכלל להבין אותי. אינך מסוגלת לתפוס את הקונספט של אין אלוהים. אני לעומת זאת סבורה (בזהירות רבה) שאני מסוגלת להבין אותך כי אני כן מסוגלת להבין מהי אמונה. כשהייתי בת 6 האמנתי. אמנם זה היה כבר מזמן, אבל זכר החוויה שמור. את לא מסוגלת להבין את הסובלנות שיש לי כלפי אמונתך, כי את לא מסוגלת להבין שיש אפשרות שאת טועה, ושאני סוברת שזו האפשרות היחידה. כחלק מאמונתך, לא מתאפשר לך כלל החלון הזה להציץ בעדו - אחרת זו היתה כפירה. לעומת זאת ברור לך מדוע אני מבינה אותך, את חושבת שיש לי ספק ושאולי אני יום אחד "אתעורר" ואבין.... הכרתי דתיים יותר נאורים ממך. כאיל השהבינו את חוסר אמונתי בלי שזה יערער בהם את אמונתם ויכלו לנהל דיון מושכל. צר לי, אבל איתך זה בלתי אפשרי, ולכן הבה נסכים לא להסכים. לכי בדרכך, ותהני מההומניזם שלי כי אילולא הייתי הומניסטית הייתי עושה הכל כדי שהמילה שלך תצא חד וחלק מחוץ לחוק, והייתי נהנית מאו דלהיות אקטיבית באכיפת חוק זה. אבל אני הומניסטית ולכן אני מניחה לך להמשיך להתעלל בבנייך, ולנסות לשכנע אחרים לעשות את אותה הזוועה. היי שלום.

גורי6

New member
יצא המרצע מן השק

לא התייחסת כלל לדברים שכתבתי משום שאין לך את הידע הדרוש לעשות זאת. ההתרגזות שלך נובעת כנראה מאמיתות דברי, וחוסר הסבלנות שלך שפקעה כנראה מראה את המוסריות האמיתית שבך והסבלנות. את מנסה להציג עצמך כ"בסדר" משום שהצלחת לנהל שיחה עם אנשים דתיים נאורים ולא חשוכים כמוני, שהידע שלהם מסגיר את הבורות שבך (בענייני יהדות כמובן, אני בטוחה שישי לך ידע נרחב בתחומים אחרים). "הפוסל במומו פוסל" . לא ערערת לי את האמונה. אני מכירה אתאיסטים רבים וזהו לא זן חדש לי. ההומניזם שלך מתעורר כשנח לך. כשאת רוצה משהו (כמו לא לעשות ברית, מפחדת מתגובות הסביבה) לפתע הוא נמוג כלא היה. אדם הומני זה אידיאל שדורש הרבה עבודה עצמית של מידות. אני לא רוצה לפגוע בך כלל אלא להגיד את שאני חושבת אך אני לא בחורה כל כך עדינה אז קבלי ממני התנצלות עם נפגעת זו לא היתה הכוונה. אשמח לשמוע תגובות לגופו של עניין על דברי. דרך אגב עכשיו ראש חודש (אלול) אז שיהיה לך חודש טוב ואם לא נתראה עד אז חג שמח!!

מיכל @

New member
תודה לך../images/Emo13.gif

עזרת רבות. אני מקווה להתרשם בצורה כזאת במפגש מחר.

MATOKK

New member
הי

רק רציתי לספר לך שלי לא חתכו, מעולם לא היו לי בעיות בריאותיות, או חברתיות, בצבא לא היו בעיות בכלל, אני די בטוח שאני נהנה מסקס יותר מאשר אלה שחתכו להם וסה"כ, מנק' המבט הפרטית והאישית שלי, אני מודה להורים שלי על מה שעשו (הם יודעים שאני מודה להם
. מקווה שזה קצת עוזר לך, בכל אופן חשבתי שיעניין אותך לדעת... שיהיה המון בהצלחה! נב לא מסובך בכלל לנקות נב 2 (לא קשור ישירות לשאלות שלך אבל קשור לדיון בפורום) ברית... לא ברית... אני חושב שהגיע הזמן להפסיק את הדיון הציבורי והחטטני על איבר המין של הילוד ישר אחרי כל לידה... לא? זה לא עניינו של אף אחד!

dravidan

New member
היי מיכל

קצת קשה לי לקרוא את דברייך ואת כל התגובות שקיבלת. לא ממש מקשיבים למה שאת אומרת, רק שחס וחלילה לא תשני את דעתך ותבצעי לבנך ברית מילה. כל "אוהבייך" באתר חוששים שתהיי "חריגה" וכמו רוב האוכלוסיה תסכימי ל"התעלל" בבנך. * יש בעיה של היגיינה למי שיש לו עורלה, מצטברות שם שאריות תאים ויש שינויים שעם הזמן יכולים לגרום לפימוזיס - נוקשות מכאיבה באיזור שמפריעה בקיום יחסים ובזיקפה בכלל. דבר המצריך ניתוח בהכרח. * יש בעיה חברתית, עדיין - למגינת ליבם של הכותבים באתר - רוב הבנים בארץ נימולים. מקלחת משותפת, טיולים, תנועה, צבא - בהכרח בנים נחשפים ובנך יכול להרגיש לא נוח. * בארה"ב הגיעו מזמן למסקנה שבריא יותר למול את הבנים, רוב התינוקות נימולים בבית החולים מספר ימים לאחר הלידה לפני שיחרורם מבית החולים, הם מחקים אותנו, והמתחכמים שבנינו מנסים לחקות אותם. * אחוז הנשים היהודיות שחולות בסרטן צואר הרחם נמוך משמעותית לעומת נשים לא יהודיות. הסיבה: בן זוג נימול. * העיצבוב באיזור העורלה בגיל 8 ימים נמוך מאד עד אפסי - הכאב מינימלי וניתן למנוע זאת ע"י הרדמה מקומית. * אני רופא מוהל, מבצע בריתות ללא תמורה כספית, בשביל המצווה, אשמח לדבר איתך על הנושא, אני חושב שהניסיון להמציא מודה חדשה "שלמות הגוף" הוא טרנד חולף שחבל שהוא קיים. ערבים ונוצרים עושים ברית, ובקרב יהודים שמצווים לעשות את הברית, יש הנמנעים מכך. חבל מאד. גם ללדת כואב - הפסקנו ללדת? ולחסן את התינוקות שלנו - לא כואב?

שקרים

1) קודם כל, רואים שהידע שלך בפימוזיס הוא מועט. מה גם שהייגינה בסיסית וטיפול נכון מונעים דלקות. חוץ מזה, פימוזיס ממש ממש לא דורש ניתוח. פימוזיס ניתן לרוב לפתרון בעזרת משחת סטרואידים או מתיחות יומיות. וגם אם לא אז ניתן על ידי חתך דורסלי (שלא מסיר שום חלק מהעורלה) לשחרר את טבעת הסגירה ולפתור את הבעיה. 2) מהסיפור שאני שמעתי על ידי שלמים בגן, דווקא הנימולים הרגישו לא בנוח כשגילו שחתכו להם חלק מהפין. 3) ארגון הבריאות האמריקאי פרסם עמדה בה הוא נמנע מלעודד מילת תינוקות. אחוזי המילה בארה"ב ירדו בעשרות שנים האחרונות באופן דרסטי ונמצאים במגמת ירידה. מעבר לזה, רוב ארגוני הבריאות האחרים יצאו מפורשות נגד המילה. הבריטי אפילו הטיל ספק בעצם הלגיטימיות שלה. 4) המחקר שאתה מדבר עליו הוכח כמוטה. מעבר לזה, נגד סרטן צוואר הרחם יש חיסון. 5) ממש ממש שקר גס. העיצבוב בעיזור העורלה לא נמוך יותר בגיל צעיר. אני קורא עליך תיגר להראות מחקר אחד רציני שטוען דבר שכזה. רוב המחקרים המודרניים דווקא הוכיחו כי תינוק חש כאב יותר ממבוגר ומילה בגיל מבוגר כואבת פחות ומסוכנת פחות ממילת תינוקות. מחקר שבדק את רמת הכאב קבע כי מדובר בכאב ברמה של עינויים קשים!!! 6) אהה, הבנתי, אתה סדיסט שחותך תינוקות להנאותו אפילו מבלי לבקש כסף על כך. בטח ממש כיף לך להטיל מום בתינוקות ולחתוך חלקים מגופם. בטח ששלמות הגוף זה מיותר, אולי תוריד להם גם אוזן? אני מחכה ליום שאנשים כמוך ישבו בכלא.

גורי6

New member
חתול חצוף

אני שמחה שאת/ה מעודכן במחקרים האחרונים (שמשתנים חדשות לבקרים) בכל הנושא הקשור לברית מילה (למרות המחקרים שציינת הבן שלי נימול ואני מאוד מרוצה וממליצה). לכן לא אתייחס לסעיפים הראשונים שאת/ה מציג. איזו תעוזה להאשים מוהלים בפשע? מי שמך שופט על הסאדיזם בארץ? אני בטוחה כי רופאים מוהלים כורתים לא רק בולבולים לילדים אומללים ופוגעים בשלמותם אלא גם בודאי פוגעים בשלמותן של נשים חולות סרטן שד וכורתים גם אותו. בודאי הם נהנים כפי שאתה סבור לכרות עוד איברים חיוניים כמו כיס מרה ומעיים ולפגוע בשלמותם של אנשים. אני מקווה שהידע הנרחב שלך במחקרים האחרונים לא יעמוד לך לרועץ כאשר חס וחלילה תיאלץ שהפושעים שאתה רוצה להכניס לכלא ימליצו לכרות איבר מגופך. אתה יוצר רושם של אדם נאור מחד ומתרגז כל כך על דעה ששונה משלך מאידך. לא ברורה הסיבה. האם אתה בטוח שזה לא טוב לעשות ברית? אם כן תהיה ענייני. ממה אתה כל כך פגוע?

ayala26

New member
הפלת את עצמך במשפט אחד

"כורתים לא רק בולבולים לילדים אומללים ופוגעים בשלמותם אלא גם בודאי פוגעים בשלמותן של נשים חולות סרטן שד וכורתים גם אותו" שני דברים כבר לא מסתדרים: הרי מלים בעקרון את "כל" הילדים ולא רק את האומללים שבהם וגם לא בודקים קודם מי אומלל ומי לא. שנית, את משווה פעולה כירורגית על ילד בריא (שהוא אולי אומלל ואולי לא) עם אשה חולת סרטן ומכאן מסיקה שאם השני לא פגיעה בשלמות אז בהכרח גם הראשון לא.. עם השוואה כזו איך אפשר לקרוא את שאר הדברים שלך ברצינות? או שהבן שלך היה חולה סרטן ולכן הומלץ לכם לכרות את עורלתו ואת כה מרוצה מן הטיפול ולכן את ממליצה עליו ואז אני לוקחת את דברי בחזרה (למרות שאני לא מבינה את ההמלצה אלא אם כן את רופאה שממליצה על טיפולים לחולי סרטן ואז זה משהו אחר)

למעלה