תודה על דעתך. אשמח להסביר מה שלא הבנת.
אין לי שום בעיה עם התובנות שלך אולם מפני שמבחינתי אין אלוהים ביקום, תביני שזה כאילו שתאמרי לי , איך אנסח את זה כדי שתביני? נניח לרגע שזה כמו שתאמרי לי שאת חותכת את בנך כי גרגמל ביקש וגם אני בעתיד אבין שכדאי להענות לו... גרגמל הוא דמות מצויירת ועבורי אלוהים הוא דמות ספרותית ותו לא. לגבי חמותי: מעולם מעולם לא העמדתי בפניה את הבחירה קבלי את בני או שלא תראי אותו. יתר על כן, גם היא מעולם לא עשתה דבר דומה. אני חושבת שרק במוחך ההזוי ואולי במוחם של אנשים שהכפיה חביבה עליהם תתכן התניה כזו. אילו חמותי היתה מתנה את הקשר עם ילדי במשהו, ולא משנה במה, קרוב לוודאי שזה היה שם קץ ליחסים בינינו. חמותי היא סבתו של הילד ואני הייתי מזדעזעת אילו היתה חושבת להתנות את אהבתה לנכדה בכל דבר פיזי או אפילו רגשי שהוא.את פשוט כנראה לא מסוגלת לתפוס שאשה שסברה שאנחנו עושים טעות והיתה מאוד מודאגת מההשלכות, הבינה, למרות אמונתה באותו דבר בו את מאמינה, שככל הנראה יש כאן איזו טעות, ולאחר שהבינה במה מדובר החליטה שכנראה, הרשויות לא פרשו נכון את רצונותיו של אותו האל וכך היא הצלחה לגשר על הפער בין האל שלה לבין הדרישה לחתוך ילדים. כיום היא מאמינה בדיוק כפי שהאמינה ובמה שהאמינה פרט לכך שהיא משוכנעת שלא יכול להיות שהאל שלה דורש כאילה קורבנות אדם ממאמיניו - קרוב לוודאי יש כאן פרשנות מוטעית. סטו. אבל אישית לי לא אכפת למען האמת איך היא הצליחה לגשר על הפער. מצידי יכלה גם לא לגשר. אני לא הפעלתי עליה שום לחץ. זה בא ממנה ולגמרי ממנה. וזה מה שיפה. מזעזע אותך שאני מערבת את הילד בשיח. האמת? גם לי לא נוח העניין הזה. אולם. הזכירי לי, האם בחברה הדתית לא מתחילים לדבר על המילה עם ילדים? האם לא, במסגרת לימודי התורה לומדים הילדים זוועות כגון רצח הבל, עקידת יצחק, ועוד? האם ילדים רכים לא לומדים על המבול? האם ילדים בגיל של בני לא מוזמנים להשתתף בחגיגות ברית? האם לא נותנים להם לראות? האם את חושבת שאינם יודעים? את לא מעלה בדעתך שאולי אותם ילדים שרואים ברכותם איך בא מבוגר מפשיט תינוק בפומבי, חותך לו את איבר המין ומוצץ, בעוד שהתינוק צורח את כל ריאותיו והקהל חוגג יסיקו מזה מסקנות משלהם? האם את לא חוששת שמא ילד כזה יפתח תסביכים? נטיות? הילד שלי אגב, לא נמצא פה. לא יודעת מניין לקחת את זה אבל הוא לא גולש באינטרנט ואין לו שום מגע עם הפורום. אני חושבת שקצת התבלבלת. פעם אחת הוא שוחח על זה במפגש מתלבטים של קה"ל שבמקרה התקיים בביתי. הוא לא עוסק בשום מאבקים. הוא לא נדרש מעולם לתת שום הסברים לאף אחד. את יודעת מה הוא חושב עלייך ועל אנשים כמוך? זה מפריע לו. משום מה לילד נראה מאוד הגיוני שלא עושים דברים שפוגעים באחר מסיבות שהוא לא מצליח להבין. אגב, הוא לא מאמין באלוהים כי הוא טוען שלא יכול להיות שיש אלוהים שעושה מה שמלמדים אותו שאלוהים עושה, והוא לא מתכוון לסיפורי הבריאה... זה מפריע לו בדיוק כמו שהפריע לו מאוד לראות היום אב מכה את ביתו הקטנה בת השלוש בבריכה. יכולתי למנוע את המראה? לא! יכולתי להתערב? לא! האם זה לא יגרום לו לחוש שיש לי עניין רב מידי באי הכאת ילדים? נו באמת.... האם אני צריכה להתעלם מזה? ממש לא. הסברתי לו שיש הורים כאילה, שאנחנו חושבים שזה לא נכון, שזה גם לא חוקי, אבל דברים לא חוקיים קורים ואנחנו לא משטרת ישראל ולכן לנו אסור להתערב. מותר לנו רק לדווח. את יודעת מה הוא עשה? הוא ניגש לילדה ונתן לה דלי. האבא ראה את זה ומייד הבין שהו אנמצא בפרהסיה ושיפר את התנהגותו מרוב בושה. הבן שלי היה גאה מאוד בעצמו שהוא עזר. ודי לי בכך. אני לא מתכוונת להסתיר ממנו את העולם בו אנחנו לחיים. אני כמובן לא מעלה בדעתי לקחת אותו לברית זו נראית לי טראומה מיותרת לחלוטין, אבל מה שהוא רואה ומה שקיים הוא יודע. וכחלק מכך הוא יודע גם על הברית, הוא יודע מה זה, הוא יודע שלא עשינו והוא יודע בקווים מאוד כלליים למה. והוא סופר מרוצה ומבסוט, וסבור לתומו (מה שנכון) שיש לו הורים שאוהבים אותו במיוחד ומגינים עליו ככל יכולתם וחושבים לפני שהם עושים. ויש בינינו אמון מלא. הוא סומך עלי בעיניים עצומות שלא אעשה לעולם משהו הנוגד את טובתו ואם אאלץ לעשות משהו שנראה לו לא טוב אוכל לנמק זאת היטב. אני מרוצה. ואם את לא, אז לא. תהיי בריאה ואני מאוד מקווה בשבילך שלא תתאכזבי כשחייך יגיעו לקיצם. בעצם, למיטב אמונתי את ממילא לא תתקיימי כשהם יגיעו לקיצם, כך שלא תהיה שום בעיה. לפי אמונתי מאוד מטופש לעשות דברים רעים בחיים הללו שהם כה מיוחדים וחד פעמיים, בשביל אמונה במשהו שלא קיים אלא בדמיון.