תהיות וחרטות

גורי6

New member
הוצאת דברים מהקשרם

שלום לך! דברי נכתבו כתגובה לחתול שהמליץ להכניס רופא לכלא כי הוא מוהל יש לקרוא את דבריו ולאחר מכן את תגובתי. תודה על העתעניינות הבן שלי בריא ברוך השם ועשיתי לו ברית בשמחה. אני חושבת שזה דבר נכון לעשות.

ayala26

New member
קראתי קודם את דבריו של החתול

ועדיין ההשוואה שלך מאוד לא רצינית. לא יודעת אם צריך להכניס רופא לכלא אבל אין ספק שיש לבחון ברצינות את הבעיה האתית שבביצוע ניתוח ללא הצדקה רפואית וללא הסכמת המטופל (למשל כמו בניתוח מטעמים אסטטים שאף לא אין הצדקה רפואית אך בהסכמת המטופל) ואין מקום להשוות עם טיפולים הכרחיים ומצילי חיים כמו כריתת שד במקרה של סרטן השד, כך שגם בהקשר וגם מחוץ להקשר ההשוואה שלך לא רצינית.

כל היופי

במחקרים *אמינים* (בשונה מהמחקרים של תומכי המילה) שהתוצאות שלהם הדירות. במילים אחרות, שאם תחזרי עליהם אין סוף פעמים עדיין תקבלי את התוצאות שלהם. לכן מחקרים כאלו לא משתנים חדשות לבקרים. המחקרים שמשתנים חדשות לבקרים הם מחקרים פופוליסטיים סטייל "מילה מונעת סרטן צאוור הרחם" שלא עומדים בביקורת מדעית ואקדמאית קונקרטית. מי שם אותי שופט על סאדיזם? בואי נראה, אדם שחותך להנאתו בתור תחביב איברי מין של תינוקות חסרי ישע נראה לי כעונה על ההגדרה. אם זה לא סדיזם אז מה כן? אני לא מקבל טיפול מאנשים שמתפרנסים מילה. אני מבחינה אתית מחרים רופאים מבצעי מילה מכיוון שהם מפרים את אבן היסוד של האתיקה הרפואית והם לא ראויים להיקרא רופאים בעיני. למזלי יש לא מעט רופאים בארץ שלא מבצעים מילות ואליהם אני פונה כשאני צריך עזרה. אני לא מתרגז על דיעה שונה משלי. אני מתרגז על כך שכופים על התינוק דיעה בנוגע לגופו וכנגד רצונו. למה לא לעשות מילה? כי העורלה היא חלק אינטגרלי וחשוב מאיבר המין. ברית מילה גורמת נזק אנולוגי למיניות הגברית כמו מילת נשים מוסלמיות למיניות הנשית

גורי6

New member
כל הכבוד

אני שמחה לדעת שאתה גם עומד מאחורי דיעותיך. יישר כח!! לא מבינה למה הילד אומלל שעושים לו ברית מילה. אם זה בגלל הכאב יש כאלה שעושים הרדמה. לפי היהדות, המושלמות של הילד היא במילה והרעיון הוא שאנחנו נהיה שותפים בבריאה. בעיני זה רעיון גאוני ולא אכזרי.

למה האישה אומללה שמלים אותה?

אותה סיבה. העורלה היא החלק הרגיש ביותר למגע מיני בפין הזכריץ היא חלק אינטגרלי מהפין שיש לו תפקידים רבים הן מבחינת החוויה המינית והן מבחינת ההגנה על העטרה והפין והבניית המכניקה של יחסי המין. לדוגמא: העורלה מייצר חומר מסכך ליחסי המין (הלא הוא הסמגמה). הארה"ב ובישראל מאד נפוצה תעשיית חומרי הסיכה, כאשר בעצם, לגבר אמור להיות חומר סיכה טבעי משלו והוא לא אמור להצטרך בכלל את חומרי הסיכה הללו. עצוב שאנשים קודם כורתים את מה שהטבע נתן להם ואז משלמים כסף בעד חיקוי זול. מילה היא השחתה של ממש של איבר המין והיא מאלתרת את תפקודו בהקשרים רבים. מצידי אם הילד מאמין שהוא צריך להיות שותף בבריאה, שימול את עצמו בבגרותו. כאדם בוגר זכותו להחלטי על גופו ולעשות בו כרצונו. מילה של קטין זו כפייה ואף אעז לומר: תקיפת קטין חסר ישע.

גורי6

New member
למה להטעות?

גבר שנימול יכול להגיע לסיפוק. אשה שמבצעים בה ברית לא יכולה להגיע כלל לסיפוק וזהו אסון!! זה ההבדל ולא ההסברים המחקריים שנתת. הורה יכול להחליט עבור הילד שלו לימול אותו או לא כמו שהוא מחליט עבורו הרבה דברים בחיים. מה הבעיה פה? כדי להיות יהודי צריך ברית. אני רוצה שהילד שלי יהיה יהודי מה רע בכך?

למה להטעות 2

כדי שהילד יהיה יהודי הוא צריך להוולד לאם יהודיה. הוא יישאר יהודי לחלוטין גם אם לא יעשו לו ברית, ואפילו הרב המחתן שלו, בבוא היום, לא יטיל ספק ביהדותו.

ושוב את טועה

קודם כל לפי הדת שלך עצמך לא צריך להיות נימול בכדי להיות יהודי. ילד שנולד לאמא יהודיה נחשב יהודי גם אם לא מלו אותו. שנית, גם לגבי מילת נשים את טועה. נשים רבות שעברו מילה כן מסוגלות להגיע לאורגזמה. ברור שהן לא יהנו ממין כמו שיכלו, וכך גם הגברים הנימולים.

Kalla

New member
אם השתתפות בבריאה פירושה

להסב כאב ופגיעה לאחרים, אני מוותרת בשמחה על החלק שלי בחווייה. מה גאוני בזה? אם היית אומרת שבזה שהאדם הצליח לפענח את הגנום האנושי, להפרות נשים עקרות, ליצור חיים חדשים באמצעות הנדסה גנטית ולמצוא חיים בחלל הוא שותף לבריאה - הייתי עוד מבינה על מה את מדברת. זה באמת פרי גאונות, מחשבה ועבודה קשה. אבל מה החוכמה בלחתוך איברים בגוף ללא סיבה רפואית מוצדקת? כל פושע ממוצע יכול לעשות זאת מבלי להניד עפעף. גם כן גאוניות וגבורה גדולה.

גורי6

New member
הסבר רפואי?

לא כל דבר שעושים בחיים צריך לו הסבר רפואי. אני מלתי את בני בגלל צווי אלוקי, לכן כל מחקר רפואי בעיני הוא שולי. לפי הרמב"ם אכן הברית פוגעת במכוון ביצר המיני של הגבר על מנת שאדם לא יהיה עבד לתאוותיו. הפגיעה במין אצל הגבר ידועה כבר מאות שנים על פי היהדות (וכן גורמים נוספים) יפה שהאמריקאים עלו על זה בעשור האחרון כמו גם מחקרים שיצאו עוד 30 שנה ויוכיחו שהברית דבר טוב ורצוי.

Kalla

New member
לפעולה כירורגית פולשנית צריך הסבר רפואי.

למען האמת, לא שמתי לב שהיהודים פחות עבדים לתאוותיהם מאשר כל קבוצת גברים אחרת בעולם. התאווה היא אותה תאווה, ההבדל הוא רק ברמת הסיפוק. האמריקאים עלו על זה שאסור לבצע את המילה כשגרה ולכן יש פחות ופחות אמריקאים שמלים - כדאי לך לבדוק את ה"עובדות" שלך שוב. ובעוד 30 שנה יהיו הרבה פחות שימולו, אני מכונה לחתום על זה.

גורי6

New member
מבחינתי

אני לא רואה ברית כפעולה כירוגית פולשנית. מן הסתם כי גדלתי על מסרים אחרים ממה שאת על ברית . האמריקנים לא ממש מעניינים אותי אבל ברור לי שלפי כמות הילודה בעוד 25 שנה הרב בארץ יהיה ערבי וחרדי כך שאלו שלא נימולו יהיו תמיד במיעוט וזה מבחינה חברתית ונפשית צריך מאוד להפריע.

Kalla

New member
לא יודעת מה איתך

אבל כשחותכים לי איבר בגוף, מבחינתי אני עוברת פעולה כירורגית פולשנית. ולא - למי שבטוח בעצמו לא צריך להפריע להיות במיעוט. להיות יוצא דופן זו בשום אופן לא מטרה בפני עצמה, אך זה לא מה שצריך להרתיע כשמאמינים שיש סיבה טובה לנהוג בצורה מסוימת. גם להיות כמו כולם בכל מחיר ונגד העקרוהות שלנו זה רע מאוד.

גורי6

New member
נכון

אין כל ויכוח, צודקת ביותר. האם את מודעת לעובדה שחוץ מפעולה כירורגית ניתן להסתכל על המילה מאוד כמה אספקטים? לאו דווקא רפואיים. כמו שנהוג היום ללכת לטיפולים ברפואה המשלימה כדאי גם פה לקבל הסברים לאו דווקא רפואיים קונבנציונלים כדי לראות את התמונה בכללותה ואז לקבל החלטה.

Kalla

New member
אני הולכת לטיפול רפואי כלשהו, אלטרנטיבי או לא

בייחוד טיפול שעלול להכאיב או לסכן בצורה כלשהי את בריאותי, רק אם יש בכך נחיצות רפואית. אני מבינה שאנשים דתיים מאמינים שזו מצווה, אך היות שבי אין אמונה מהסוג הזה איני רואה שום צורך לפגוע בשלמות גוף האדם ללא הכרח רפואי. מבחינתי זוהי התמונה הכי בכללותה שיש.

גורי6

New member
נכון מאוד

מי שרואה ברית מילה כטיפול כירורגי באמת לא יעשה ברית, אין טעם. כל הטעמים לברית נובעים מהצווי שנכפה עלינו, מהברית ביננו לבין הכח שמניע את העולם. אדם שלא מאמין בכח זה אין שום סיבה שיעשה ברית.

שאלה לגבי הציווי האלוקי

אם אלוהים שם לנו עורלה, אז למה לחתוך אותה? יש סיבה שהיא שם. קשה לי להאמין שה' החליט לשים לנו חלק בגוף ולהגיד לנו "טוב, תורידו". וכשאם כבר מורידים, שזה יהיה כל כך כואב.

גורי6

New member
מצוין

אנסה לתת הסבר קצר אם כי לשאלה הזאת ספציפית יש עשרות תשובות בהלכה. בעח החינוך (ספר הלכות) טוען כי המגמה של המילה היא להבדיל בין ישראל לעמים. רצה הקדוש ברוך הוא להבדיל בין אלה לאלה בגופם, כשם שהם נבדלים בנפשותם. אבל מקום הבדלה זה נקבע בגולת הזהב שבאדם, שמשם יוצא הקיום למין האנושיץ גם "בעל עקדה" אחרי שהוא פורט טעמים אחדים, ובדרכו של הרמב"ם בספר המורה, הוא מוסיף את הנימוק של חותם קדושה דווקא דמקום שהרשעים משתמשים לרע. "שם חתם הקב"ה אות ברית קודש בשרע אהוביו לעד ולמופת, כי יראת אלוקים מושלת בכל העולם ואין עוד מלבדו, וכפי גודל הטומאה העשויה להתפרץ משם בעוד היצר שולט, כן גודל הקדושה הבאה מאותו מקום". התכלית היא להזכיר לאדם את חובתו הרוחנית, ואת זיקתו לנצח.כל דבר- אומר בעל "שפת אמת" (אם שמעת על חסידות גור הוא הנכד של יוצר החסידות החידושי הר"ים), יש לו נקודה תמציתית, בה הדבר מקושר לשורשו. ארץ ישראל היא נקודת העולם (במרכז), שבת נקודת הזמן ומילה נקודת איברי האדם. כל אבר יש לו סגולה מיוחדת, אוזן לשמוע, עין לראות, לב לחשוב, אבל כולם כרוכים באבר ההולדה שהוא ראש הגויה, אומר בעל העקדה, סריס חלוש הוא בכל האברים. ועל כן נבחר אבר זה להטבעת חותם הנצח ביהדות.ישנם עוד פירושים רבים שווה להסתכל אצל ולחקור גם אצל אחרים כגון: הרמב"ן, בעל העיקרים, הרש"ר הירש ועוד רבים אחרים.

מיכל @

New member
אני לא מסכימה../images/Emo4.gif

עם מה שכתבת לגבי אתיקה רפואית. רופאים שמוהלים עושים זאת באישור ההורים, שהם האחראים לילד ולפעולות שנעשות בגופו. אם תינוק או ילד זקוק לניתוח או טיפול רפואי כלשהו, ההורים מאשרים אותו, לא הילד. אם הילד שלי, בן חמש וחצי היה צריך ניתוח כלשהו והיה מתנגד, הרופא היה נמנע מלבצע את הניתוח? כמובן שלא. ואם היו שתי דעות של רופאים, אחת בעד ניתוח והשניה שחושבת שהניתוח מיותר לחלוטין והייתי מחליטה לבצע את הניתוח, היתה בעיה עם האתיקה הרפואית? אני חושבת שעל כל רופא בארץ שיגיד לך שהמילה היא הליך רפואי מיותר, יהיו שניים שיגידו לך שהיא חיונית ובריאה. כל זוג הורים עושה את הבחירה שלו בעניין.

למעלה