תהיות וחרטות

ליאתו

New member
במפגש ההוא הייתי

והוא זכור לי מאוד לטובה, אבל בשנה-שנתיים האחרונות כבר כמעט לא גלשתי בפורומי ההורים. סביר שנפגשנו אז (לפני שלוש שנים?) אני רואה שכבר ענו לך בקשר לצלקת: הניתוח לפני גיל שלוש הוא ניתוח משמעותי יותר, שדורש הפרדה של העורלה מהעטרה, ולכן משאיר צלקת יותר משמעותית. אני מצטערת לשמוע על הקונפליקט במשפחה שלכם, זו ההתמודדות הכי קשה של מתנגדים למילה (בעיני, בכל אופן).

מיכל @

New member
יש נקודה של מצוקה נפשית שנשארת לאורך זמן

כלומר, אם נעשה את הניתוח אחרי גיל שנתיים-שלוש, הוא כבר יזכור את העניין ועלולה להישאר לו טראומה. אחד הדברים היחידים שאני יכולה להגיד בעד לחתוך בגיל ינקות (אם כבר חותכים) זה שהוא לא יזכור אח"כ כלום.
יש עוד נקודה שקצת מקשה עלי בהקשר הזה. גברים רגישים מאוד בכל מה שקשור לאיבר המין שלהם. לדעתי, יותר מנשים. אין לי כזה אז יש דברים שאני כנראה לא יכולה להבין, אבל כל גבר שדיברתי איתו הזדעזע מהרעיון של מילה בגיל מבוגר (בגיל שמבינים וזוכרים) ולא היה מוטרד במיוחד מהמילה שעשו לו "כי הוא לא זוכר". זה מוזר בעיני אבל קשה לי להתווכח עם זה בלי הציוד המתאים.
ולגבי המפגש - זה כנראה היה זה, לפני שנתיים או שלוש. אני זוכרת אותך היטב (לפחות את ההתכתבות הוירטואלית). זו את שהיית שם בדרום כמה שנים, נכון?

ליאתו

New member
כן, זו אני

ועכשיו אנחנו ממוקמים בתל אביב. נחמד "להפגש" שוב וירטואלית, למרות ששנים אני כבר לא ב"תאומים ושלישיות". אני מבינה את הרתיעה ממילה בילדות, למרות שבחברות מסוימות זה מקובל. לגבי התגובות מגברים: כשעוד סיפרתי לאנשים (כשאורי היה תינוק, עכשיו אני הרבה פחות מספרת, מטעמים של צנעת גופו), אז היו גברים שאמרו לי גם "חבל לי שאותי מלו". מבין החברים - כולם מלו, לא היה אף אחד ש"שכנעתי". לא ממש התווכחתי עם אנשים, אבל החברים הקרובים ידעו שלא מלנו, ושאלו אותנו שאלות ושתפו בלבטים. החשש מ"מה יהיה במקלחות המשותפות" מאוד חזק, ומעדיפים ללכת על בטוח, ואני מבינה את זה ברמה מסוימת. בעלי אומר: "כולו הצ'ופצ'יק של הבולבול", כלומר - גם אם חותכים זה לא סוף העולם. לי זה עדיין צורם לראות אנשים שאני מעריכה בוחרים למול, אבל אני לא שופטת אותם. כל אחד וההתמודדות שלו עם העולם. לפעמים יש לחצים כאלה מהסביבה, שכשאת חושבת שאפילו עשירית מזה יגיע לילד, את כבר מעדיפה לחתוך. וגם - אנשים שהיו שונים בילדותם (שמנים, למשל), מעדיפים "לחסוך" מהילד התמודדות שהייתה מנת חלקם. זו התחושה שלי לגבי הסביבה החברתית שלנו.

arxur

New member
לגבי ניתוח בגיל יותר מבוגר,

הכרתי כמה עולים שנימולו עם הגיעם ארצה, סביבות גילאי 6-8. לא התרשמתי מאיזה טראומה. זכרו, כן, אבל זוכרים גם הרבה חוויות לא נעימות אחרות. לא נראה לי שזו מיוחדת כל-כך... אותי דווקא מזעזעת המילה בינקות, אולי כי אני מודע למשמעותה ונזקיה. כמובן, אי אפשר לעשות מזה סטטיסטיקה.

valeta

New member
מיכל שלום../images/Emo39.gif קראתי בעיון את

הודעתך ונוצר בי הרושם שאת מרגישה מאוד בודדה עם ההחלטה שקיבלתם. גם אצלינו כולם היו נגדנו ורופאים הפחידו אותנו, אבל כיוון שזו הייתה הבנה מלאה ביני לבין בעלי והסכמה הדדית אז כל העמידה מול "העולם" הייתה אחרת. אני חושבת שאתם מוכרחים לפתור את זה ביניכם, בראש ובראשונה, כי אחרת אתם תקועים באין מוצא. עלו בי כמה מחשבות: 1. המצב שאת מגדירה ככפייה, הוא מצב סימטרי כיצד יכול להיות שעכשיו את זו שכופה ואילו אם תמולו אז השתחררם ממצב הכפייה? כלומר אם תמולו למורת רוחך שוב נעשית כאן כפייה. האם הכפייה עובדת רק לכיוון אחד? ובנוסף: את לפחות מבקשת להמנע מפעולה ניתוחית מכאיבה ובעלת השלכות ואילו בעלך מבקש לחתוך. האם באמת יש כאן איזון? אני מנסה לומר שאם את מרגישה שאת כופה זה בעיני ממקום אחר לגמרי. זה נובע אולי מכך שכיוון שהוא עומד בצד של הקונצנזוס התרבותי וכל המשפחה והחברים והרופאים תומכים בו, אז את האאוטסיידרית המוזרה והקיצונית שבהתנהגותה התמהונית והלא רציונלית מעכירה את האווירה ומסרבת להתיישר. אני חושבת שלא טוב לך להיות במקום הזה, בטח לא חודש לאחר לידה, בטח לא לבד ועוד בחילוקי דיעות עם בעלך. 2. אני אומר לך בכנות: לדעתי ההחלטה לא למול קשורה ביכולת שלכם להתמודדות לא מפוחדת ולא מתנצלת מול אחרים. אם בעלך הוא אדם שמאוד זקוק לאישור חברתי או קשה לו מאוד עם ביקורת או נבוך מול אחרים, אז אני לא יודעת איך תעמדו בזה. לדעתי האפשרות לקבל החלטה שהיא אנטי הקונצנזוס היא תלוית אישיות ותלויה באמת ביכולת להתמודד עם ההשלכות. אם אין לבעלך היכולת הזו, אתם באמת ובתמים בסבך שהמוצא ממנו לא ברור לי. 3. האם בבעלך יש הפתיחות ללמוד את הנושא? האם הוא מוכן ללכת למפגש קה"ל? ללמוד חומר רפואי? לכבד באורך רוח את ההיסוס שלך? אם לא - אז בעיני יש לך שתי ברירות: לנעמוד על שלך ויהי מה, או לוותר. אני מיקדתי את תשובתי בבעלך, כי בעיני כל השאר הוא בבחינת "רעשי רקע". רופאים הם לא סמכות לעניינים חברתיים, המשפחה המורחבת תתרגל לכל החלטה שלכם אם תציגו אותה בנחישות מספקת, ילדים מתמודדים עם שונות והכל תלוי בתיווך שלכם (אני מתכוונת לבניך הנימולים). השאלה היחידה היא האם יש סיכוי שבעלך ישנה את עמדתו או ירגיש פחות מבויש ונבוך ממה שהוא עכשיו. אם הוא מרגיש שכל חייו הוא יאלץ לשקר לאחרים ולהסתתר ולהכחיש - אז את נותרת בבדידותך עם הרצון שלך. רק את יודעת במצב כזה מה נכון לך ומה עדיף לך.

chomed

New member
שלום מיכל (וכולם)

אני קוראת בפורום הזה מזה זמן רב, ופעם אחת גם העליתי שאלה. גם לנו יש בן שגילו חודש וחצי, וגם אני התחלתי להתלבט יותר לאחרונה. אצלנו המצב שונה, לאיש שלי ברור שמילה לא באה בחשבון, ואני המתלבטת. ואולי באמת אני עושה לו עוול גדול? אני חושבת שההתלבטויות האלה חשובות מאוד ומשמעותיות בכלל לגידול ילדים. בשונה ממך, לי אין בנים בוגרים יותר, והמשפחה שלי מאוד מכבדת בדר"כ את ההחלטה, כן קשה לי עם העובדה שלכולם ברור שה"שיגעון" הזה מקורו בי, ולכן כולם (כולל המשפחה שלו) פונים אלי בשאלות, כאשר אני לא ממש סגורה על הנושא. אני לא רוצה לשקר, ולרב עונה תשובות מתחמקות, אלא אם שואלים אותי באופן ישיר, ואז אני אומרת שכרגע החלטנו לא לעשות (ושוב, למרות ה"החלטנו", המשפט הבא מתחיל ב"למה החלטת?"...). היחיד שאנו מתכוונים לשקר לו באופן ישיר הוא הסבא של בןזוגי, שחמותי ביקשה רשות להגיד לו שעשינו בבית חולים. אני לא ממש יודעת למה אני כותבת לך, ואין לי תשובות שונות ממה שכתבו לך עד כה, רציתי רק שתדעי שאת לא לבד. רקפת

אפשר לשאול אותך משהו?

אני עדיין בהריון, ואנחנו לא מתכוונים למול את הבן. אבל מעניין אותי לדעת למה בשלב כזה (כשהתינוק בגיל חודש פלוס) הנושא מעסיק אותך? האם קרו מקרים שגרמו לך לחשוב שאולי זו טעות? או שמדובר בהתלבטות שלך עם עצמך? ולמה את צריכה להתמודד עם שאלות של הסובבים אותך, זה הרי לא נושא שאמור לעלות על הפרק בכל שיחת חולין-? באמת מעניין אותי לדעת, אשמח אם תשתפי.

chomed

New member
הנושא עולה

השאלה הבאה אחרי 'איך היתה הלידה' היא בהתחלה 'מתי הברית' והיום 'איך היה הברית'. זה נושא שמעסיק אנשים רבים, ואני לא תמיד יודעת איך להתחמק. ההתלבטויות נובעות בעיקר מתגובות הסביבה, מחברים שאומרים שהם מכבדים, אבל מיד מציינים שלדעתם אני עושה עוול לתינוק, משפחה שמציקה כי הם ציפו להזמנות לברית ולא קיבלו (אמא שלי אמרה לרב האנשים ששאלו אותה שעשינו בבי"ח, ובחרנו לא לעשות אירוע), ובכלל, מסתבר שזה נושא הרבה יותר מדובר ממה שחשבתי, ואנשים שמכירים אותי מעט ויודעים שאני חושבת לפני כל דבר שאני עושה מיד שואלים אותי. השיא היה בבת מצווה שהיינו בה, בה גיליתי פתאום שאי המילה שלנו הפך לנושא השולחן, כי שאלו את בת דודתי היקרה אם עשינו ברית, והיא ענתה שלא, וכך נפתח דיון שבסיומו חטפתי על הראש מאישתו של בן דודי והיא סיפרה על שני ילדים שלמים בגן של הבן שלה, שכל הילדים מציקים להם בשאלות, והם בעמדת התגוננות ומסבירים כל הזמן שזה לא אשמתם, זה ההורים החליטו. הבנזוג שלי אמר על כך שהוא שמח לשמוע שבגן של ילדים בני חמש יש שני ילדים שלמים... אני שמחה לשתף אולי כי כשמדברים על זה זה נהיה יותר מוחשי, ומאפשר לי להסביר לעצמי את השיקולים.

ממ.. את מעלה פה נקודה מעניינת שחשבתי עליה,

אני קצת סוטה מהנושא אבל זה שעניין הברית הופך ל"שיחת השולחן" זה משהו שמעלה אצלי שאלות בעניין סוגיית צנעת הפרט - עד כמה זה לגיטימי ש"כל העולם ואשתו" יידעו שהילד לא נימול, הרי פריט האינפורמציה הזה יקנן במוחם של האנשים שמכירים אותו גם כשהוא יתבגר, וזה באיזשהו מקום הופך את איבר המין שלו ל"עניין", ולא בטוח שזה ישמח אותו. לי אישית אין בעיה לדבר על זה שאנחנו לא מתכוונים לבצע מילה, נהפוך הוא, אני מרגישה "שגרירה" של הנושא, אבל אולי הילד לא ירצה להיות שגריר, וזו זכותו. אשמח לשמוע דעות של בעלי ניסיון בקשר לסוגיה הזו. ונחזור לעניין ההצקות מהסביבה- אני חושבת שזה לא קל להיות פורצי דרך (וזה מה שאנחנו, לדעתי), אבל אני בטוחה בדרך ולכן אולי יהיה לי יותר קל מאשר לך. אם ההתלבטויות שלך נובעות רק ממניעים של אי נוחות בהתמודדות מול הסובבים, לדעתי את צריכה למצוא את דרך ההתמודדות הנכונה, ולא לשנות את ההחלטה שקיבלת רק בגלל שהיא לא נראית לאי-אלו אנשים. אני עדיין לא שם אז קשה לי להבין מה בדיוק עובר עלייך (בשלב זה אני מרגישה את זה "בקטנה"), אבל אני מקווה בשבילך שהדברים יסתדרו על הצד הטוב.

chomed

New member
גם לי זה מציק

ומאוד כעסתי על בת דודתי שפתחה את הנושא (למרות הכחשותיה) ועם זאת, אני לא טובה בשקרים, וכאשר השאלה ישירה, אני לא יודעת מה להגיד. לאנשים רחוקים יותר אני ממלמלת משהו על כך שהברית נערכה בבית חולים, אבל לאנשים קרובים, קשה לי לשקר (במיוחד כשיש סיכוי שהם יחליפו חיתול, או יראו את הפצפון בבריכה על הדשא וכאלה). זו באמת דילמה קשה. בקשר להחלטה, האמת שאני קיבלתי החלטה לא להחליט, ועד שלא מחליטים לא חותכים... אני כן קוראת ובוחנת את הנושא שוב ושוב. אני ממש לא רואה את עצמי כשגרירה, ובהחלט חושבת שזה לא עניינו של איש. אשמח לשמוע דעות של בעלי נסיון בשאלת ההתמודדות עם שאלות החברה בנוסח מתי הברית ואיך היה תודה

הוליסטי

New member
מהנסיון שלי

נתקלנו בשאלה "איך הייתה הברית?" או במישהי/ו שאמר/ה בזמן החלפת חיתול "אה, לא חתכתם..." התגובה הייתה מאוד עניינית ומדויקת. "כן, לא חתכנו כי לא נרא לנו." משם לא התפתח בכלל דיון. קבענו עובדה וזהו. אני חושב שזו הגישה של התשובה. אגב, תוך כדי כתיבה אני נזכר שכשאמיתי נולד והנושא עלה אז כן התפתח דיון. כנראה שהזמן עושה את שלו. אני מאחל לכולן/ם הצלחה בעמידה "מול כל העולם" בהתחלה. אח"כ (לרוב) זה שוכח.

doron1955

New member
צנעת הפרט../images/Emo94.gif

אירוע ברית המילה המרגש כל כך מתמקד ברגע בו מפשיטים את התינוק וחושפים את איבר מינו ההיבט החברתי המוזר הזה למרות שהוא כל כך תמוה זה בכל זאת In your face קהל של מבוגרים מתעסקים בפיפי הזעיר של התינוק מותחים.. צובטים ..חותכים ..ומוצצים.. העובדה העגומה הזאת מעלה לרגעים את הפיפי הזה לכל השולחנות ..לכולם אפשר בקלות לקרוא לזה חגיגת איבר המין של .. ..או טיפול קהילתי באיבר המין של תינוק חדש ויתור על ברית מילה מהוה גם ויתור על ההתמקדות החברתית ההזויה הזאת באיברי המין של הזכר..

לי זה נשמע כמו

התעללות מינית. בפומבי כמובן ובהסכמת ההורים. נכון שאף אחד מהמוזמנים לא נהנה מינית מהאקט של המילה, אבל למה אם כן, ברית מילה לא נחשבת להתעללות מינית אם מבוצע כאן אקט של פגיעה באיבר המין עצמו? פעם פורסמה כתבה ב ynet על אמא שביצעה מציצה בפה של איבר המין של תינוקה. מדינת ישראל השתווצה! (גם אני). אני שואלת, למה זה נחשב לעבירת מין כלפי הילד וברית מילה לא? אני אהיה בוטה ואומר שהוא לפחות לא סבל מזה. אבל בברית מילה בפירוש יש פגיעה,מציצה, תהליך של החלמת איבר המין. למה?

kestrel

New member
אצלנו זה בדיוק ההפך

ככל שעובר הזמן אנחנו יותר שלמים עם ההחלטה לא לימול (הקטנצ'יק בן חצי שנה) אם שואלים אותנו אנחנו פשוט אומרים שככה הוא נולד ולא מצאנו סיבה *כן* לבצע ניתוח ללא צורך רפואי. ובקשר לנושא החברתי .. נגיד שתהיה בעיה ויציקו לו עוד X שנים.. זאת לא סיבה בעינינו לניתוח באיבר המין. בטח לא עכשיו כשהוא עוד תינוק. ואולי לא תהיה בעיה חברתית? ואולי יצחקו עליו כי יהיו לו אזניים בולטות? כפות רגליים גדולות? משקפיים? כשיהיה בן 18 שיעשה מה שהוא רוצה. (טוב, נו, כמעט..)

שלום רקפת (וגם בעצם למיכל)

למה אתם לא יוצרים קשר איתנו ומשוחחים בטלפון ונפגשים? אנחנו כל כך יכולים לעזור! נסו אותנו! שיחה תמיד אפשר לנתק! זכרו אנחנו היינו שם הרבה לפניכם, וחלקנו התלבטו וחלקנו עברו בדיוק את אותם הדברים!

ליבי איתך מיכל!

אני רוצה לשתף אותך במה עבר עלי. אמנם עבר מאז זמן רב ובכל זאת. גם אצלנו אני החלטתי לא למול. ההחלטה באה מהבטן ובזמני לא היה קה"ל והנימוקים בהתחלה לא היו רציונליים. גם לבעלי היה קשה. הוא בא ממשפחה מסורתית מאוד, שהתנגדה אקטיבית, והוא אדם די קונפורמיסט. ביום השמיני חשבתי שהשמיים יפלו עלי. חברתי הטובה ביותר - פסיכולוגית קלינית לילדים שכנעה את בעלי לפתוח עבורו קרן למען טיפול בתסביכים של הילד. שלושה חודשים הסתובבתי עם דחף בלתי נשלט להסביר את העניין לכל מי שרצה ולא רצה לשמוע. בעצם אם מסתכלים על זה נכוחה גם אני כפיתי את דעתי במידה מסויימת של כוחנות. אבל: וכאן אני מספרת לך את השתלשלות הדברים. הכוח שעמד מאחורי ההחלטה שלי נבע מכך שידעתי בוודאות שאם חלילה אשבר ובני יפגע, אני לא אוכל לחיות עם עצמי. ידעתי שמאידך, אם בחלוף הזמן יסתבר שטעיתי תמיד ניתן יהיה לתקן. וזה גם היה ההסבר שנתתי לבעלי לכוחנות שלי. למעשה החלטנו שלא להחליט אלא לדחות את ההחלטה כאשר היה ברור לשנינו שאם יווצר שינוי משמעותי - אז נדון בזה שוב. כיום, אני יכולה לומר לך בשמחה, שאם אעלה את הרעיון על בדל דעתי בעלי ירצחני נפש, ויותר מזה חמותי, שהיתה ראש למתנגדים מהלכת לפנינו במשפחתה המסורתית שלה ומסבירה מדוע לא טוב למול ילדים. זה היה תהליך שלקח כמה שנים, אבל יש דברים שצריך בשבילהם זמן. זה נכון לחלוטין מה שאת אומרת שלא נוח ולא פשוט לעמוד בחילוקי דעות עם הבעל. מאידך, כאשר מדובר בצעד בלתי הפיך שיכולות להיות לו השלכות בלתי הפיכות לעיתים עדיף לחיות קצת עם הבעיה ולתת לזמן לעשות את שלו מאשר לנסות לפתור מהר כדי להפטר ממנה. לפעמים נשארים עם בעיה קשה עוד יותר. מילה לא מוצלחת היתה מפרקת את משפחתי והורסת לחלוטין את חיי, חיי בעלי וחיי הילד. לגבי הסברים. מהיותי יודעת היטב מה היו בעיותיו של בעלי בתחום מנעתי ממנו עד כמה שניתן אי נעימויות. נתתי לו "להסתתר" תחת הסינר שלי, הראיתי כלפי חוץ שאני קלפטה לא נורמלית, ע"י מדיניות כוחנית, אמרתי בריש גלי שזו עמדתי כאם ואני לא מתפשרת ואחרת אפרק את המשפחה ואקח את הילד. כמובן שלא היתה שום כוונה כזו, אבל האיום הזה למשל מאוד הרגיע את אימו שפחדה לאבד את הנכד הראשון למשל..... גם אני חששתי מה יהיה עם איבר המין. מה עם השונות ביניהם וכו'. להפתעתי שניהם קיבלו את זה כמובן מאליוץ ובעצם מ ההפלא? אחרי ככלות הכל לבני אין שיער ערווה ועוד כמה דברים. אז מה? לבני לא אכפת כהוא זה. ובעלי היום מאו דמעריץ את האיבר אחרי שראה כמה הדגמות לתפקודו האמיתי. בני משוכנע שיש לו גאדג'ט שאין לאף אחד אחר ומאושר כל כך ביחודיותו. זכרי שאבא לומד לאהוב את בנו וכמו כל אם ואב בטוח שיש לו את היצור הכי מוכשר יפה ומושלם בתבל, ונא לא לבלבל אותו עם עובדות. אל תדאגי. עד הגיל בו הם יתחילו לריב כבר תהיינה להם סיבות אחרות. בן אחד שלי בגיל ביה"ס ואחר בגיל הגן. שניהם שלמים ומאושרים והגדול יודע היטב מה יש לו, וכל כך גאה ומאושר שאין מילים בפי. תעשי חיפוש על שמי ותמצאי פנינים בהקשר הזה. ואם זה לא מספיק אני מזמינה אותך ליצור איתי קשר במסרים, אתן לך לשוחח איתו שיסביר לך הוא את דעתו בעניין. לגבי נקיון - אין פשוט מזה. אני חוששת שהיה לי יותר מסובך לטפל בבת מבבן שלם. אין הפרשות אין לכלוך, ואין בעיות ואין דלקות. ניתוח בגיל מבוגר - גם לא נכון. הניתוח הרבה יותר פשוט החלמה מהירה יותר צלקת קטנה יותר והרבה פחות סיכון. זה בדיוק הווה חלק מהשיקולים שלי ומה שנתן לי המון כוח להלחם על דעתי. הידיעה שיש תמיד דרך חזרה ושכל זמן שעובר הוא רווח נקי חיזקה מאוד את ידי. הבנים שלי לא שוקלים מילה ולא נראה לי שישקלו אי פעם בעתיד. אבל אם תשאלי אותי אני הרבה יותר מוטרדת מסמים מאשר מאפשרות כזו. אם הם רק יחליטו לימול את עצמם בבגרותם - דיינו. גם אגב, אם הם יעשו כן,אני את שלי עשיתי - אפשרתי להם את החופש להחליט לבד ומנעתי מהם פוטנציאל לסיבוכים קשים ואבדן האיבר שלא מרצונם ואולי גם אבדן או פגיעה בחייהם. כמי שנמצאת בקה"ל מראשיתה אני יכול הלומר לך שלמעט ילד אחד אף אחד לא ביקש לימול את עצמו וזה שעשה כן התחרט אח"כ. כך שאני לא ממש מוטרדת מהאפשרות. ברם יש חוזרים בתשובה גם במשפחות חילוניות, אי אפשר לדעת. כולנו מקווים שלא אבל בינינו יש כתות גרועות יותר...... אשמח לשוחח איתך בטלפון, להפגש, לשוחח עם בעלך, ואם תרצי תוכלי להכיר את בני ולשוחח גם איתו. את מוזמנת לשלוח מסר. השורה התחתונה שלי אלייך היא "סבלנות לא מוצאים בשום חנות". תני לזמן לעבוד בשבילך. לא בונים משפחה ביום אחד, ושום דבר לא בורח. אני יודעת שאת בסיר לחץ כעת. שלבי ניוטרל נתקי מגע, תעברי כמה חודשים תחזרי למסלול ותראי איך הכל יראה לך אחרת, וגם לבעלך. תנו לזה צ'אנס. תמיד, אבל תמיד אשפר להתחרט. ועוד טיפ קטן שלמדתי על בשרי - את הקש אוכלים ההורים לא הילד. תמיד. עוד לא נתקלתי בילד מקה"ל שעבר אפילו אלפית ממה שעברו הוריו בדרך לשם. אז קחי הכל בפרופורציות.

גורי6

New member
הבעת דיעה

קראתי את מה שכתבת בעיון רב. אני אשה דתית ואין לי את כל התובנות שיש לך. באמונתי התמימה נראה לי שברית היא הדבר הטוב ביותר משום שכך כתוב בתורה ואני מתארת לעצמי שכל הנאורים בסופו של דבר יגיעו גם למסקנה זו. קשה לי להאמין שחמותך מרוצה מהסיפור אך לא לראות את הנכד על פני לקבל אותו כלא נימול נראה לי שהבחירה השניה עדיפה. מזעזע אותי שאת מערבת את הילד שלך בכל הנושא ומבקשת לשתף אותו בשיח הזה. לא משום שזה לא נושא לדבר עליו אלא משום שאת מראה לילד שלך שיש עניין מאוד גדול באיבר המין שלו וגם אם הוא מרגיש נפלא עם זה הוא לא צריך להיות לך פה הוא ילד. את המאבקים בנושא תעשי בעצמך למה להעסיק אותו בכך? אולי זה יגרום לו להתלבטויות? החלטת בשבילו? אל תערבי אותו הוא ילד כשהוא יגדל הוא יחליט בעצמו למה הוא צריך לתת הסברים על ההחלטות שלך?

Kalla

New member
ומי שמל את ילדו לא מחליט בשבילו?

עוד לא שמעתי על תינוק שביקש שימולו אותו. ובינתיים נראה לי שהעולם הנאור דווקא יותר ויותר מתנגד למילה.

גורי6

New member
צודקת

לא רק בנושא המילה אני מחליטה עבור הילדים שלי גם לאיזה גן הם ילכו ובאיזה גיל, איפה הם יגורו, הרבה החלטות הרות גורל אני מחליטה עבור ילדי. גם ברית החלטתי ברצון ובשמחה.אוי לו להורה שנותן לילד שלו להחליט לעצמו דברים. האמת היא שאת צודקת הרבה מההורים נותנים לילדים להחליט מה טוב בשבילם ואין פלא שהמושכות בידיים של הילדים אנו נזקקים לטיפולים כואבים בחברה הישראלית.

Kalla

New member
רגע, לא הבנתי.

את הרי הערת בציניות שהיא החליטה בשביל הילד, ועכשיו לפתע את בעד להחליט בשביל הילד. אז תחליטי את בעד להחליט בשביל הילד או נגד, או שאת רק בעד להחליט בשבילו כשזו החלטה שאת עצמך היית מקבלת? ואני דווקא מאוד בעד להחליט בשביל הילד איפה שצריך. למרות שלצערי מלתי את בניי בגלל חוסר מודעות לאפשרות לא למול, זה היה לי קשה מנשוא. כמה יותר קל היה יכול להיות לא למול אותם! כמה חבל שלא ניתן להחזיר את הגלגל לאחור. בכלל, נראה לי שהרבה יותר קל לקבל החלטה לא להכאיב, לא לסכן, לא לפגוע ולא לבצע ניתוחים בחסרי ישע ללא סיבה רפואית מוצדקת.

למעלה