תהיה

LdsPdV

New member
תגיד סוק, אני באמת רוצה להבין משהו

שאתה פונה אלי ברבים (אתם, שלכם וכו') זה מתוך כבוד או זלזול ???

אם עדיין לא הבנת אז אני אעזור לך, כשאני אומר "רבי" זה מבחנתי מטפורה למי שעשה לך שטיפת מוח וגרם לך לעצב את תפיסת העולם שלך בצורה שעל פיה אתה חושב ומתנהג.

אני סיפרתי לך על הפחדים שלי ???
תזכיר לי מתי זה בדיוק קרה ???

אתה באמת חושב שמישהו מקשיב לך \ לוקח את מה שאתה אומר \ רושם ברצינות ?

כנראה שהמצב שלך הרבה יותר קשה ממה שחשבתי...
רק בריאות סוק |אמן|

כשאני פונה אליך ברבים

זה אומר שאת הדיעה שלך שמעתי כבר טריליון פעם
כך שזה אומר שאין סיבה אפילו לנסות ולפשפש בבנאדם
כי זה אותה תוכנה
זה כמו שהפייסבוק אצלי הוא אותו פייסבוק במחשב אחר

ואז במקום להתעסק בלחפש בך משהו שברור כבר שאין, אני פשוט יושב ומקשיב למה ה"אני" הפנימי שלך רוצה לספר לי

ואם אתה חושב שאני מנסה לשכנע מישהו אז אתה מעציב אותי עוד יותר

אני פשוט אוהב לכתוב כי אני אוהב לחשוב

אתה לא שם לב שאני ממשיך להגיב לך מבלי שום סיבה מוצדקת
זה לא כי מעניין אותי מה אתה חושב
אני פשוט אוהב לכתוב
אוהב להביע דעות בעולם
אוהב לראות תגובות של אנשים, ומה הם חושבים ואיך הם חושבים
זה אומנות בשבילי

LdsPdV

New member
אתה בטוח שאתה מקשיב לי \ קורא מה שאני רושם ?

כי יש לי הרגשה שזה לא בדיוק המצב (טוב נו, אולי קורא, אבל כנראה שממש לא מבין \ רוצה להבין...).

אז בהתחלה הייתי כוסית, ועכשיו אני פייסבוק...
מעניין מה אני אהיה עוד שעה (יש מצב שאולי ה- IRS...
?) ???

אתה אוהב לחשוב ?
מי שחושב עונה עניינית ולא מדקלם את אותם המשפטים והסיסמאות שמהם אתה מתקיים (חפש את משל המים, הקנקן והכוס וכמובן שיש עוד דוגמאות).

אתה אוהב לדבר ולספר לכולם מה אתה חושב שנכון (וזה כלעצמו בסדר גמור ולגיטימי) אבל אתה לרגע לא לוקח בחשבון שיש סיכוי (אפילו לא של 0.0000001%) שאתה טועה...

אין מה לנסות לנהל איתך דיון או לשכנע אותך כי אתה כבר החלטת מה נכון ומה צריך להיות.
מה הטעם לנהל דיון עם מי שלא פתוח בראש לקבל דעות אחרות ולהתייחס אליהן בצורה עניינית (ושוב פעם, עניינית זה עניינית, לא ע"י סיסמאות ומשלים...) ???

לא !

בפעם האלף !
אני לא מקשיב לך !

אתה לא מציג בפני שום פיסת מידע או רעיון או משהו שאפילו נראה כמו חדשני בשביל שאני אפילו אקרא את המשפט הראשון של מה שאתה כותב

מה לא הבנת ?

אולי יש דברים שאנחנו יכולים לדבר עליהם, אבל בעיניין של לפתוח את הראש ולחשוב אחרת אתה ממש לא הבחור
אתה תעשה כל מה שיגידו לך ותשמע לכל סמכות (וכנראה שתאונן הרבה בחיים עם הגישה הזו לנשים)

מכן עולה שאין שום סיכוי שאביר כמוני ירד להלחם עם איזה פשוט עם שבני בניו מורידים ביד אחת

אתה מבין את המרחק שאני רואה בנינו, בין התפיסות שלי לתפיסות שלך
מבחינתי אתה גם יכול להגיד שאני חושב שאני טוב ממך (אל תדאג גם מעוד הרבה אחרים)
לא סתם טוב , אלה בקטע שהנשמה שלכם כנראה נענשה לבוא להיות פסולת (שזה התפיסות שכלאתם אותה בתוכה, AKAאתם)

אתה מבין
זה לא אתה אישית, נהפוכו
מרוב ששמעתי את הדעות שלך כל כך הרבה כמו רוטינה, אתה שווא בעיניים עם עוד אלפי אנשים קודמים לך
אותם אפליקציות מהלכות

לכן בעיניי בצדק אין שום סיבה שאנהל דיון עם בנאדם שבאופן ברור אין לו את הכליים השכליים/רוחניים להתמודד עם הנושא המדובר עליו
וכמו אחרים הוא עונה את אותם סקריפטים שתיכנתו אותו לענות בעת ישמע הצליל

אם אתה לא יהודי אז בכלל אתה כמו כל חייה על הפלנטה בעיניי
אז תעשה לעצמך טובה ותפנים את זה ואל תנסה לחפש בי משהו שהוא לא אחד מארבעת המינים
כי אני באמת באמת לא קורא את זה

מבחינתי להגיב זה עדיף על לעשות ריפרש לדף
אז לעצמך תחסוך את האנרגיות

LdsPdV

New member
אהבתי את המשפט שלך

"אתה תעשה כל מה שיגידו לך ותשמע לכל סמכות"

הרי בגלל זה אני כל היום נחסם בתפוז והגדירו אותי כ"טרול מסוכן" נכון ?

גם מאוד אהבתי שאתה כל הפוסט טוען שאתה מקשיב לי (ולאחרים) וקורא אותי אבל בתגובה האחרונה שלך לא היתה לך שום בעיה להודות שחור על גבי לבן שאתה לא מקשיב...
איך אפשר לנהל דיון ענייני עם מישהו שלא מקשיב ?
איך אפשר לנהל דיון ענייני עם מישהו שבטוח שהוא יודע הכי טוב (ולא במשהו ספציפי, אלא בהכל) ?

מה שהכי מצחיק זה שאתה קורא לעצמך נסיך וחי כמו פשוטי העם ואילו אני מגדיר את עצמי כפשוט עם אבל חי כמו נסיך...

אז תמשיך לחיות ב"ממלכת הדמיון שלך" ולהיות הנסיך ובעתיד גם המלך.
אני חי במציאות ותאמין לי סוק, באמת שאין לי תלונות... (טפו טפו טפו...
)

אתה כל הודעה כותב לי להמשיך לחיות בממלכה שלי

ואתה בכל זאת לא מפסיק
אמרת אפשר לחיות פה בכיף, אז שחרר
מה מפריע לך ?
מה זה המילים שאני אומר מפעילות אצלך את המנגנון ?

סבבה, אתה לא מסכים, אין בעיה
זה בסדר גמור
אני חי עם זה מצוין, תאמין לי

אמרתי לך, יש נושאים שאני ואתה לא שייך שנתדיין עליהם
אתה אתה ואני אני ואין יוצא ואין נכנס, אז למה סתם לגרור שום דבר ?

LdsPdV

New member
תראה

זה שאתה מקובע ולא מוכן להקשיב לי (וזאת זכותך המלאה) - לא אומר שאני כזה.
בזה אנחנו אכן שונים מאוד.

אני כן מפיק תועלת מלהקשיב לאנשים מהסיבה הפשוטה שבניגוד אליך (ולרוב האנשים) אני ממש לא חושב שאני יודע הכל...
בניגוד אליך, שמתדיין עם אנשים ולא מקשיב למה שהם רושמים \ אומרים לך, אני כן מקשיב ולפעמים כתוצאה מההקשבה שלי אני בודק (כלומר יורד לשטח, לא בודק ברשת או באקדמיה \ אצל הרבי) ובחלק מהמקרים אפילו פתוח לשנות את דעתי (משהו שעל פי תפיסת עולמך אסור שיקרה).

אני חושב שאם פעם אחת יצא לך לפגוש אותי פנים מול פנים, יש סיכוי מצוין שתשנה את כל היחס שלך כלפי (בפרט במידה ואתה מאמין באנרגיות למיניהן).

אני מאחל לך להיות מאושר סוק.
אם אצלך להיות מאושר זה אומר להתעלם מהמציאות ולחיות בממלכה הדמיונית שלך - אשריך.

בניגוד אליך, אני פתוח להתדיין על כל דבר.
בניגוד אליך, אצלי אין יוצא ואין נכנס (הכל נכנס ונשאר שם, מה לעשות, יש לי בעיית זיכרון "קשה"...)

אניאני בכלל לא חושב שאתה...

מפלצת או משהו
ברור לי שאתה בנאדם
ואתה גם יכול להיות אחלה בנאדם
וגם יכול להיות שהתיקשורת בנינו תיהיה יותר טובה פנים אל פנים

אבל פה וברעיונות המדוברים הבנתי אותך וקלטתי מהר את הרעיון (יש לי קטע כזה שאני קולט מהר)
והבנתי שאין לנו מה להמשיך לדבר בנושא

החדירות מוטיבציה שלכם לדבר על דברים שאינכם באמם יודעים פשוט מגוחחת בעיניי
ולא בגלל שאני חושב שאני צודק
זה בגלל שבאופן ברור אתם טועים
הריצה הזו לשמר ולשמור על הדעות והתפיסות שלכם היא עצובה מאוד בעיניי ולדעתי גם משמעותית מאוד בהתפתחות האדם

כמו השניה שאפילו לא שמעה את הדיעה שלי והפכה אותי למפלצת שובניסטית
רק כי היא מאמינה שאין אהבת חינם ושהיא רוצה לשמור על האינדבידואליות שלה (שבחיאת העולם איזה גבר יתפשר על זה לנשואין)

אני גם פתוח להתדיין איתך
אין לי שום בעיה
אבל כשאני רואה שאין תקשורת חיונית, אז אין תקשורת חיונית

צלשלספק

New member
האגדה האורבנית מספרת...

שאת אל קפונה הכינסו לכלא, לא על רצח או הימורים, לא על סמים או סחיטה - אלא על העלמות מס קברו אותו עמוק בכתלי הכלא.

יש משהו במה שאתה אומר ברמה האנתרופולוגית התאוריה שלך מעניינת למדי, אבל - כדי שלא יהיה כאוס טוטאלי, עדיף שיהיו התאגידים שאתה מתאר.
בהלט אני מסכים שהדמוקרטיה, וה"תאגידים שתיארת" הם אכן לא מציאה גדולה בחברה המערבית, אך הם עדיפים על שאר האופציות הקיימות, עד שימצאו אופציה עדיפה יותר מבחינת שיטת משטר ותיוג "הומאני" יותר של אזרחים באמצעות תעודות...

בנתיים מה שתיארת זה הרע במיעוטו - שעדיף על האופציות האחרות.

טבע האדם הוא לפרוץ ולהתפרץ להצליח ולהגשים חלומות, יש כאלו שינתבו את טבע האדם לעשות טוב, ויש כאלו שינתבו את הטבע להזיק לאחר או לעצמם. הקומוניזם (לא התיאורטי של קארל מארקס, אלא המעוות בברה"מ דאז) דיכא את יצר האדם להגשים וליצור, שלל את הדת ועל הנייר היה אמור להפוך את כולם לשווים, אבל בפועל נתן את הכח בידי מעטים על רבים במקום להגיע ל"אוטופיה חברתית" שעליה חלם היהודי הוגה הדעות. הקפיטליזם הגזים עם זה לכיוון השני אך לזכותו יאמר (וטוב שכך) שנתן לאנשים כח רצון להגשים את עצמם ולהיות מי שהם רוצים להיות, מה שהקומוניזם דיכא, לכשכל אחד היה בורג זהה באותה מע'.

אני כן חושב שצריך לשים חסמים מסויימים לטבע האדם כדי שלא יהיה כאוס, האיזון הוא לגמרי מתבקש.

מצד שני, תמיד אפשר לפרוש לאיזה אשראם בהודו ולשכוח מכל המודרניזציה או למצוא איזה אי בודד ולא מאוכלס ולהכריז עצמאות על האי

השלושר

New member
הפרסומות פה לא מפריעות לי

ולא הבנתי מאיפה החישוב.

אולי ב-10 אגורות לחודש גם אפשר ? אולי רק ב-100 ש"ח ?

FineSilverMan

New member
החישוב עצמו לא חשוב כרגע

הרעיון עצמו...

אני תוהה כמה עולה להקים מערכת פורומים קומוניסטית.

צלשלספק

New member
שאלה מעניינת...

יש לך סימוכין שדווקא 50 ₪ יכסו את העלויות?

אולי 20 נניח.

לצורך העניין רק מבחינה סטטיסטית יותר יסכימו (מתוך אלו שיסכימו לצורך העניין
) ל20 מאשר ל50 או 70 הלא כך ?

נושא שני הוא:
מה לגבי כל אלו שמעדיפים גלישה חופשית, בקטע האידיאולוגי ובכלל. לא מוכנים לשלם. הרי מיד יקום אתר מתחרה ויפתח שעריו בחינם ללא פרסומות, רק כדי למשוך את גולשי תפוז הממורמרים מהגזירה. (אחי, אנשים לא אוהבים לשלם כסף על תכנים ברשת).

בקיצר זו גם בעיה.
נושא שלישי, האנונימיות. נניח בנאדם כותב גם בפורומים אקטואליים כי הוא...נניח ימני עקשן (מותר לי כי אני גם ימני בדעותי הפוליטיות). ולא בא לו ״ללכלך״ את הכינוי השני שלו בפורום מוזיקה או אמנות. כן כן ימני אמן וזה. בקיצר הוא לא רוצה שחבריו ידעו שהוא בעד טרנספר ופיצוץ עזה לגורמים, אנא עארף.
עד פה סבבה?
אני חותר לכך שאיך תאכוף את זה. בנאדם רוצה לעשות הפרדה נניח ולשמור על פרטיותו ממנהלי האתר. למה שישלם 50 + 50? איך תאכוף שלא יפגע. מה לגבי סחר מכר בכינויים. כל אחד יצטרך לעשות לוגין. הרי אנשים תוך יומיים ימצאו כינוי ויחלקו לכולם כאילו היה זה קוד של ווינדוס 7 ברשת...

FineSilverMan

New member
50 כי הוא סוג של עגול...

סתם זרקתי מספר.
לא הייתי משלם 100 ש"ח לחודש על העונג...

ללא פרסומות?... איך האתר יחיה?...

הרעיון שאנשים ישלמו כי הם רוצים שהאתר ימשיך להתקיים.
ללא קשר לעלות...
בהמשך השרשור כן הוספתי משתמשים חינמיים שרואים פרסומות.

יש אנשים שתפוז הוא סוג של בית וירטואלי בשבילם.
השאלה היא האם לקשר הרגשי הזה יש גם משמעות פיננסית.

LdsPdV

New member
הפוך גוטה

אם יש לקשר הרגשי משמעות פיננסית אז במקרה של תפוז זה רק יגדיל את ההפסדים...

לא

אפילו לא 5 אגורות.
לא לא לא.

במערכת בלוגים יש אפשרות שתפוז ישלמו עבור צפיות ברשומה.
כלומר, הם עושים מהתוכן שלך כסף,
אז למה שאני אשלם להם?
אם כל כך לחוץ לי לכתוב את ההבלים שאני מלהגת כאן, אני יכולה ללכת לנענע או וואלה או שקרכלשהו.

למעלה